Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Au ars materie primă in valoare de 28 de milioane, sau 500 de fulare și 200 de cămăși?
    Asta dovedește cât de cacat e un „brand” cu produse supraevaluate: ai vândut un fular care te apără de glonț, îți permiți să distrugi 10.000 de fulare la fel, pentru că prețul unuia a acoperit costurile de producție pentru celelalte.
    Iar idioții cumpără. PENTRU CĂ-S PROȘTI!

    00
    • wow, cata frustrare pt un fular.

      00
    • NOU
      #3

      Ce brand d asta „premium” are produse care chiar sa coste banii aia dpdv al calitatii materialelor si al executiei ? Compativ cu ce e in hm sau decathlon sa zicem.
      Eu vad o problema in contextul cumparaturilor online, nici nu stii daca merita sa mai pui 10 20% pt calitate, sau nu.

      00
    • NOU
      #4

      Păi de ce să dai 180 cand mai pui 20 si ai cu 200 calitate o oră?

      00
    • spoiler alert, preturile alea nu sunt gandite pt saraci.

      00
    • spoiler alert: e aceeasi marfa de cacat, la alte preturi.
      (altfel nu si-ar permite sa dea foc la 90% din productie)

      00
    • au dat for la productie sa creasca valoarea produselor lor de kkt (ma refer de kkt pentru ca-s mult supraevaluate, mai sunt si care se aproprie de un pret decent dar oricum cu banii aia nu ajuti sclavii din industrie ci patronul care da foc la productie ca il doare in pl de saraki).

      00
    • Parca Nastase avea un fularas din asta Burberry cu care isi acoperea pseudo-rana aia de la gat facuta cu pistolul cu apa.

      00
  2. Școlile de meserii sunt fix o p..la. O sa muncesti toata viata pe 1200 de lei si nu esti tratat cu dispret de cocalari care au facultate si stau pe banii parintilor dar se fut cu bunaciuni.

    00
    • Mai bine faci o facultate mama. Ca aia cu facultate se angajeaza main usor la mec sau vanzator la supermarket. Sau faci liceul la Cuca Măcăi si poate iei bacul si după dai si tu la o facultate ca toata lumea. Gizăs!

      00
    • Adevarul e ca prin africa, india, vietnam si alte tari pe unde se imbraca aia in carpe rupte-n cur, chiar ar fi fost afectat burberry daca dona hainele alea…
      Cat despre scolile de meserii, e bine ca incep sa fie cautate, dar ideea ar fi ca elevii care merg acolo sa si invete ceva, nu sa aleaga respectiva scoala doar pentru ca au auzit ca se fac bani din meseria aia, cum de altfel se si intampla de multe ori… Tot e ceva ca isi recunosc conditia si sunt constienti ca mamica si taticul au impresia gresita ca au crescut un geniu.

      00
    • Unde monsher 1200 lei? Un instalator bun sau un electrician face bani de rupe. Si se bate lumea pe ei ca nu gasesti pe cineva cum trebuie cand ai nevoie.

      00
    • Anduweb- aia care fac bani de rup ( 3500 RON cat spun astia in articol e o suma infima fata de cati bani fac astia de fapt) sunt aia meseriasii. Loazele fac 1200 ron ( daca ii angajeaza cineva ). Aceleasi loaze ar face fix un cacat indiferent ce scoala ar alege (presupunand ca le si termina). De fapt problema este daca ai mai mult de 2 neuroni si chef sa faci ceva cu viata ta sau nu. Restul sunt detalii.

      00
    • @Alex
      N-am mai citit demult atâtea frustrări într-un singur comentariu.

      00
    • Este criza de electricieni, e lucru stiut pe piata muncii. Dar sa discut despre meseriasii care repara masini de spalat. L-am chemat pe meseriasul la care mai apelez (rar, cam la trei-patru ani). Am masina de spalat cu bule, Daewoo, si nu poate sa o repare orice meserias. A venit, a constatat, a luat piesele defecte, a venit cu ele a doua zi (una inlocuita, alta reparata). Scor – 300 de lei. Pretul cu care a cumparat motorasul asincron sh, probabil 50-100 lei. Deci i-ai ramas de la mine, probabil, 150-200 lei. Am fost al saselea client in ziua respectiva. La ceialalti o fi luat alte sume – mai mici, mai mari – dar, faceti si voi un calcul, cat de prost o duce un meserias bun.

      00
    • 3500 lei… bani de rup… nuff said

      00
    • Am chemat acum 2 ani un instalator să-mi desfunde wc-ul, că pur și simplu s-a înfundat la 1-2 m pe conductă, deci degeaba scormoneam eu cu peria. Caut în ziar, sun și vine un băiat și în 5 minute îl desfundă apoi îmi spune costul: 120 lei. Între timp o tipă cu masteratul luat în turism lucrează pe 1500 de lei/lunar la recepția unui hotel.

      00
    • Meseria-i bratara de aur – asa e proverbul.
      In liceu imi zicea mama : invata mama ca sa nu ajungi sa lucrezi in fabrica, sa lucrezi si tu la birou.
      Acum a ajuns lucru la birou mai rau decat la fabrica. La fabrica dupa program nu te mai gandesti la job. Pa si la revedere. La birou stai conectat cu telefonul si laptopul si dupa ce pleci de acolo.
      Am cunoscut pe cineva atat de stresat ca se trezea noaptea din somn si isi facea liste cu ce are de facut a doua zi.
      Sudori, mecanici, instalatori, zugravi, zidari, masinisti CNC, faiantari, tamplari etc – o duc mai bine decat un guler alb de nivel mediu.
      Astia si la 6o-70 de ani au de lucru( daca-i tin balamalele). Astept sa vad IT-stul de 60 de ani care e pe val la varsta aia.

      00
  3. Un coleg de generală a ajuns la o școală profesională de mecanici auto, acolo a făcut practică la un dealer auto( pe vremurile alea aia erau românii mai mult cu dacii și ăștia reparau mașini străine), pe când am terminat noi facultatea el era cel mai bun mecanic de la respectivul dealer, și-a deschis atelierul lui, apoi după 3 ani importă piese auto noi.

    El a stat 3 ani în școală profesională, noi 4 ani la liceu, apoi noi am mai mers 5 ani la Poli, el deja avea peste 6 ani de experiență, nu e milionar dar e cu mult peste media celor cu studii superioare.

    00
    • Trebuie sa ai și fler pentru afaceri, sa fi fost angajat undeva si sa nu fi fost bun pentru afaceri devine frustrant sa știe ca e mult mai bun decât un inginer și sa nu îl poată depăși financiar, ca fără studii nu-l pune nimeni șef și se plafonează.
      Cel mai bine sa le faci pe amândouă.

      00
  4. M-a luat cu inima la partea cu carburantul. Acum rezervorul meu este mai linistit :)

    00
  5. Cine a mai dat click pe „Pasarica”?

    00
  6. @ioana
    „prin africa, india, vietnam si alte tari pe unde se imbraca aia in carpe rupte-n cur, chiar ar fi fost afectat burberry daca dona hainele alea”… ar fi fost. Nu sunt aia asa rupti in cur cum iti imaginezi, este o parere maxim de simplista, mai citeste si tu o carte, doua daca nu ai ocazia sa calatoresti. In plus hainele nu ar fi ajuns la cei saraci ci la „baietii destepti” aka autoritati, smenari, etc.. ebay ar fi fost plin dupa o saptamana de produse Burberry la pret promotional. Oricum nu cred ca au ars ei asa valoare, au dat un comunicat si toata lumea a pus botul. Dar bine au facut.

    00
    • A, am inteles, inseamna ca pe aia din satele alea care apar la televizor ii pune cineva sa para saraci nu? Ii dezbraca de hainele bune, ii muta in cocioabe si dupa ii filmeaza, nu? Si cand ma refeream la donat ziceam sa fi colaborat cu niste ong-uri care se ocupa cu asa ceva, nu sa trimita hainele balot in tara respectiva.

      00
    • @ioana
      Nu am spus ca nu sunt oameni saraci in tarile respective. Sa inteleg ca tu crezi tot ce vezi la televizor? Cand televiziunile straine arata sate de suedeji rupti in cur de prin Romania banuiesc ca esti revoltata, si consideri ca nu este relevant pentru tara noastra. Cat despre ONG-uri, poate ca nu iti amintesti cum s-au „impartit” ajutoarele venite in Romania dupa revolutie, cu se sifoneaza bani si bunuri si in ziua de azi prin aceste structuri sau vezi scandalurile recente prin Haiti, CAR, etc… sub tutela directa a UN nu orice ONG amarat. Sau esti naiva maxim si mai crezi si in Mos Craciun sau esti prea tanara sa intelegi cum merg lucrurile in lume…

      00
  7. NOU
    #30

    Au mai crapat 2 ciori http://www.aradon.ro/live-la-volan-din-nou-victime-doi-tineri-de-14-si-18-ani-morti-intr-un-accident/2080491
    pacat ca n-au crapat toate 4
    Sunt absolut surprins ca soferul avea centura, nu i-a zis nimeni ca e pentru fraieri ?

    00
  8. Acum vreo 10 ani, când Băsescu era fan Roșia Montană, a ieșit la tv sa ne spună că trebuie să profităm de oportunitatea de a investi în scoaterea aurului la suprafață, fiindcă iată, acum e 170 lei gramul și în câteva luni va ajunge la 200, dar nu se va opri aici.
    Mare vizionar!

    00
  9. >>>Cum menține un brand valoarea sa

    Punctul pe i: https://twitter.com/kenanmalik/status/1019939758125051904

    00
  10. Dragnea e un hoț notoriu și merită să intre la pârnaie. Iar meciul cu legea off-shore nu e despre bani la buget, ci să-și negocieze scăpare din pârnaie.

    Dar de ce plm avem nevoie să concesionam exploatări petroliere?!? De ce plm nu exploatăm noi tot, ca norvegienii?

    Stiu că avem experiență în industria de exploatare, iar să scoți petrol de pe platforma continentala nu e tocmai de domeniul Elon Musk.

    De ce plm să luăm doar redevențe, când am putea la 100%?

    Norvegienii au Statoil, brazilienii PetroBras. Ce ne oprește să facem același lucuru?

    Bine, nu întreb aici de voință, e clar ca pesede n-ar face așa ceva decât dacă ar putea să fure tot.

    Dar e vreo opreliște de UE sau ceva, gen „politica de energie comună”? Nu-s neaparat naționalist, dar plm… e petrol la o aruncătură de băț și facem legi pentru concesionari?!

    00
  11. Mi se pare foarte trist că școlile profesionale sunt văzute în continuare ca „o rușine”. Insa mindset-ul ăsta are rădăcini adânci de care vom scăpa foarte greu. Fiind născut în 89 am prins fix momentul în care EDU desființa pe bandă rulantă cam tot ce înseamnă învățământ profesional. Toată lumea fugea de „școlile de meserii”, fiind văzute ca ceva rușinos unde ajung doar cei care n-au luat capacitatea, intrându-se cu note foarte mici. Liceul este doar pentru aia cu fițe și relații care se vor realiză în viața. În prezent, majoritatea colegilor care au terminat liceul stau și o freacă neproductiv, în timp ce „meseriașii” fac bani din instalații, service-uri, unii mai norocoși având business-uri.

    00
  12. Problema e simpla. In offshore, sunt o gasca de oameni ce controleaza tot. E mai simplu sa faci niste legi si sa le dai pe tava tot, in schimbul unor zeci de milioane de euro. Dupa, acea gasca sta fara griji toata viata, probabil si urmasii lor. Asta a fost gandirea politicului in tara asta. Burberry face fularul si celelalte cacaturi cu cativa dolari costuri probabil. E mai rentabil pentru ei sa la vanda. Nu e cine stie ce calitate oricum. Ultima patanie personala cu un trico Hugo Boss, de 100 de euro, l-am spalat dupa instructiuni, dar s-a decolorat un pic si s-a labartat. Deci, traiasca brandurile de lux!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube