Lăudăroşenia tech: mi-am luat dslr

O campanie Sony pentru mirrorless-uri, în care îşi bat joc de idioţii care şi-au luat DSLR şi nu ştiu să îl folosească.

via petapixel

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. NU, NU..nu ma recunosc in imaginilea alea.

    Dar ce vrei, toti am fost la inceput…nu?

    00
  2. Excelent clip, ma rog clipuri. Cele doua „status updaters” sunt misto.

    Chestia e ca asteptam la sfarsit si ceva legat de o camera mirorless si usurinta in utilizare sau ceva.

    00
  3. Ce tare a fost ala de la final cu „put the dslr in video mode…”

    00
  4. Deci tu după ce ai folosit ani de zile o săpunieră și te-ai decis să îți iei un DSLR ( că ți-a permis buzunarul ) ai fost expert din prima zi ?
    Eu nu ( bine, eu nu sunt un geniu ).

    00
  5. Pai si daca iti iei mirrorless si nu stii sa il folosesti nu e tot aia ? :)

    00
  6. Pe mine ma oftica aia care pun pe Instagram fotografii facute cu super aparate. No fair, eu am 5 mpx amarati. :(
    Si totusi, se pot face poze misto si cu telefonul: https://www.instagram.com/p/R8xUz-EXIW/

    00
  7. Chiar exista enorm de multi idioti care-si cumpara un DSLR, se lauda cu el dar nu-s in stare sa-l foloseasca (unii dintre ei lucrand chiar ca fotografi „profesionisti”)

    Faza cu blitz-ul care sare e tipica. Aparat setat pe auto :))

    Ce nu pricep e de ce n-au folosit exclusiv DSLR-ulri Sony in reclama ;)

    00
  8. @kekee
    Clipul e foarte real, e lumea plina de asa ceva. Canon e de vina ca a scos Digital Rebel in urma cu 10 ani la sub 1000 dolari si toate firmele s-au conformat, dslr la tot cartierul….

    Daca ai folosit ani de zile o sapuniera, se presupune ca stii ceva despre fotografie si ai decis ca e momentul sa treci la scule mai performante. Inainte de a arunca o caciula de bani pe o scula mare si grea trebuie sa fii mai mult decat familiar cu scula respectiva, cu sistemul in sine, cu avantajele si dezavantajele, limitarile si atu-urile comparativ cu alte marci, o stii deja ce poate, o vrei, ti-o permiti. Esti constient ca te angajezi sa cumperi lentile, trepied, un rucsac, filtre, blit, acumulatori, carduri. Trecerea la dslr e un pas ce implica cheltuieli si mai mari pe urma si il faci constient. E o evolutie naturala pentru un pasionat de fotografie ce stie mult peste un minim de principii si concepte legate de capturarea acelui moment special. Nu se cumpara dslr doar pentru ca ti-l permiti si arata impresionant fara sa ai idee ce reprezinta apertura relativa ca marime fizica, nu doar ca e un numar ce apare prin meniu. E o scula mult prea complicata pentru a fi pornita instinctiv si a efectua cu succes o fotografie de catre orice persoana aleasa la intamplare. Daca iti cumperi o camera performanta in speranta ca vei deveni fotograf, atunci te afli intr-o eroare grava. La fel cum a-ti cumpara un Porsche te-ar face pilot.

    00
  9. Din nou romanii se pricep la de toate. Astazi: fotografie.

    Asa o tara de oameni priceputi, te si miri cum e asa de praf la toate capitolele si cum de musteste incompetenta peste tot. Dar pt asta sunt altii de vina, evident.

    Nu stiu ce ii fute pe unii grja ca-si iau altii DSLR si fac poze pe auto. Oamenii-s permit sa dea banii pe camera ca hobby, nu au nevoie sa fie fotografi profesionisti si sa traiasca din asta. Dau banii pe ea si fac poze pe auto, ca DSLR face pe auto poze mai bune decit un compact pe auto.

    Chiar nu inteleg ce mor unii atita de grija altora.

    00
  10. @c3
    Chelului tichie de margaritar ii trebuie.
    Nu moare nimeni de grija chelului. Totusi nu strica sa mai scoata cineva in evidenta inutilitatea tichiei si eventual chibzuirea banilor mai bine.

    00
  11. Eu vreau un aparat la care sa setez focalizarea in functie de distanta. Inca nu l-am gasit. Poate un DSLR sa faca asta? Spune-mi tu!
    Prima „pocnitoare” pe care am folosit-o m-a facut sa imi doresc sa creez fotografii si era a unui prieten. „Caramida” m-a invatat ca pozele trebuie sa le tii numai pentru tine si sa le arati celorlalti numai pe acelea pe care tu le crezi perfecte. Iar aparatul semi-profesional imi arata ce setari pot avea aparatele mai performante decat el, sunt exact acele setari pe care el nu le are.
    Si desi in famile am avut doi unchi fotografi cu tot tacamul, gen developat filme in studioul foto, mariri de poze si creere de imagini pe nuante de albastru sau de bej, nu am avut curajul sa pun mana pe un aparat foto pana cand nu am fost rugata de cineva sa fac niste fotografii.
    Daca stiam ca totul este atat de simplu, ma apucam mai demult de fotografie. Si intotdeauna trebuie sa inveti sa imbini mai intai compozitia cu fotografia si apoi tehnica cu setarile vremii sau a conditiilor fotografice.

    00
  12. @Valentina

    Autofocus – un DSLR îți oferă această opțiune, mai concret vorbind, depinde de obiectiv.

    • chestia aia de jos unde scrie A M.
    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.