10 pași pentru a lăsa repetent un copil la școală

Patrick scrie despre cum profesorii ar trebui să fie mai exigenți cu elevii care nu cunosc limba română, pentru că ajung să scrie ca Maria Grapini:

Un analfabet care trece clasa la limba română este nu doar o jignire la adresa limbii în sine, ci și un act de sabotaj, Un profesor care trece clasa un analfabet nu merită un salariu mărit, ci trebuie de îndată dat afară din învățământ, ca autor al unui malpraxis cu consecințe dezastruoase pe termen mediu și lung.

Teoretic, se poate. Practic, pentru că încă mai am prieteni în învățământ, să vă povestesc cum se întâmplă lucrurile:

  1. elevul se duce acasă cu o notă mică la limba română (sau la orice altă materie) și cu o notiță de la învățătoare/profesoară în care i se spune părintelui să sune sau să vină la școală. părintele pufnește și mai deschide o bere.
  2. elevul este lăsat corigent. părintele catadicsește și își mișcă hoitul la școală, unde află că trebuie să exerseze cu copilul acasă, pentru a putea ajunge la același nivel cu colegii de clasă, altfel va repeta clasa. părintele e revoltat în interiorul lui (de obicei de la bere cu fasole și iaurt), dar promite că va lucra. ajuns acasă, îl urmărește pe cel mic două zile, apoi îl lasă în pace.
  3. învățătoarea/profesoara îi mai dă niște note mici. elevul nu se sinchisește, părintele ia acțiune: reclamă cadrul didactic pentru că îi persecută copilul. uneori nu e nevoie să facă asta, inspectoarea școlară află ce se întâmplă și cheamă cadrul didactic la consultări. i se comunică standardele școlii, ale județului, se pronunță sancțiuni și o întreagă serie de “scare tactics”. cadrul didactic e neimpresionat.
  4. se anunță inspecție. cadrul didactic primește notă mică, deci adio mărire pentru vechime. cadrul didactic e neimpresionat.
  5. se anunță lecție deschisă. cadrul didactic primește notă mică, deci scădere de salariu.
  6. părintele renunță două PET-uri de bere și vine la doamna cu un pachet de cafea. cadrul didactic e neimpresionat și îi spune că nu are cum să treacă copilul clasa.
  7. cadrul didactic află că postul său urmează să fie scos la concurs, și pentru că are două negative, o să aibă un real handicap în a-l ocupa, dacă totuși ia notă mare la titularizare.
  8. cadrul didactic dă examen de titularizare și ia una dintre cele mai mari note din județ.
  9. procesul de ocupare a postului (închipuiți-vă o sală mare, în care un inspector latră posturile, și fiecare cadru didactic trebuie să se ridice și să spună “da, eu sunt pe el”, inspectorul bifează și se merge mai departe) e mutat cu o zi mai devreme, anunț făcut doar la ușa inspectoratului, cu două zile înainte. fiind vacanță, unele cadre didactice sunt plecate, iar posturile lor sunt scoase la concurs.
  10. cadrul didactic care lăsase copilul repetent primește repartiție într-un sat din fundul județului, deși e măritată, are doi copii, și trebuie fie să se mute acolo, fie să facă naveta 50km pe zi, deși colege care luaseră note mai mici și sunt din zonă au cerut ele postul respectiv. cadrul didactic pleacă din învățământ, dar povestea ei rămâne.

Inspectorii școlari distrug vieți pentru a le ieși lor statistica bine. Ce salariu are un cadru didactic? 900 lei pentru primii cinci ani. Ce salariu are un inspector școlar. 3.500 lei fără sporuri.

Deci da, elevii trebuie lăsați repetenți.

 

fuck-the-system

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. Totul porneste de la o idee de baza : daca pruncul e tontalau si isi baga picioarele, activitatea didactica si pedagogica a profesorului are lacune ( ca nu l-a convins pe prostoi sa puna mana pe carte). De aici, potopul. Been there, done that.

    61
    • Tu ai citit vreun cuvant din articol?

      11
    • 54 de cetateni n-au inteles ce-am scris eu acolo :) Hai sa va desenez : am fost profesor, am vrut sa las corigenti/repetenti, aceasta filosofie mi-a fost expusa in cancelarie.

      32
    • Mie nu mi se pare corect am un coleg în clasă care nu vine la școală care nu învață îl doare în cot de școală și profesorii îl trec pe ochi frumoși eu mai îmi dau silința și degeaba tot 3. Și 4 îmi dă

      32
  2. Fara nume reale (in special cel al inspectorului), situatia asta nu se va schimba niciodata.

    10
  3. Deci, cine îi păzește pe paznici?

    00
    • Ministerul. Iar pe minister ii pazeste poporul. Iar poporul ai vazut cum voteaza. Am avut un guvern de tehnocrati, dar ei totusi au insistat sa ii aleaga la conducerea tarii pe cei mai hoti si mai prosti din curtea scolii.
      Popor prost => votat prost => minister prost => inspectorat prost => invatamant prost => popor prost.
      Vezi cum se inchide cercul?

      31
  4. Eu am termint liceul in 2000 si iti spun sincer ca am avut colegi (putini) care au terminat 12 clase (unii chiar au luat bac-ul) si erau aproape analfabeti. Daca parintele nu se ocupa de plod, la scoala poti trece clasele fara prea mult stres, tocmai pt a nu da peste cap statisticile. In Romania nu este suficient sa-ti trimiti copilul la scoala, trebuie sa te si ocupi in particular de el, in sensul ca ori faci tu cu el meditatii (il ajuti la teme, ii explici una alta) ori platesti pe cineva sa faca asta. Rare sunt cazurile in care un copil invata singur, depinde f mult de anturajul din scoala, profesori, gena :)

    30
    • Si atunci de ce sa mai platim taxe pentru a avea profesori? Nu mai platim nimic, nu mai pierde 6 ore pe zi la scoala ca apoi sa ii inghesui eu in 2 ore dupa scoala tot ce are nevoie.

      20
    • n-ar fi exclusa nici varianta asta…

      00
    • @Basile Ca să fie mai pe înțelesul tău, plodu’ tău e un prost ce nu e în stare să țină rându’ la școală, dacă nu vrei să fie repetent, îl deștepți tu acasă pe timpul tău, sau plătești pe altu’ să facă asta.

      31
  5. Situații similare se regăsesc și la facultățile de stat.

    00
  6. la punctul 3 e suficient ca acel cadru didactic sa aiba un reportofon pe inregistrare sau o camera ascunsa si restul se invalideaza

    00
  7. In Invatamantul romanesc daca s-ar respecta toate criteriile, 50% dintre elevi ar trebui sa fie repetenti. E asa de mare diferenta intre ceea ce cerem si ceea ce obtinem de la elevi incat tot sistemul e obligat sa minta.
    E ca inainte de ’90 cand sistemul vroia 5000 la ha si in realitate se obtinea 2000. Oamenii nu aveau decat doua variante: sa minta sau sa plece. Daca plecai ajungeai in alt loc in care trebuia sa minti sau sa pleci.
    Minunatul asta de sistem comunist ne-a facut pe toti sa fim mincinosi si/sau hoti pentru a supravietui.
    Roadele celor 40 de ani de comunism se vad foarte bine acum, nu numai in Invatamant.

    31
    • @big0ne Gresit. Inainte in comunism era disciplina si profesorii aveau autoritate, elevul nu comenta, la fel nici parintii (excluzind cadrele de partid cu putere, dar nu erau asa de multi, cum sunt smecherii azi, dar si lor le era frica sa faca chiar orice). Acum cu banii „munciti” de parinti, luati spaga (90% dintre romani, cred ca sunt prea optimist, vor face orice pentru mai multi bani) odraslele merg la scoala si ii conduc pe profesorii, totul e doar un pret (scoala generala, liceu, facultate) si se fabrica o majoritate de smecheri, asta e adevarata problema , care nu vor sa respecte regulile, doar sa le incalce…Uite-te cum se circula pe drumuri in Romania, care crezi ca e problema drumurile? Nu, problema e educatia, adica daca regula e 50 eu ma duc cu 100 ca tata, unchiul etc au bani si se pisa pe amenzi, politie etc. Deci concluzia este ca capitalismul in Romania a generat o mare majoritate de hoti si „curve”, iar cele din urma adica „curvele” fac orice pentru bani, vorbind la figurat…Mie mila de Romania !!!

      Cum zicea mare Cioran:

      „Ţara asta, România, e ceva de neînchipuit ! Este eşecul permanent. Îmi imaginez că trebuie să fie destul de greu să trăieşti asta în România, dar şi în străinătate. Fiindcã nu poţi să nu urmăreşti evenimentele, în ciuda tuturor. Oamenii mă întreabă: Dar ce-i asta? Şi, în cele din urmă, de oboseală, le spun: Este eşecul permanent.. Nu merită. Este ţara eşecului, este specialitatea româneascã.”

      Numai bine…

      40
    • @GEORGEB: niciun copil nu ar fi „golan” dacă nu i s-ar da voie, niciun profesor nu ar fi mincinos şi spăgar dacă nu i s-ar cere şi niciun inspector şcolar nu ar presa profesorii să aibă rezultate neverosimile cu nişte analfabeţi, doar de dragul cifrelor pentru că „lasă că merge şi aşa. Toată lumea e fericită”
      Cât despre tine, GEORGEB, care datorită respectului şi fricii faţă de profesori ţi-aI clădit o bază atât de solidă în gramatică:
      „uite, te înjur!”, Măcar e mult mai logic decât ” uite-te în jur”!

      00
    • @Toma Dumitru Foarte mare dreptate ai despre gramatica mea „solida”, din pacate ma cam lasa scrisul in romaneste, eu am vrut sa spun doar atat, ca nimeni nu te poate forta ca fiinta umana sa furi, sa iei spaga, etc. Imi place mai mult sa fiu sarac, dar fara compromisuri, decat bogat si putred inauntru…. Asta a fost motivul plecarii mele din Romania, ca nu am putut sa fur (cand mi s-a spus sa fur) sau sa ma „prostituez” pentru bani….simplu…multa sanatate…

      41
  8. Ok, il lasi repetent – rar se intampla ca un copil sa ramana repetent o singura data si sa „revina miraculos”, asta mai ales in ciclul primar, aproape deloc in gimnaziu sau la liceu. Cel mai probabil copilul lasat o data repetent va mai ramane repetent si/sau va renunta la scoala – va ajunge sa munceasca la negru sau va intra in „cercuri nepotrivite”, completandu-si ulterior studiile in spatele gratiilor. Oricum ai aduna e mai bine sa tii copilul cumva in mediul scolar, macar pana la sfarsitul intregului ciclu de 4 ani. Bine, nu ma refer la cazurile care ar trebui oricum sa ajunga la scoli speciale (retard, probleme de comportament etc).

    10
    • știi ce e greșit în strategia ta? că ai incă 30 de copii in clasa aia care trebuie sa învețe. și dacă unul nu vrea, ce fac, treci mai departe sau mai amâni? cât amâni? te lasă planificarea să amâni?

  9. Si daca termina analfabet ce mare chestie? Un post de pr la vodafone unde sa spui ca timisoara e judet tot se gaseste :-)

    20
  10. Daca e titular, cum sa-i fie postul scos la concurs? Asa ceva nu exista. :)

    Stiu asta pentru ca la anul voi da titularizarea.

    10
    • așa a zis și ea :)

    • postul e desfiintat pe motiv de restrangere. Proful pleaca sau e trimis in alta parte. Dupa cateva zile postul este scos la concurs pentru ca e titularizabil.

      10
    • ifcosmin, unde scrie ca era titulara? Era suplinitoare adica cu contract pe un an. Daca scoala te vrea in continuare iti da continuitate si mai stai un an. Poti s-o duci asa multi ani. Daca nu te vrea scoate iar postul la concurs si poti sa-l pierzi.
      stefanv, prostii. Restrangere se da cand nu mai sunt ore pentru o catedra. Cum poti sa scoti un post la titularizare fara sa fie catedra completa? Chiar daca nu mai are 18 ore poate sa-si completeze catedra cu ore la alte scoli sau cu ore ca necalificat. Daca sunt ore ca necalificat scoala e obligata sa ti le dea tie sa-ti intregesti catedra.
      Daca esti titular e foarte greu sa scape scoala de tine fara motive bune.

      10
  11. De doamne invatatoare care iti spun cu tupeu la prima sedinta de la clasa pregatitoare ca au nevoie de laptop (nu desktop ca ea trebuie sa participe si la cursuri), multifunctionala si videoproiector si care ies din sala pana stabilim noi parintii (ca doar noi ne-am oferit) cum rezolvam aceste cerinte, ce parere aveti?

    00
  12. Stiu un caz putin diferit, chiar din BV, profesor slabut la o clasa cu elevi olimpici la mai multe materii, parintii reclama profesorul deoarece performantele elevilor scad de cand au intrat pe mana respectivului, se schimba profesorul cu unul care obtine din nou performante si parintii sunt multumiti. Vechiul profesor este avansat inspector deoarece era liderul filialei locale a unui partid.

    20
  13. Chiar s-a intamplat asta? pune mai multe detalii sau link.

    00
  14. Am o matusa, de 35 ani profesor de matematica. La sat. E aproape de bunica, e ok. Tin minte, copil fiind ca niciodata nu lasa sa intre in bac/capacitate copii care nu stiu de 6. Zicea: daca-i trec eu in 8-a si ajung sa dea BAC-ul, dar ei nu stiu tabla inmultirii, eu o sa fiu rusinea ca nu i-am invatat. Sa stea si sa invete, ca pana si ala ce matura strada stie tabla inmultirii.
    O urasc toti, copii si parinti. Dar unii se intorc dupa facultate sa-i multumeasca, altii raman vanzatori si calculeaza din calculator 7+10, pentru ca pot.
    Ea e tot in invatamant, diriginta la 35 de baieti, oras mic si cu o colectie de casti acasa, confiscate de la elevi.

    00
  15. Ar mai fi o metoda prin care sa captezi interesul copilului sa invete.
    Spre exemplu am vazut zilele trecute niste matrici si habar n-am cum se calculeaza si sincer nici nu ma intereseaza.
    Probabil asa este si cu analfabetismul, din ce imi amintesc in scoala la romana nu imi spuneau doar cum sa scriu. Insistau cam mult pe diverse chestii tehnice, care sincer nu isi au rostul.
    Plus ca nu se accepta nici un fel de flexibilitate in scriere sau vorbire. Spre exemplu in moldova lumea zice frecvent „facim noi”, dar daca scrii asa este considerat gresit, lucru care mi se pare cam absurd…

    00
    • Mestere sunt unele materii care are trebui sa ramana de baza. Una dintre acestea este Limba Romana. Trebuie sa stii sa scrii si sa citesti corect oriunde ai face scoala in tara asta.
      Ia vezi prin alte tari cum invata astia sa scrie si sa citeasca? Dupa slang sau regionalisme?
      Ce-ar fi ca in New York sa se invete Limba Engleza in functie de cartierul in care e scoala…

      10
    • si ia zi, ai luat bacul?

      00
    • Asta este absurd, sa stai sa captezi atentia a 20-30 de elevi si sa le si livrezi informatii, in doar 50 de minute. Elevii ar trebui sa vina motivati de acasa.

      00
    • @geretus In alte tari se respecta constutia, la noi nu. In Covasna Harghita limba romana, dupa spusele maghiarilor, este facultativa, chiar daunatoare. Problema nu sunt ungurii, problema sunt romanii, mai precis politicienii fara coloana, care fac jocuri politice distrugand Romania. Deci daca limba oficiala in Romania este romana (nu este o constututie bilinguala ca si in alte tari) totul, in public, trebuie scris in ROMANA. Asta e lege, lega fundamentala a Romaniei , constitutia. Deci inca o data romanii sunt experti in a trada interesul national pentru cel financiar. Nu am nimic impotriva maghiarilor…

      10
    • Da mestere sa scrii si sa citesti corect, dar deschide niste almanahe sau manuale ce vrei tu si vezi ce e prin ele. Apoi mirate de ce ies astia analfabeti. Normal ar fi sa scrii si sa citesti aproape corect, asta sa fie nivelul de baza si mai mult ca sigur dispare analfabetismul.
      Pur si simplu unii nu au capacitatea de a percepe sau prelucra ce este in manualele alea. Lucru care ar trebui sa fie ok, le dai sa faca altceva. Ca nu e ca si cum limba romana stiuta la perfectie iti garanteaza o paine pe masa.
      Sunt o mie de lucruri mai interesante la varsta aia decat sa inveti limba romana mecanic. Cum cer profesorii in scoala, dar ce sa inteleaga niste maimute care acuma imi arata ele mie.
      Referitor la diploma de bacalaureat, chiar era sa o arunc cind m-am mutat…

      00
  16. Cred ca datoria noastra ca parinte este sa ne ocupam mai mult de copii. Am frecat-o si eu prin liceu si imi dau seama cat de important e sa inveti la timp, pentru ca daca n-o faci la timpul potrivit, atunci cand n-ai griji si probleme de rezolvat, e mult mai greu sa o faci cand ai deja o familie si iti plang copii de foame. Si e dificil sa-i explici unui copil cat de tare il va durea daca nu stie engleza, sau matematica, daca n-a terminat decat 8 clase. Nu, povestile alea de cacat din articolele motivationale cum X s-a lasat de scoala si a construit un imperiu financiar, nu functioneaza. Cred ca parintele trebuie sa-si asume responsabilitatea sa se ocupe din ce in ce mai mult de copil, nu doar cand copilul ajunge repetent.

    Si mai e ceva, nu e vorba doar de a invata materiile scolare

    00
  17. Cand eram in facultate, profa de chimie nu putea sa-i puna la examene un 5 unui dobitoc. Pur si simplu, asa era de prost ca nici 5 nu merita. Lua numai 4. Imaginati-va ca la HCl – acid clorhidric, el zicea clorura de hidrogen. :))
    A fost chemata profa la rectorat si i s-au spus urmatoarele: Doamna profesoara, universitatea noastra are nevoie de studenti!
    Saraca femeie, in pragul pensiei fiind, i-a pus in RR boului 5 si l-a trecut.
    Asta e sistemul, de sus e buba!

    00
    • In lumea occidentala cind prea multi studenti pica la examen profesorul primeste o vizita de la un birou din cadrul universitatii care ii explica profesorului cum ca nu face bine. Adica e vina profesorului!
      Chiar daca admiterea in Universitate se face pe baza de dosar iar multi studenti nu au ce cauta acolo pentru ca sint prea prosti.

      10
    • Nota 5 a luat-o pe merit. Denumirea oficiala a HCl nu este „acid clorhidric”. Cred ca vine ceva de genul hidrogen clorurat (hydrogen chloride) desi mi se pare ca suna mai bine clorura de hidrogen in limba romana. ;)

      00
    • La facultate nu mai e vina profesorului că studentul nu știe ce e HCl. Asta e chimie de școală generală.

      00
    • Depinde de limba si dex.Este corect sa zici a doua varianta.

      00
  18. Eu am ramas corigent la mate in clasa a 11a in primul semestru. Doar eu am fost lasat si in semestrul 2, din 5 care eram praf la mate, pentru ca doar familia mea nu a depus reclamatie la minister. Mama e invatatoare si stie ca de cele mai multe ori e vina elevului. Ceilalti parinti(si aici e cazul multor altor parinti) nu au putut accepta faptul ca „puiutii” lor nu erau perfecti.

    Din fericire am luat si chiar ii sunt recunoscator profesoarei pentru ca m-a „trezit” si m-a pus cu burta pe carte. Din pacate pentru ceilalti, doar eu am luat nota de trecere la bac.

    00
  19. Inspectoratele școlare trebuie desființate de urgență. Sunt un cancer. Autonomie sporită pentru fiecare școală.

    00
  20. Repetentia nu rezolva nimic, majoritatea sistemelor de invatamant care dau roade nici nu pun problema ca un elev sa ramana repetent. Sunt profesor de matematica, am lasat corigenti, am lasat si repetenti. Am trecut prin situatii inimaginabile uneori, copii de clasa a 11-12-a care nu stiau aduna, nu stiau tabla inmultirii si totusi ajungeau sa termine 12 clase. Problema este ca in Romania nu este permisa aplicarea unor teste de inteligenta si psihologice concludente elevilor, iar asta automat duce la functionarea proasta a sistemului inca din primii ani in scoala. La un moment dat am predat intr-o scoala in care existau 3 clase paralele la gimnaziu, fiecare clasa era o amestecatura de elevi cu calitati si doleante diferite, am expus problema directiunii, am explicat de ce este ilogic sa ai 3 clase de elevi amestecati in fel si chip, elevi geniali in clasa cu elevi extrem de slabi. Le-am zis ca nu poti face performata in acest fel, iar raspunsul a fost halucinant, directorul unitatii mi-a explicat ca de fapt un profesor bun lucreaza diferentiat cu elevii si niciodata nu este ok sa imparti clasele in functie de nivelul elevilor ca asta este discriminare si asa ceva nu se accepta la scoala si mi-a zis ca in clipa urmatoare i s-ar sui parintii in cap, ca nu pot sa conceapa cum copilul lor nu este in clasa cea mai buna, chiar daca asta ar fi in defavoarea lui. Atat timp cat se tine cont de fel si fel de semianalfabeti ajunsi in functii cheiei, atat timp cat xulescu care citeste pe litere ajunge deputat sau pur si simplu a dat niste tunuri si acum e milionar, crede ca el cunoaste adevarul suprem, nu o sa avem niciodata rezultate in invatamant. E plin de „copii de bani gata” care nu stiu citi, sa nu povestim de matematica, dar care trebuie sustinuti si impins de la spate, daca se poate trebuie scosi sefi de promotie. Asta este sistemul din Romania, niciodata nu o sa se rezolve nimic atat timp cat se tine cont de fiecare analfabet, fiecare datator cu parerea, de fiecare plangere anapoda la inspectorate… PS: Scoala isi revine atunci cand societatea are nevoie de ea, din pacate societatea are nevoie de educatie pentru a-si reveni… si uite asa ne invartim in jurl cozii.

    00
  21. Mama e invatatoare.

    Anul trecut a lasat pe cineva repetent. Motivele sunt irelevante, insa puntele 3(partea de „scare tactics”) 4 5 7 8(mama e deja titulara) 9 10 NU se aplica.

    Poate, poate punctele alea sunt valabile pentru suplinitori, cu toate ca ma indoiesc.

    Cei „10” pasi reali sunt de fapt:

    1. Copilul are media proasta/neincheiata chiar si dupa ce au fost anuntati parintii.
    2. Cadrul didactic mentioneaza directorului ca intentioneaza sa lase pe x repetent si prezinta motivele.
    3. Copilul e lasat repetent.

    800-900 lei sunt pentru cei care sunt in primul an de invatamant. Daca ai facultate primesti mai mult (da se preda si fara facultate) daca ai avut cercuri, publicatii, inspectii, gradele, daca ai participat la concursuri etc, primesti tot mai mult. Daca predai in mediul rural primesti iarasi un bonus. Daca predai la clase simultane (copii putini -> invatatoarea are clasa a 3-a si a 4-a) primesti iarasi un bonus.

    Toate chestiile de mai sus genereaza si niste…puncte. In caz de restrangere de posturi cadrul didactic cu punctajul cel mai mare ramane pe post, cel cu punctajul mai mic isi cauta loc de munca la alta scoala.

    Nu stiu cum e in alta parte, insa stiu cum e aici

    10
  22. Te numesti profesor cand ai luat examenele de definitivat si titularizare.Pana atunci esti suplinitor,chiar daca in presa tot profesor/dascal ti se zice.Mama ce ma calca pe nervi astia cu dascal ,dascalul e ala care urla muzical la biserica.

    10
  23. Referitor la pct.9 e cam greu sa muti sedinta publica ca sa nu ia postul un profesor avand in vedere ca aplicatia ruleaza la minister ptr toata tara.. Adica in ziua respectiva toate judetele desemneaza persoane pe posturi. Nu e ceva de ascuns mai ales ca e sedinta publica

    10
  24. Nu înțeleg de ce cineva ar vrea cu atâta inversunare sa lase repetent un copil de 12-13 ani. Sunt copii care se maturizează mai greu sau de care nu se ocupa părinții, dar își revin pe măsură ce trec anii.
    În clasa XI nu știam ce e ăla logaritm și totuși am luat bacul la matematica cu 9.75. Am intrat în panica înainte de bac și m-am apucat de făcut multe probleme.
    Ideea e ca logaritmul îl mai înveți, dar anii pierduți nu-i mai recuperezi.
    Nu trebuie sa te joci cu viața oamenilor numai pentru ca poti.

    00
    • sunt cazuri unde nu se lipește cartea de el. îl treci un an, doi, trei, dar la un moment dat te gândești ca trebuie să îi mai târâi un an după tine, an în care tu te agiți pe lângă el să învețe și pe părinți ii doare in cur.

    • Pentru ca prosti, chiar daca-s dascali si pentru ca lipsa de umanitate, toleranta si bunatate. Sunt destui profesori care daca n-ar sta la catedra, ar sta in pubela, din punct de vedere al caracterului, sufletului, etc. Si sunt si altii care ar merita trecuti in randul sfintilor, genul care pregatesc olimpici pe timpul lor si cumpara copilului sarac din clasa bilet la teatru.

      00
  25. Imi amintesc si acum cum le-am stat ca o sula in coaste colegilor de clasa timp de 4 ani de liceu. Tot note de 9-10 la matematica fara meditatii (am luat doar pe clasa a 8), in timp ce ceilalti erau umpluti de profa de 4,5 si 6 . Unii dintre ei chiar luau si meditatii.
    Faceau parintii lor spume la gura la sedintele cu parintii, ca profa nu este buna, ca nu explica bine, ca vor sa o schimbe. Si intotdeauna diriginta le inchidea gura rapid „da X-lescu cum are note numai de 9 si 10? X-lescu cum pricepe? X-lescu cum s-a calificat la olimpiada judeteana?”.
    Profa mea a fost norocoasa ca m-a avut pe mine. Altii din nefericire sunt mai ghinionisti si chiar ajung sa fie pedepsiti pt incompetenta elevilor.

    Ce am invatat in 17 ani de mers la scoala este ca rar este vina profesorului, extrem de rar. Eu n-am gasit nici un profesor pe care daca il sacai cu intrebari peste nivelul clasei sa nu isi dea interesul de iti raspunda la intrebari. Unii nu stiau pe loc, dar la urmatoarele ore imi raspundeau, sau ma trageau deoparte si imi spuneau in particular.
    Majoritatea dintre profesori care par slabuti sau plictisiti la prima vedere (ma refer mai ales la profii de la licee industriale) sunt pt ca au fost inconjurati de boi de elevi timp de ani de zile. Nu doar ca le scade indemanarea pt acea materie ci le moare si pasiunea. Sunt ca un organ care nefolosit incepe sa se atrofieze.

    31
  26. Tocmai ai dat un exemplu de dascal prost, intolerant, incapabil sa-si faca elevul sa se apropie de materie si care ar trebui sa reprezinte un exemplu de moralitate si omenie in primul rand, nu sa fie toba de carte. Degeaba esti un bun teoretician daca esti lipsit de compasiune, intelegere, judecata. N-ai ce cauta in invatamant daca ai ambitii prostesti de genul ”care pe care” si cine nu se lasa induplecat. Sunt n motive pentru care un copil e dezinteresat de scoala. A facut careva o ancheta sociala, i-a vorbit profesoara decent ? Nu prea cred.
    Profesoara de care vorbim in articol e cea mai proasta categorie de profesor, care in prostia si ambitia ei refuza sa incerce sa remedieze situatia si sa ajute elevul, ci doar se dueleaza intre parinti, inspectorate, lectii deschise si propria imbecilitate.
    Nu merita trimisa la cuca macaii, merita sa se angajeze ca bibliotecar sau sa faca meditatii cu analfabetii cu bani pana i-or iesi pe nas (aia sunt buni, nu mai stramba nimeni din nas )

    00
    • tu să fii sănătoasă.

    • @Nimeni, m-a uns pe suflet postarea doamnei respective. E greu sa fii si om si sa mai fi si profesor. Din ce in ce mai rari. Eu am avut o invatatoare care a tarait dupa ea un copil handicapat, adica a fost dus la serviciul mamei, unde i-a intrat un ac in ochi, femeia lucrand la o tesatorie.Si-a pierdut un ochi si nivelul intelectual nu a mai fost niciodata acelasi. Un altul care avea epilepsie. Stiau sa scrie amandoi, stiau tabla inmultirii, stiau suficiente lucruri. Despre cel cu epilepsie nu mai stiu nimic, insa cel cu handicap a terminat un liceu normal, a luat bacul cu o nota rezonabila si asta pentru ca un om l-a tras dupa el sontorog, sontorog si l-a motivat sa vina la scoala si sa continue.
      Dascalilor ca astia din postare le doresc ca plozii lor sa aiba parte de fix ce sunt ei, niste gunoaie adica. In rest, sa fii sanatos si tu, zoso.

      00
    • NOU
      #60

      Asa este .Ai dreptate.

      00
  27. Eu în școală am urât matematica. S-au chinuit ai mei să mă învețe, dar nu a mers. Țin minte că făceam pregătire cu un profesor, S-a chinuit sărăcu’ să mă învețe, dar nu putea. Mă opuneam mai ceva ca un diamant la tăiere.

    Am făcut însă cumva de am scos un cinci la capacitate și BAC. De fapt la ambele am luat 5,90, Salvarea mea a venit mereu de la română, care mi-a plăcut, indiferent de profesor. Un alt noroc a fost că la BAC mi-a picat scrisoarea pierdută și era singura operă pe care am citit-o din scoarță în scoarță și am văzut-o la teatru, și de câteva ori la televizor.

    00
  28. Maria Manzur din Calarasi lasa 60 de corigenti pe an si nu o ia nimeni,nu stiu daca e chiar asa se comporta inspectorii.
    Culmea : doamna Maria Manzur are plangeri la inspectorat saptamanal :))
    Deci ,nu stiu daca e chiar atat de dramatica povestea precum pare

    00
  29. Eu zic sa incetati cu aberatile astea intradevar nu e corect dar nici sa va plangeti aici. Puteati opta pt orice alta meserie nu vina copiilor ca dumneavoastra ati avut chef sa fiti profesoara.
    O zi buna
    PS-fara suparare

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)