Se trezesc angajatorii că 50€ nu merg prea departe?

Nimeni n-ar pleca dacă s-ar simți bine la locul de muncă. Dă-i 50 de euro mai mult, mai puțin, dar problema forței de muncă din România ține de modul în care ne raportăm la ea, pentru că o vedem ca pe un obiect, nu ca pe niște ființe umane cu necesități și cu dorința lor profundă de fericire. Dacă îi vedem ca obiecte, dă-le 50 de euro în plus și mai pune-le o taxă ca să nu plece", a afirmat omul de afaceri Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines și al Camerei de comerț româno-germane, la conferința ”Piața muncii, între criză și reinventare”, organizată de Profit.ro.

Acum, dacă ne prefacem că nu înțelegem că el nici nu vrea să mărească salariile, ar trebui să ne concentrăm pe faza cu plăcutul locului de muncă.

Și aici e delicat. Adică, dacă nu o bulăniți pe vreo colegă fără să afle nevasta sau nu sunteți videochatistă/specialist IT, nu prea veniți la muncă de plăcere. Și am mai scris asta, e ușor de aflat de ce urăsc oamenii să vină la muncă: proceduri stupide, șefi mizerabili, colegi mizerabili. Nu trebuie să faci un sondaj anonim pentru a afla asta, e la mintea cocoșului.

Și soluțiile sunt simple și complicate în același timp. Poți presa pentru înlesnirea desfacerii contractului de muncă pentru prostie sau rea-voință, dar nu găsești în piață decât alții dați afară de la job din aceleași motive pentru care și tu dai afară oameni de la job. Doar că, după ce pe cartea de muncă îți apar 2 locuri în care ai stat mai puțin de 6 luni, poate angajatorul se gândește atent dacă să te mai angajeze. Și ai de ales, fie nu mai ești căcănar, și îți iei angajamentul să nu mai fii căcănar, fie mori de foame (și te faci freelancer IT sau videochatistă).

Hai, repetați după mine:

  1. abonamentele la spa și fitness sunt mișto, dar nu suplinesc mediul de lucru stresant.
  2. 50€ la salariu sunt mișto, dar nu suplinesc un mediu de lucru dezorganizat.
  3. fructele proaspete în fiecare sunt mișto, dar nu suplinesc niște șefi jegoși.
  4. teambuildingurile sunt mișto, dar nu suplinesc niște promovări pe pile.
  5. lucrul în echipă e mișto, dar nu în stilul Telus.
  6. articolele laudative din presă sunt mișto, dar nu schimbă cu nimic situația din teren.

OK, destul cu gargara, hai să vedem schimbări!

work-leave

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. parca se scoseseră cartile de munca

  2. link la videochatista nu merge, ma duce undeva aiurea

    00
  3. Şi dacă ai rate de plătit? Sau ai copii de crescut? Sau trebuie să îți ajuți părinții?

    00
    • Și dacă ai fi învățat carte, nu îți mai puneai problemele astea.

      00
    • – Te asiguri ca nu ai nimic pe numele tau si dai teapa la rate!
      – Ii dai la orfelinat sau ii vinzi la suedeji sa produca la spania!
      – Votezi PSD ca sa le dubleze pensiile si ai scapat si de grija asta.

      Alte probleme mai ai?

      00
    • @Vasi: ce proasta esti

      00
    • Uite din cauza la astia ca voi, salariile vor fi tot timpul mici si foarte mici. Pe unde am lucrat tot timpul se trezeau 2-3 familisti care spargeau „greva” sau care cand erau intrebati ce nemultumiri au ei tot timpul ziceau ca nici una, iar la sfarsitul zilei ramaneam in aceleasi conditii si aceasi mizerie ca si inainte, plus ca ei colecatu puncte „bonus” ca tineau cu conducerea. Daca nu ai bani de rate si mancare pe cel putin 3-4 luni pana cand iti gasesti de munca in alta parte ai facut plozi degeaba, ai facut sa fii in norma sociala si atat, nu ai nici o planificare in capatana aia… la fel ca 95% dintre romani. BAAAA meritam sa fim platiti prost ca suntem per total o natie idioata.

      00
    • și dacă ai rate ce @tziahs?
      nu mai ai un cuvânt de spus? Nu îți mai poți alege jobul care să nu te facă să te simți un gunoi? Nu poți încerca ceva mai bun?

      00
  4. Corect. Eu am fost si freelancer vreo 2 ani. Dar acum am un job unde imi place tot. Si nu am abonamente la spa sau fitness, nu am abonament la regina maria, nu am fructe proaspete la birou etc. Dar am colegi misto si un sef misto si se lucreaza asa cum trebuie.

    Bun articol.

    00
  5. La solutii mai e sa lucrezi de-acasa 1-2-3 zile pe saptamana. In 80-90% din IT/accounting se poate no pb. Dupa cateva luni pe un program de genul asta, parca altfel vezi colegii/echipa.

    00
    • Vine virusul și o sa ne oblige sa lucram de acasă. La Piacenza deja se vorbește de asta.
      Sper sa ne oblige și după ce se termina cu virusul, ca na, precauție pt următoarea epidemie.

      00
  6. Nu există loialitatea angajatului față de firmă, pentru că firmei nu-i pasă de angajat.
    De aia și angajații sunt nepăsători, surzi la căcaturile ăstea de PR, cu păsarea față de om și pasiunea pentru resursă umană. Nimeni nu dă 2 bani pe oameni.
    Dacă unu pleacă, nu e întrebat ce nu-i convine, nu e întrebat care-i problema și ce-l determină să dispară, ci este mustrat că-i lasă baltă și că durează până-și angajează alt om și tre să reia procesul de formare a unuia nou. Atât. Restu-s baliverne. Oamenii sunt doar niște indicatori, niște valori KPI, cărora li se măsoară randamentul ca la John Deer: nr de hectare lucrate/zi. Restul nu există.
    Lucru de acasă? Ce-i ăla? Unde se oferă posibilitatea lucrului de acasă, ăsta e condiționat de fel de fel de proceduri tâmpite, de restricții și baremuri de indeplinit, făcute numai ca să împiedice.
    Și de aia oamenii sunt mercenari și tot pleacă, tot se mută, tot caută: mediu de lucru toxic, oameni jegoși, șefi idioți ajunși pe prietenii și fără coloană vertebrală, statul prin ședințe și acoperitul de hârtii, stat prin analize interminabile, în loc de muncă efectivă.
    Toate se adună și oamenii rup ușa când se apropie ora de plecare, n-ar rămâne unul 1 secundă în plus.
    Există și angajați de rahat, ca peste tot, dar mediul din firmă strică tot.
    Discuția e lungă cu multe nuanțe. După 1 an de corporație, pot zice că mi-a ajuns și dacă n-aș avea un scop mai mare de realizat, care să mă țină la birou, profitând de programul de 8 ore, fără weekenduri lucrate, aș dispărea ieri din peisaj și m-aș întoarce pe șantier.

    00
    • Forte bine punctat.

      00
    • ” Oamenii sunt doar niște indicatori, niște valori KPI, cărora li se măsoară randamentul”
      Fix asa trebuie sa tratezi si tu jobul, intr-un timp cat mai scurt sa acumulezi cat mai multa experienta ca sa poti negocia poziitii viitoare fie unde esti, fie in alta parte. Cum compania mulge la tine, la fel trebuie sa faci si tu. Dar plm, si la mine la corporatie cei mai nemultumiti sunt aia carora firma trebuie sa le dea de munca ca sa le justifice cele 8 ore la birou. De schimbat jobul nici nu se pune problema, sa faca ceva in plus pentru niste beneficii fie profesionale, fie financiare, „ce-ai frate sunt sclav la corporatie?”. Si vorbesc de unii care au 5-7 ani vechime, nu munciti de-o viata. Si cand apare un pustiulica de pe banca facultatii care intr-un 1-2 ani deja stiu mai multe decat ei, o sa dau cu pile, se da bine cu seful.

      00
    • Ai scris mult , cu o parte sunt de acord, o parte insa e numai frustrare.
      Am un sfat: daca ai 35 – 40 ani incearca ceva pe cont propriu, altfel mai tarziu nu o sa scapi de ruminatie – „cum ar fi fost daca…”
      Daca nu iese macar te linistesti :)

      00
    • NOU
      #23

      Exista.
      Lucrez cu oameni de 30 de ani care lucreaza de 10 ani la aceeasi firma. Altii pleaca dupa 3 luni. Oameni si oameni. Motive si motive.

      Companiile serioase au sisteme de evaluare, recompensare si promovare. Exista coaching. Exista mentoring. Toti trebuie ridicati. Nu vor ajunge toti manageri dar nici nu vor putrezi la acelasi nivel.

      00
  7. Probabil domnul Valentin are experienta de lucru la patroni cam cat Dascalu in freelancing.

    Eu zic sa-i intrebam pe astia din constructii care stau 10 ore in frig, praf si zgomot cum li se pare mediul de lucru astazi, sau mecanicii care repara dieseluri euro 3 in garaje neincalzite si neventilate cum se poarte patronii cu ei.

    00
    • cine e domnul valentin?

    • Chiar asa, cine ete Valentin?

      00
    • proprietarul blogului

      00
    • dacă el își zice vali, de ce să îl iei cu valentin? care e logica?

    • Bă eu aș prefera ca mecanicii care repară Euro 3 să iasă din mocirla aia, dacă mă înțelegi, să învețe să facă ceva bine și să fie plătiți pentru valoarea lor. Dar mulți nu duc mai mult de euro 3. Ăla le este nivelul. Și să vrei nu ai ce scoate din ei. Animalul tot animal e. Și crede-mă că am văzut mulți pe unde am umblat.
      Am lucrat eu in frig, praf, zgomot, stres, rahat. Producția de automobile in secțiile de caroserie, in prima linie, nu e ușoară deloc. Eu îți zic că e mai ușor cu fiare și sârme, decât cu oameni, decât cu proceduri tembele, care nu fac altceva decât să frâneze progresul.
      Eu sunt de acord că procesele și procedurile fac ca mediocrii să facă 95% din treabă, dar trebuie făcute de deștepți pentru proști, nu de proști pentru omizi.

      00
    • M-a strigat cineva?

      00
    • Domnu’ Vakentin suna mai oficios mai misterios asa,imi place.

      Plm, Radu are dreptate, ia baga niste carti de vizita –
      Domnul Valentin

      Specialist .net,fashion si topoare

      00
  8. Punctul 3 e cel mai important: Fructe proaspete in fiecare. Banane, altceva nu prea imi dau seama ce dar as vrea sa vad ce experiente mai aveti.
    Problema este de fapt de organizare a firmelor. Inca functioneaza teoria ca mai bine angajezi doi cu 1000 de euro decat unu cu doua mii. De asta multi angajati sunt redundanti si de aceea sunt si tratati prost. Nu zic si angajatii au partea lor de vina dar pana la urma angajatorii trebuie sa faca primul pas in directia asta.

    00
    • Mai e inca o teorie, ca e mai usor sa inveti un om ce are deja calitati de lider „putina meserie” cat sa nu se uite ca prostul, decat este sa inveti un meserias bun calitati de lider.

      Problema nu e organizarea, ca altfel baietii functionali cu Asperger’s ar fi cei mai buni sefi.

      Problema e daca stii sa te impui si sa domini, pentru ca, in continuare, suntem tot un fel de maimute. Iar dominanta e ceva in mare parte genetic, care nu prea se poate preda.

      Practic, ‘geaba bati tu cu pumnul in masa si incerci sa faci ordine daca toata echipa te ia la plua.

      00
  9. vin si eu cu completare. angajarea de sefi. pot sa inteleg cand situatia e delicata si angajezi un director nou, creezi un departament nou si angajezi pe unul direct sef, iti pleaca singurul om cu socala din echipa de 20 de necalificati… ok angajeaza unul direct sef.

    ba, da’ cand ai 20 de oameni cu vechimi intre 5 si 15 ani in firma, care au facut in proportie covarsitoare treaba buna de ce naiba simti nevoia sa angajezi inca unul si sa il pui sef peste astia? chiar nu poti sa il promovezi pe cel mai rasarit dintre aia? ti-e frica ca se cearta intre ei? posibil, poate 2 3 se vor simti lezati in amorul propriu pentru ca evident considerau ca postul ar fi trebui sa fie al lor… dar anagajeaza-le unul nou si vor fi TOTI nemultumiti. cu tot ce decurge din asta.

    00
    • Încă puțin și apare „dreptul fundamental la promovare”.

      00
    • Numarul de ani lucrati in acelasi loc nu inseamna neaparat experienta si pricepere. Sau calitati de lider.

      00
    • @thebblack hai sa-ti explic. Nu de alta dar se intampla sa fiu ala nou. Din fericire, de vreo zece ani nu mai sunt si “ala mai tanar ca toti greucenii din firma”.

      Greucenii au obiceiul sa traga matzul de coada si sa se bata anual pe cresteri ale productivitatii si profitabilitatii de 1-2%.
      Rolul meu e sa strang suruburile pentru ca sandramaua sa devina performanta asap si vandabila in 3-5 ani max.

      00
    • ‘da’ cand ai 20 de oameni cu vechimi intre 5 si 15 ani in firma, care au facut in proportie covarsitoare treaba buna’. Asta ca veni vorba de experienta. Iar ala nou angajat sigur sigur vine cu o mare experienta si calitati de lider. Ca asa e intodeauna.ala nou si lucios e mai bun.

      00
    • Cum adica sa iei un om care a fost pleb intre 5-15 ani si i-a convenit asta si sa-l urci intr-o pozitie in care ai nevoie de total alte calitati pe care e evident ca nu le ai pentru ca daca le aveai nu stateai 5-15 ani pe aceeasi pozitie? Cea mai mare greseala, sa iei dintr-un trib cu oameni cu 5-15 ani experienta pe aceeasi pozitie si sa il avansezi pe unu. Crede-ma ca o sa fie mult mai rau decat daca aduci unul din afara si il faci direct sef.

      00
    • Tind să fiu de acord cu domnul thebblack. La Renault era o practică ce combina ambele variante și ieșea un căcat imens. Compania are politica de a oferi prioritate propriilor angajați, când e vorba de posturi de conducere, abia apoi se uită în extern. Problema e că aceeași companie are o altă politică de a nu ține oamenii pe un singur post/departament mai mult de 3-4 ani. Astfel, ca om/echipă cu experiență, te trezești că i-a venit rândul lui Pulică, de la nu știu ce departament, să fie promovat și e pus șef la tine în echipă.

      Un alt principiu după care merg cele mai multe companii, care nu își promovează oamenii buni este ”principiul Dilbert”. Primul meu șef avea o dilemă foarte mare: în 2014 plecaseră majoritatea oamenilor la Jaguar, astfel că mai era doar 1 cu experiență în toată echipa. Eu eram venit de câteva luni. Ei bine, întrebarea lui, către cel cu experiență, a fost: dacă te promovez pe tine, cine mai scoate proiectele? Așa că a venit Pulică, despre care ziceam mai sus. A rezistat 1 an, după care a plecat singur, că nu îl lua nimeni în serios.

      00
    • Renault e o chestie pe care am văzut-o și în alte companii. Nu diferă.
      Faza e că au un stil și niște proceduri de lucru, de îți vine să te duci dracu.
      Sunt rigizi, sunt greoi, se acoperă de hârtii și proceduri, rezultatele vin greu. Ai nevoie de 1000 de aprobări pentru orice.
      Asta e corporația

      00
    • zdruntzi :))))
      2 punct slabe in argumentatia ta.
      aparent tu crezi ca societatea umana e impartita in plebei si patricieni. nici nu stiu de unde sa incep sa iti explic din cate puncte de vedere e gresit.

      si te-ai gandit ca poate a stat 15 ani pe aceeasi pozitie tocmai pentru ca de fiecare data cand ar fi putut fi promovat a fost trecut cu vederea si adus cineva din afara?

      00
    • @thebblack: pentru ca managerul roman nu poate identifica liderul natural intr-un grup. Promovarile se fac „dupa moaca” si dupa simpatii personale, ceea ce genereaza de obicei reactii adverse din partea angajatilor (gen pleaca toata echipa). In plus, sa promovezi un angajat cu 15 ani experienta ca palmas inseamna sa iti creezi singur o concurenta serioasa, dat fiind faptul ca sefii romani sunt in general sefi de meserie, adica a lucrat 1 an maxim 2 in domeniu si, dupa aia, ambitios fiind a devenit sef si asa a ramas. Un sef cu state vechi in domeniu e semnificativ mai competent decat unul care stie numai sefie.

      00
    • @thebblack Societatea umana chiar e impartita in plebei si patricieni. Patricienii deseori sunt cei capabili sa ii fraiereasca pe plebei sa faca si partea lor de munca.

      Acum nu sunt tampit sa zic ca structura ierarhica in sine e idioata, pentru ca 10000+ ani de istorie demonstraza ca nu e asa.

      Dar asta nu inseamna ca, deseori, nu ajung la putere sefi idioti, care au carisma, gargara si limba fina dar nu au idee ce inseamna sa conduci o echipa de oameni.

      00
  10. Din ce observ eu in jurul meu, oamenii pleaca pentru mai multi bani, pentru ca „vor sa vada cum e si in alta parte” sau pentru ca programul este mult prea incarcat (desi de cele mai multe ori peste tot e la fel). Nu am auzit pe nimeni ca a plecat din cauza sefilor/colegilor.

    Daca un coleg/sef este sau nu „jegos” depinde de perspectiva fiecaruia, dar orice ai face nu poti sa ii impaci pe toti.

    00
    • dacă n-ai auzit tu că s-a întâmplat o chestie, nu s-a întâmplat, nu?!

      00
    • dacă n-ai auzit tu că s-a întâmplat o chestie, nu s-a întâmplat, nu?!

      reducțio ab dumbocube.

    • Vorbeam, zilele trecute, cu un tip ce are o firmă de amenajări interioare. Cică îi pleacă oamenii pentru 100 lei în plus. A plecat unul la o firmă din celălalt capăt al orașului, de dădea mai mult pe transport, decât diferența câștigată. Și mai pierdea și timp pe drum. Mulți muncitori din construcții sunt bătuți în cap, cred. Pleacă doar de dragul de a pleca.

      00
  11. Noroc ca a refuzat Dascalu oferta de la Google si acum ne invata cum sa fim freelanceri, altfel nu stiu ce ne faceam.

    00
  12. Bah, muncă e de cacat oricând și oricum. Tre sa te trezești dimineața, tre sa stai 8 ore. E mai comod sa ai bani sa faci în fiecare zi ce vrea pula ta. Și sa meri la munca dacă aia vrei.

    Ce prostii indruga ala, mori de ras. Frate, mie nu îmi pasa 50e. De la 200 discutăm altfel. 200e/luna inseamna juma de vacanță simpatica. Dar, pentru ala de castiga 700e, 50e inseamna ceva mai mult.

    00
    • normal că ăla 50€ sunt simbolici și ce pentru unul e bun 50€, pentru altul e bun 200 sau 500. nu mai lua ad literam tot. geez.

    • pai, nu tu ma. Am tot vazut argumentatia asta pe la romani „nu salariu conteaza”. 50e, 100e, 200e. La un moment conteaza. Firma nu iti e amanta

      00
    • argumentația e cam așa „salariul nu contează dacă mediul de lucru e de kkt”. adică, degeaba îți triplează ție salariul azi la companie dacă ai subordonați numai imbecili pe care nu îi poți da afară. și un șef cretin, care nu înțelege ce faceți, dar vrea bani.

      dar argumentația asta vine de la oameni care și-a rezolvat nevoile de bază. că de asta se țin salariile jos, să nu ai timp să vezi că jobul e de kkt. da, după ce ai mâncat, băut și futut și ți-au mai rămas bani, începi să te gândești la chestii.

  13. Aici se castiga de la 3000 euro in sus, ce zice articolul e pentru saraki!

    00
  14. NOU
    #55

    Mare parte din problema fortei de muncă s-ar rezolva dacă angajatorii si-ar trata angajații cum ii tratează in străinătate. Ore suplimentare plătite și anunțate, ture de noapte si weekend-uri mai bine platite, pauză de masă la prânz, condiții de lucru la nivelul anului în care trăim, șefi normali și salariu ajustat inflației.

    00
    • Da, s-ar rezolva. Multi investitori pur si simplu ar pleca de la noi in alta tara care le permite sa-i trateze cum suntem tratati noi.

      Nu e o rezolvare pozitiva, dar ESTE O REZOLVARE.

      00
  15. Dacă-s 50€/zi atunci mă mai gândesc, dar la 50€/lună… :D :D :D

    00
  16. DEja sunt rare corporatiile ce nu dau minim 3 home office-uri pe luna. Eu am de ex 2 pe saptamana. Depinde si in ce ramura a „industriei” esti. In productie si distributie nu prea merge sa o lasi prea liber. In raportari, analiza, contabilitate este alta viata.

    00
    • Vrăjeală maximă.
      Când tu îmi vorbești de digitalizare, reinventare, învățare continuă, adaptare la disrruption in domeniul auto, flexibilitatea organizației, dar nu îmi aprobi zile de lucru de acasă, nu vrei sa dai a doua zi de lucru ca oamenii să nu mai piardă timp pe navetă, îmi tai formările gratuite, îmi tai formările de limbă străină, îmi tai deplasările la client, îmi tai tot, ce dracu încredere să am că meriți să stau la tine pe viitor?
      Vii și-mi explici de ce e nevoie să fac pentru ca organizația și biznisul să meargă, dar tot ce ține de tine și de procesele și toolurile, formările nu mi le oferi.

      00
    • NOU
      #60

      Lucrul „de acasa” e complicat in cadrul legislatiei romanesti daca esti angajat cu contract.

      DAR, am avut colegi carora li s-a aprobat pentru ca aveau sesiuni de training la ore „ciudate”.

      Altfel, la birou.

      00
  17. Indiferent cum ne scarpinam la oua, in cap, cu cusma sau fara, cu cat inaintez in varsta si tampesc, constat ca romanul nu poate fi condus. E in firea noastra sa fim liberi inclusiv profesional. De aici incep bubele. Serviciul este locul de unde intra banii. Si pentru aia toti ne coim in stanga si in dreapta. Nu suntem interesati de ambalaj, banane si mere, ii iau banii si da-l in pusca. Oricum face 10000 pe munca mea in fiecare zi.

    00
    • Avand in vedere cat de prost suntem tratati si platiti, ar trebui sa ne faca placere sau cum?

      Da, corect, job-ul e locul de unde bagi sub nas si platesti sa nu dormi in curu gol in sant, nu e loc de joaca & distractie.

      Dar nu e nici loc de sclavagism & „mai sunt 10 ca tine la poarta”.

      00
    • NOU
      #63

      Bullshit.
      Proiect inceput de la 0 cu tineri destepti. Univeristy graduate. In Filipine.
      Au stat trainerii 2 luni cu ei. Cam lemn, dar ma rog. Dupa ce a plecat lumea si au fost de capul lor au facut numai tampenii. Hai inapoi in in Filipine. Sub supravegherea noastra s-au descurcat decent. Am plecat, iar dezastru.

      Fructele si alte perks-uri sunt insignifiante pentru companiile mari.
      Costurile pentru companiile mici sunt insa importante. NU va duceti la companii mici care ofera astfel de perks-uri.
      (Ma refer la office jobs, nu productie, distributie sau constructii.)

      00
  18. asocierea „videochatistă/specialist IT” pare un pic tendentioasa :D

    00
  19. „Culture is more important than vision. Some leaders have great vision, but have created a toxic culture where that vision will never happen.”

    Problema la noi e ca n-avem nici scoala, nici traditie de management. Dupa primul val de sefi expati, au promovat lupii tineri din vanzari, motivati doar de bani, aparandu-si incompetenta in leadership prin cultivarea unor feude, exact ca in politica. Si suntem la periferia corporatiilor mama, deci si aici cultivam forme fara fond, in care suntem specialisti. Schimba asta, daca poti.

    Am plecat din ultima corporatie acum 14 ani, fix dupa o lupta intre gasti. Never looked back.

    00
    • Total de acord. Dar mai departe ce ai făcut, ai reușit să te angajezi pe un job la stat? Atâta doar că pentru joburile bune la stat e nevoie de pile și relații.
      Adică ceea ce în corporații se numește networking și recomandări.

      00
  20. La unele companii si aia 50 de euro in plus pe luna sunt mult…
    Era o stire in care companiile ziceau ca nu prea au de gand sa mareasca salariile.

    00
  21. Fiinte umane? Lasa ca vin africanii din urma si muncesc pe 250 de Euro / USD.

    Acum, mai in gluma, mai in serios, pana nu iese toata planeta din saracie & foamete, investitorii vor merge tot timpul in tari mai putin dezvoltate unde gasesc oameni sa le faca treaba contra unui sac de orez.

    00
    • NOU
      #70

      Nu:)
      Pe partea de BPO B2B nu merge asa. 3rd world nu au experienta, nu au cunostinte, nu au soft skills, au poor language command, etc. Infrastructura e proasta, mai ales pe partea de telecomunicatii, etc. Ai costuri cu relocari de traineri ( asta daca vor sa se duca), team leaders, managers, etc.

      Treci intr-o zi pe la Aurel Vlaicu si Pipera. O sa vezi ca se construiste in draci. Ce crezi ca o sa fie acolo? BPO. Iar costurile cu salariatii cresc aproape trimestrial. Dar inca suntem sub US si EU la salarii si suntem buni, deci ne vor.

      Daca stii o limba straina, alta decat engleza, te poti angaja chiar maine in Bucuresti cu cel putin 4000 de lei si te invata de la 0 ce trebuie sa faci. Daca stii doar engleza trebuie sa mai stii si alte chestii:)

      00
  22. Anastasiu este un gunoi care vrea sa para mare afacerist. Daca s-ar putea sa lucrezi pentru el si sa nu pretinzi salariu ar fi grozav din punctul lui de vedere. Nu ar plati un leu ca sa faci niste lucruri sa functioneze pentru ca mai tarziu sa iti reproseze ca nu ai facut nimic. Pe deasupra este si hoț. Hoț pe bune care se bucura la 400 de lei.
    Daca puteti alege nu lucrati cu el.

    00
  23. @ubercool. Întrebare: Înainte de-a pleca, i-a cerut cumva angajatul ceva ca o mărire de salariu patronului sau ceva? Să știu și io. Pentru că dacă nu, problema-i simplă, de vină-i fix doar Bossul. Sau condițiile de lucru. Sau colegii. Sau toate la un loc. Iar dacă ăla alege să-și ia bocceaua-n vârf de băț și să-și ia câmpii-n lume nu-nseamnă neapărat că e bătut în cap. Înseamnă doar că nu te mai suportă, buei bossulikă. Iar dacă, după ce-a plecat, tu, mare patron ceva, te-apuci de săpături gen „la ce salariu”, (care salariu e cică confidențial dar doar pentru colegi, nu și pentru alți patroni sau pentru bănci sau restul lumii), sau „cât îl costă drumul și cât timp face”, deja începi să-ți dai seama că de fapt TU ești problema. Tu zici acum că-i prost. OK. Ce-i drept, e foarte greu să-ți dai seama că unu e prost și încă de la angajare. Ar fi simplu. Dar n-ar fi la fel de greu de diagnosticat atâta timp cât îl ai angajat, corect? Si de ce nu l-ai dat afară imediat? Pentru că tu ai descoperit că-i prost abia după ce-a plecat. Noaptea minții..

    00
    • Dacă nu eram în plin proces de renovare al unui apartament, probabil eram de aceeași părere cu tine. Meșterii sunt proști. Sunt cretini. Nu gândesc decât până mâine. Absolut toți meșterii, care mi-au trecut pragul, au criticat munca celor dinaintea lor. Toți vor să te tragă în piept. Inclusiv cei pe care îi cunoști. Cum i-ai scăpat din ochi, cum trec pe modul de lucru ”repede înainte”. Vorbești ceva cu ei, ajungi la o înțelegere, apoi cer mai mulți bani și amenință că pleacă acasă, în mijlocul lucrării. Sau te înțelegi că luni îți vine să îți facă treabă și luni pula, afli că a plecat în Germania.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube