Thumb pentru Facebook în doi paşi simpli

Atunci când daţi Like, Share sau Recommend pe Facebook, scriptul pune automat şi un thumbnail. Dacă nu există thumbnail, scriptul facebook ia o imagine aleatorie de pe pagina sau nu pune nici una şi articolul sharuit arată urât.

Iată mai jos diferenţa dintre un articol cu thumbnail şi unul fără.

Cum se rezolvă asta? Metoda simplă este instalarea unui plugin care pune automat asta în headerul blogului, numai că, pe lângă asta, pune şi alte informaţii absolut nenecesare.

O metodă elegantă e următoarea:

1. Instalarea pluginului "auto feature image", care ia prima imagine din articol şi o face feature image. Feature image poate fi folosită la mai multe chestii, afişatul pe prima pagină (cum e la mine) sau afişarea în RSS. Pluginul face thumburi şi din videoclipuri youtube sau vimeo.

2. Punerea codului de mai jos în header.php al temei înainte de </head>. Codul produce doar informaţia necesară pentru thumbnailul pentru facebook, nu şi altceva.

<meta property="og:image" content="<? echo wp_get_attachment-100×100.url( get_post-100×100.ail_id( $post->ID ) ) ?>"/>

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

27 comentarii

 1. Bine de stiut

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mersi! Ma jur, chiar acum cautam chestia asta! Eu am gasit un plugin FIX FACEBOOK LIKE ceva de genu, da nu isi face treaba de fiecare data.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. “Feature”-ul se numeste OpenGraph, si uite aici pluginuri pentru WordPress:

  https://wordpress.org/plugins/search/opengraph

  Care sunt ceva mai utile decat ce-ai linkat tu.

  • @Znuff: bine că ne-ai zis, că nu ştiam cum ii zice. nu iti mişti curul ăla obosit şi dilatat pe irc, să vorbim un pic?

 4. Eu folosesc Facebook Like Thumbnail https://wordpress.org/plugins/facebook-like-thumbnail/ ) și mi se pare puțin mai bun. Dacă ai featured image, o ia pe aia. Dacă nu, ia prima imagine din articol, dacă nu ai nici imagine, ia o imagine default care i-o setezi tu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. bag picioarele in pluginuri, exista cod direct care sa imi ia imaginea articolului daca exista? si il pun pe asta in header si nu stau sa mai interoghez inta o tampenie in baza de date, care deja exista acolo daca exista articolul.

  Znuff? Cod?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Nu, nu exista cod direct care sa puna imaginea din articol. Cu cod direct poti pune doar un logo, ceva.

  Daca ati fi voi destepti si ati renunta la cacatul de sistem de comentarii din WordPress si ati folosi ceva extern gen DISQUS, v-ar scadea loadul pe DB cu cel putin jumate.

 7. Si care e problema daca nu ai comentariile la tine pe server? Less load, less bandwidth, less money spent. Nu-ti mai trebuie server de $100/luna ca sa duca blogul.

 8. Instalat, aștept să-mi genereze thumbnail-uri. Are cineva idee cam cât durează pentru vreo 1200 de articole?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Atunci e ceva in neregulă. La o oră după ce l-am pornit, stă tot pe processing, iar Adaugă articol nou, îmi dă 500 Server Error!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. da Znuff, dar asta inseamna sa nu ai comentariile la tine pe server :)

  si nu stiu, inca ma excita ideea de a avea imaginile la mine pe server. asa ca default avem: meta property=”og:image” content=”http://www.piticu.ro/piticu.ro.jpg”/

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. OK. Atunci îl șterg, apoi îl instalez din nou pentru articolele noi.
  Dacă îl activez acum, îmi dă 500 server Error. Cum îl dezactivez, cum pot să scriu articole.
  Te țin la curent.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Funktioniert nicht! L-am șters definitiv! Ceva asemănător care face același lucru știți?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. piticu, fie vorba intre noi, tu ai 2.000 unici. stai pe un amd duron de iti stresezi procul daca faci o interogare in plus??

 14. @piticu: Există. Dar asta înseamnă să îți murdărești mâinile cu functions.php. Însă câte teme de wordpress folosesc funcția de thumbnail integrată în wp (de pe la 2.9 +)? Sau cea de imagine recomandată? Link: How to Add Facebook Open Graph Meta Data in WordPress Themes. Dar pluginul de care zice zoso face și ceva în plus (auto image + flux RSS). Pentru comentarii există ceva dezvoltat la comanda mailchimp care împacă capra, varza și wordpressul. E plugin dar ultra light weight. Link: Introducing Social, a WordPress Plugin. Sper să fie de folos.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. @Znuff: Mersi de info, prinde bine :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. NOU
  #19

  Mulțumesc! M-am lovit și eu de problema asta…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Am instalat pluginul, am pus codul in header.php, a generat thumbs pentru toate articolele, iar acum nu se mai incarca blogul. Apare o pagin alba. A mai patit cineva?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. prea multa bataie de cap… la mine apare thumb fara sa-i mai fac nimic :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. NOU
  #22

  Stiu ca pare o gluma, dar Oana Roman chiar mananca ciorba la volan. De fapt, mananca mai mult supa, am vazut cu ochii mei cum arunca un ciolan fiert de vitel pe geam de i-a spart capul unui copil in carucior care trecea pe acolo. Mama copilului, furioasa, i l-a aruncat inapoi in fata lui Oana Roman, insa a ricosat din fata (are o fata foarte grasa) si a lovit-o si pe ea fix in tampla, omorand-o pe loc.

  Ciorba (sau mai bine zis supa) ucide!!! Aveti grija!!!

  Thumb up 0 Thumb down 1
 20. Acum îmi rămâne să caut cum să pun Comentariile Facebook fără erori şi chestii. )

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. mersi de pont, am folosit a doua variantă pentru că plugin-ul îmi genera o eroare în momentul în care vroiam să scriu un post nou şi nu am răbdare să stau să văd de ce:))
  cine e oana roman?:)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. Super. Am instalat Auto Feature Image asta. Sa vedem cum functioneaza… :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 23. Daca tot s-a ajuns la subiectul Facebook, cum pun comentarii Fb la postari? Am adaugat in single post codul dar cand comenta cineva la un articol, aparea acelasi comentariu la toate postarile :|

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Top articole

7 zile