Știți la ce mă gândesc eu…

Românii ies la proteste în weekend, când nu e nimeni la Parlament sau Guvern. După care pleacă acasă. După care, toată săptămâna, dau like și share la toate nelegiuirile pe care le face Parlamentul. Și la editoriale nervoase. Și după aia se duc acasă și dorm. Și asta e tot. Își jură cu mâna pe inimă că vor merge la următoarele alegeri fără să realizeze că alegerile astea s-ar putea să nu mai aibă loc.

Pentru că așa e poporul ăsta: tot dă cu capul de pragul de sus. În mod repetat. Fără a învăța nimic. Am protestat duminică. Nu s-au oprit. Am protestat duminică. Nu s-au oprit. Poate e cazul să schimbăm ceva? Ah, nu, hai să protestăm duminică, că sigur așa îi convingem că…nimic.

Nimic. Și viitorul arată așa: o sărăcire treptată, o ajungere a cuțitului la os, o revoltă, o venire a unor noi comuniști la putere.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. „Nimic. Și viitorul arată așa: o sărăcire treptată, o ajungere a cuțitului la os, o revoltă, o venire a unor noi comuniști la putere.”

    Hai sa terminam cu vaicareala,
    hai sa mergem la munca.
    hai sa strangem bani.
    hai sa promovam niste baieti cinstiti si capabili, cu banii munciti de noi.
    hai sa ii impingem in fata in politica pe baietii aceia cinstiti si capabili.
    hai sa terminam cu vaicareala.

    Ce zici ?

    00
    • perfect. pe cine să promovăm?

    • Logic ar fi sa avem niste propuneri din medii diferite – academic, societate civila, administratie publica (daca e cazul), sa le vedem aici-sa postate , cu cv, scrisoare de intentie, si dupa aia sa votam.

      Nu cred ca e ok cu auto-propunere, pentru ca sunt multi dezaxati…

      00
    • baietii capabili si cinstiti sunt deja bine – ori sunt antreprenori, ori sunt angajati pe cateva mii de euro, ori nu vor sa si bata capul cu asa ceva, asa ca pica. Asta unu; doi – 80% din conducerea tarii (nu neaparat cu functie publica acum, in procentul asta intra si fosti demnitari, din umbra) sunt cu state vechi, din 89 pana azi sau chiar veniti cu functii din comunism si au ajuns atat de mari si influienti, ca nu are cum sa i inlature baietii astia capabili si cinstiti.
      poti sa ne dai totusi niste exemple de capabili si cinstiti din ce medii vrei tu si sa vedem unde sunt ei acum si sa ne dam cu parerea daca ar accepta sa „ne conduca”…

      00
    • @vali daca nu ai de unde alege atunci devino tu o optiune
      @alexx uite ca dezaxatii care se auto-propun ajung sa te conduca ;)

      00
    • Am avut, vezi Guvernul Ciolos. Bun, si?

    • Păi am promovat pe unii. Și apoi când a fost să-i păstrăm acolo au fost mai mișto pârtiile, barurile, căldurica, altele.

      00
    • N-ai cum sa promovezi pe nimeni fara bani. Si bani mai multi decat PSD-ul nu are nimeni. Pentru ca ei sunt statul. Si nu ai cum sa buget mai mare dacat statul.
      Adauga in ecuatia asta si media, controlata tot cu bani, plus biserica, avida dupa… bani, si ajutoarele sociale+pensiile, adica tot bani, totul controlat de ei si rezultatul e acelasi de fiecare data.

      00
    • Pe Ciolos, cum pe cine?

      00
    • @Vivi
      Ai un comentariu tipic de genul „suntem bolnavi de coruptie si o sa murim SIGUR , si nu avem ce sa facem pentru ca ALTII ne infecteaza”.
      Paralizie, inapoiere, mentalitate de victima.

      Bafta !

      00
    • Sa facem un invetar rapid: ce-ati facut exact in ziua in care au fost alegerile parlamentare? Dar cele petru primarie.

      Incep eu: la parlamentare am fost reprezentant USR intr-o sectie de votare din Bucuresti am salvat vreo 10-15 voturi la nivelul sectiei pe care le-ar fi trecut la numaratoare in alte gramezi. M-am contrat cu repreznatii psede, pnl, alde si pmp care erau la post, nu doar pe facebook.

      La locale, am fost la vot. N-am ratat niciun scrutin de cand am implinit 18 ani.

      Hai, decarati! Iulia, Andrei, Alexx, Vivi, Dan

      00
    • @Vasile: Am fost cu familia si am votat PSD :))

      00
    • Pe mine, pe mine! Pick me!

      00
  2. C’est la vie.

    00
    • Şi tu eşti c’est la vie. Dar noi vrem să trecem de stadiul ăsta de rupere de pulă „că ei oricum tot asta fac”. Eu tot protestez într-o veselie oricând prind ocazia. Altfel sunt un struț futut în cur de pesediştii dracului. Ieşi naibii din starea asta de latență mortală!

      00
    • „Si la nunta mea…”

      00
    • Mamă un pic mai multe comentarii așa serioase pe Facebook și sigur pică regimul.
      Dacă dai like și share n-o să mai fie futută situația demografică.
      Multe angry reacts pe pagina PSD or să anuleze 28 de ani de educație dezastruoasă iar meme-ul ăla fain de pe utopia o să facă să răsară un partid de opoziție cinstit și competent.

      00
  3. daca participi la vot inseamna ca esti de acord, din principiu, sa fii reprezentat de cine va castiga alegerile – nu de cel pe care l-ai votat. PUNCT. asta este democratia. asa ca vorba jegurilor astea: „coicu mic, ca acum noi guvernam” !

    00
    • daca nu participi, poți să consideri că ți-ai împărțit votul proporțional cu rezultatele. fiecare persoană care a lipsit a dat jumătate de vot PSD-ului, un sfert PNL-ului etc. Daca mergi, dai un vot întreg cui vrei tu.

      00
    • Suna frumos pe hartie. Realitatea e ca daca nu votezi castiga PSD-ul. Din partea lor poti sa te stergi la cur cu revolta ta, ei au votul si ceilalti nu. La asta se reduce pana la urma.

      00
    • Super! Deci noi vreo 15 decidem ca vrem sa te violam dar, democratic, supunem la vot. Desi votezi ca nu, in principiu esti de acord sa fii violat de cine castiga alegerile. Punct, asa e democratia: ” Ciocu’ mic, ca acum noi violam”.

      00
    • mda…inca 2-3 postari din acestea si poate vei avea onoarea sa ii lingi lui Dragnea pantofii.

      00
    • Ar trebui scoasă în afara legii prostia la nivelul ăsta.

      00
    • Nu chiar…

      Daca participi la vot (si chiar votezi, nu desenezi un Bugs Bunny pe buletinul de vot), spui: Vreau ca tara asta sa mearga in directia asta / Nu sunt de acord sa ma reprezinte altii decat astia.

      Daca stai acasa, sau iti anulezi votul, spui: faceti ce vreti, pe mine nu ma intereseaza. Cu alte cuvinte, esti de acord, din principiu, sa fii reprezentat de cine va castiga alegerile.

      Din pacate societatea moderna nu prea iti permite sa dispari de pe radar, sa iti gasesti insula ta unde sa cresti capre si sa bricolezi in liniste… ca atare suntem toti in aceeasi galeata.

      00
    • Daca mergi la agatat inseamna ca esti de acord, in principiu, sa ti-o tragi cu aia dispusa sa vina cu tine acasa, nu cu aia de care iti place tie. Si daca te forteaza, nu-i viol. *

    • Democratic ar fi ca guvernul să aibă procent de miniștri in funcție de partid. Doar 45% din miniștri sa fie de la PSD. Coaliții sa se facă pt alegerea prim-ministrului, ca pana acum, dar nu a intregului guvern. A, și să se stabilească prin lege ca un partid primește ministerele x, y, z in funcție de procentul câștigat la alegeri. Daca ai luat intre 10-15 procente, primești 3 ministere, din care:… Și tot așa. Daca procentele sunt apropiate, tot felul de algoritmi. Da, va fi mai greoi, dar până se obișnuiesc să facă toți compromisuri.

      00
    • deci „ce-i democratia” ? sa reducem la scara, poate e mai simplu de inteles: sa alegem democratia intr-un sat; deci in satul cu pricina exista democratie si primarul ales democratic urmeaza sa „guverneze”; cei care participa la votul democratic VALIDEAZA prin prezenta lor la vot rezultatul. Nu pot veni a doua zi sa spuna ca lor nu le convine ca n-a iesit cine voiau – nu este fair, nu este logic – au acceptat democratia – asta este democratia ! cei care nu au votat fie au fost indiferenti fie nu erau de acord cu procesul democratic; ei POT face „scandal” ulterior – ei nu au validat in nici un fel primarul ! .. dati cu minus ! :))

      00
    • @Iulia:
      Sa inteleg ca asta le spui baietilor la finalul serii? Nu ai invatat pana acum ca „Nu!” inseamna „Nu!”, indiferent ca vine din partea unei fete sau a unui baiat…

      @vladone:
      Ce spui tu acolo denota fie rea intentie, fie o naivitate extrema…
      Democratia este un proces continuu, nu incepe cand ai intrat in cabina de vot si se termina cand ai iesit din ea.
      Faptul ca dupa vot il iei pe primar de-o parte si il intrebi „Gogule, da de ce ai transformat islazul comunal in ansamblu rezidential?” este o manifestare a democratiei, indiferent daca l-ai votat sau nu…omul ala e acolo sa aiba grija de toti oamenii din sat.
      Si din pacate, este partea pe care majoritatea romanilor o uita.
      Daca nu ai votat din indiferenta, si nici nu faci ce ziceam mai sus, atunci ti-ai dat acordul tacit cu orice va face primarul tau.
      Daca nu ai votat pentru ca nu esti de acord cu procesul democratic, ai doua posibilitati:
      – fie incerci sa schimbi procesul prin mecanismele lui (democratie, din pacate, permite trecerea relativ usoara catre alte tipuri de guvernamant, cum vedem zilele acestea)
      – fie incerci sa schimbi procesul prin mecanisme alternative (prin anarhie e cel mai facil de dat ca exemplu la ora aceasta).

      A nu te implica in procesul democratic, indiferent de motiv, a nu vota, este, din punctul meu de vedere, un act de lasitate, nu ceva cu care sa te poti mandri.

      00
    • @vladone: Deci dupa parerea ta, daca ai dat votul unor oameni care au castigat alegerile, dar dupa aia se dovedeste ca sunt niste hoti, inseamna ca trebuie sa stai linistit in banca ta si sa nu faci nimic decat sa astepti urmatoarele alegeri, pentru ca aia sunt ‘reprezentativi’ si pentru ca ‘asa functioneaza democratia’?

      00
  4. Tu personal Zoso de ce nu faci ce sugerezi in articol?

    00
    • pentru că nu ii pasă nimănui că eu pichetez de unul singur sediul psd sau consiliul județean.

    • Poti incerca o data si sa vezi ce iese. Anunti din timp pe blog ca urmeaza sa pichetezi sediul psd de la ora la ora. Ca daca nici macar nu incerci esti exact ca aia care spun ” votul meu oricum nubschimba nimic”

      ….plus ca tu esti un bun reporter si poti inregistra o experienta noua

      00
    • Și așa zic toți☺️

      00
    • „pentru că nu ii pasă nimănui că eu pichetez de unul singur sediul psd sau consiliul județean.”

      Exact in situatia asta suntem si noi.

      00
    • Ii doare pe ei in 14 daca la o astfel de actiune sunt 30 sau 300 de oameni, sau daca exista sau nu o actiune de pichetare, manifestatie sau demosntratie!

      00
  5. ba schimbam, facem un flash mob…. sau un protest mut…. sau ne punem carpe la ochi… sau dam jandarmilor flori… trebuie sa reusim

    00
  6. Faptul ca au fost votati nu justifica ce fac acum.

    00
  7. Domnule presedinte, ce le spuneti romanilor ……….
    GHINION

    00
  8. Guess what, nimanui nu ii pasa daca „esti de acord” sau nu sa fii reprezentat de cine va castiga alegerile.

    Cu alte cuvinte, faptul ca nu participi la vot – si prin urmare „nu esti de acord” sa fii reprezentat de castigatori – nu incalzeste pe nimeni cu nimic.

    Marea pacaleala a clasei politice curente (nu doar din Romania) este ca nu conteaza daca votezi sau nu, e chiar preferabil sa stai acasa, „sa nu te bagi in mizeriile lor”. In timpul asta ei se bazeaza pe masa lor critica de votanti in timp ce marea multime sta acasa si e condusa ca oile mai departe.

    Concluzia: mergi la vot chiar daca nu te simti 100% reprezentat de cine candidateaza. Daca astepti pana o sa apara cineva care sa te reprezinte 100% o sa ramai mereu cu buza umflata

    00
  9. Cine sa faca schimbari ? Poporul roman ? Doamne feri …..daca ceausescu dadea de mancare era si astazi la putere , oricum este …….asa popor nu exista in lume , garantat …….o adunatura de hoti , needucati , prosti , fuduli , jegosi ….imi pare rau dar asta este adevarul ……

    00
  10. Modificările propuse de PSD sunt anti constituționale, n-o sa treacă de CC. La fel și cu faza cu n-o sa mai fie alegeri. De aia exista constituție, ca sa nu poată fi date ce legi le convin unora. E bine sa facem scandal și dacă știm chestia asta. Si scandalul trebuie sa fie mai mare.

    00
  11. Sa vedem cum va fi dupa scaderea salariilor din ianuarie, cand se estimeaza ca 30% din firme nu vor acoperi scaderea de net, poate cand ii arde la bani se mai misca. Si cu legile pe justitie tot cam in ianuarie va fi momentul critic, dupa retrimiterea in parlament si ccr. Si cu restul modificarilor fiscale care intra din 2018. Poate se aliniaza toate. ‘Speranta moare ultima, pacat, ar trebui sa moara prima’ erau niste versuri dintr-un cantec…

    00
    • Lasa-le sa se alinieze. Asta e cam ultima soluție. Cine are ochi de văzut și urechi de auzit, o sa fie pregătit. Cine spera ca PSD-ul o sa le aducă găleți de bani, sa aștepte. Istoria se repeta întotdeauna, mai devreme sau mai târziu. In România e doar o mică parte din oameni care conștientizează ce o sa vina. Știi cum se zice “you can’t cure stupid”. O sa vina vremea când o sa ajungă cuțitul la os, și chiar fanii inraiti o sa zică stop. Ca o parabola, situația de acum e mai mult sau mai puțin similară cu ce a fost înainte de 89. Nu fiecare detaliu in parte, ci in ansamblu. Inchipuie-ți o răceala: întotdeauna o sa te fii bolnav pentru o perioada de timp înainte sa te faci bine.

      00
  12. Asa mi-ar placea sa inceapa cu sfarsitul: de maine sa creasca euro la 7 lei, de maine sa creasca euribor la 5% si robor la 10%, de maine sa se tripleze metrul cub de gaze, sa se duca benzina la 9 lei/litru, sa creasca abonamentele TV cu 50%, sa nu se mai repare soselele, sa inceapa sa se inchida din mall-uri si supermarketuri, sa se reloce fabrici in afara Romaniei etc. Adica sa se intample de maine ce se va intampla in 1-2-3 ani. Ca sa se trezeasca odata toti adormitii carora li se pare acceptabil sau chiar ok ce se intampla zilele astea in parlament. Sau nu ii intereseaza. Dar nu se poate, pentru ca mai intai exista cauza, apoi efectul. Legile naturii…

    00
    • toate schimbările astea de care zici se vor întâmpla gradat. picătura chinezească. mă uitam la niște discuții cu oameni care au rate recente, ah, a crescut robor doar un pic, 70 lei, suportabil. coae, ești prost, 70 lei de la o săptămână la alta, din cauza unor tâmpiți? îți dai seama că, dacă se pun ăștia tare pe ce fac, crește cu 700 lei? nu are cum, bos…

    • Mi-ai dat o idee:
      Pot sa se scumpeasca toate ca n-o sa faca nimeni revolutie, cu o singura exceptie- Abonamentul TV.
      Cum ar fi a coste 200 lei abonamentul ? Iti dai seama ce razboi civil iese? Fara apa, gaze, caldura, mancare e ok, ne descurcam. Insa daca tai tv-ul ti-ai facut singur harakiri cu poporul.

      00
    • În toate ţările totalitare TV-ul e subvenţionat de statul totalitar pentru că e principala metodă de propagandă.

      Ar fi extraordinar să fie 200 ron abonamentul TV pentru că parlamentul ar putea da hotărâre să finanţeze de la buget toate televiziunile fidele partidului.

      Ar afecta practic fix televiziunea liberă (câtă mai este şi aia).

      00
  13. Protestele astea in weekend, cand guvernantii sunt plecati sunt intocmai ca un banc mai vechi.
    Cica Bula era in curtea casei si cauta ceva disperat pe jos. Vine unu si-l intreaba: Bula, ce cauti? Pai uite in timp ce faceam curatenie in casa mi-am pierdut inelul. Si de ce il cauti afara nu in casa? Pai in casa e mai intuneric.

    00
  14. Stiu pe careva caruia i-a crescut rata cu 20% de la cresterea euribor de 1.x%

    Deci se-ntampla! Imi pare rau ca si-o fura si aia mai putin vinovati, dar trebuie sa vada si votantii psd ceva.

    00
  15. Finalul declaratiei lui Cameron dupa rezultatul referendumului asupra Brexit!

    00
  16. De putin timp se protesteaza si in timpul saptamanii, in Bucuresti pe trotuarul din fata parlamentului, cum iesiti de la metrou Izvor mergeti spre parlament. Sunt putini? Da. Sunt galagiosi? Da. Ar putea fi mai multi? Iarasi, da. Depinde doar de noi.

    00
  17. Ai avut ocazia sa promovezi protestul de la Sibiu. De 10 zile se sta in fata la PSD, ZIUA. Au fost 60 ore non-stop, inclusiv noaptea. Pesedeii au turbat. Daca prindea miscarea in toata tara arfi avut impact real pt ca forta psd e in teritoriu.

    00
  18. Protestele de weekend pot avea efect doar prin masivitate. Asta inseamna cel putin 100.000 de oameni in Bucuresti si inca cel putin 100.000 in restul tarii.

    Protestele cu 20-30.000 de oameni pot avea efect daca sunt zilnice, pe durata lunga si undeva la limita dintre pasnic si violent.

    00
  19. dar poate ca nu trebuie sa se lase convinsi si legile chiar trebuie modificate. Numai ca nu au destul curaj sa o faca cum si cat trebuie. Sunt enorm de multe probleme in justitie , intr-un proces civil, de care putem avea parte oricare dintre noi si din pacate aceste lucruri nu se schimba. Toti striga solganuri goale de continut. Vi se pare ca in ultimii ani, pe legislatia existenta nu mai exista coruptie? Vi se pare normal ca oameni care au stat la puscarie sa fie achiati si sa obtina despagubiri la CEDO? Acum 28 de ani nimeni nu a iesit la revolutie sa strige pentru autoritatile de forta. Cum striga ei dupa 28 de ani jos comunismul cand majoritatea habar nu au pentru ce au murit parintii nostrii?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.