PSD ar putea suge câteva miliarde anvelopând case…

Un material Digi24 de la Oradea natală a domnului șef Teszari vorbește despre cum românii nu vor să se racordeze la canalizare, că nu le trebuie, dar primăria vrea să îi impoziteze în plus pe ăia care au buda în curte la oraș.

Faza e alta. Fiți atenți aici:

„Am 600 de lei pe lună, de unde? Nu pot să plătesc și am zis că dacă nu am baie, atunci nici wc nu am înăuntru, numai afară în curte am, atunci nu are rost să plătesc. Nu am bani de unde să pun, din 600, credeți că iarna asta, în bani vechi, 50 de milioane am dat pentru lemne?”

Să zicem că a început să bage la sobă în octombrie, deci cam 800 lei pe lună lemnele. Ori are casa mare, deci sunt mai mulți, deci ăia 600 lei pensie sunt ca să se plângă, ori are pierderi de căldură foarte mari, deci o oportunitate de business pentru PSD: anvelopări de case. Tavanul prin interior, restul pe exterior.

Toți primarii s-ar umple de bani în timp ce le-ar da peste nas țăranilor că le-au renovat casele.

batran-sarac

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. La sat daca nu se manifesta spiritul de turma nu se intimpla nimic.Altfel ajungi de bascaleala.

    00
    • EXACT! Ideea e să-i stârnești într-o direcție bună. Și asta nu e ușor întotdeauna. Să vădă câțiva că lu’ ăla îi e bine pentru că (ceva) și apoi toți vor face (ceva).

      00
    • La tara nu sint bani, coane. Lumea abia supravietuieste facind troc cu produse. Mai coboriti din turnurile alea de clestar…

      00
  2. pai da boss dar asta inseamna ca pe langa supt bani trebuie sa si faca ceva (chiar daca la o calitate jalnica). Nu mai bine iau bani pe panselute, borduri si parcuri la tara? Efortul de a pretinde ca ai si facut ceva de banii aia e mult mai mic.

    00
    • D4n zice bine. Blocurile „remediate” care au infiltratii sau canalizarea care refuleaza si a stricat asfaltul inseamna reclama proasta, ca omul da cu nasul in ele in fiecare zi.

      In schimb bordurile, studiile de fezabilitate, etc sunt chestii abstracte. Plus inseamna si mai putina munca.

      00
    • parcuri la tara?

      00
    • Da, parcuri la tara, nu toate satele sunt formate din case pierdute prin livezi. Prin Ardeal sunt sate cu tot felul de piatete prin centru, cu parculete… Pe langa că „la tara” înseamnă si o groaza de suburbii din astea noi unde oamenii stau la bloc sau au pretenții sa fie ca în orașul de lângă (cu impozite mai mici , bineînțeles)

      00
  3. Stai ca nu inteleg. Ea are 600 de lei pensie. 5000 de lei pe lemne. Dintr-un total de 7200. Seems legit.

    00
  4. Ba laso , ce incalzeste cu aia 5000lei. Eu am 140m2 de casa si incalzesc pe gas si ma ajunge la ~4000lei pe an in conditiile in care nu am inca casa izolata corespunzator.

    00
  5. Apropo de cumparat lemne: bunica-mea are doua camere, le incalzeste pe amandoua, casa e izolata, sobele refacute. 30 de milioane pentru tot sezonul. Cu pensie de fucking 300 de lei. Pretul pe m3 pur si simplu a explodat anul asta, mai ales la tara.

    00
    • Nu exista pensie de 300, nu mai minti. Ajutorul social de pensionar e minim 520 lei. Iar daca e femeie batrana si mananca pensie de mult timp, se mai adauga 200 lei ca a prins perioada altor 2 ajutoare sociale care se acorda pana la moarte. TOTAL ajunge la 720 lei… pentru cineva care nu a muncit e enorm, acum atat primeste decizia de pensionare o textilista ce a muncit zi de zi 35 de ani, si asta nu mai are dreptul la nici un fel de ajutor social sa mai cumuleze sa faca mai mult.
      Probabil ai vrut sa spui ca pensia ei ar fi trebuit sa fie 300 lei ca a fost casnica sau CAPista, dar noroc cu ajutoarele sociale care suplimenteaza suma pana ajunge sa incaseze cel putin dublu fata de cat „a muncit”.
      Cat despre sumele alea de mii de lei, nimic mai fals, o batrana singura nu are cum sa arda atatea lemne. Daca sta cu inca 3 generatii atunci poate… Sa nu mai mentionez de ajutorul pentru incalzire.
      Mint unii de rup. Pensionarii daca ii intrebi ce pensie au, o spun doar pe aia de pe cuponul principal, restul le omit, ca sa para mai saraci… ca si bugetarii, spun doar salariul de incadrare, uita sa mai mentioneze sporurile si alte drepturi ce le incaseaza pe langa si care le mareste venitul de vreo 2-3 ori lejer.

      00
  6. Vali, sa traiasca familia ta, NU LE MAI DA IDEI!

    00
    • PSD nu ii va impozita pe saracii astia care ii voteaza ci pe fraierii care muncesc si produc dar nu ies la vot. Nu votezi nu contezi

      00
  7. Si dupa aia te trezesti cu tavanul in cap, ca la ce lucrari fac astia…
    Nu ai cum sa faci o lucrare de calitate cand trebuie sa lucrezi cu 15% din suma destinata lucrarii, restul fiind „comisioane” pentru partid, primar, secretar, secretara, seful firmei de constructii, seful de lucrare, asistentul sefului de lucrare…

    00
  8. Multe case la tara nu sunt construite sa fie eficiente energetic, asa ca se explica preturile. Pe multi cade padurea, asa ca nu se obosesc tot timpul sa cumpere lemne, vecinul nostru cel putin de ani buni se descurca singur pe cine stie ce coclauri. Singura investitie – o drujba, stie el sa o foloseasca. Erau turbati ca a cumparat nus’ ce italian hectare intregi pe langa sat sa planteze aluni si nu mai au pe unde sa haladuiasca la ‘cumparat’ lemne.

    • Nu trebuie sa mergi prea departe ca sa vezi cum se fura lemne, literalmente la drumul mare. Majoritatea din jurul Bucurestiului sunt gaurite – Cernica sau Pusnicu sunt exemple triste.
      Apuci chiar sa-i vezi, cu daciile papuc in miezul zilei cum cara lemnele din padure…

      00
  9. Cu 5000 de lei a contribuitla incalzirea globala. Soba de teracota e cea mai ineficienta metoda de incalzire dupa ce a fost inventata centrala cu agent termic in circuit inchis. Toata energia iese pe cos. Se poate face comparatia cu o centrala pe lemne, care incalzeste o vila de 150 metri patrati pentru 24 de ore la 24 grade Celsius cu o cantitate de lemne care arsa in soba de teracota incalzeste doua camere la 28C langa soba si 19C la geam. Daca baba aia baga aia 5000 lei intr-o centrala si cateva calorifere, amortiza investitia din a doua iarna.

    00
  10. Acu’, pe bune, amintim eficiența energetică în cazul unor case cu buda în curte ? Unde e simțul realității ? În satele de pe lângă Brașov nu există astfel de case ?
    La prețul lemnului de foc de azi (nu întâmplător cunosc prețurile dintr-un loc în care la propriu cade pădurea pe tine, însă unii au valori de pierdut și nu riscă), nu e nimic neobișnuit 5.000 lei pe an pentru încălzire și gătit.
    Încălzirea e o necesitate sine qua non vieții, pe când igienta nu, așa că trebuie să le înțelegem prioritățile.

    00
  11. Si sa nu mai vanda primarul lemne?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.