Mic studiu despre manipularea prin cuvinte

Vreau să vă atrag atenția asupra cuvintelor folosite de Burnei și de apărătorii lui în cuvântările publice, pentru că mi se pare un caz școală despre cum se face manipularea prin cuvinte.

Prima oară luăm la analizat scrisoarea deschisă a lui Gheorghe Burnei, publicată pe hotnews.ro.

Timp de 8 luni, la sfatul avocatului meu, am ales sa nu vorbesc despre cele intamplate, sa tin in mine toata durerea si umilinta, totodata neincetand a speraa ca adevarul va iesi la lumina. Ca dovada decizia de vineri, 25 Aug 2017, a Tribunalului Bucuresti, care imi permite sa ma intorc la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii Marie Curie.

Iată de ce pleacă medicii din țară, că sunt umiliți. Eu însumi sunt umilit și sunt o victimă. Nu mă meritați.

Insa agitatia din ultimele doua zile, cu care a fost intampinata acesta hotarare a Instantei, contrar asteptarilor, ma nedumireste complet. Nu este ADEVARUL obiectivul suprem al actului de justitie? De ce aceasta desfasurare de forte pentru un simplu medic ortoped pediatru? Pe cine am incomodat atat de tare? Si cu ce? Facandu-mi meseria cu drag, dincolo de norma si programul de lucru? Gasind solutii in cazuri respinse sau redirectionate catre mine de omologii mei?

Sunt un simplu și umil medic, care am incomodat pe cineva. Sigur, asta nu e adevărat, era șef și imperator peste secția aia, dar tot umil și modest. Plus, am rezolvat cazuri pe care mi le pasau colegii, despre care aș putea spune că sunt incompetenți față de mine, umilul.

Sunt astazi in pozitia de a ma intreba cine-mi mai sunt prietenii. Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decat cu propria-mi familie, ajung sa scrie memorandumuri impotriva intoarcerii mele la spital? Pe toti i-am ajutat inca de la venirea in Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii Marie Curie. In perioada rezidentiatului lor am facut eforturi sa isi insuseasca toate cunostintele necesare, astfel incat inca din anul III sa fie la nivelul unor medici specialisti. I-am sprijinit sa practice medicina in Bucuresti, avand discutii cu conducerea spitalului si intervenind personal la Ministerul Sanatatii pentru a ii ruga sa fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat si toti sunt acum doctori in medicina.

Recitiți de 20 de ori fraza asta. E superbă. Toți ăștia care mă critică sunt unde sunt datorită mie. Eu m-am luptat pentru ei, eu i-am învățat tot ce știu, sunt niște trădători care mușcă mâna care i-a hrănit. Și fiți atenți la cuvintele folosite: i-am ajutat, am făcut eforturi, am rugat, i-am acceptat. Umilul nu mai e umil, practic toți îi sunt datori lui.

In plus, toate veniturile pentru cercetare, care mi s-ar fi cuvenit de-a lungul carierei, le-am cedat la fondul comun pentru a ajuta doctoranzii, care, altfel, ar fi trebuit sa plateasca din buzunarul propriu. O parte din medicii specialisti si rezidenti au participat alaturi de mine la interventii operatorii in privat iar sumele cuvenite le-am impartit in mod egal cu acestia…ce chirurg mai face asa ceva?

Unul care ia șpagă și care n-are nevoie de banii ăia.

Rezidentii pe care i-am mentorat si carora le-am transmis toate cunostintele mele in timpul interventiilor chirurgicale – in care am facut cea mai buna echipa de fiecare data – astazi decid ca nu mai au ce invata de la mine? Apropo, pe medicii rezidenti din anul I nici nu-i cunosc …si sunt deja impotriva mea?

Rezidenții ar trebui să îmi pupe tălpile!

De 8 luni mi se pune la indoiala intreaga cariera, fiind aratat cu degetul pentru ceea ce pana mai ieri eram laudat (sau invidiat).

Șopârla cu invidiat nu e aruncată acolo, e pentru a induce în mintea cititorului că exista un complot.

Si anume dorinta tenace de a gasi solutii si a rezolva cele mai dificile cazuri. Nu sunt inventator si nu asta mi-am propus. Am vrut doar sa fac bine in jurul meu…inca vreau. In 42 ani de medicina nu am avut nici macar o acuzatie de malpraxis. Si deodata totul se naruie…de ce? O mama care timp de 18 ani a adus copilul la control, dupa interventiile facute la varsta frageda, decide brusc ca i-am ‘ciumpavit’ fiica si declanseaza un scandal mediatic urias. A doua zi sunt ridicat de la spital cu mascatii, arestat si prezentat ca fiind un monstru care face experimente pe copii si care ia spaga, fara sa mi se acorde nici cea mai mica prezumtie de nevinovatie! Oare cati dintre dumneavoastra pot gestiona emotional, moral, fizic atata nedreptate si minciuna, atatea calomnii si acuze nefondate?

Scandalul mediatic e datorat cruzimii medicului, bietul de el, umilul, care nu poate gestiona atâta nedreptate, atâtea calomnii și spăgi, plus nerecunoștința unor medici care nu spală cu limba pământul pe unde calcă.

Nu as fi crezut vreodata ca viata ma va duce in aceasta situatie…nimeni nu merita sa treaca printr-o astfel de experienta dramatica.

Atenție, stimați cititori, s-ar putea ca voi să urmați.

Pentru ca nu ai cum sa ramai neschimbat. Nu ai cum sa mai fii la fel. Chiar si dupa ce se va face lumina in ceea ce ma priveste, eu nu am cum sa uit …durerea o sa ma insoteasca mereu, stiu de pe acum. Insa imi iubesc enorm meseria, este tot ce stiu sa fac si imi doresc sa practic medicina in continuare, tot la mine in tara.

Ce ziceam mai sus, de aia pleacă medicii, că îi acuzăm pe nedrept de mizerii.

Am incercat sa gasesc raspuns la intrebarile ‘Cine ma persecuta si de ce?’ si ‘Cine castiga si pierde in acest context?’.

Iar teoria conspirației și complotului.

Eu cred ca, alaturi de mine, pierd parintii copiilor care au nevoie de interventii urgente, pe care nu si le-ar permite fara existenta chirurgiei ortopedice la noi in tara – specialitate care exista astazi datorita eforturilor demarate de profesorul Pesamosca si continuate de mine ulterior.

Facand parte din comisia de aprobare a formularelor E112, inteleg ca incapatanarea mea, de a opera aici cazurile complexe si a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Nationale de Sanatate, a deranjat… Insa cum se poate asa ceva?! De ce de cand nu mai sunt eu in comisie s-a cheltuit de 6 ori mai mult pe operatiile in afara tarii, cand pacientii puteau fi la fel de bine tratati de medicii romani?

Aici au explicat cei care se pricep că experimentele nu se fac pe oameni, de aceea unii copii sunt operați în străinătate prin metode dovedite științific că funcționează, nu prin proteze montate de un medic care face experiențe și apoi își trage parte din banii de pe proteze. Acolo sunt bugetele mărite, pe protezele care sunt cumpărate legal, nu de la prietenii medicului.

Mai mult decat atat, daca ar fi fost implementate cele doua programe nationale propuse inca din 2015 de Asociatia Romana a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri – cel de screening, depistare si tratament al displaziei de dezvoltare a soldului si cel de screening scolar, care sa depisteze scolioza de la 1 la 18 ani – am fi adus economii de milioane de euro in sistemul medical.

De ce nu s-au implementat?

Tot ce se intampla este de neinteles pentru mine si tot ce imi doresc este sa lasam Justitia sa-si spuna cuvantul. Pentru ca inca nu mi-am pierdut speranta ca adevarul va iesi la iveala si ca vinovatii vor plati.
Profesor Dr. Gheorghe Burnei, 30 August 2017"

OK. Doar că atunci când ieși și latri că e un complot, parcă nu lași justiția să își spună cuvântul. Când te afișezi ca victimă, parcă nu lași justiția să ceva.


Al doilea text este semnat de Gabriel Diaconu de la Medlife. Este la fel de manipulant.

Nu am multă mirare să văd urmările imediate ale deciziei judecătorești de-a-i respecta doctorului Burnei dreptul de liberă practică, inclusiv în sistemul de stat. Am explicat anterior de ce era previzibilă hotărârea. Oamenii sunt indignați, bloggerii furioși, ONG-urile care au făcut lobby, quasi-militarizat, pentru arestarea lui se văd prinse într-un cadril al acuzațiilor reciproce.

Quasi-militarizat adică la ordin, să ne înțelegem. Asta înseamnă.

Iară doctorii de la Spitalul Marie Curie trimit o scrisoare prin care se delimitează de Burnei, amenință cu grevă, cu demisie în grup, participă prin civism la ceea ce pare restaurația normalității. Oftând, diverse domnișoare suspină ”încă mai avem medici în România”. Ar fi minunat dacă ar fi așa. Doar că, într-o mare de analfabetism, minimul literat e domn.

“Diverse domnișoare” e folosit la peiorativ. A vrut să spună “diverse proaste”. Iar aia cu analfabetism e o mare mizerie.

Vreau să încep cu partea mirabilă a ”manifestului medicilor”.

Îl punem între ghilimele ca să stabilim de la început că nu e real.

E posibil că, în cele 9 luni de la debutul scandalului în care a fost prins ortopedul, și odată cu înlăturarea lui, ortopedia pediatrică în România a prins aripi, oameni ținuți la uși s-au văzut invitați înăuntru, performanța profesiei și-a văzut împlinirea cu ochii. Nu mă îndoiesc că, în tot acest an, dincolo de intervențiile standard în care s-au montat în continuare tije, șuruburi, s-au corectat defecte de statică și dinamică ale coloanei vertebrale, s-au adresat dislpazii congenitale de șold, și altele, viața de zi cu zi a profesioniștilor de la Marie Curie a mers înainte. Au continuat să vină pacienți la consulturi, s-au ocupat paturile, s-au efectuat operațiile. Fiecare act medical s-a petrecut cu acceptul pacienților/ prin reprezentant (părinte sau tutore). Fiecare act medical s-a întâmplat odată consimțit informat.

E în perfectă linie cu ce spune Burnei. Săracii ăștia trădători ar trebui să îi pupe tălpile, și părinții și medicii.

Nu prea pricep eu cu ce amenință mirabila sămânță revenirea doctorului Burnei la muncă,

Ticăloșie maximă. Nu înțeleg eu cu ce amenință revenirea în câmpul muncii a unui tip acuzat de experimente pe copii, care nu a făcut nimic rău, deci trebuie lăsat în continuare să profeseze. La fel cum șoferii beți trebuie lăsați pe străzi, iar violatorii prin preajma școlilor.

atâta timp cât a) omul n-a fost condamnat încă pentru nicio faptă, b) e dreptul pacientului să-și aleagă medicul, respectiv să refuze să lucreze cu un medic oarecare, și c) în cele din urmă relația medic-pacient e privilegiată.

Tocmai pentru că n-a fost condamnat, deci nu e clar dacă a greșit sau nu, de asta nu trebuie lăsat să profeseze.

În cel mai bun caz pot să-i suspectez pe confrații lui Burnei de o formă de turpitudine morală.

Dap, turpitudine.

În cel mai rău caz se confirmă zicala homo homini lupus (omul e lup pentru om). Și dacă oricare dintre ei ar fi fost prins într-un scandal de malpraxis nu cred că i-ar fi priit genul acesta de spirit inchizitorial, care trimite ereticii spre rug. Dar, na, ei sunt unde sunt, Burnei este unde e.

Din nou, dacă nu îi învăța Burnei meserie și nu se zbătea pentru ei, spălau geamuri la Socola, atâta meserie știau. Plus, apelul la “o mână spală pe alta”.

Avem, în România, un apetit vorace pentru sacrificiu. Doar că nu e sacrificiul de sine, preferabil e sacrificiul altuia, care devine personificarea răului și-a tuturor celor care nu merg dimprejur. Ai putea să faci din Burnei un demon al după-amiezii (sic!), mai ales că niște oameni s-au străduit din greu să-l picteze în smoală, acuzațiile au curs cu ghiotura, există un număr de cazuri unde intervențiile lui medicale au dat greș.

Faza cu după amiezii e pentru că tot ce se spune despre Burnei e o bârfă la schimbarea turei. Unii termină tura de dimineață, alții o încep, se întâlnesc și bârfesc despre cum cel mai strălucit ortoped al lumii e prea bun pentru noi, de aceea trebuie să îi dăm jos.

Unde mai pui că, anterior, au circulat înregistrări în care Burnei, n-am cum s-o spun elegant, urla la o rezidentă. A circulat și-o scrisoare deschisă din partea unui fost învățăcel de-al lui Burnei care numai blând n-a fost.

Scârbe nerecunoscătoare.

Am prieteni, foști colegi de facultate care mi-au scris despre toată povestea asta și, frisonați pe alocuri, m-au luat la rost că ”m-am dat cu dușmanul”, lucru greu de priceput de domniile lor.

Din nou, apelul la “hai să acoperim totul, ca să fie bine”.

Speța e noduroasă dar nu imposibilă. De conduita etică lui Burnei față de colegi ar fi trebuit să se ocupe forul juridic din Colegiul Medicilor. Și-ar trebui să se ocupe în continuare. Cu ocazia aceasta bunele practici de supraveghere ar putea fi puse în practică (apropos de regulamentele de conduită potrivite halatului). Colegiul Medicilor nu i-a suspendat dreptul de liberă practică lui Burnei. Vă place, nu vă place, ăsta e adevărul. Același Colegiu n-are alt instrument prin care să-i împiedice confratelui Burnei dreptul consfințit constituțional la muncă. La fel cum n-au colegii lui de secție, de breaslă, de spital. Managementul de la Marie Curie e obligat să respecte decizia judecătorească, într-un stat de drept. Am mai trecut prin asta în alte cazuri în care m-am implicat, fie că e bine sau rău că asta se întâmplă, e legea.

Dap. S-a ocupat Colegiul Medicilor, ce naiba, treaba e rezolvată.

Fapt este că, lucru degrabă trecut cu vederea de comentatorii de oportunitate, munca în medicină e cel mai des una de echipă. Că Burnei era fruncea actului medical, că tăia și spânzura pe plantația lui etc, nu schimbă faptul că avea cazuri lucrate cu colegi, mâini a doua și-a treia în sală, asistente de sală, anesteziști cu care opera, căci asta e echipa în toate specialitățile chirurgicale.

Sclavi nerecunoscători.

Admițând oricare din ororile descrise în foiletonul Luizei Vasiliu (și la un an îmi mențin părerea că Luiza e o victimă colaterală într-un joc pe care nu l-a priceput niciodată),

Foileton, adică citire ușoară, fabulatori. Plus, autoarea e o proastă care n-a înțeles că a fost manipulată, pentru că e proastă, de aia!

problema – paradoxal – nu e Burnei, protagonistul. Problema sunt toți ceilalți, nemenționații, delatorii anonimi, curajoșii fără nume. Problema e a tuturor celorlalți care au permis, zeci de ani, că Burnei există, că Burnei face, că Burnei drege, și cât timp Burnei a fost bun s-au gudurat sublim pe lângă dânsul.

Trădători.

E obediența patologică a sistemului, iar reversul medaliei afișat acum de doctorii de la Marie Curie nu e cu nimic mai sănătos. Tot obediență manifestă, dar față de altceva/ altcineva. E ca în bancul cu soldatul Ivan, erou necunoscut, și când Ceaușescu observă că nu e necunoscut, căci uite, zice că-l chema Ivan tovarășul Hrușciov îi răspunde ”Ivan a fost cunoscut ca soldat, n-a fost cunoscut ca erou”.

Complot.

Trebuie că Burnei știe cel mai bine cine e noul jupân. Și trebuie că și ei, ”protestatarii” sunt perfect conștienți.

Compot.

Răspunderea medicală, potrivit legilor, este unitară, pe de o parte individuală (dacă medicul a comis o eroare medicală prin omisiune sau comisiune), pe de altă parte juridică, solidar cu instituția (dacă medicul a fost limitat în acces la tehnologii sau resurse să-și facă meseria). Primirea de foloase necuvenite (plăți informale) este o faptă penală. Eroarea medicală este o speță civilă. Burnei va răspunde penal pentru prima acuzație. Va răspunde civil pentru a doua. Funcție de gravitatea amândorura, și abia după decizia definitivă și irevocabilă a unei Curți de judecată, într-o lume fără pasiuni și pulsiuni, cineva va putea spune da, Burnei trebuie să plece.

Două rânduri despre mită.

Ce-i drept, dată fiind vârsta doctorului Burnei, Colegiul Medicilor ar putea să analizeze starea medicală, psihică acestuia, să se asigure că dânsul e în cea mai bună formă să-și exercite meseria.

E bătrân, n-a știut ce face, lăsați-mă să mor acasă, vorba confratelui Vișinescu. Și am folosit confrate ca să fac legătura între torționari.

S-au vehiculat multe alte informații, printre care că domnia sa ar fi suferit un AVC (accident vascular) cu ceva timp în urmă. Să ai parte de genul de lovituri și linșaj media pe care l-a avut doctorul Burnei poate apăsa asupra psihicului, asupra performanței la locul de muncă.

O biată victimă.

Sunt multe gesturi medicale, unele cer înțelepciune, altele rafinament, dar mai sunt și unele care cer să fii în maximă formă. Mă gândesc că cineva care a trecut prin evenimente adverse de sănătate, și a fost vilificat, arestat preventiv etc, merită să primească un aviz din partea Colegiului pe partea de abilitatea de a munci (căci dreptul nu e totuna cu abilitatea). Sfatul pe care poate unii i-l dau, că revenirea la muncă o să-i facă bine la moral, e naiv dacă nu cumva nedrept. Am lucrat cu medici acuzați de malpraxis. Am lucrat cu persoane supuse ”justiției de presă” și am lucrat și cu oameni a căror reputaței fusese făcută țăndări de diverși. Puntea dintre ce e bine, și ce nu e bine, pentru sufletul omului e foarte îngustă.

O să îl băgați în pământ dacă continuați!

O ultimă mențiune pentru ONG-urile implicate în scandalul Burnei. Cinste lor că au canalizat bani în sistemul românesc de sănătate. Nu sunt banii ”lor”, sunt bani obținuți din generozitatea altor oameni.

Subtilitatea nu e punctul lui forte.

Să aduni acești bani e o nobilă ocupație, unii o fac din spirit civic, alții o fac ca meserie. Când o fac ca meserie cine împarte parte-și face.

Iar, apelul la complot.

S-ar putea ca, prinși în dansul cobrei, Dăruiește Viață, Dăruiește Aripi etc să afle că nimeni nu e deasupra legii. Ultima oară când am verificat CAEN-ul lor nu includea și ”poliție sanitară” în obiectul muncii.

Adică se bagă unde nu le fierbe ala.

Prin vocile publice din partea DV care s-au implicat în acest scandal, prin felul în care deja s-au compromis, nu-mi pare că au făcut multe cadouri anul acesta. Fapt este că un grup de oameni a oferit suport, logistică, propagandă pentru acuzarea unui medic folosind instrumente media. Justițiarismul nu e totuna cu actul de justiție. Și justițiarismul este o crimă, poate mai puțin evidentă, dar totuși crimă. În situația în care acuzațiile asupra lui Burnei vor fi respinse (și deja multe au fost respinse/ au primit NUP – neînceperea urmăririi penale), Dăruiește Viață va trebui să răspundă legal pentru campania pe care a dus-o.

Să facă pârnaie!!!

Unde ai sfinți, obligatoriu dai de lacrimi. Și, din perspectiva apostolatului lor, trebuie să spun că rareori am întâlnit atâta virulență, lipsă de scrupule și fluiditate morală precum în această speță. DV nu doar că nu i-a dat prezumția de nevinovăție lui Burnei. DV s-a erijat în procuror, judecător și executor al unei pedepse. Iar pedeapsa a fost cu viața. Și toți cei care se uită la asta, doctor ori ba, ar trebui să se oprească să reflecteze la adresa întregii povești.

Nu mai bine o aranjam noi, intern, decât să ne facem de căcat public?

Îmi pare hazlie sintagma ”sorosistă”, și de rău augur. Puteau să fie și stahanoviști, sputnikoizi sau zoroastrieni. Nu importă. Pentru posteritate rămân niște oameni care au militat, folosindu-se de o jurnalistă, pentru distrugerea carierei, reputației și în cele din urmă vieții unei persoane. Asta nu e acceptabil într-un stat de drept.

Stat de drept, naziști, soroșiști, e clar unde merge discuția.

A colaborat DV cu autoritățile? Au notificat DV forurile competente (dincolo de lamentarea că Burnei era și la comisia aferentă în Colegiu)?

Trebuia întâi să vină la noi și o rezolvam, nu să se ducă la presă.

Un principiu de drept spune că dacă probezi o crimă prin mijloace ilegale orice probă devine nulă, și procesul de drept este forfetat. DV nu doar că n-a oferit dreptate, și există o dreptate de căutat în cazul Burnei. DV a oferit scandal, flamă, ură, a polarizat conversația publică înspre linșarea unui om. Ce-a dăruit, de fapt, acest ONG? Întrebarea rămâne către cele câteva femei dornice de schimbare, dar și mijloacele de care au uzitat.

Practic, ONG-ul asta nazist a făcut dreptate și Burnei e acum în pușcărie. Nu a prezentat prin presă impotența Colegiului Medicilor și organelor competente, pur și simplu l-a băgat direct la bulău. Dap, asta a făcut.


De asta stresez folosirea corectă a cuvintelor.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Care-i treaba cu dl. de la Medlife de e asa implicat? Nici nu am avut rabdare sa citesc tot, plictiseste cu folosirea limbii de lemn in mod barbar. Cred ca se crede mai destept decat e. Daca era destept isi dadea seama ca tinta lui nu intelege 99% din ce zice si simplifica.

    00
    • Parca ar fi primul care mănâncă c..t pentru banii sau alte foloase…
      Mai mult ca sigur Burnei era si la Medlife asa ca trebuie sa participe si ei la operatia de albire…

      00
    • Nu se cunosc si nu exista nici un fel de legatura intre ei. Pur si simplu in Gabriel Diaconu de la Medlife s-a trezit ceva si s-a apucat omul de scris!

      00
    • De cand au aparut clinicile private a aparut o moda a analizelor si operatiilor facute in privat. Mecanismul e asa: Niciun medic sef de sectie sau ce o fi el nu sta la program. Vine cand vrea, pleaca cand vrea, taie (la propriu) si spanzura (sper ca nu la propriu) cum vrea el.

      Avand flexibilitatea asta se intalneste sau este abordat de privati care il cheama pe acolo sa opereze si la ei. Pentru pacient beneficiile sunt aparent mai mari: se ocupa cineva de ei permanent, stau singuri intr-o rezerva, e mai curat, mai nou totul fata de spitalul de stat unde trebuie sa spaguiasca pe toata lumea pe care o vede.

      Acuma nu ar fi o problema daca astia ar munci in doua locuri pentru ca salariile de stat sunt mici si poate nu le ajunge spaga. Multi se duc la privat pentru ca isi iau niste salarii decente de acolo.

      Problema e ca toti medicii, chiar si cei care nu lucreaza in privat, mai nou te trimit la analize scumpe in privat pentru diverse motive: nu merge aparatul de CT, nu avem nu stiu ce reactivi, nu se poate face aici analiza asta ultramoderna de care ai tu nevoie etc. Ei sunt o sursa de venit pt privat deloc de neglijat.

      Sunt relativ putini dumnezei din astia cat sa ajunga la toti privatii asa ca atunci cand cade cat un cap o sectie intreaga din privat poate ramane fara pacienti pentru ca robinetul se inchide si nimeni nu ii mai trimite in privat la analize si operatii.

      In subsidiar nu vei auzi niciodata un privat sa se planga de medicii lui, sa ii dea in judecata sau sa ii traga la raspundere pentru ce se intampla cu pacientii. Pentru ca ei au alte mijloace de mediere a acestor incidente de la bani, avocati pana la parghii care pot face pacientul sa renunte la plangeri. De ce? Pentru ca sunt privati.

      Fara legatura cu subientul, un amic care lucreaza in audit la o banca mare de origine franceza de la noi a zis ca lucrurile sunt cam asa: daca fura unu 100.000 euro in sistemul public toti se bat sa faca public cazul sa se faca dreptate samd … stiti circul. Daca in privat se fura 100.000.000 euro toti se vor bate sa nu afle nimeni de gaura.

      00
    • @Mike

      In subsidiar nu vei auzi niciodata un privat sa se planga de medicii lui, sa ii dea in judecata sau sa ii traga la raspundere pentru ce se intampla cu pacientii. Pentru ca ei au alte mijloace de mediere a acestor incidente de la bani, avocati pana la parghii care pot face pacientul sa renunte la plangeri. De ce? Pentru ca sunt privati.

      După părerea ta, cum ar fi trebuit sa fie procedat?

      00
    • Subscriu la ce spune Mike şi, mai mult, mulţi doctori îşi fac treaba „din privat” în timp ce sunt pontaţi şi la jobul de la stat. Mergi la un spital de stat, nu găseşti medici pe secţii pe la cabibete, deşi au program de consultaţii şi programări punctuale. Întrebi de ei, asistentele sau infirmierele spun că trebuir să apară, că sunt „în spital”. Drept e că nu spun în care spital.
      Altă chestie interesantă e că încep să apară clinici private în imediata apropiere sau chiar în curţile spitalelor de stat, care spitale de stat au unele secţii dizlocate pe la dracu-n praznic, prin clădiri insalubre (vezi exemplul Spitalului Judeţean Timiş care are secţii împrăştiate prin tot oraşul, prin relicve de clădiri) în timp ce aproape lipit de clădirea spitalului se înalţă un spital privat). Oare pentru a uşura tranzitul pacienţilor şi doctorilor între spitale, gen?

      00
  2. El acuma vrea sa se intoarca in sistem sa mai nenoroceasca niste vieti??!!? Nu nu, sa se duca unde stie, nu la spitalele publice sa mai faca alte victime. Spuneti voi ce i-ati face liftei asteia ordinare?

    00
  3. scarba. atat e de zis.

    00
    • Am avut ghinionul, zapand, sa dau peste conferinta lui de presa de aseara. Si am fost prost inspirata / curioasa sa raman acolo, vreo 15 min. Omul e marsav si ticalos, iar banii investiti de el in PR au fost degeaba, are accente de schizofrenie. Chirurg?! Fereasca Dumnezeu!
      Analiza de pe blog e foarte bine facuta.

      00
  4. Sa moara salam pe patul lui burnei, da’ lung articol am mai citit…

    00
    • Payback pentru sms-urile din rest. Oricum e mai mult citate, asa ca tot ce mai putem spera e podcast gras.

      00
  5. Il spala si pe hotznews dar pun accent pe luare de mita, pe care o duc in derizoriu urmrind sa abata atentia de la problemele reale. Burnei e un gunoi desavarsit. El nu lua spaga, ii lasau pacientii „fara stirea lui!” si din ei lua mancare colegilor. Te doare mintea…
    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-21978647-instanta-decide-definitiv-astazi-daca-medicul-gheorghe-burnei-putea-profesa-din-nou-spitalele-stat.htm

    00
  6. ce greu este sa recunosti ca ai gresit cand te consideri un semizeu

    00
  7. Felicitari. Un articol foarte bun de la cineva care e in stare sa gandeasca singur, nu care mananca tot cacatul aruncat asupra lui. Ar trebui mai multe de genul asta.

    00
  8. ma intreb daca toti astia care il spala si vor sa-l aduca inapoi in sistem isi vor duce copiii la el sa-i faca bine.
    in alta ordine de idei, dati un exemplu din Romania in care un om al Sistemului a patit-o rau in Ro. Nu ziceti de Nastase, Voiculesti, Gica Popescu si altii care au facut 2-3 ani de puscarie ca aia nu e s-o patesti rau.
    S-o patesti rau e sa stai 10 ani in parnaie si sa ti se confiste averea sau sa ti se ia dreptul de practica pentru totdeauna. Cazuri d’astea.
    Eu nu stiu niciunul. Toti au scaldat-o rapid.
    Credeti ca Voiculescu si-a spus ultimul cuvant? lumea vad ca a uitat de el si s-a dat la fund insa probabil acum trage sforile si pregateste revenirea.
    In Romania niciodata, nimic nu se termina.

    00
    • Aia care il spala nu sunt idioti. Daca au probleme isi trimti copii in austria, nu la nenea burnei sa aplice pe ei ce a visat in urma cu 2 nopti.

      00
  9. Nu ramine decit sa fie boicotat. Nu mai duceti copii la el si gata. Va ramine cu leafa de bugetar, insa nu va mai face niciun ciubuc daca n-are pacienti.

    00
    • Da, ca la spital primul lucru care te întreabă e la ce doctor ați dori sa mergeți….

      00
    • Ba da va face pentru ca daca ramane sef de sectie toti aia de sub el vor trebui sa cotizeze mai sus si daca nu o vor face o sa zboare.

      00
    • Sunt tampiti care-l cred victima a sistemului, soros, tinerii frumosi si liberi, oengeurile, badea, etc. Dar vraciul asta nu trateaza tampitii, trateaza copiii tampitilor, care nu au nici o vina.

      00
  10. „A doua zi sunt ridicat de la spital cu mascatii”

    Cred ca putem identifica apelul la mascati ca un caz particular al apelului la emotie si care functioneaza in special in Romania.

    00
  11. Oamenii astia doi si-au gresit cariera. La cat de bine scriu ar fi putut lucra in PR.

    00
  12. Sunt putini care zic: am gresit suport consecintele. Cei mai multi, cand gresim, o aburim.

    Burnei e doar exemplul cel mai evident dw tip care acolo unde era nu avea voie sa greseasca.

    00
    • Diavolul se ascunde în detalii. Autoînvinuirea înseamnă autocondamnare; asta e de când cu comunismul.
      Practic, nu-l ajută, dacă te-ai pune în locul lui, cu ce te-ar ajuta să recunoști că ai greșit? Nu te ajută la nimic, așa că dai înapoi & dai vina pe conjuncturi. E monitorizat, orice spune(a) poate fi folosit împotriva lui de procurori. El și ăia care îi iau apărarea sunt siniștrii, clar, dar sub nicio formă nu sunt proști sau naivi (pe atât de mult tu crezi) încât să recunoască în scris că ăla e de vină; nu-l ajută să ofere plăcere oamenilor ca mine, ca tine, ca Vali, ca alții, să zicem: „I-auite, nenorocitul și-a recunoscut fapta”. Nu-l ajută, știe, nu e prost.

      E o prostie, însă, din partea noastră, să ne așteptăm mereu ca „ză bed gai” recunoaște că a greșit. Asta-i o fantezie/fetiș justițiaro-inchizițional: nu există așa ceva, nimeni nu e atât de prost să se lovească cu teslea-n oo, așa cum îți imaginezi tu.

      00
  13. cautam podcast-ul

    00
  14. Demonul dupa-amiezii e ala care te indeamna la plictis sau lene, una din cele mai puternice influente demonice. Nu cred ca e folosit in text cu sensul asta. Probabil ca Diaconu spune ca acuzatorii lui Burnei vor sa-l prezinte drept sursa tuturor rautatilor (ma refer strict la text, nu-mi pasa de Burnei).

    00
  15. NOU
    #28

    pentru ca in loc sa promovam asta :
    https://casajurnalistului.ro/scrisoarea-unui-medic-care-a-lucrat-cu-doctorul-burnei/
    ca sa afle lumea concret de la oameni implicati, promovam tragedia interioara a macelarului din Brunei …

    00
  16. Concluzia ar fi că doctorul psihiatru Gabriel Diaconu de la Medlife îl susține pe suspectul de crimă și malpraxis doctor Gheorghe Burnei. Agenția de PR, More than pub accepta bani proveniți posibil din mita primită de doctorul Gheorghe Brunei pentru a-i spăla imaginea publică.

    00
    • Strict dpdv utilitar, firma de piar nu poartă vină sau onoare dacă clientul e Burnei sau Papa Francisc. Așa s-a ivit, ăla le-a cerut ajutorul să-l spele un pic la imagine, ăia au acceptat fiindcă sunt firmă privată, cu asta se ocupă.

      00
    • Nu vorbim despre un avocat, care-l apără, și la care are dreptul, un fel de drept obligatoriu; vorbim exact de o firmă privată cu nici un fel de obligație, firma de PR e o fiță, o chestie auxiliară, încă o dovadă de sfidare și nesimțire.

      00
    • vorbim exact de o firmă privată cu nici un fel de obligație

      Banii nu put.

      00
  17. Na ca sentina definitiva zice ca nu are voie sa profeseze!

    00
  18. Apropo de Colegiul medicilor si de „umil medic” la care face referire Gabriel Diaconu, de la MEdlife:
    Cum functioneaza Colegiul asta:

    „Ei au nişte prevederi interne în care medicul nu are voie să îl denunţe pe un alt medic dacă face ceva, trebuie doar intern, ceea ce mi se pare foarte grav. Toate cazurile de malpraxis trec pe la Colegiul Medicilor. Profesorul Burnei a fost ani de zile şeful comisiei de malpraxis, preşedintele Comisiei de ortopedie, şeful la Ortopedie pediatrică”

    Deci ca sa-l denunte, trebuie intai anuntat chiar medicul in scris. Medicul fiind ani de zile si seful comisiei care ar fi trebuit sa se sesizeze.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/explicatia-simpla-pentru-care-burnei-nu-a-fost-denuntat-de-colegii-medici-632465

    Si ca si concluzie proaspata :

    Decizie definitivă: Medicul Gheorghe Burnei nu poate profesa !

    00
  19. „De asta stresez folosirea corectă a cuvintelor.”

    Eu aș fi zis „De asta insist cu privire la folosirea corectă a cuvintelor.”

    00
  20. NOU
    #37

    Amin! Dacă insiști să stresezi cu astfel de articole am să încep să îți dau bani.

    00
  21. Medicul asta psihiatru se lauda cu o tona de diplome si specializari, si are niste luari de pozitie cat se poate de dubioase pe diverse subiecte (ultimul fiind cel legat de Burnei). Si scrie si niste articole la fel de dubioase, am citit la un moment dat unul despre femeia de 40 de ani, un fel de cancan incompatibil cu profesia de psihiatru.

    00
  22. Vai, sunt absolut socata de ce vierme se dovedeste a fi dr. Gabriel Diaconu. Cat de jos poti ajunge dintr-un singur exercitiu mediatic (pe/pt. bani?!). Toata credibilitatea lui dusa pe apa sambetei.

    00
  23. „Vina lui e că nu a lăsat banii Casei de Sănătate să se scurgă înspre străinătate”!!!
    A omorât copii cu experimentele lui neomologate – iar asta ii ridica statuie pentru că a salvat banii statului?! Incredibil. A uitat să spuna ce tot spune și el – „oricum mureau!”
    DE CE opera într-o zi cât alții în 7? Și asta 42 de ani!? Puteți intui măcar câți copii a nenorocit in dumnezeirea lui, în acest exces de zel si de „profesionalism”? Pentru că NU toți părinții mai au putere să își amintescă sau să vorbească.
    Lăsați justiția să se ocupe de „PR-ul” lui.

    00
  24. L-au rezolvat pe micutz.Ce i-ar mai fi placut sa se intoarca in sistemul institutionalizat de spaga.

    00
  25. Ce atitudine de cacat fata de pacientii lui are. Imi aduce aminte de alt cretin care n-a facut nimic rau cand a strivit cu masina 3 oameni.

    00
  26. Prima lucru ce mi-a trecut prin minte cand am citit titlul acestui articol a fost intrebarea daca nu cumva si acest blog poate fi „manipulare prin cuvinte”

    00
    • E si nu e manipulare.

      Este o forma de manipulare, fiindca pana la urma este construit pe gandirea lui Zoso, asa ca te influenteaza sa gandesti ca el, fie ca asta e scopul lui sau nu. Daca citesti doar din o singura sursa, te cam manipulezi singur, de aceea cel mai bine citesti din 3-4 locuri si tragi singur o concluzie. (bine, depinde si din ce locuri citesti)

      Nu este manipulare fiinda aia doar au publicat gunoiul ala si au inceput sa se agite „aici e adevarul, uite ce se intampla cu adevarat”. In schimb, Zoso le preia afirmatiile si iti arata „uite, asta nu este adevar fiindca x si y”, asa ca practic iti arata doua cai, tu alegi pe care o iei.

      00
  27. Wow, cred ca esti printre putinii ce au citit mizeria asta!

    00
  28. Bun. Am citit o parte din scrisoare si trebuie sa recunosc ca putea la fel de bine sa fie scrisa de „domnul profesor Dan Voiculescu”.
    Partea interesanta vine abia acum: acum mai bine de 10 ani, sora mea a fost operata de Burnei pe coloana, avea scolioza. Are tije de titan pe coloana de sus pana jos, ca sa o tina dreapta. Operatia a fost cu succes si sora mea a putut sa duca o viata normala de atunci. Inainte de asta, ani de zile a incercat tot felul de tratamente, de la kinetoterapie, masaj, inot, hamuri, corsete, de toate. Fara niciun rezultat. Coloana ei era tot mai stramba pe masura ce treceau anii. Parintii erau disperati. Au mers la Marie Curie la recomandarea cuiva, care stia de Burnei.
    Doctorul nu a cerut spaga, totul a decurs normal.
    Nu vreau sa ii iau apararea, dar nici nu il acuz de ceva. Nu ma pot referi decat la cazul meu din familie, pe care il cunosc. Mi se pare totusi exagerata reactia opiniei publice, dar ce sa faci… Daca instanta a decis ca poate sa profeseze din nou, ma gandesc ca totusi lucrurile nu sunt chiar asa de negre precum sunt prezentate in media si pe bloguri cunoscute.
    Dar asta e. In final, ma bucur ca sora mea are parte de o viata normala. Nu as putea sa ma pronunt nici pro, nici contra in rest. Nu am fost de fata la toate celelalte cazuri pe care le-a avut Burnei, ca sa ma pot pronunta. Numai bine!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube