S-a terminat sezonul 4 din Vikings

Bună de tot povestea, bună legătura cu evenimentele reale, bună și retragerea unor personaje care se uzaseră și introducerea de personaje noi.

Cumva cei 3 fii ai lui Ragnar cu Aslaug sunt cam meh, în afară de Ivar, dar vedem ce aduce sezonul 5, care e anunțat să înceapă în toamnă.

vikings

19 comentarii

 1. ragnar a fost făcut prizonier într-un mod rușinos – în film -, contrazicând datele istorice. în realitate, el a fost făcut prizonier în urma unei lupte serioase, departe de tot de calvarul lui de învins vreme de 20 de ani după cucerirea parisului – așa cum apare în film.

  Thumb up 6 Thumb down 2
  • n-are nimeni pretentia ca Vikings ar fi historically accurate…

   Thumb up 8 Thumb down 0
  • nimeni nu are (ca să dau exemple: athelstan a fost, de fapt, primul rege al întregii anglii, iar între rollo, fratele lui ragner, și rollo, primul duce viking al normandiei nu e, de fapt, nicio legătură), dar zoso zice: „bună legătura cu evenimentele reale”. ideea e că, dacă tot falsificăm istoria, de ce să o facem ca să umilim personajul principal?

   Thumb up 10 Thumb down 1
  • NOU
   #4

   Desi e doar inspirat din fapte reale (deci clar nu respecta perfect istoria), mie mi se pare sincer ca Vikings si-a atins scopul. Inainte sa ma apuc de el, desi stiam cine au fost vikingii si ce au reprezentant pentru istoria Europei, nu studiasem niciodata in amanunt problema. Serialul mi-a deschis pofta de citit / informat despre ei.

   Thumb up 9 Thumb down 1
  • berenger: athelstan ala e nitel mai incoloshea. Acum inca suntem la 845.

   Enervante sunt scenele de lupta, care ii prezinta pe vikingi niste baieti destul de dezordonati

   Thumb up 5 Thumb down 1
 2. vikings = ragnar , floki si lagertha , restul nu prezinta interes , puteau sa-l scoata mai elegant si sa-ncheie serialul, dar nah de ce sa ramanem cu un serial bun in memorie cand o putem lalai fix ampulea cu scene de soc si groaza care mie personal au reusit sa-mi provoace dezgust …

  Thumb up 5 Thumb down 0
 3. Ceva legatura cu dacii tot trebuie sa existe, sa vedem poate in sezonul 5. Dacii, danii, tot un fel de serpilieni erau.

  Thumb up 5 Thumb down 0
 4. “evenimente reale”…

  Thumb up 3 Thumb down 0
 5. sezonul 4 nu l-am vazut.. se pare ca am treaba daca tot sunt in perioada de schimbare de job :)))

  Thumb up 0 Thumb down 5
 6. Mie îmi place că au costumația și topoarele de luptă asemănătoare cu cele care erau la vremea respectivă, Hollywodul a promovat coifurile cu coarne, sau topoarele mari, greutatea de fier a toporului trebuia sa fie mică, gen 1 kg, că nu avea echilibrul la mijloc ca sabia, că oricum trebuia să fie manipendulat eficient.

  Thumb up 0 Thumb down 0
  • Au respectat jumate. In restu, cacaturi. Cel putin pe zona de armuri…e bataie de pendula

   1. daca ne uitam in film, ii vedem pe vikingi in piele, vag intarita. Asta daca nu ne uitam la rolo care era la sfarcu gol in atacu parisului. Zici ca se protejau sa nu arate penibil, care era mult mai rau decat sa te taie astia cu sabia.
   cel mai probabil macar luptatorii de elita aveau chain mail, iar luptatorii de nivel mai mic au pe ei piele intarita

   2. adversarii lor au fier pe ei, dar sunt taiati cu o usurime de imi amintea de starwars

   3. Lupta e penibila. Alearga de descreerati pe teren, se bat care mai de care mai haotic. asta in conditiile in care ei erau cu shieldwallul

   Thumb up 0 Thumb down 1
 7. Ma asteptam sa respecte putin istoria! Altfel interesant! Ma tot intreb de ce unele filme dau pe langa istorie. Nu ca nu s-ar cunoaste realitatea!

  Thumb up 1 Thumb down 0
 8. Ce istorie? Ragnar e aproape sigur doar un personaj de legenda. Si cum serialul a oscilat in jurul lui de unde atata acuratete istorica?

  Thumb up 1 Thumb down 0
 9. Din perioada aia exista doar vagi legende, prea putine dovezi istorice .
  Adevarat ca dupa moartea lui Ragnar nu mai e prea fain .
  M am apucat sa ma uit la ceva asemanator The Last Kingdom din pacate a ramas si ala in pana .

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Sezonul 4 a fost lipsit de idei. Începuse cu dreptul … dar dupa primele episoade au inceput o lalaiala tipica filmelor mici. In primele 3 sezoane aveai actiune si intamplari deosebite aproape episod de episod. Sper ca sezonul 5 sa fie putin mai captivant!

  Thumb up 1 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.