Cum face Gândul jurnalism şi social media jegos şi imbecil. DĂ LIKE ca să VEZI TEXT!

scris de 25

Acum câteva săptămâni, Realitatea.NET au introdus un rahat de aplicaţie de Facebook prin care rulau nişte ştiri senzaţionale, dar care te forţa să îi dai Like. Aplicaţia le-a adus 100.000 fani în plus.

Gândul au văzut asta şi s-au apucat şi ei de acelaşi lucru: ştiri senzaţionale, promovate pe prima pagină (eventual şi în cancan), pentru care trebuie să dai Like paginii lor ca să le poţi citi.

Ideea e simplă: aduni fani, deci ai un brand valoros, şi apoi îţi afişezi ştirile pe wall-ul celor care ţi-au dat like.

Dar există soluţii. Una din ele este setarea “Only Me” la întrebarea “cine poate vedea ce pune aplicaţia asta pe wall-ul meu”. Iată mai jos două exemple de aplicaţii care nu vreau să scrie nimic pe wall-ul meu, chiar dacă le-am permis să sugă informaţii despre mine de pe FB:

fb-security gandul1

Bun. Mai departe. Am dat like paginii şi permis aplicaţiei să facă ce vrea ea. Ce se întâmplă mai departe? Păi, nu prea multe: am dat click şi mi-a dat eroarea asta de trei ori. Cel mai probabil e de la mine, că am cookies blocate.

gandul2

Aşa că am purces la căutat ştirea pe google. Şi am găsit-o. Şi nu e cu studenţi la Politehnică, ci cu studenţi la Politehnica din China. Şi e de anul trecut.

gandul3 gandul4

Şi, pentru că aţi fost cuminţi, iată şi o poză cu Alina Matiş, autoarea articolului. Are 23 de ani, a terminat (şocant) FJSC anul trecut şi e din Arad. Nu vă înghesuiţi, probabil are un prieten la Politehnică cu care visează să facă sex într-o sală de curs.

ps: ştiu, am prieteni care sâmbătă seara citesc cancan. fml!