De ce nu sună românii la 112

– 112. Ce urgență aveți?
– Bună ziua, aș vrea să reclam o mașină care încurcă circulația.
– Unde se află?
– În Brașov, pe strada Nicopole.
– Ce număr are?
– Nu știu, e un Ford Fiesta albastru deschis.
– Cum vă numiți?
– Prefer să rămân anonim.
– O clipă, să vă fac legătura cu poliția.

– Bună ziua, spuneți.
– Aș vrea să reclam o mașină parcată pe o stradă cu sens unic, care încurcă circulația.
– Unde se află?
– Pe strada Nicopole.
– Notați un număr de la poliția locală.
– Deci trebuie să sun acolo?
– Da!
– Bun așa, mulțumesc frumos.

Și mi-a închis el.

Am pierdut două minute ca să aflu că trebuie să sun în altă parte, că ei nu pot face legătura direct.

fiesta

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. tu suni la 112 pentru o masina parcata aiurea??? o.0

    00
  2. Daca le-ai fi spus ca e posibil sa fi parcat in mijlocul drumului ca sa aiba timp sa jefuiasca o banca poate ca nu te mai pasau atat.

    00
  3. NOU
    #3

    Romanii suna aiurea la 112.

    00
  4. mie mi s-a intamplat sa sun la 911 si sa fiu pus „on hold” inainte sa zic ce urgenta aveam.

    urgenta erau niste tiganci cu copii atarnati de fuste care cerseau in parcare la un walmart. dupa 5 minute asteptare -as fi putut astepta cu un cutit infipt deja in gat, nu? – cei de la 911 m-au rutat la politia locala; politie locala care a zis ca nu se baga – exploit of underage children – fiindca tb se reclame ownerul – adica managerul magazinului, si nu pulimea de-alde mine, care le plateste lor salariul prin miile de dolari platite ca taxe municipale.

    deci, se intampla… (ulterior si pe alte canale, am aflat ca erau suedeji unguri, vai ce usurare…)

    00
  5. Masina are avariile pornite, deci proprietarul nu lipseste mult timp :)

    00
  6. Acum nu mai esti anonim.

    00
  7. mi-am asumat eu spiritu’ asta civic o data si n-o sa mai fac veci! cand a venit politistu a intrat in curtea unui vecin cu care se stia si-a inceput sa urle ca cine e aia X-uuleasa care il fute pe el la cap tocmai acu’ la sfarsitu’ programului?!

    00
  8. 112 e numar pentru situatii de urgenta.

    Daca felul cum parcheaza un prost e situatie de urgenta … naspa

    00
  9. Un prieten i-a sunat cand a fost implicat intr-un accident rutier, iar Politia a spus ca daca nu sunt victime nu se deplaseaza; nu conta ca soferul parea cam beat sau ca tot spunea ca nu are asigurarea la el.

    00
  10. Lol, am sunat eu la 112 odata pentru sicanare in trafic (faza clasica cu pus frana in fata). 112 a zis „mars ma, suna la politia rutiera Pantelimon” (ca eram in zona). Mai ramanea sa-mi zica „gaseste si tu un politai sa-l parasti”

    00
  11. Ce conteaza ca e numar de la politia locala, de obicei e un numar de mobil, eu cand sun la 112, ma astept sa se rezolve treaba, Eu sun vara trecuta, in fata blocului e un mic parculet in care se strang golani, beau, injura etc. Problema e ca era 2 noaptea, si unii mai muncesc. Am sunat la politie, mi-am dat nume tot, problema a intervenit cand acel destept de politai mi-a zis ca atunci cand vor sosi ei, sa cobor sa-i identific pe raufacatori, am ramas fara cuvinte, va dati seama.

    10
  12. mi s-a intamplat mie… iesind dintr-o curte pe bd. Timisoara, un papleaca a „overeacted” la vederea mea, care nu ocupam nici 10% din banda… s-a dus la balamuc pe linea de trmvai, a luat o bordura in baia de ulei, spart bara, etc…. La randul ei nevasta a dat si ea in pandalii, intanzandu-se pe asfalt, intre sine… Am format 112, mi-au dat legatura la politie. Nici nu au stat sa le spun toata povestea… M-au intrebat de victime directe sau colaterale, la care, convinsi si de backroundul sonor oferit de partea vatamata (asasinule…) au spus pas… Am cerut o Salvare pentru madam, la care au zis Ok. Intre timp madam a inceput sa fumeze linistita, zicandu-mi ca ea nu mai vrea Salvare, ca are ora la pedichiura si nu vrea sa piarda programarea… Chemat din nou 112, ca sa anulez comanda, o voce calda m-a sfatuit sa raman cel putin eu acolo, ca daca nu iese cu amenda… Astia plecand, am ramas, am oprit 2 martori, a venit salvarea… am spus povestea si lor, acestia sfatuindu-ma sa ma duc la Politie sa declar accidentul, in caz ca duduia are vreo criza e posibil sa ma pomenesc cu citatii. Nici in ziua de azi nu am mai auzit nimic de ei.

    00
  13. pe mine m-a trimis la o sectie de politie unde politistii nu voiau sa ma primesca, ma trimiteau in udriste, ca nu e treaba lor. in udriste, la fel. m-au trimis la spital. la spital s-au infiintat cei de la prima sectie, se trezisera ca e totusi treaba lor. halucinant…
    bineinteles, problema mea nu s-a rezolvat niciodata

    00
  14. Asa e. Si pe mine m-au redirectionat des dar nu m-am lasat! :) un amic mi-a spys ca apelurile de la 112 sunt inregistrate si sunt obligati sa verifice orice informatie primita. Daca suni numai la sectia de politie, e posibil sa nu vina nimeni dupa un apel (asta daca nu e o urgenta).
    Apropo, de ce sa nu iti dai numele? Sunt situatii si situatii. Aici chiar e ok sa iti dai numele. Hai sa ne asumam ca suntem cetateni cu spirit civic, nu e penibil.

    00
  15. Sper că erai beat când ai postat asta. Mai sunt unii care sună la 112 pentru că le plânge copilul, alţii că nu mai au lapte în frigider, chestii de astea…urgente.

    00
  16. Plec de la premisa ca nu este o intamplare a ta ci a altei persoane. Imi e greu sa cred ca ai sunat la 112 pt ca era masina parcata aiurea!
    Voi, in Brasov, nu aveti politie locala sau brigada rutiera? Pe google sigur gasesti nr de la orice institutie si net pe mobil sigur ai

    00
  17. 112 are un sistem de raportări interne în care pentru a iesi mai bine te redirecţionează undeva, oriunde, numai să nu se termine la ei apelul (dacă este apel justificat, bineînţeles). Am sunat pentru o chestie, după cam 20 de minute de discuţii şi verificări au constatat că nu pot nici ei să facă mai mult decât am făcut deja eu şi în loc să închidă telefonul m-au pasat la pompieri. Care săracii au la fel de miraţi ca şi mine de legătura nejustificată în care ne-au adus cei de la 112.

    00
  18. WTF? Cum sa suni la un numar de urgente pentru o masina parcata aiurea?

    00
  19. NOU
    #20

    am gasit iarna asta un tip care dormea in zapada mort de beat …am sunat la 112 si a durat 15 minute pana mi-au luat datele…ca altfel nu puteau sa trimita o salvare…si ne mai miram de reticenta oamenilor de a suna la 112…

    00
  20. Sa zicem ca nu ar fi urgenta asta cu parcarea dar eu am sunat la 112 pentru un om cazut pe marginea drumului plin de sange. Erau 2 persoane la 30 m de el, i-am intrebat ce este cu domnu la care au zis ca ei nu suna la 112 pt. ca nu vor probleme. Am sunat, a venit politia si o salvare normala la care s-au apropiat de el si au zis: Cine a sunat ? Asta e urgenta ? Tu nu vezi ca-i beat ?
    Extraordinar !!!!!! Am urcat in masina si am plecat. Asa ceva nu se poate..
    Dupa 2 luni am prins un accident in care pasagerul din dreapta era incarcerat. Erau cel putin 20 de masini oprite de aproximativ 10 minute si nu sunase nimeni la 112. Zicea cineva: „Nu suna ca dupaia te cheama la sectie”
    In 2014 !!!!!!!!!!!!!!!!

    00
  21. @King serios si daca stiai ca iti ia datele nu mai sunai la 112 ? Il lasai acolo ?Ceva extraordinar cu voi mai oameni buni !!!

    00
  22. La 112 suni când e urgență. Urgență e când e viața cuiva pusă în pericol sau au loc evenimente care pot atenta la viața cuiva (individ / grup)
    https://www.politiaromana.ro/112.htm

    Pentru ce ai făcut tu, ai putea fi amendat – evident într-o altă țară EU.
    Ce ai avut tu acolo nu e urgență și apelezi la miliția locală (treaba ta cum dai de ei)

    00
  23. NOU
    #24

    @DE ma referea la faptul c a durat 15 minute sa imi ia datele (caci fara ele nu stau de vorba de vorba cu tine) si inca 15 pana a venit salvarea…omul putea sa moara si eu inca imi dadeam CNP-ul sau mai stiu eu ce…ti se pare corect cum procedeaza? mie nu!

    00
  24. Taci bre Ariele, la noi nu-i amendeaza pe cei care suna la 112 si injura operatorii.

    In plus, cum mi s-a intamplat si mie, poti spune/intreba la inceputul apelului daca e considerata urgenta situatia pe care le-o expui. Eventual iti ceri scuze daca ti se spune sa suni la politia locala/rutiera/hingheri etc.

    Si nu, nu suni la 112 doar cand e viata cuiva pusa in pericol. Mai suni si in cazul unui capac de canal lipsa rezultand capcana in strada, suni cand vezi ca intra… discriminatii in curtea vecinului si stii ca el nu-i acasa (sau chiar daca e), suni daca descreieratul cu cainele ala mare nu i-a pus botnita si/sau il lasa liber. Mie nu mi s-a intamplat vreodata sa sun la 112 si sa fiu pasat.

    00
  25. zoso a vazut un sofer inconstient. deci a sunat corect la 112

    00
  26. In cazul de fata s-a produs o infractiune – art. 339 al.3 Cod Penal. Daca in locul lui Vali era Salvarea, sau Pompierii, si ar fi ars casa voastra sau copilul a cazut in cap, mai era o urgenta?
    Iar saitul 112.ro spune ca „Operatorii 112 ştiu şi înţeleg faptul că oamenii nu pot întotdeauna să aprecieze corect dacă este un caz de urgenţă sau nu. Tot ceea ce vi se cere este să sunaţi la 112 numai când credeţi sau simţiţi că este o urgenţă.
    Dacă în mod sincer credeţi că este o urgenţă, dar greşiţi, este în regulă. Nu veţi avea probleme. Pe de altă parte, gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă totuşi ar fi o urgenţă, dar nu aţi fi siguri şi nu aţi suna la 112. Acest lucru ar cauza o pierdere de timp preţios în operaţiunea de salvare care ar putea avea ca rezultat pierderea unei vieţi sau vătămare gravă.”

    00
  27. @ex silentio, nu prea te duce bibilica nici pe tine. Daca te blocheaza cineva in parcare (cam aceeasi situatie) suni tot la 112 pentru ca nu stii unde sa suni?

    Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare:

    „Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”

    Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple.

    00
  28. Sunt destul de sigur ca aveai loc sa treci pe langa el. SI daca n-aveai te urcai cu rotile din dreapta pe bordura si treceai. Cam overkill sa suni la politie pt asa ceva..

    00
  29. Am văzut că mulți nu consideră asta un motiv de a suna la 112, așa că întreb și eu…. da’ unde ar trebui să sun? Că înainte știam… 955, 961, etc. Nici măcar nr de informații de la telefoane nu-l mai știu, că la 931 nu mai răspunde nimeni :)

    00
  30. Să suni la 112 pentru o mașină parcată aiurea? Care era urgența? Te pișai pe tine? Erai gravidă ca mama proștilor? WTF dude? Overkill cu siguranță sau troll-ism ieftin!

    P.S. Românii sună in disperare la 112 și nu cred că se vor opri vreodată – acolo e mereu o persoană care să-i bage în seamă, pentru că e obligată.

    00
  31. Nu stiu ce sa zic dar daca conduci in Bucuresti te intalnesti cu cel putin o situatie din-asta pe zi. De fapt, sunt oameni care ar trece prin spatiul ala cu a doua si nu s-ar uita de doua ori. Daca fiecare ar suna la 112 pentru asa ceva s-ar alege praful de serviciul urgente. Sa nu mai vorbim ca pentru cateva secunde/minute cat a lipsit omul ala…care probabil n-avea unde s-o lase altundeva tot din cauza bordurii de care ziceai, i-ai futut toata ziua..

    00
  32. Conform saitului 112 poți suna și pentru „cerșetorie/spălare parbrize”, deci nu văd cu ce ar fi mai deplasată reclamarea unuia care blochează circulația.

    00
  33. Imi inspiri genul de cetatean care le sare altora in cap cu argumentul „ai ceva de ascuns??” cand se opun inregistrarilor telefoanelor sau care se bucura cand primaria ii instaleaza camere video in toaleta.

    Nu stiu de ce, e prima asociere pe care o fac cand citesc ca suni la 112 sa reclami o masina prost parcata in loc sa o ocolesti sau -doamne fereste- sa i dai o cheie…

    00
  34. 112 = apel de urgenta

    Numarul asta este pentru persoane aflate intr-o urgenta. 80% din apeluri sunt false.
    Operatorul a procedat corect!

    00
  35. NOU
    #37

    hmmm… ca fapt divers, citând pagina https://www.sts.ro/ro/112-serviciul-de-urgenta?pag=10 observ că se consideră urgență justificată pentru care ești îndreptățit să suni la 112 și cerșetoria la semafor / spălarea de parbrize.

    începând de mâine, raportez orice astfel de personaje / parcagii. 112 it’s now on my speed dial :D

    00
  36. Vezi ca tittlul e gresit:
    Inlocuieste-l cu „De ce suna aiurea romanii la 112”.
    De fiecare data cand am sunat la 112 opratoarea a procedat corect; desi de fiecare data mi s-a parut apelul ar fi putut dura mai putin..
    Despre aparenta: trebuia tratata ca atare. Pentru mine care sunt martor la o situatie de urgenta, timpul pare sa treaca mult mai repede decat in realitate.
    Pare fara sens sau oricum nesemnificativ sa fiu intrebat „al cui e telefonul de pe care sun”, „e al firmei la care lucrez, nu stiu cine plateste abonamentul eu doar il folosesc dar imi asum indentitatea”, asta in timp ce victima accidentului rutier e bagata in masina iar respectivul demareaza. Pentru operatoare nu-i fara sens pentru ca ea trebuie sa decida daca e o gluma poasta, un apel nejustificat (ca ala din aricol) sau unul la care trebuie intervenit.
    Apoi operatorii 112 precum si politistii pompierii sau medicii sunt si ei oameni. Cu propria personalitate. Si au resurse limitate.

    Nu putem invinovati politia ca nu a venit la timp sa prinda tiganul are a intrat in casa vecinului. Cel putin nu putem face asta apriori… Trebuie sa acordam politiei prezumtia de buna intetentie…

    Nu vad (aproape ) nici o situatie in care sa vreau ca apelul meu la 112 sa fie anonim. (ceva gen niste indivizi mascati impusca tot ce misca imprejur si fug cu duba cu bani iar eu sunt sungurul care i-am vazut c-au iesit dintrun Passat albastru cu numarul P[cenzurat]).

    La apeulul unui cetatean anonim cu privire la parcarea neregulamentara poti sa-si spui singur ca statul trimite decat un polititst anonim care sa constate – anonim – ca sesizarea nu se confirma.

    @Valentin: „Politia a spus ca daca nu sunt victime nu se deplaseaza” Ce-ai vrea sa faca politia la locul unui accident fara victime?

    00
  37. De la mine din oras :D
    https://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/o-tanara-din-satu-mare-a-sunat-la-112-ca-sa-anunte-ca-i-s-a-rupt-un-toc.html
    (Sper sa nu se considera ca fac reclama)

    A sunat gagica la 112 ca sa anunte ca si-a rupt un toc=)))

    00
  38. Si pentru ca desi suni la 112, 2 luni jumate mai tarziu cei reclamati nu patesc nimic: http://www.trafictube.ro/jeguri-trafic-4/

    00
  39. NOU
    #41

    fascinant numărul de oameni care cred că nu ai făcut bine că ai sunat la 112…

    00
  40. Dar daca le ziceai ca este o prostituata pe acel drum, sigur se deplasau sa o „ridice”, apoi sa se descarce si ei :)

    00
  41. Ion Popescu a comentat:
    „Sper că erai beat când ai postat asta. Mai sunt unii care sună la 112 pentru că le plânge copilul, alţii că nu mai au lapte în frigider, chestii de astea…urgente.”
    Adevarat, Ioane. Eram zilele trecute cu „piranda” la universitar si cat asteptam acolo sus la intrare unde vin salvarile vad pe una ca se da jos pe targa. Vine un medic sa o preia, il intreaba pe paramedic ce s-a intamplat, āsta ii raspunde: doamna nu a dormit prea bine azinoapte.
    FFS pentru asta tii o salvare ocupata pe teren o ora?
    Intre timp mai vine un muncitor cu degetul in punga. Venise pe jos, nu chemase salvarea. Probabil a considerat ca riscul de a-si pierde viata e mic, asa ca nu a sunat la „urgente”. :D

    00
  42. Sotul meu s-a rasturnat cu masina noaptea, pe polei, intr-un camp. Era asa de bulversat ca nici nu mai stia unde e… A sunat la 112 dupa ce si-a gasit „pe pipaite” telefonul, l-au intrebat daca sunt victime, daca a baut, si daca mai porneste masina. Asta in conditiile in care putea sa fie ceva scurgere de combustibil, sau vreo avarie grava de putea exploda. Sotul le-a zis ca nu mai porneste motorul. Cei de la politie au zis ca ei nu se deplaseaza pt. asa ceva si i-au dat nr. unei firme de tractari. A platit 300 de lei pt. tractare si a mers pe urma cu taxi la UPU ca avea dureri la coloana de la impact. Ca idee, i-au dat dauna totala la asig. si pt. dosarul de dauna a umblat pe la 5 sectii de politie diferite din sate si comune pt ca trebuia sa primeasca ceva document de la politistii care ar fi trebuit sa se deplaseze la fata locului… Ba l-au si verificat la 112 daca chiar a sunat, nu cumva sa fi fost baut si sa nu fi sunat… Au dat din umeri si… aia a fost. Si vorbim de iarna trecuta, nu pe alte vremuri. Asa ca da, de asta nu suna romanii la 112

    00
  43. Erai cumva cu o duba? Altfel aveai loc sa treci fara probleme.
    Oricum, un motiv stupid sa suni la 112 adica numar pentru URGENTE, cat de idiot trebuie sa fii sa suni la 112 pentru ca trebuia sa urci bordura putin sau sa treci la ras pe langa masina respectiva?

    Desi, daca ma gandesc putin mai bine, o ambulanta sau o masina de pomperi cu siguranta nu ar fi trecut, dar oricum, sunai la politia locala/rutiera.

    00
  44. Linkul pus de rumbu mai sus arata ca nu ai dreptate.

    Intamplator am vazut cum lucreaza cei de la 112.

    112 e NUMAI pentru situatii de urgenta. Ori acolo se suna pentru: inundatii in bloc, masini care blocheaza traficul, accidente usoare de circulatie (fara victime). Am auzit cu urechile mele cum a sunat unul ca si-a pierdut cheile si nu are cum sa intre in casa.

    Ce a facut operatorul si politistul a fost foarte rezonabil: au fost politicosi si ti-au dat numarul politiei locale unde puteai sa suni. Si, in general, cei de la 112 incearca sa ajute pe toata lumea, inclusiv pe ala care si-a pierdut cheia si nu poate sa intre in casa. Ar putea sa spuna sec: „imi pare rau, nu e o situatie de urgenta, nu va putem ajuta”

    Acolo trebuie sa suni pentru accidente cu raniti/victime, persoana bolnave care au nevoie urgenta de salvare, violenta pe strada de orice fel, scurgeri de gaze etc. etc etc

    00
  45. In Romania nu exista un numar unic pentru non-urgente. Pretentia de a sta sa cauti un numar pe internet unde ai putea suna e absurda, intrucat jurisdictia teritoriala a unei sectii de politie sau de pompieri este definita dupa criterii de ei stiute, asa ca nu poate fi cetateanul cel care face investigatiile. Ar fi necesar un numar unic pentru non-urgente, asa cum exista in alte tari. Chiar si pretentia de a sti un numar, altul decat 112, este absurda, ca nu sunt obligat sa imi fac repertoar telefonic in cap. Avand in vedere ca baietii astia sunt platiti din banii contribuabililor, e de datoria lor sa accepte totul la 112 sau sa faca un serviciu separat, dupa cum cred ei ca ar fi mai bine. Pe mine, ca cetatean, nu ma intereseaza cum fac treaba, doar sa o rezolve, ca de aceea le dau impozite grase.

    In practica, aveti mare grija cand sunati la 112. Exista directive neoficiale ca sa fie amendati toti cei care suna, daca e posibil. Nu va bazati pe textul acela de pe site-ul 112.ro, care spune ca ei inteleg si discern, judecatorul se va sterge la fund cu el si, cu zambetul pe buze, iti va mentine amenda data de politistul zelos. Iar amenda minima este 500 lei, fara posibilitatea de a plati jumatate in 48 de ore. Exista o ordonanta speciala in acest sens, de pe vremea lui Tariceanu.

    In concluzie, pentru ca asta e tara de maimute pe care autoritatile vor, doresc si amendeaza ca sa o aiba: sunati la 112 numai daca va priveste strict pe voi. Daca arde la altul in curte sau daca altul decat voi a fost strivit de tren, aveti minim 50% sanse sa va luati amenda, pentru ca voi nu erati in situatia de urgenta. Nu veniti cu exemple ca voi ati sunat si nu ati patit nimic, e o chestie mai recenta. Sunati si sigur o sa patiti o amenda, indiferent de ce situatie aveti.

    Daca nu ma credeti, mergeti in orice judecatorie si vedeti cate procese sunt in vederea anularii unei astfel de amenzi si vedeti cate dreptate aveau oamenii sa cheme autoritatile, dar tot ei au fost amendati. Si vedeti si cum niciunul nu castiga, ci doar statul le ia banii.

    00
  46. imi amintesc ca acum vreo 2 ani am sunat la 112 sa le spun ca un indicator de circulatie cu „interzis” este picat jos, de vreo 5 zile.
    Tot asa imi fac legatura cu politia care-mi spune ca nu este o urgenta, la care le zic daca se produce vreun accident din cauza asta poate deveni urgenta? Va asumati consecintele?

    la vreo 2 zile a fost montat la loc, dar ma luase cu nu-i urgenta nu trebuie sa tin linia ocupata…nu zau, dar preventia nu-i urgenta!?

    Ce sa mai zici ma, trebuia sa-l sun pe primar sau consiliul judetean, adica pe mine ma intereseaza sa caut numere acum pentru toate institutiile locale care nu-si fac treaba din proprie initiativa.

    00
  47. @silicon_v: pe mine m-au pus pompierii sa sun la 112 cand mi s-a blocat usa… eu m-am dus la ei ca sa iau o scara, nu sa ii tin ocupati. Pana nu am sunat nu m-au ajutat.

    00
  48. Blocarea traficului se poate anunta la 112, pentru ca e si infractiune. Daca a parcat ca o cizma, dar poti trece pe langa sau doar a blocat iesirea din parcare si nu este pusa in pericol integritatea corporala sau materiala, nu exista motiv sa suni la 112.
    Am patit insa si treaba asta, au fost cazuri justificate cand trebuia sa imi faca legatura la politie si m-au expediat.
    Dar a fost si acum 2 saptamani cand erau niste cai liberi pe soseaua de centura a Craiovei cand au preluat apelul si banuiesc ca au si trimis echipaj in zona.

    00
  49. salut

    sa o luam logic: omul a vrut sa sune la politie sa reclame o problema legata de circulatie (mai exact de incalcarea unei reguli de circulatie). deci a sunat corect la 112 pentru ca 112 este numarul (pentru situatii urgente, e drept) al politiei.

    citim pe siteul politiaromana.ro ca in cazul unui apel la 112 „Dacă evenimentul sesizat este de competenţa şi a altor servicii de intervenţie, ambulanţă sau pompieri, prin sistemul 112 apelul se preia concomitent şi de către acestea, în sistem gen conferinţă, fără a fi nevoie de alte apeluri suplimentare. „

    00
  50. Mi se pare prost triajul facut de callcenter-ele STS-ului din tara . Sunt vai mama lor la nivel de pregatire .
    Pe mine m-a oprit radar de politie pe A1 ca mergeam repede (cu 130-135 kmh) ca sa le iau pe unu` la ocazie (probabil barmanul sau popa din sat pe langa Petresti – km 70) si ca vrea si el sa ajunga repede la Bucuresti . In cazul asta cui sa fac plangere … nu aveam camera montata pe bord :( .

    I-am dat mega muie si l-am si injurat si pe el si pe idiotii aia de militieni, aveam masina plina nevasta-copil si bagaje pana la tavan (mergeam la mare)

    00
  51. O singura data am sunat la 112. Cred ca aveam simptomele unui atac de panica(nu intrebati de ce…nici eu nu stiu, eram in taxi (soferul m-a intrebat daca vreau sa ma duca la spital si i-am zis ca nu, sun la 112).
    I-am zis operatoarei ce am, m-a intrebat daca e urgenta (i-am zis ca nu), in 10 min a venit salvarea.

    00
  52. Să priviți fața unui funcționar atunci cînd descoperă că nu era treaba lui sau că îți lipsește o hîrtie sau o ștampilă. Deodată se relaxează, fața i se luminează iar tonul vocii se schimbă. Exact ăsta e la capătul firului.
    Am sunat și eu o dată cînd am văzut un incendiu din mașină. Era pe vremea lui 981. Mi-a zis că nu sînt în județul lui, să sun cu prefixul județului vecin. I-am zis să sune el și in final ne-am înjurat (reciproc). Auzisem că s-ar înregistra convorbirile și am încercat să reclam situația, fără nici o izbîndă.

    00
  53. NOU
    #55

    caprele unui locuitor din sat fiind lăsate fără supraveghere pe stradă se ridicau pe gardurile caselor să mănînce ramurile pomilor aplecaţi peste gard rupîndu-le.Căţărîndu-se pe gardul meu,acesta fiind de scîndură ,a cedat rupîndu-se,apoi au intrat în curte şi au păscut, ca omizile,plantele de leguminoase.Am chemat la faţa locului poliţistul din comună de trei ori ,dar nu avenit.Nu ştiam cui să mă mai adresez şi atunci am sunat la 112 pentru a trmite la mine un poliţist din comună.Ăsta a spus că nu trbuia să apelez la 112 decît în situaţii de urgenţă.A cerut să dau o declaraţie şi neconvenindu-i ce scriu,a mototolit hîrtia cu buletin cu tot,le-a aruncat în maşină şi dus a fost.Se apelează la112 şi pentru distrugere de bunuri,etc…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube