Fabrica de Discounturi – ce ușor e să dai o țeapă ecommerce în România

scris de 219

update: reclama care este băgată pe TV este cu ajutorul Infinit Solutions/The MasterPlan.

update2: forumiștii care citesc aici și apoi explică ei același lucru, dar cu alte cuvinte, sunt cei mai amuzanți.

update3: foarte mulți oameni sunt amuzanți. ei cred că sunt protejați la plata cu cardul. dar dacă firma Fabrica de Discounturi dă mâine faliment, de la cine cred ei că își vor recupera banii? de la banca procesatoare? de la banca unde are firma falimentară contul? de la banca unde au ei cardul? ce bancă își asumă o gaură de câteva milioane de euro?

update4: aparent, Libra Bank le-a înghețat conturile îi ține sub observație.

update5: sunt niște băieți supi că am luat niște informații de la ei și nu i-am creditat cu sursa. ultima oară când am discutat cu cineva de acolo, ne înțelesesem să nu îi mai citez, ca să nu îi mai expun. plm.

update6: utok nu au auzit de ei, nici arrow.


Apetitul românilor pentru țepe și reduceri e recunoscut. Când vede ceva roșu în fața ochilor se repede ca rața la muci, nu mai judecă deloc dacă e pe bune sau dacă e țeapă. Și fabricadediscounturi.ro e o țeapă din aia delicioasă, ca la carte.

 

Fabrica de Discounturi are reclamă

Am primit ieri pe mail mai multe ponturi și mai multe semnale de alarmă, probabil în urma reclamelor pe care site-ul și-o face pe televizor. Reclama nu e rea deloc:

Nu are numele agenției pe ea, dar cu câteva telefoane cred că pot afla cine a făcut-o și cine a băgat-o în mediaplan. Revin pe tema asta când am date noi.

 

Fabrica de discounturi are reduceri mari

De peste 50% chiar, la produse destul de nouțe: Samsung Galaxy S5, Lenovo IdeaPad, Playstation 4, Acer FHD, iPhone 6 și altele.

 

screencapture-fabricadediscounturi-ro

Teoretic, ăsta ar trebui să fie primul semnal de alarmă. E imposibil ca reducerile să fie atât de mari, chiar cumpărate de la poarta fabricii. Sigur, articolele tâmpițele din presă despre cum un iPhone costă 200 să fie produs ajută foarte mult afaceri de genul ăsta, dar nici un producător nu permite fabricii să mai tragă o serie de aifoane pe care să le vândă ea pe lângă.

Plus că

  1. unele electronice nu se fac toate în același loc. iPhone-ul se face în varii locuri și se asamblează într-un loc. cam greu ca Apple să dea 100.000 ecrane sau procesoare către o fabrică și să nu observe că aceasta i-a livrat doar 90.000 telefoane, nu?
  2. Lenovo și Samsung au fabrici proprii, deci nici o șansă să se întâmple așa ceva.

 

Alte indicii că Fabrica de Discounturi e o țeapă

Site-ul e un WordPress cu un plugin WooCommerce. Varianta cea mai ieftină de a face un site de comerț electronic.


La Registrul Comerțului, emailul și numărul de telefon sunt false:

Nume Deţinător: E-FLASH SALES SRL
Adresă1: STR. DR. PETRE HERESCU 12, Cod postal: 50587
Oraș: Bucuresti
Județ/Sector/Stat: 3
Telefon: +4.0723222222
Email: rishonbenyehuda@gmail.com
Stare societate: INREGISTRAT din data 26 June 2014


În termenii și condițiile pe care cumpărătorul le acceptă fără să le citească sunt niște chestii amuzante:

1. Banii nu se returnează dacă clientul anulează comanda.

2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de FABRICA DE DISCOUNTURI si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Clientul va indica motivele revocarii acordului. Daca in urma revocarii acordului, clientul solicita in mod expres si neechivoc anularea comenzilor aflate in derulare, FABRICA DE DISCOUNTURI nu este obligata sa le anuleze si/sau sa ramburseze clientului sumele achitate.

2. Comanda se anulează din varii motive.

• 7.3.4. FABRICA DE DISCOUNTURI poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

* 7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

* 7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de FABRICA DE DISCOUNTURI, in cazul platii online;

* 7.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

* 7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel FABRICA DE DISCOUNTURI si/sau partenerii acestuia;

* 7.3.4.5 realizarea a mai mult de doua incercari de livrare consecutive, esuate;

 

Cum funcționează țeapa

Nu e de mirare că site-ul a apărut acum, în octombrie. Pentru că nu le-a luat 3 luni, din vară de când s-a înregistrat firma, să instaleze un wordpress și să pună un plugin. Nu. Acum e furtuna perfectă.

Vor trage tare cu reclame pentru a prinde cumpărători și apoi vor dispărea. Eventual vor alege comenzi la întâmplare pe care le vor livra, pentru a răspândi și mai bine siteul.

Iar reclama la TV e normală, la cât de leșinate sunt posturile de televiziune, normal că n-a verificat nimeni. Să sperăm că internetul e mai deștept.

Momentan au fost făcute peste 14.000 comenzi, adică peste 3 milioane de euro.

O țeapă asemănătoare a fost trasă în 2009 de doi cetățeni israelieni, care promiteau că aduc AC/DC în România, și nu s-a mai auzit de nimic pe tema asta, dintr-un motiv destul de simpatic, pe care l-ați mai citit pe aici: Israelul nu extrădează cetățenii proprii pentru delicte financiare. De aceea Elan Schwartzenberg e bine merci la el acasă. Singura șansă este reținerea cetățeanului cât timp se află pe teritoriul României. Dar pun pariu că Ben Yehuda Yuval, proprietarul, va transfera banii prin telefon și nu se va risca să fie în țară în decembrie, când vine scadența.

Din Monitorul Oficial:

6238/2014 Societatea Comerciala E-FLASH SALES – S.R.L.
In baza cererii nr. 227236 din data 24.06.2014 si a actelor doveditoare depuse, persoana desemnata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus autorizarea constituirii, inmatricularea si inregistrarea societatii comerciale cu urmatoarele date:
– denumire: E-FLASH SALES – S.R.L.;
– cod unic de inregistrare: J40/7645/2014
– numar de ordine in Registrul comertului: J40/7645/2014;
– sediul social: Bucuresti; sectorul 5, strada Dr. Petre Herescu nr. 12, parter, camera 1;
– domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 479 – Comert cu amanuntul care nu se efectueaza prin magazine, standuri, chioscuri si piete;
– activitate principala: 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul case1or de comenzi sau prin Internet;
– capital social: tip capital: privat strain 100%, capital social total: 200 RON, integral varsat, data varsarii: 24.06.2014, total parti sociale: 20 a cate 10 RON fiecare, valoare participare straina totala: 200,0 RON;
– fondatori: 1. BEN YEHUDA YUVAL, asociat unic, capital social total: 200 RON, integral varsat, data varsarii: 24.06.2014, total parti sociale: 20 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 100%, cota de participare la pierderi: 100%.
– administrator: 1. BEN YEHUDA YUVAL, puteri conferite: depline; data numirii: 26.06.2014, tip durata: nelimitat.
Pronuntata in sedinta din data de 26.06.2014.

 

Soluția:

Reclamații la Poliție. Nu se va sesiza nimeni că eu scriu aici minuni. Sau Alex. Nu. Poliția are nevoie de reclamații scrise, negru pe alb, de la păgubiți. Nu de gargară pe net, nu de dat cu fundul de pământ pe forumuri, nu de ciobănaș de Miorița. Cu cât mai repede, cu atât mai mult șanse să se oprească țeapa.