Social Media: Facebook Instant Articles decedat

În caz că ați ratat acest superb articol despre cum Instant Articles e o mizerie pe care nimeni nu vrea să o folosească, recitiți-l.

E distractiv.

Și e amuzant că oameni în deplinătatea facultăților mintale ar da altcuiva ceea ce produc și ăla le va da bani, dacă și câți are el chef. Că Facebook asta spera, să primească conținut de la site-uri și ziare și să vândă reclamă peste ele și să dea niște bani la producători.

Și asta în ciuda aprecierilor pe gură ale specialiștilor social media din lume și de la noi, cum că ăsta e viitorul publishingului. Sigur că da.

Doar că nu.

Facebook a fost și este un mijloc de a atrage oameni către conținutul propriu, de pe site-ul propriu. Care conținut propriu se ține pe site-ul propriu, sub control propriu și în forma proprie. Always was, always is.

14 comentarii

 1. Facebook-ul a ruinat tot conținutul utilizator util. S-au dus naibii forumurile pe care mai găseai informații cât de cât organizate, listele de discuții, site-urile cu specific etc.
  Acum ai grupuri dedicate pline de poze cu grătare și filme cu pisici in care mai găsești un căcat. Cancerul deceniului.


  Comentariu apreciat. Thumb up 117 Thumb down 4
  • Corect. Din cauza asta toti jurnalistii seriosi il urasc, nu sa-i faca continut. Se pare ca banii nu cumpara chiar orice :)


   Comentariu apreciat. Thumb up 20 Thumb down 1
  • Forumurile au luat un sut nasol in dinti cu facebook-ul, dar inca exista si cei care le folosesc in general cam tot pe acolo cauta informatii. Is si io in niste grupuri din astea ‘tehnice’ si ma apuca durerea de dinti, daca am ceva de cautat. Asa ca tot la vechile forumuri mergem, alea care mai sunt.


   Comentariu indecis. Tu ce zici? Thumb up 22 Thumb down 24
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]


   Comentariu nasol. Thumb up 4 Thumb down 14
  • Formurile? Alea cu admini “dumnezeu”? ha ha ha


   Comentariu apreciat. Thumb up 21 Thumb down 5
  • Forumurile au murit, si au renascut sub alte forme. Pe langa variantele clasice acum exista si unele mai moderne cum este Discourse, folosite in general pentru suport clienti pe diferite site-uri. Unul dintre autori este Jeff Atwood care este co-fondator Stack Exchange, si care la randul lui este pana la urma tot un forum.

   Cred ca singurul forum general, inca folosit activ de pe internet este Softpedia.

   Thumb up 10 Thumb down 4
  • etk , pe softpedia gasesti ultimii cretini de pe planeta activi

   faci topic nou pe aria “auto” intreband ” ce masina sa imi iau de maxim 4000 euro” si primesti raspunsuri ” mai pune si tu 18000 si ia-ti un tiguan nou”


   Comentariu apreciat. Thumb up 20 Thumb down 5
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. Thumb up 4 Thumb down 16
  • John, in logica asta înseamnă că și Google ar trebui să ceară bani pentru Search.
   Și Google și Facebook au reclame afișate utilizatorilor, din care câștigă bani. E destul.


   Comentariu apreciat. Thumb up 13 Thumb down 1
 3. Facebookul nu ar fi nimic fără munca utilizatorilor care încarcă fotografii, articole, filme. Practic peste conținutul creat de utilizator se afișează reclama. Mai mult, Facebook filtrează conținutul prietenilor din listă afișând reclame și nu postările prietenilor.


  Comentariu apreciat. Thumb up 27 Thumb down 0
 4. Facebook

  1. Iti cere buletinul cand au ei chef, asta desi nu dai nici un add, doar primesti de la clienti.
  2. Daca vede ca folosesti un VPN iti baga Javascript-uri care sa-ti blocheze calculatorul, mizand ca odata blocat VPN-ul te vei reconecta fara sa vrei cu IP-ul real.
  3. Iti cere nr. de telefon sa fie sigur ca esti tu …
  4. Daca nu prea ai poze, iti blocheaza contul si iti cere o poza sa vada ca esti tu …


  Comentariu apreciat. Thumb up 20 Thumb down 3
  • NOU
   #12

   si cand imi cere buletinul nu mi-l cere oricum ci impreuna cu o iradiere temporara de pe fb, fara timp limita pana la care sa pot accesa macar functiile importante, gen chat; si bineinteles fara vreun avertisment in afara de datul nas in nas cu formularul si poza de upload buletin.

   Thumb up 5 Thumb down 1
  • pacalibile toate daca esti un utilizator care in general nu foloseste facebook :))

   Thumb up 1 Thumb down 2
  • Faza e ca:
   1) E precizat in “Termani si conditii” ca iti folosesti numele real si nu o porecla, iar daca FB crede/suspecteaza ca ai incalcat aceasta conditie isi rezerva dreptul de a-ti cere sa te identifici. Te conformezi sau iti poate sterge contul oricand.
   2) In aceiasi “Termeni si conditii” e precizat ca profilul personal de FB e profil personal si nu e folosit pentru desfasurarea unor activitati de “business”. Pentru asta este necesar sa se faca o pagina.
   Da, termenii si conditiile sunt stufoase si e mult de citit dar in momentul in care dai clic pe casuta aia care zice ca esti de acord… aia e, ti le asumi.

   Thumb up 3 Thumb down 2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.