Diferența dintre violența asupra adulților și o palmă sau o urecheală aplicată copiilor

scris de 163

Când simți nevoia să tragi pe nas niște like-uri si vrei să te bați pe spate că ești un om bun, deși n-ai absolut deloc idee despre e vorba, trântești un articol despre cum e inadmisibil să îți bați copiii. Iar ăsta, al Simonei Tache, e fix în registrul ăsta: stupid, aberant și scris pentru reacții.

N-am răbdare să citesc comentariile, dar sper că o mămică i-a spus ce urmează să îi spun eu acum.

Diferența dintre doi adulți care se bat și un adult care aplică o corecție fizică minoră (palmă, ureche) unui copil este că adultul are idee de logică și de ce e acceptabil în societate, pe când un copil nu.

E atât de simplu. Un adult nu se tăvălește pe jos și urlă că vrea o jucărie. Un adult nu urlă că el nu vrea să mănânce ce a dorit să mănânce acum două minute.

Și majoritatea celor care sunt împotriva violenței minore asupra copiilor sunt în una din cele două categorii:

  • părinți cu copii “tolomaci”. ăia care sunt atât de cuminți și de speriați de orice încât dacă ar lua casa foc ei nu s-ar mișca de pe canapea, că acolo i-a pus mami. viitorii criminali sau violatori în serie, care scapă de acasă o dată și se pun în cap.
  • adulții fără copii, raționali și logici, care au impresia că, dacă poți discuta de la egal la egal cu un adult, poți face asta și cu un copil. și dacă merge o dată la un copil, sigur merge la toți.

Știu că sunt rău, dar am citit  eu niște cărți și am și ceva experiență în teren. De aia, când un lache flaușat care a plecat anul trecut de la mami de acasă sau o psiholoagă de feisbuc scoate niște tâmpenii crunte pe gură, parcă le-aș da un copil pe mână vreo 3 zile să îmi explice cum a ajuns să chelească instant sau cum a reușit să rămână calm după ce copilul i-a spart ecranul laptopului de 6.000 lei. Sau cum au reușit să raționeze cu el. Și nu al meu, că al meu e relativ domesticit, ci unul din ăla care urlă în gura mare prin mall.


Și mai e ceva: știți ce simpatici sunt drogații, în diferitele lor forme (pastile, iarbă, prafuri, medicamente) care dau lecții de viață pe blog și irl? Dap. Sunt de vis. Da, da, știu, tragi pe nas pentru că ești deprimat, dar spune-mi mie ce greșesc, că sigur ești în tema.

Asta apropo de tras pe nas like-uri.


Atenție! Nu zic că e ok să îți bați copiii. Dar înțeleg de ce unii părinți o fac.

 

fun-likes

Tags: , ,