Dacă vine Bolojan în vacanță la Predeal se lasă cu autostradă Brașov – București

scris de 72

Ilie Bolojan este un politician român din Bihor, cunoscut publicului ca primar al orașului Oradea. Înainte de a deveni primar în 2008, a fost consilier județean al județului Bihor 4 ani, iar înainte de asta 8 ani consilier local al orașului Aleșd. Biografia sa o găsiți aici.

Probabil l-ați văzut recent pe la televizor, a fost numit ceva secretar pe la PNL, partid din care face parte din 1993.

Înainte de a vă povesti ceva tare de tot cu el, iată motivul pentru care scriu acest articol: Oradea are o centură aproape completă, cu două benzi. Și e inaugurată tăcut, fără fast. Și prin Brașov se întâmplă din astea, probabil și prin alte orașe.

Și acum, faza cu Bolojan. Lucrările la centura asta au început în 2008. Fac băieții documentația, o trimit la UE pentru a lua finanțare, se aprobă, se fac demersurile locale ca să se elibereze drumul, ca de obicei românisme: drumul trecea peste o cale ferată dezafectată a CFR. Care se trăgea pe cur cu scos șinele și cu degajat terenul. Trei luni de zile și-au găsit altceva de făcut. Ca să nu piardă finanțarea, se duce intr-o noapte cu niște oameni, scoate șinele și le dă la o parte, a doua zi dă drumul la lucrări. CFR, furioși, latră un pic pe unde pot, după care, o săptămână mai târziu, termină și ei actele.

 

De asta titlul e amuzant. Că ardelenii ăștia molcomi odată se învârtoșează și pornesc uraganul.

bolojan-2009

Enunțul din titlu îi aparține lui Dragoș.