Condamnarea lui Voiculescu: meciul se joacă în continuare

scris de 54

Începem cu o informație confidențială: acum 3 luni a fost o ședință tactică a trustului Intact, cu scopul de a pregăti mișcările pentru condamnare. Da, de atunci se știa că sentința va fi negativă, dar nu se știa cuantumul pedepsei. S-au întâlnit bine, Voiculescu și compania s-au pregătit pentru a rezista 3 ani cu el la închisoare, sentința a fost dată în așa fel încât să facă minim 3 ani de închisoare.

 

Capitolul 1: recuperarea prejudiciului

Anii de pârnaie depind foarte mult de recuperarea prejudiciului financiar, adică de cât de repede poate veni Voiculescu cu cei 60 de milioane de euro. Cărțile și buna purtare sunt rahaturi, eliberarea lui de către o comisie depinde foarte mult de recuperarea acestui prejudiciu. Aduceți-vă aminte că Năstase a scos din buzunar instant 760.000 de euro pentru a despăgubi statul și a beneficia de clemență.

Conform estimărilor, familia Voiculescu are o avere de 500 milioane euro, teoretic ar putea face rost de această sumă de bani într-un timp agreat cu autoritățile. În acest timp, autoritățile nu vor sta degeaba, conform acordurilor de transparență bancară instituite după ce SUA a strâns Elveția de oo, vor depista toate conturile din off-shore-uri pe numele lui și al fiicelor.

Cea mai bună opțiune este să plătească, dacă are de unde.

 

Capitolul 2: supraviețuirea trustului

Trustul media al familiei Voiculescu se împarte în trei categorii: entitățile profitabile (Antena1, Radio Zu, GSP), ciurucurile (Antena2, Euforia, Top Gear, Good Food) și ciocanele politice (Antena3, Jurnalul Național).

La ședința din mai s-a discutat ca scenariu de avarie închiderea ciurucurilor, dacă trustul rămâne fără bani. Cităm din dom. prof. Voiculescu:

Antena1 și Antena3 nu se vor închide niciodată!

Pe Antena3 se latră acum că vor să le ia sediul. Ce nu vă spun e următoarea chestie: proprietarul sediului are contract cu societatea care deține licența și nu pot fi scoși din sediu prea ușor, pentru că statutul chiriașului și contractul nu permit asta. Contractele sunt făcute de așa natură încât dacă proprietarul sediului îl vinde, chiriașul este protejat și este în continuare chiriaș până când decide el să plece sau până când expiră contractul

Azi, vârfurile Antena3 sunt descumpănite, speriate și îngrozite. E posibil ca luni să revină combativi, convinși de niște prime mari, să joace până la capăt. Toți sunt niște mercenari fără suflet și conștiință, motivați doar de bani.

 

Capitolul 3: pocheristul Ponta

Momentan se joacă un joc foarte tare între cei doi. Voiculescu se simte trădat (vedeți deruta și pe fețele sclavilor de la televizor) și nu știe dacă mai poate avea încredere în Victor Ponta după această sentință.

Ponta nu și-a exprimat intențiile. Voiculescu nu știe dacă să se apuce să îl ciocănească și pe el sau să mai aștepte. Plus, e nesigur că, daca îl ajută să iasă președinte, se poate baza pe el să îl înlesnească eliberarea după 3 ani, sau va fi nevoit să îi facă pe toți 5.

Și nu îl ajută nici situația politică. Care momentan are niște necunoscute, după cum urmează:

  1. Dacă nu iese Ponta președinte?
  2. Dacă va fi arestat Ponta? Dacă acele 2-3 dosare care conțin numele lui se dau în lucru și nu mai prinde prezidențialele?
  3. Dacă Johannis primește verdict de incompatibilitate de la ANI?
  4. Dacă Boc își anunță candidatura la prezidențiale și rezistă șantajului lui Ponta? Momentan Corpul de Control al Primului Ministru e la Cluj, investigând construcția stadionului, în care este băgat Boc și o rudă apropiată lui.

Singura certitudine este că Antena3 nu va îndrăzni să latre serios la Ponta acum, pentru că dosarul de șantaj care nu e gata o pot aduce și pe Camelia Voiculescu după gratii și îi pot prelungi mogulului căzut sentința.

 

Capitolul 4: sechestru și executare

Strâns de oo, Voiculescu ar putea fi convins să vândă Antena3. Aici există mai multe posibilități. E posibil să fie mersul făcut să o cumpere cineva care are deja banii (poate Viorel Hrebenciuc, poate Sebastian Ghiță) sau e posibil să o cumpere cineva din afară.

De ce?

Pentru că sechestrul și asigurarea nu sunt atât de simple. Cu conturile blocate, trustul ar fi legat de mâini și de picioare și banii din publicitate nu ar mai intra așa ușor. E greu de crezut că marii jucători din publicitate ar fi convinși să semneze contracte cu plata jumătate în conturile trustului, jumătate în firmele personale de producție ale realizatorilor. Dacă nu vor să facă asta, realizatorii nu își vor mai lua salariile monstruoase, datorită cărora prestează această spălare de cadavre. Asta e miza lor, de aceea trag tare acum.

Dacă Voiculescu nu vine cu banii, proprietățile aflate sub sechestru vor fi scoase la vânzare. Știind cât de jegoși și șantajiști sunt, cumpărătorii de bună credință nu se vor apropia, rămânând cei cărora nu le pasă de linșaje media. Cum ziceam, aranjamentele pentru a fi cumpărate unele chestii poate fi făcut, vom vedea.

Ce este sigur și evident este că sentința de azi a creat o situație gravă pentru trust: nici o bancă nu dorește să facă afaceri cu asemenea clienți. Deci accesul la finanțări și credite este exclus. Una este să dai un credit de 50.000€ unui particular care vrea un apartament și alta unul de 4 milioane unei companii și asta să moară și tu să rămâi cu paguba.

 

Capitolul 5: strategia Mateuț și strategia Antena3

S-a râs mult zilele astea de avocatul Mateuț, iar recordul lui la condamnări s-a răspândit peste tot pe bună dreptate.

Ce nu a înțeles Gheorghiță Mateuț este, și asta o am dintr-o sursă juridică, că nu e cazul să îți bați joc de judecători. De aceea i s-a respins tot. De aceea au fost audieri de 12 ore. Că avocatul Mateuț a uitat de raportul dintre el și judecător și și-a bătut joc, ba cu căldura, ba cu amânările, ba cu cererile, ba cu discursurile pedante și goale de conținut.

Și n-a ajutat nici hărțuirea de la Antena3. Deloc. Martori aberanți, procurori șpăgari, conexiuni aberante, aluzii stupide, totul a mers în sensul invers decât cel dorit de ei. Și e logic. Nu îl porcăi pe omul care ține în mâini destinul tău, că poate se sperie și te lasă să pleci.


 

Asta e. Meciul se joacă în continuare.

 

filme-dirty-harry