Știrile zilei – 8 august 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Budapesta are 20 de ani de evolutie inaintea bucurestiului….

    00
    • Clujul si Oradea au 20 de ani. Budapesta e din alt ev comparat cu cloaca aia de bucuresti.

      00
    • cluj si oradea sunt orase de 2-3-4 sute de mii de locuitori. Bucurestiul nu e corect sa l compari cu orice alt oras din romania pt simplul fapt ca nu mai exista oras in romania cu 2 milioane de locuitori ( eu zic ca are 2.8 minim )…

      00
    • Oradea pare mai curata, dar Cluj in niciun caz. E tot un jeg de oras, aglomerat, cu smecheri care promit metrou de 5 ani.

      00
    • Oradea da, Clujul nu. Murdarie, trafic sinistru, parcari foarte putine si 7 lei ora – inteleg ca in ultimii 5 ani administratia boc (fara majuscule) a facut doar una in centrul unui cartier dormitor – si o autosuficienta & aroganta a bastinasilor care nu e sustinuta de aproape nimic. Iar in mall sunt doar 40 la suta dintre magazinele din Bucuresti. Zgarcenia locala e legendara…

      00
    • Mai bine ati compara Clujul sau Oradea cu unul din sectoarele Bucurestiului.

      00
    • @Cosmin: comparam orice oras vrei tu cu Ferentariul si orasul ala iese bine.

      00
  2. Eu nu pot sa cred ca Ikea deschide al 3-lea magazin la Timisoara si nu in Cluj. Sta-le-ar chiftelutele in gat.

    00
    • timișoara e lânga serbia.

    • Dar de ce ar deschide la cluj? Ce, nu aveti 50 de lei pentru transport prin curier? Oricum voi astia din cluj va laudati ca aveti bani cacalau din IT, mnoah atunci cheltuiti precum it-istii.
      PS:inca nu aveti autostrada la cluj

      00
    • Personal ikea mi se pare mai mult un bazar de cacaturi, decat magazin de mobila, iar probabil n-au gasit teren la cluj.

      00
    • @verdenpom – nu e vorba de plata transportului, dar trebuie sa si testezi ce cumperi.

      00
    • @Claudiu: poate ca suedejii n-au pus botul la propaganda cu „Clujul, al doilea oras al tarii cu noul Silicon Valley”. Hai sa fim seriosi, mai aveti de recuperat multi ani dupa Funar. Asa ca mai modest, baieti.

      00
  3. Budapesta e oras cu adevarat turistic. Daca pui un strain sa iti spuna 3 orase unguresti de care a auzit, aproape sigur nu stie niciunul in afara de Budapesta. Ungurii au un obiectiv turistic international si ala bun.
    Bucalele a suferit prea mult de la imaginatia lui nea Nicu. Hai sa fim seriosi, un obiectiv turistic normal are cel putin 100 de ani, nimeni nu iti viziteaza betoane comuniste. Daca ar fi sa spuneti primele 3 atractii din Bucale dar alea sa fie „must see”, ce ati alege?

    00
    • Casa ceausescu, muzeul de istorie si catedrala neamului (mie mi-a placut).

      00
    • Statuia lu traian, casoiu ala mare, si un parc, plm

      00
    • Foarte multi nemti stiu sa-ti zica si de Siofok sau de alte orasele de pe langa Balaton.

      00
    • Corcodushe, nemtii stiu nume de sate din Romania de unde sunt rude de ale lor (m-au intrebat de nume de care nu auzisem). Dar incearca cu tasmanieni sau patagonezi sau de astia.

      00
    • primele 3 atractii din Bucale

      păi catedrala bânturii neamului, centura capitalei, și gara de nord și

      un tur din ăsta ar fi mișto pentru ăia din străinătate care se plâng că administrațiile lor sug banii și nu fac nimic.

      00
    • 1. Santierul de la metrou Drumul Taberei
      2. Casa Radio
      3. Groapa de la Unirii(de langa Biblioteca Nationala)

      00
  4. Ăia 1,2 milioane doreau tot la Budapesta, dar au ajuns din greșeală la București.

    00
    • Budapesta e vizitata si de multi romani care merg in concediu cu masina si care n-au chef sa faca tot drumul pana in Croatia/Slovenia/Austria/etc. dintr-o bucata.

      00
  5. Nu or fi castele in Bucuresti, dar daca s-ar renova toate acele case vechi ar fi o minunatie. Am fost la festivalul armenesc weekendul trecut si dupa ce am dat o tura pe acolo,am mers la o ceainarie la trei strazi distanta de Armeneasca admirand pe drum ruinele caselor de acum 100+ ani. E facuta intr-o curte absolut simpla, linistita, cu verdeata multa, iar casa in care se prepara ceaiurile si alte bauturi, probabil ca are, la fel, peste 100 de ani si e lasata fix ca atunci. Pentru unii care stiu doar sa injure Bucurestiul probabil suna stupid, insa acea curte are un farmec deosebit prin simplitatea ei si special pentru cei ce sunt pasionati de Bucurestiul vechi si atmosfera lui, cel putin cea pe care ti-o da din cartile despre acea perioada. Probabil or fi si alte ceainarii asemanatoare si cred ca daca ar fi promovate alaturi de niste cladiri renovate bine, ar fi perfect pentru straini. Oricum acolo era cel putin unul, pentru ca l-am auzit vorbind engleza, dar tind sa cred ca era student aici. Am mancat acolo dulceata de trandafiri si serbet de zmeura, cum doar de la mamaie am mai gustat, fiindca erau facute in casa. E drept, am dat 8 lei pe trei lingurite, dar chiar si asa la cat de bune au fost nu am regretat pana la urma. Da strainii vin evident si pentru clubareala samd, insa sunt convinsa ca refacerea zonelor ca asta, care nu sunt lipite de prea vestitul Lipscani, existand de asemenea si zona ce pleaca dinspre Buzesti si ajunge catre baia comunala Grivita, ar constitui material suficient pentru vizitat… Dar pe langa renovari ar fi necesara si o curatare a acestor zone de minunatii etnici…

    00
  6. Din „Cronica de business”:
    „Bacșișul … va fi trecut pe nota de plată, … . Modificarea … ar urma să dubleze veniturile angajaților din domeniu”

    Ce bucurie pe capul celor care lucrează în restaurante: li se vor „dubla” veniturile.

    00
  7. Din pacate in articol nu se spune locatia viitorului magazin IKEA.
    Cred ca Tiriac le-a dat o teapa suedezilor si le-a bagat mortul in casa – respectiv Abatorul, monument istoric, unde el vroia sa faca un mall, dar s-a impotmolit in restrictii. https://www.google.ro/maps/@45.7481303,21.2441165,3a,80.6y,158.91h,91.51t/data=!3m6!1e1!3m4!1s-dtJKaDjkvxd8Fynf5M39A!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro

    00
    • Nu zice locatia, dar zice 8 hectare langa Timisoara, iar Abatorul cu terenul aferent nu are 8 hectare si mai e si in oras. Daca afla cineva care e locatia celor 8 hectare, sunt si eu curios :)

      00
    • Calea Aradului, la intrarea în Timișoara pe stînga. Fosta zonă Cora. Terenul aparține de fapt de Dumbrăvița, fosa de lux a Pălmișoarei.

      00
    • @Paco

      Aia cu magazinul Cora a fost o pacaleala imobiliara, ca sa cumpere fraierii teren in camp.
      Da, am auzit si eu de varianta cu Calea Aradului, dar si de varianta cu Calea Sagului, prin spatele Dedeman.

      00
  8. în link-ul în care pomenești că au făcut parcări mai întâi, se vorbește de fapt despre faptul că desființează 11.000 de locuri de parcare. oricum, peste tot prin europa pe unde vezi bulevarde goale (apropo, amsterdamul mi s-a părut mult mai aglomerat cu mașini ca acum 5 ani) de mașini și pline cu biciclete nu e vorba de parcări, ci de cvasimposibilitatea, financiar vorbind, de a păstra o mașină. când am dat 16 euro pentru 2 ore de parcare în parcarea de sub gara din haga sau 22 de euro pentru 2 ore în amsterdam zuid mi s- cam uscat mâna. ast în vreme ce abonamentul pentru o bicicletă în amsterdam, pe o lună, cu service și asigurare incluse, e 27 euro.

    00
    • Acum scuza-ma, sa ma anunti cand va avea romania in luna ianuarie constant 15-20 de grade… tarile nordice prezinta o clima propice pentru biciclete. Ierni calde si veri racoaroase. In romania ai sanse mari sa prinzi din noiembrie pana in martie temperaturi de -20 de grC si vara 40 grC asa ca sa il vad eu pe al’ viteaz cum poate pedala in astfel de conditii

      00
    • mai este o mică soluție care implinește rezolvarea problemei: transport public civilizat. altfel spus, decongestionarea orașelor de mașini presupune, în ordinea asta, transport public dezvoltat, facilități pentru biciclete, îngreunarea păstrării mașinii în oraș.

      00
    • tarile nordice / iarna calda. alege una dintre ele

      00
    • eu pedalez la 40 de grade si n-am nimic

      00
    • Aham, sigur flat… pedalezi pe loc sau cum? Bicicleta sub acvatica la strand… sa nu te miri daca vei dezvolta un cancer de piele la 50 de ani ca deh, soarele la 40 de grade este aur curat

      00
    • @verdenmop, aberezi crunt, tu crezi ca in tarile nordice sunt minim 15 grade iarna?
      Singurul avantaj pe care il au Olanda si Danemarca (tarile cu biciclisti kklau), e ca relieful e relativ plat. Atat. In rest ploua mult, iarna umezeala iti intra in piele si cauzeaza reumatism, clima e de tot kktul.
      In Ro nu sunt 40 de grade in fiecare zi de vara, expunerea la ultraviolete e mai mica decat la plaja la mare. Si daca sunt 40 de grade e mai degraba un chin sa intri in masina incinsa. Iar toamna poti merge – cu imbracaminte potrivita – pana prin noiembrie. Si apoi din nou din martie. Las-o-n boala ca n-ai -20 decat 2-3 zile pe an. Si in zilele alea juma de masini nu pornesc, ca bateria n-a fost schimbata la timp.

      00
  9. Bucurestiul a avut 1.2 milioane de vizitatori, cine naiba viziteaza asa ceva ?

    00
  10. Ati observat ca pagina de Facebook a politiei romane nu mai este actualizata din 26 Iulie desi inainte postau zilnic?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.