Cum funcționează: coșurile de la supermarket

Prima regulă, pe care Auchan a aflat-o pe propria piele, și probabil cu ceva pierderi financiare, e că drumul de la magazin la mașină trebuie să aibă beton fin, nu bombardat, că altfel ți se strică roțile cărucioarelor și oamenii se enervează și la final se duc în altă parte, pentru că unul din două cărucioare sunt hârburi.

Apoi, înțeleg că spațiul e prețios și vrei să îndeși pe lângă case cât mai multe produse, dar pune un anunț și un loc unde să lase oamenii coșurile. Oamenii au timp, stau și așteaptă, nu le e greu să așeze coșurile frumos (sigur, există excepții, ca la orice), dar dacă nu știu unde să le așeze, le aruncă aiurea, pentru că presupun că există un angajat care le adună și le aranjează.

E la mintea cocoșului.

cosuri-kaufland

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. NOU
    #1

    Pai chiar exista un angajat care le aduna.

    00
    • Daca mai aveti putintica rabdare, infintez blog unde poti fi cacanar cat vrei. Cu Patreon, desigur.
      Ii iau painea lui Vali!

      00
  2. Alt articol de om fara ocupatie.

    00
    • Esti invidios :))

      00
    • pe modul „DUTE BAAAA LLLAAA MMUNCCAAAAAA ” :))

      00
    • horea, ești la al cincilea comentariu aici. fie te oprești din a fi căcănar pe blogul ăsta, unde doar eu am voie să fiu, fie îți cauți alt blog unde să fii căcănar.

    • Paradoxal, comentariile care te ataca pe tine, au cele mai multe like-uri. Cel mai recent exemplu, articolul cu tigarile :P

      00
    • e normal. minionii se distrează votând împotriva șefului :P

    • @Arici Pogonici si totusi face mai multi bani ca tine.

      00
    • Super argument. Si catalin „mitraliera” radulescu face mai multi bani ca zoso, inseamna asta ceva?

      00
    • și selly face mai mulți bani ca noi, și are 18 ani. :(

    • Nu sunt de acord cu Arici Pogonici, rog a se consemna.
      Sunt Doar 1st world problems. Este urat sa spui “fara ocupatie”. De ce nu scoti ceva pozitiv in evidenta, de exemplu “un om foarte atent la detalii”?

      Mie mi se pare foarte util sa existe oameni care sa se agite pe teme dintr-astea, gen ca asfaltul parcarii de nu-stiu-unde nu e suficient de fin. Daca ar fi mai multi oameni asa, daca ar si actiona sinergic, sa faca proteste, sa infiereze public, viata noastra, a celorlalti, ar fi mult mai lina, si ei la randul lor ar avea o satisfactie a lucrului indreptat, toata lumea ar fi fericita.
      Nemultumirea unora poate fi calea spre progres a noastra, a tuturor!
      Ori tu vii si minimalizezi problema omului, reducand in acelasi timp sansa noastra la o viata mai buna!

      Cand comentezi pe un blog doua ecrane despre ceva ce nu te afecteaza deloc, asta inseamna sa nu ai ocupatie. Wait

      00
  3. Poza e de la Lidl :) mai dezordonati sunt oamenii la Lidl decat la Auchan :P la Auchan mereu sunt cosurile ordonate (90% din timp)

    00
  4. La noi in Auchan sunt jeguri de oameni cara lasa cosul in fata ta la rand pentru ca „nu e problema lui”

    00
  5. Pai si aia care au lasat cosurile din imagine sunt niste jeguri de oameni. Ii ardea la ficati daca le bagau unul intr-altul si le puneau sa nu stea in drum?
    Marea problema in Romania e nesimtirea. De acolo pleaca toate. De aia vezi pungi cu gunoi lasate in drum, de aia vezi jeguri care nu semnalizeaza pe drum, sau care zac pe banda din mijloc cu viteza melcului, sau care opresc si blocheaza circulatia, si multe alte exemple de nesimtire gen: „nu-i problema mea daca altul este deranjat de prostiile pe care le fac eu”

    00
    • Si ei vor o Romanie mai buna, dar sa stranga altii dupa ei ca ei se grabesc atunci, au motive.

      00
    • Nesimtirea aia de care vorbesc multi se educa prin amenzi. Doar ca la noi nu are cine sa le dea, ca asta ar insemna ca aia platiti din bani publici sa faca asta chiar sa inceapa sa munceasca. Si e nasol.
      Asa ca eu reformulez: marea problema a Romaniei este lipsa consecintelor. In afara de infractiunile grave, in rest ai 99% sanse sa nu patesti nimic daca faci ceva nasol.

      00
  6. Ce faină e gresia. Îmi activează autismul.

    00
  7. Eu am o mare problema cu mizeria din cosurile alea. Cred ca le spala o data pe am, sau doar ploaia.

    00
  8. Cu banii pe care ii cheltui pentru a asfalta o parcare cumperi o suta de milioane de cosuri. De aceea nu va pune numeni „asfalt fin” intr-o parcare de genul asta

    00
    • Nu.
      Ultima experienta pe care o ai la supermarket e cand duci cumparaturile cu acel caricior la masina. Acea ultima experienta se imprima cel mai bine in mintea cumparatorului in legatura cu magazinul, adica ca are infrastructura proasta.
      Reactia nu e evident una imediata gen „mi s-a dezintegrat ceasul de la mana impingand cariciorul in parcare, nu mai vin data viitoare”, dar se va materializa printr-o prezenta mai rara la acel magazin, care multiplicata cu majoritatea cumparatorilor va insemna o reducere a numarul clientilor, deci pierderi la profit.
      Fix aceeasi chestie se intampla si cu magazinele fara parcari la indemana.

      00
    • Diva mica ce ești vezi sa nu îți înghețe glezna împingând la carucior

      00
  9. Alta problema e ca unele magazine au renuntat la cosurile mici si au inceput sa bage tomberoane ca cele din imagine. Nu ma incurajeaza sa cumpar mai mult, ba dimpotriva, prefer sa renunt cu totul la cos si sa ma duc direct la cele 2-3 produse pentru care m-am dus in magazin. Asta in timp ce la mega, unde am cos mic, ma duc pentru o salata si cheltui 100 lei.

    00
  10. Chiar daca au un loc special ei tot în mijlocul drumului. Sunt angajat Kaufland și de mult erori stau sa adun coșurile și produsele (chiar și proaspete) aruncate haotic in loc sa mai deschidem o casa. La casele Express au un loc special unde ar putea să le duc dar ei tot meltenii le lasă aruncate. Chiar zilele trecute l-am văzut pe un prezentator de la observator cum și-a lăsat coșul pe bandă unde se pun produsele. Poate că ai avea ceva respect față de client daca și ei te-ar respecta dar când îi vezi cat sunt de aroganți și cum încearcă să te fure pana și la un kg de cartofi dulci sau banane bio.
    Eu sunt genul de casier care îmi place să fiu cat mai rapid și la revedere. Daca au chef de cearta sa se duca in alta parte. Nu accept sa îmi țină casa blocata că și-au adus ei aminte de încă ceva sau au banii în mașină.

    00
    • Stai, te lasă cu banda și bonul blocate că nu și-au luat banii din mașină?!
      Pe bune?! Au venit la cumpărături sau să ia provizii de la mă-sa din beci?! P-asta n-am întâlnit-o (în calitate de cumpărător participant la „trafic”).

      00
    • Încearcă să te fure cu metoda pus eticheta de cartofi normali, sau banane normale, la cântărit? Cât de ”elegant”, nu!
      Pe mine mă deranjează că văd că mulți lasă produse proaspete în zone fără temperatură controlată, sau în jurul caselor. Adică dacă te-ai răzgândit să cumperi laptele, carnea etc de ce nu o lași de unde ai luat-o? Mă gândesc numai că este posibil să cumpăr eu un produs alterat, după ce a stat o perioadă unde nu trebuia, să nu mai spun că am văzut brânză printre haine și tot așa. Nesimțiți, mulți..

      00
    • Aproape zilnic se întâmplă asta la vreo casa. Sau își pun 3-4 pachete de ceafa de porc și alte rahaturi iar la final „ați taxat ceva de 2 ori. Mă uit eu pe bon…”😆
      îsi pun in cos de 200-300 de lei iar la final ei au doar 150. Sa vezi retur la picioarele mele și cata carne ii bag in frigider.

      00
    • Daca le dau restul exact și nu apuca ei sa îmi dea 30 de bani iar mă bălăcăresc cum de nu i-am întrebat de mărunt. Sa se duca la Mega Carrefour unde aia nu au rest sa le dea nici la 5 lei. Daca nu le dai 3 bani te bălăcăresc, iar daca le dai 3 bani ti arunca pe jos. M-am potolit și acum le dau chiar și 9.98. Stam bine cu măruntul și nu am motiv să le mai rotunjesc si să mă trezesc cu minus în sertar. Nu se plătesc minusurile, dar nu dau nici bine sa ai.

      00
    • @Andrei… eterna poveste romaneasca…. daca costa 4.99, „bai bulache, si restul?” daca costa 5.01, „hai bre, ca nu dai faliment…”

      00
  11. Am fost ieri la Carrefour și nu era nici măcar un cărucior care să nu aibă toate gunoaiele, hârtiile și ambalajele în el.

    00
  12. Pe mine ma deranjeaza ca toate cosurile sunt suuper jegoase, mai ales alea de mana. Mi-e greata in plm sa bag mancarea acolo. Mai nou prefer sa iau cate o cutie de carton din cele goale din magazin si sa duc asa la casa si acasa cumparaturile. Spalati cosurile in plm!

    Related:
    https://www.youtube.com/playlist?list=PL9LiBh_EtJGykpjTdJrQsBGSILPQDvt0P

    00
  13. NOU
    #42

    Cel putin in Iași, la Auchan au cele mai distruse cărucioare din oraș, protejate de un coating gros de jeg pe mâner. O fi vreun Gorilla Glass 5 și nu știm noi.

    00
    • La auchan-ul din palas nu reusesc sa inteleg de ce nu se lasa carucioarele dupa casele de marcat intr-un loc special (ca e loc destul pana iesi din magazin) si trebuie sa ajunga ca in poza de mai sus… sau o fi inca un caz de manager cu durere in fund…

      00
  14. La Auchan Coresi au schimbat acum vreun an carucioarele, dar deja si astea sunt varza! Plus ca nu ii duce capul sa puna un cos de gunoi mai mare in locurile unde se aduna carucioarele in parcare, astfel incat jumatate din ghiolbani sa nu mai lase bonuri si ambalaje in cos, cealalta jumatate oricum le vor lasa!

    00
  15. Unii sunt in stare sa se duca cu căruciorul până la metrou. Chiar de sărbători a aterizat un cărucior de la concurență pe la noi.
    Vai cum dau ochii peste cap că nu pot ieși cu căruciorul asta mic in parcare. Cred că ar fi fost parcarea și stația de autobuz plina de cărucioare din astea mici. 😆

    00
  16. Doua faze cu acelasi cuplu intr-un Carrefour Express:
    1. Scos marfa din cosul de mana, lasat cosul pe jos, in picioarele mele, platit, dat sa plece. Le-am atras atentia, l-au luat. Daca nu eram atent calcam in el sau ma impiedicam si imi rupeam gatul.
    2. Am platit si eu si i-am prins din urma ca isi scoteau bagajul din dulapiorul de bagaje. Stateau amandoi inutil unul langa altul si nu mai era loc de trecere pe langa ei. Am mormait un „imi dati voie”, el s-a dat, ea a luat sacosa din dulapior, a lasat usa deschisa si a plecat. Cat tupeu jegos sa nu inchizi usa aia – cine vine dupa ei si nu poate trece sa o inchida, nu?
    Bonus: au iesit din magazin si au traversat 4 benzi de circulatie la 15 m de trecerea de pietoni, pentru ca…. na.

    00
    • Astia sunt aia cu inteligenta sociala, asa se spune mai nou la proasta crestere/nesimtire/tupeu..

      00
    • Putin pe langa subiect :)))))) stau langa cimitirul lu’ Zavoranca. In fiecare duminica coboara din 232 hoarde de babe care se duc la mormantul sotilor. Pe unde traverseaza? Peste 4 benzi intens circulate. Trecerea? La 10 metri boss. 10 Metri!

      Cred ca e concurs, care se duce prima la barbacsu.

      00
  17. Eu am altă problema cu coșurile de mână de la Auchan. Ți-e scârbă să pui ceva în ele, caut mereu câteva secunde, iar toate sunt pline cu ceva mâzgă neagră lipicioasă.

    00
  18. De multe ori cand merg la Kaufland trebuie sa fac un quest sa gasesc un cos disponibil.

    00
  19. Pe. Mine ma amuză câtă lipsa de educație avem. Ar trebui sa pui coșul într-un alt coș pe care îl vezia acolo, dar noi le lasam toate ‘parcate’ ca masinile
    Când stau la casa, iau toate coșurile și le pun unu în altu frumos și oamenii se uita ciudat la mine

    00
    • te cred sclav/valet, ei si-au parcat lambo-ul dar n-au bani decat de salam si noroc

      00
    • Foarte bine, bravo la fel fac si eu. SI eu le vad privirea mirata. Ce sper eu sa realizez e sa le aprind un beculet sa-si dea seama ca sunt prosti.

      Am mai patit si eu asemanator sa ma comport ca un idiot sa vad la altul cum se face si sa ma corectez dupa. Nu e problema, nu s-a nascut nimeni invatat. Ideal e sa insistam in prostie.

      00
    • Sa nu* insistam in prostie :))))))) sorry

      00
  20. „Prima regulă, pe care Auchan a aflat-o pe propria piele, și probabil cu ceva pierderi financiare, e că drumul de la magazin la mașină trebuie să aibă beton fin” Ete na!

    Se ingramadesc ciobanii la Mall baneasa la noroaie de zici ca se dau balenciaga pe gratis.

    Bonus rondul de sub pod zici ca e intrare la CAP nu la zona de opulenta.

    00
  21. Culmea, pe la Carrefourul unde activez de obicei, lumea pune cosurile unul in altul cumva sa nu incurce, ba chiar se mai ajuta oamenii intre ei daca unul cu cosul gol nu are loc sa treaca inapoi sa-l puna cumva fara sa incurce.
    Si da, trece un angajat sa le stranga. De cele mai multe ori pare ca e vreun supervisor de la case care are si marunt si cartela magica de reset. Dar oamenii s-au invatat sa le puna frumos si in maxim 5 minute se face strangerea pe toata linia caselor.

    00
  22. cosurile alea sunt pentru speciali!

    00
  23. Ok, cum sa fie reglementata ?
    Eu stau la coada, ajung la banda, scot alea din cos si le pun pe ea, dupa care le las acolo si merg cu cosul gol catre locul special amenajat unde il depun. In final ma intorc la banda, ii dau la o parte pe aia de pe culoar ca sa ajung la marfa mea, care intre timp avansase odata cu banda.
    Asa ? Intreb doar.

    00
    • nu, man, dar sa fie un sticker ceva lângă fiecare casă, un loc definit cu „lăsați coșul aici”.

    • Da. Pai, in general lumea pe acolo le pune ca asa ar fi si logic. Sigur, mai sunt si din aia care le pun pe alea ovale peste alea dreptunghiulare, etc. Totusi principala vina o are organizarea magazinului care le lasa sa se adune gramezi. Cei ma nenorociti sunt aia de la Lidl la faz asta, daca intri si cauti un cos din ala cu roti nu il gasesti niciodata la intrare, trebuie sa te duci dupa ele pe la case.

      00
  24. Mai avem mult pana la momentul in care vom fi un popor educat, mult.Unii nici macar nu realizeaza ca sunt nesimtiti, nu o fac din rautate, pur si simplu aeste un reflex fiziologic ,fix ca la animale. .

    00
    • Exact asa este la toate Lidl olandeze si germane,la Aldi mai rau ,etc.
      #lanoicalanimenea #vreauotaracafara #suntcetateaneuropean

      00
  25. La primele Penny aveau loc special sub banda. La alea noi, locul este umplut de 1 frigider. Toata lumea lasa cosul in mijlocul drumului, deoarece „asa merge randul”. Apoi il ei si il duci 20 m in fata.
    Concluzie: Locul lor este sub banda sau acolo ar trebui amenajat spatiul!

    00
  26. Teoretic, Cel putin la Mega Image asa e , casierii/lucratorii comerciali sunt cei obligatii sa le duca de unde se iau.

    00
  27. Zoso, zi-le si de toalete. Cele mai infecte sunt la Kaufland. Ti-e scarba sa intri. La Carrefour si Auchan sunt OK. Curate.

    00
  28. Nimeni nu a inteles ce vrea Vali. Loc semnalizat „pt toti orbii”. E clar ca au bagat cosurile de mana fara o viziune asupra abandonarii la case. La Penny mai sunt, ma repet, mi se pare cel mai elegant, sub banda, acolo sub tejgea.

    00
  29. E la mintea cosului…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube