Tehnologia salvatoare de vieți

E mișto să vezi cum, folosită cu cap, tehnologia poate fi folosită cu succes în schimbarea societății în bine.  Uneori e vorba despre mai mult decât cifre, kpis, profit and loss, e despre oameni și societate.

Mă gândeam la asta ieri, când am fost în audiența conferinței  Connecting for Good, organizată de Fundația Vodafone.

Ei au reușit ca în 18 ani să ajute peste 1 milion de oameni și să finanțeze proiecte de peste 20 de milioane de euro. Plus de asta, prin intermediul acestui program, au reușit să ofere primele soluții de telemedicină din România, pentru ambulanțele SMURD, pentru copii insulodependenți, pentru pacienți cu afecțiuni cardiovasculare din mediul rural sau pentru nou-născuți.

O implicare mișto și concretă a unei companii de tehnologie, o abordare curajoasă și un pariu care pe termen lung mai mult ca sigur va fi câștigător.

 

connecting

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. Lol, nenea cu tricoul rosu are grija sa nu ajunga ploaia cea rea pe flori.


  Comentariu apreciat.460
 2. insulodependentii aia sunt dependenti de insule sau ceva mai nasol :)?

  140
 3. Sunt curios cum le functioneaza telemedicina aia in zonele fara semnal

  170
 4. Eu am citit “Connecting for Food”, mai apropiat de situatia Romaniei…. Degeaba ai un sat digital daca locurile reale in care mergi bubuie de coruptie si daca intri in spital mai rau de imbolnavesti decat te faci bine. E misto tehnologia dar ea se loveste, la un moment dat, de lumea reala.

  130
 5. Something something, vodafone.

  120
 6. E de bine, văd. Cam în urmă cu 2 săptămâni pe acest blog erau oameni care se plângeau de faptul că plătesc gen 2-3 mii pe lună în taxe și impozite. Acum o companie varsă câteva milioane direct în societate și fără intermedierea autorităților corupte, dar românului îi pute. Dar na, ce știe o companie de miliarde de euro?? N-au semnal în casa părintească de la Calafat, deci compania e varză și nu contează, nu mă avantejează.

  110

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.