Cum face Gândul jurnalism şi social media jegos şi imbecil. DĂ LIKE ca să VEZI TEXT!

Scris de / 25

Acum câteva săptămâni, Realitatea.NET au introdus un rahat de aplicaţie de Facebook prin care rulau nişte ştiri senzaţionale, dar care te forţa să îi dai Like. Aplicaţia le-a adus 100.000 fani în plus.

Gândul au văzut asta şi s-au apucat şi ei de acelaşi lucru: ştiri senzaţionale, promovate pe prima pagină (eventual şi în cancan), pentru care trebuie să dai Like paginii lor ca să le poţi citi.

Ideea e simplă: aduni fani, deci ai un brand valoros, şi apoi îţi afişezi ştirile pe wall-ul celor care ţi-au dat like.

Dar există soluţii. Una din ele este setarea “Only Me” la întrebarea “cine poate vedea ce pune aplicaţia asta pe wall-ul meu”. Iată mai jos două exemple de aplicaţii care nu vreau să scrie nimic pe wall-ul meu, chiar dacă le-am permis să sugă informaţii despre mine de pe FB:

fb-security gandul1

Bun. Mai departe. Am dat like paginii şi permis aplicaţiei să facă ce vrea ea. Ce se întâmplă mai departe? Păi, nu prea multe: am dat click şi mi-a dat eroarea asta de trei ori. Cel mai probabil e de la mine, că am cookies blocate.

gandul2

Aşa că am purces la căutat ştirea pe google. Şi am găsit-o. Şi nu e cu studenţi la Politehnică, ci cu studenţi la Politehnica din China. Şi e de anul trecut.

gandul3 gandul4

Şi, pentru că aţi fost cuminţi, iată şi o poză cu Alina Matiş, autoarea articolului. Are 23 de ani, a terminat (şocant) FJSC anul trecut şi e din Arad. Nu vă înghesuiţi, probabil are un prieten la Politehnică cu care visează să facă sex într-o sală de curs.

ps: ştiu, am prieteni care sâmbătă seara citesc cancan. fml!