O explicație pentru "de ce a făcut asta"

Clipul ăsta (via Digi) are o explicație simplă.

Omul ăla a văzut ceva frumos, și pentru că viața lui e de rahat și el n-are acasă lucruri frumoase, decente, noi, s-a simțit îndreptățit să aducă tramvaiul în aceeași stare în care e casa și viața lui: mizerabilă.

E la fel cu distrugerea băncilor, coșurilor de gunoi, spațiilor verzi și orice alceva ce nu are un proprietar bine stabilit. De ce distrug oamenii băncile din parc? Că sunt frumoase și de ce să stea cineva pe ele? Ce e aia? Păi am stat eu, e destul, nu trebuie să mai stea altcineva.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

51 comentarii

 1. Sau are probleme mintale. :)


  Comentariu apreciat. Thumb up 294 Thumb down 0
  • Ambele variante sunt adevarate

   Thumb up 13 Thumb down 0
  • Sigur are probleme mentale, altfel n-ar avea sens acel leganat. Scria sub ciocanel: “Ciocan de spart geamul”…


   Comentariu apreciat. Thumb up 92 Thumb down 0
  • da, pare cucu!


   Comentariu apreciat. Thumb up 28 Thumb down 0
  • In filmulet sunt cateva semnale care ridica niste semne de intrebare, de exemplu daca te uiti incepand cu secunda 48 cand sta pe scaun si se misca fata spate “rocking back and forth” poate fi semnal de afectiune mentala, dar asta se decide in urma unor teste amanuntite de catre o comisie de specialitate, nu de noi. Daca ala are o boala mentala care prin comportament afecteaza oamenii din jur, atunci ii trebuie insotitor.


   Comentariu apreciat. Thumb up 30 Thumb down 0
  • Hai să fim sinceri: voi niciodată nu v-ați gândit dacă ciocanele alea chiar funcționează? Sau cum ar fi să-l iei și să-l încerci? Chiar niciodată? Never-ever? Be honest.


   Comentariu apreciat. Thumb up 21 Thumb down 0
  • Sincer, eu m-am gândit cum ar fi să dau cuiva un pumn, iar de înjurat sau explicat doct vreunuia că e imbecil cu acte mă gândesc aproape zilnic.
   Dar asta nu înseamnă că am făcut așa ceva vreodată.

   Thumb up 2 Thumb down 0
 2. Ala e bolnav. Dar hai sa intrebam si de ce camerele au asa rezolutie proasta, ca bani s-au dat destul de multi


  Comentariu apreciat. Thumb up 87 Thumb down 0
  • La 60 FPS

   Thumb up 14 Thumb down 0
  • Macar 4K. :D


   Comentariu apreciat. Thumb up 28 Thumb down 0
  • repet, statul(primaria) a dat bani multi pe reabilitarea tramvaiului in care a fost filmata faza. deci de ce sunt camere la care abia distingi ceva, nici macar 720p? daca e sa probezi un furt din buzunare nici nu ai cum, ca nu se vede clar. dar cand e vorba de ceva serios niste glume sunt binevenite. ce ne-am face noi fara bufoni? daca ziceam ca e tramvaiul bisericii sa vezi ce revoltati erati de cati bani s-au dat.

   Thumb up 12 Thumb down 0
  • Pentru ca 8 ore de filmare la 1080p ocupa cam 64 de G, iar filmarile astea trebuie stocate undeva, macar pentru un timp. Asa ca rezolutia va fi doar atat cat e necesar pentru a putea identifica o persoana.


   Comentariu apreciat. Thumb up 22 Thumb down 0
 3. dat nigga crazy


  Comentariu apreciat. Thumb up 26 Thumb down 0
 4. Pare ca are un trip nasol sau (cum a zis cineva mai sus) probleme la mansarda.

  Sunt doua categorii de “distrugatori”:
  1/ tinerii teribilisti (nu s-a schimbat nimic de cand eram noi mici) carora li se pare cool sa mai rupa cate un cos de gunoi, etc. (de ce? nu stiu. rebeliune!)
  2/ Nepasatorii care stau cu picioarele pe banca, beau o bere doua, fac mizerie etc.


  Comentariu apreciat. Thumb up 23 Thumb down 0
  • Tinerii sunt teribiliști pentru că le place adrenalina și e cool să fii personajul negativ. Nică fura prune doar de foame?

   Nu aș băga în aceeași oală o persoană care pare să aibă o afecțiune serioasă, cu “tineri teribiliști” (care așa traduc ei distracția la vârsta aceea, prin provocări) și cu aceia care chiar o fac motivați de ce a scris Vali în text.

   Thumb up 8 Thumb down 0
 5. Bolnav…
  Balansul ăla de la secunda 50 in sus, intrerupt de ridicare și căutarea unei activități (distructive în cazul de față) …
  O fi ceva forma de schizofrenie. Individul ar trebui să stea pe haloperidol sau ceva asemănător. Anyway, dacă ăsta ajunge să arunce oameni pe linia de metrou, n o sa ma mir.


  Comentariu apreciat. Thumb up 79 Thumb down 0
  • Înclin să cred și eu, am mai auzit de cazuri din astea de schizofrenie. Mâzgălesc pereți, distrug chestii. Dacă nu vezi ce s-a întâmplat prima idee care-ți vine în cap e că au facut-o niște puști teribiliști.

   Thumb up 14 Thumb down 0
 6. Incluziune sociala they say

  Thumb up 16 Thumb down 0
 7. NOU
  #19

  Sau zgariatul masinilor faine de pe strada cu cheia.
  Mai sunt si unii care scuipa, dar aia macar nu distrug.

  Thumb up 8 Thumb down 0
 8. era un tramvai de 500K+ euro cf textului de pe digi

  Thumb up 3 Thumb down 0
 9. Inainte de toate as zice sa presupunem ca nu are toate tiglele pe casa …

  Thumb up 6 Thumb down 0
 10. E sanatos, doar a verificat daca e adevarata destinatia ciocanului.

  Thumb up 15 Thumb down 0
  • …tu ți dai seama că ăla sau aparținătorii poa’ sa susțină că n-avea discernământ când a verificat destinația ciocanului și că în locul geamului putea fi o persoană, nu?

   Am băgat 39 de milioane în motocicletă fiindcă unul de ăsta n avea loc pe trotuar. Când mă adunam de jos, s-a întors la mine cu remarca “ce dom’le, n-ai loc? ‘rați ai dracu’ de motocicliști!”

   Pensie de handicapat, stătea la soră sa, zero posesiuni, lipsă discernământ.

   Am scăpat ușor, puteam să fiu mort.


   Comentariu apreciat. Thumb up 26 Thumb down 0
  • Am dat like desi e trist ce s-a intamplat… dar tara asta are cu totul alte prioritati, majoritatea persoanelor cu probleme au fel si fel de ingrijitori care iau salar de la primarii, desi in cazuri de genul celui descris… probabil nimeni n-a raspuns, desi banii vin lunar pentru ei. De asta s-au intalnit situatii cand ii tineau inchisi in cusca, cotet, camarute, legati de ceva… doar pentru a lua acei bani. PS: important e ca gay-ii sa nu se casatoreasca… numa zic.

   Thumb up 8 Thumb down 0
  • @Raider Internat la sanatoriu, legat si izolat ca pericol social. Tentativa de omor este totusi tentativa de omor.

   Thumb up 4 Thumb down 0
  • @Raider, dacă întrebai un avocat putea să-ți spună că raspunderea penală și raspunderea civilă sunt chestii diferite.
   Răspunderea penală este strict personală, un minor sau o persoană fără discernământ nu răspunde penal, părinții sau tutorele nu merge la pușcărie, nu plătește amenzi penale pt ceva făcut de ei.
   Însă și părinții minorului și tutorele persoanei fără discernământ raspund civil (financiar, baby) (inclusiv în cadrul acțiunii penale dacă e cazul) pentru pagubele produse altora de cei aflați în grija lor.
   De unde mă uit eu, dacă n-a expirat termenul de prescripție, ăla e fără discernământ și sor-sa e tutore poți s-o dai liniștit în judecată pe ea. Pe civil.

   Thumb up 5 Thumb down 0
  • Are aproape 75 de ani. Când mi-a sărit în față avea 69, în ma-sa. I am vazut talonul de pensie, 370 de lei. Stătea cu soră sa intr un apartament de 2 camere, 38 de metri pătrați.

   Tu chiar crezi ca mie mi deconta cineva factura de reparație când ăia aveau vreo 800 de lei restanțe la bloc?
   Normal c am facut plângere … la mediere însa (deh, treaba polițistului sa medieze inainte de a inainta dosarul) mi am dat seama ca degeaba.

   Am motocicleta aia si acum…dar n-o mai folosesc. Mi-am mai luat una, are 390 de kile si crashbar uri duble .
   Cristos dacă mi sare n față, dau peste el și l fac satelit, n o mai culc, asta am învățat eu dupa 39 de milioane muncite ore suplimentare și luat autostopisti cu masina ca sa am suma. Și am simțit fiecare fwtut de șurub schimbat și fiecare strop de vopsea nouă și fiecare secundă de stat pe dreapta. Nu ti imaginezi ciuda și nervii…si milionul de repetări “de ce morții ma-sii nu i am pleznit una? De ce cacat am culcat motoru’?”

   Chiar eram rau cu banii atunci ‘tul în gură. Woah, iar mi-am adus aminte, trag pamant pe ma-sa.

   Thumb up 4 Thumb down 0
  • Înca ceva: moșu’ cu diagnostic de schizofrenie paranoida. Ăștia au ceva grade, figuri. Nu au tutore, umblă liberi pe stradă.

   Nu s de specialitate, am intrebat ce e aia, bă nene, nu i normal, cine raspunde, bălării.

   Ce mi s a răspuns: “ca sa pricepi, ăștia îs ăia care se cred Napoleon.”

   Poi și nu tre internați la balamuc ma nene?

   “Nu, ca nu s periculoși!”

   Pe undeva, așa și e. Dobitocul era cu spatele la mine, el trecea strada pur si simplu, era în statul lui paralel, io știu ce îi trecea lui prin bibilica?

   Thumb up 1 Thumb down 0
  • @Raider, înțeleg nervii. Dar inițial al zis “fără discernământ”.
   Da, ăia cu schizofrenie paranoică sau mai știu eu ce alte boli nu intră automat la “fără discernământ”. Pt “fără discernământ” există o acțiune judecătorească, se face o expertiză medico-legală, persoana fără discernământ are aceeași capacitate de a lua decizii pt sine ca un minor sub 14 ani și are automat un tutore.
   Îmi cer scuze că m-am băgat ca musca-n … dar sintagma m-a indus în eroare.
   Și da, nici poprire pe venituri nu se putea pune, e un tex prin codul de procedură care zice că nu se popresc venituri mai mici de jumătate din salariul minim pe economie.
   Îmi cer scuze că ți-am reamintit o situație extrem de nasoală pt tine.

   Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Stiu ca multi zic ca miscarea de leganare e specifica oamenilor, am zis si eu asa mai sus insa vreau sa dau cateva detalii. Da poate e un “red flag” dar repet, doar o comisie de specialitate poate determina asta in urma unor teste amanuntite, complexe, nu dandu-ne noi cu parerea de pe margine.

  Am doi colegi la munca, unul business analist, facea asa de cateva ori pe scaun insa se comporta foarte ok vorbim, mergem la masa. Pot zice ca doar din leganat are ceva? Normal ca nu, nici nu am specializarea sa imi dau cu parerea. Mai am un coleg care cateodata scoate niste sunete, zici ca e un fel de sindrom tourette sau cum se scrie. Asta sta cu biroul lipit de al meu, fata in fata de asta le si aud. E system arhitect. Pot sa zic ca are ceva? Habar n-am.

  De asta zic, disgnosticele se determina pe baza unor teste, investigatii, de catre persoane cu specializarea necesara, nu pe ce credem. De asta tre sa mergi la medic nu sa te iei dupa Olivia Ster.

  Iar ca sa raspund la intrebarea colegului de ce oamunii cu anumite dizabilitati umbla libeti. Orice dizabilitate e incadrata intr-un spectrum, unii sunt mai severi, altii foarte putin afectati. Exemplu la autism, unii au problema doar la comunicare sociala sau sunt aspergeri dar pot trai bine mersi, altii necesita supraveghere 100% pentru ca in primul rand nu stiu unde merg si oricand se pot pierde. Referitor la miscarea de leganare, desi pare ciudata pentru noi, se numeste stimming si nu interfereaza cu altii, tie ti se pare ciudat ca te uiti dar practic, tie nu iti face nici un rau, spre deosebire de unul care e si violent. Ce vroiam sa zic, doar pentru ca un individ se leagana ca stimm, nu inseamna ca el este un pericol pentru el si pentru societate si necesita supraveghere. Insa daca pe langa asta e si violent, sau se rataceste sau fuge de acasa, sau nu intelege pericolul, atunci e nevoie de supraveghere. De asta trebuie facut un test complex sa vezi si alte elemente ale puzzle-ului.

  Thumb up 14 Thumb down 0
  • N-am vrut sa comentez mai sus, dar vad ca insisti… Sunt foarte curios de ce-ti pasa atat de tare ca acest om a fost catalogat de mai multi ca este “dus cu pluta” si incerci sa ne explici ca nu avem pregatirea necesara sa spunem asta? Pai tu pierzi esentialul in toate explicatiile astea puerile. O sa incerc sa te combat cu propriul argument de dragul discutiei. Sustii cum ca x se clatina si nu-i violent, y scoate sunete si e ok… pai tu de unde stii ca e ok? De unde stii ca acasa nu are vopsiti peretii cu negru si face ritualuri satanice de ex… sau alte chestii mai nasoale? Ai tu pregatirea necesara sa sustii despre cineva ca e ok?… In primul rand de ce ai spune ca persoana din video-ul acesta este ok, pana la proba contrarie, cand in clipa urmatoare dupa ce se leagana ia un ciocan si sparge geamul unui tramvai aparent fara nici-un fel de motiv… Nu vreau sa o iei ca un atac la persoana pentru ca nu este, dar mi se pare ca acest “political correctness” este bun pana nu esti implicat direct… citeste mai sus comment-ul lui Raider si poate-ti schimba perspectiva.


   Comentariu apreciat. Thumb up 21 Thumb down 0
  • @Goldy, da-mi te rog cu copy paste unde am zis eu scris ca ei sunt ok.

   Thumb up 3 Thumb down 0
 12. Nu stiu sa raspund la intrebarea “de ce”…poate doar daca am vedea ce s-a petrecut inainte de urcarea in tramvai. Dar, daca ma uit la pozitia pe scaun, e destul de clar ca se pregatea sa faca ceva….si cred ca nu stia nici el exact ce…la momentul ala. Oricum, nu cred ca a distrus ceva pentru ca era frumos…trebuie sa fi avut o alta “idee”

  Thumb up 8 Thumb down 0
 13. Cu iertare sa-mi fie, dar miscarea aia de pe scaun e specifica oamenilor crescuti prin orfelinate si care au probleme psihice. Intrebarea mea e, daca are probleme psihice, de ce umbla liber prin Timisoara? Unul dintr-asta are un declic si scoate cutitul…nu ca nu ar mai fi fost cazuri asa in Timisoara


  Comentariu apreciat. Thumb up 25 Thumb down 0
 14. e evident ca tipul e cu probleme…
  1. nu se uita deloc pe telefon/tableta
  2. nu are casti in urechi

  p.s. leganatul e de la franele tramvaiului ca era linia ocupata de masini

  Thumb up 16 Thumb down 0
 15. Cam asa o sa ajungem si noi daca mai pui articole de genul asta.

  Thumb up 13 Thumb down 0
 16. De asta e bine sa se monteze camere video in toate mijloacele de transport.

  Thumb up 4 Thumb down 0
 17. NOU
  #39

  Nu imi dau seama daca “tragi pe langa” pentru a starni o discutie sau pur si simplu e parerea ta pe bune.

  Thumb up 4 Thumb down 0
 18. Se intampla peste tot. E.g. la bazinul Dinamo s-au furat manerele de la dus de fiecare data cand au fost schimbate. Din vestiarele stadionului Iolanda Balas s-au furat boilerele. Ce poti sa mai zici?

  Thumb up 4 Thumb down 0
 19. O explicație pentru : este bolnav psihic !
  Restul sunt discutii inutile.
  Da, stiu , nu am pregatirea necesara ca sa pun un asemenea diagnostic…

  Thumb up 2 Thumb down 3
 20. E diliu, boss! Adevărata întrebare pe care trebuie să ne-o punem e: ce caută oamenii ăștia pe stradă?

  Thumb up 1 Thumb down 1
 21. oricum nu pare întreg la minte tipul

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. Pb mare e ce faci cu ei. In mod normal nu ar trebui sa umble liberi, eu ii consider o amenintare pt noi restul si poate si pt ei.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 23. NOU
  #47

  Eu il respect pentru faptul ca a vrut sa puna inapoi ciocanul, nu imi dau seama daca l-a lasat jos sau l-a bagat in buzunar, dar intentia conteaza :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. Uite mă. Uite. Ce ticăloși mizerabili pot exista în Oradea.
  Se dă un florar (florar! nu patron) care cumpără DIN BANII LUI o pianină din Elveția, o pune în parc și-i construiește o filigorie decorată cu florile lui. Toată lumea e în extaz, au venit oameni să cânte acolo zilnic, câte 20-30 de spectatori ascultând studenți de la Muzică sau pasionați de pian ținând concerte gratuite în aer liber.
  Toată lumea fericită, numai cuvinte de laudă.
  Și azi apare știrea asta.
  A venit un român acum două nopți și-a făcut să fie bine cu pianina.
  Neam de ciobani ce suntem.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 25. Ii era cald?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.