Ne place concurența, dar doar uneori: UBER

scris de 151

UBER a avut tariful mărit de 6 ori în noaptea dintre ani. Taximetriștii la fel. O tanti realizează, brusc, că UBER e o companie necinstită, condusă de fiica șefului ANAF, care nu plătește taxe și nici nu are licențe de transport persoane:

Aseară, după petrecerea de Revelion de la Hotel Caro, am folosit pentru prima dată serviciile UberX, varianta low-cost a aplicației de ridesharing Uber. În final, cand am ajuns acasă am primit un mail de la Uber pentru confirmarea cursei si a faptului ca o cursă de 11 km cu un Renault Symbol a costat aproape 200 RON, bani care au fost automat dedusi de pe cardul de credit inregistrat pe cont. Aceeași cursă ar costa 17-20 RON cu un taxi licențiat pentru astfel de activități, care plătește taxe, asigurări specifice transportatorilor de persoane samd. Aceeași cursă la taximetriștii mercenari care ies in noaptea de Revelion ar fi costat max. 70 RON, la "mica înțelegere", de care am vrut însă să ne lipsim.

E atât de adorabil…

Hai să dăm un pic înapoi: ea a ales să se simtă bine și să lase mașina acasă, apelând la serviciile unui șofer extern, șofer care și-a petrecut Revelionul la muncă. Oare se aștepta să aibă parte de tariful normal tocmai în noaptea de Revelion, când bătaia pe puținele mașini ieșite la treabă e maximă?

Mișto capitalismul ăla, dar doar când nu ne arde la buzunare.

 

Mai jos, o cerere de cursă cu preț mărit: observați că faza cu 6X e destul de evidențiată, nu poate fi ignorată, plus clientul trebuie să accepte mărirea de preț.

 

uber-price

 

Și fiți atenți ce amuzanți sunt:

In response to the complaints, an Uber spokeswoman told BuzzFeed News that the company has surge pricing to ensure its customers can always find a ride.

E ca aia cu Google și taxele din Irlanda sau Apple cu profiturile din offshore.

 

uber

Prathan Chorruangsak / Shutterstock.com