Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Știrea 2. Neinteresant si deloc nou. Orice politician stie combate o lege, sau sesiza CCR cu privire la legea respectivă , cînd aceasta nu ii este favorabilă, deși inițial a votat-o/susținut-o. Aceeasi rețetă ca cu legea aia a amnistiei, cînd au scos pe stradă violatori, hoți, politicieni corupți.

    00
    • Era o statistica cu legea Amnistiei, ceva pe la 70% din cei eliberati cu ea sunt inapoi in puscarie, ba chiar au mai facut si niste pagube, violuri chestii finute. Parca si acum ii aud „Nu e domne nu vrem sa ne eliberam pe noi, e de la M*-UE”

      00
  2. m-aș bucura tare dacă oamenii care se apucă să vorbească despre ideologii ar ști despre ce vorbesc. nu de alta, dar o afirmație de genul „În realitate, Sanders e doar un om de stânga, departe de socialism” e un nonsens. nu comentez restul articolului, pentru că e plin de afirmații la fel de false, precum „nivelul de trai e scăzut” (cu referință la sua)

    00
    • autorul e bine intentionat dar incurca borcanele. daca ne luam dupa articol inseamna ca a votat psd in 2016 :).

      00
    • N-am incurcat nimic. La americani, nu exista socialism, aia habar n-au ce-i ala. Aia incurca politicile sociale cu socialismul. Nici macar Sanders nu e socialist pina la capat. E marxist, but then again, si eu, daca sustin parteneriatul civil, tot marxist ar trebui sa fiu etichetat. Ce voiam sa zic si n-am mai scris in text e ca socialismul e bun ca sperietoare, ca ar trebui sa-i oblige pe ceilalti sa se mai uite si la oameni. Da’ nu mai adaug acum, ca mi-e lene.

      PS: La partea cu nivelul de trai scazut, am avut o discutie pe fb fix pe tema asta, degeaba cistigi $50k/an daca nu-ti poti permite o chestie de baza precum o asigurare medicala completa, ca ar trebui sa fie un drept de baza al omului. Nu fac critica capitalismului, ci mai degraba ziceam ca ar trebui sa incepem sa vorbim despre un capitalism responsabil, ca dupa aia iar ne miram ca apar partide comuniste.

    • văd că insiști:

      „Nici macar Sanders nu e socialist pina la capat”

      versus

      „În realitate, Sanders e doar un om de stânga, departe de socialism”.

      ce-ar fi să te hotărăști?

      00
    • Nu e Trump, restul sunt detalii.

      00
    • @alex nu sunteti marxisti, nu indepliniti o conditie esentiala: nu sunteti impotriva proprietatii private.

      00
    • EN: opinions are like assholes. Everybody has one and most of them stink.
      RO: PLM

      00
    • Tot articolul evită principala chestie care i-a enervat pe „conservatori”, ideile lui Sanders cu „nimeni n-ar trebui să câștige mai mult de un milion de dolari pe an” (ceea ce în US nu e chiar greu, sunt vreo 300.000 de americani acolo), aia cu taxe pentru companii care să ajungă până la 90% și altele asemenea.

      De-aia se zice că e de stânga și e comunist, nu că vrea să dea basic health insurance gratuit sau să mărească salariul minim la 15 dolari. Că ideilea alea sunt de moș, în California după ce s-a mărit minimul s-au dat zeci de mii de oameni afară și au fost înlocuiți cu roboți. Plus zeci de firme s-au relocat în alte state. Asta apropo de nivelul de cunoaștere la finețe al politicii americane.

    • @Eftimie: nu asta era ideea, că nu făceam analiză comparativă pe sistemele de taxare propuse. Da’ dacă tot ai adus vorba, dă un search pe google, ai să vezi că nu găsești nicăieri enormitățile alea pomenite de tine.

  3. Cand ceri mandate pest mandate pentru „siguranta nationala” dupa care faci montajul inregistrarilor dupa cum vrei si nimeni nu are acces la original pentru ca sunt clasificate la secret atunci se intampla ce se intampla si scapa idioti precum zgonea si altii ca el

    00
    • E adevarat ca au cam exagerat cu „siguranta nationala”, dar atunci cand legile sunt facute de infractori, e cam greu sa te bati cu ei pe regulile lor. Pentru ca o interceptare sa fie originala (aka autentica, cum prevede legea), ea trebuie sa fie examinata direct de pe echipamentul cu care s-a facut interceptarea. SRI nu era de acord sa puna echipamentele la dispozitia oricui. In momentul in care descarci un fisier pe alt suport, el nu mai este autentic, poate fi o copie fidela. Smecherii au scapat de dosare pentru ca interceptarile nu erau autentice, nu neaparat pentru ca erau facute „montaje”.

      00
    • cititi stirea pana la capat, SRI folosea mandate de siguranta nationala ca sa documenteze infractiuni de drept comun. inregistrarile alea se foloseau ca probe in proces, lucru care nu este constitutional.

      00
    • ”In curand spionii altor tari,infractorii internationali, traficantii si asasinii in tranzit vor da in judecata statul roman si vor castiga la CCR. ”

      00
    • Eu nu înțeleg de ce infracțiunile politicienilor și oamenilor angajați la stat nu se încadrează la siguranță națională.

      Înțeleg ca e prostie ca să intercepteze samsari ce dau km in spate la mașini, dar angajații la stat fix de asta se ocupă, funcționarea in siguranță a statului. De la aia de la hexipharma care falsificau probele până cei de la autostrăzi care refuză să semneze până nu văd banii de șpagă.

      Chiar și interlopii, faptul că se omoară pe străzi și că trimit fete cetățeni romani la produs sub amenințarea că dacă nu merg le omoară toată familia nu se încadrează la siguranța națională? Sau doar după ce fac asta cu jumate din țară se încadrează?

      De ce doar explozivii cu allahu akbar se încadrează, mi se pare o prostie.

      00
  4. Revolut e perfect pentru cumparatul de pe site-uri aiurea, sau pentru cumparaturi in diverse monede diferite de euro, gen site-urile chinezesti. Faci top-up cu cat ai nevoie si platesti.
    Il folosesc des, dar nu mi-as tine banii pe el sau sa incasez salariul ori alte venituri. Nu sunt multe povesti de groaza, dar nu vrei sa fii tu ala care ai banii blocati, ai trimis dovada pentru ele si nu iti raspunde nimeni.

    00
    • Bravo, Dragos, ti-ai invatat lectia! (rdb = revolut dragos bucur, corect?)

      00
    • john: Nu te împiedică nimeni să ai o echipă perfotmantă care să se ocupe 24/7 de proiectele cu finanțare europeană.

      @ john: no, ce lejer s-ar lua fondurile UE :). Dar îndeplinind această condiție simplă de ce nu se iau fondurile astea cu lopata? De ce Oradea nu a luat fața Vienei(oricum asta este relativ și este bună pentru știrile cancan) înainte de a veni Bolojan primar?

      00
  5. SRI ascultă pulimea, că la barosani are acces interzis.
    „Legea e doar pentru căței, nu și pentru dulăi”.

    00
    • da, sigur ma asculta pe mine, pielea pulii, ca eu invart si-ncerc sa fur niste fonduri ue de cateva miliarde, fut numai barosani miliardari care spala bani publici (că ăia îmi folosesc pfaul pe porn să volatilizeze banii) si planuiesc niste scheme ponzi sa iau banii la juma de românie

      00
    • Pizzi, stii vreun dosar cu interceptari SRI cu furt de fonduri europene de miliarde ????!!!

      00
    • Dan, știi multe proiecte cu miliarde de euro care beneficiază de finanțare europeană?

      00
    • @Pizzi: când am zis pulime m-am referit la găinari, nu la cetățenii de rând. 😎

      00
    • @Sly: oare de ce România nu-i capabilă să „absoarbă” fondurile UE precum alte țări? 🤔

      00
    • @john: vezi tu, treaba asta cu fondurile europene este ceva mai complexă decît se crede(decît credeam și eu).O chestie simplă la care puțini din bula numită RO se gîndesc atunci cînd aud „nu sîntem capabili să luăm bani UE” este că nu avem partea noastră de finanțare, dar bineînțeles că nu asta este cea mai importantă.
      Birocrația este un alt lucru care repugnă în RO.
      Pregătirea personalului altă problemă.Asta este legată de calitatea educației.

      00
    • @Sly: Fondurile Europene sunt pe principiul „primul venit, primul servit” d-aia, de exemplu, Oradea a luat fața Vienei la ordinea primirii de fonduri.
      Nu te împiedică nimeni să ai o echipă perfotmantă care să se ocupe 24/7 de proiectele cu finanțare europeană.

      00
  6. @zoso: păi așa se iese cu Porsche de pe o stradă secundară (cu semn de circulație STOP).
    Stai că vin cei 2 Matei și Pirvu Daniel și-ți explică ei de ce ieșirea aia a fost corectă dpdv deontologic, etic și medical. 🤣🤣🤣
    Nimic nu știi… 🤣🤣🤣

    00
  7. De unde stii ca era doctor? Poate era copil!

    00
  8. 7. Câteva filme de care îmi aduc aminte cu plăcere:
    Spartacus
    Ultimul tren din gun hill
    The arrangement
    Lust for life
    Acum a mai rămas în viață numai Olivia de Havilland…

    00
  9. retorica de oțel a oamenilor de stânga (de obicei cu ceva bani): dacă nu ești de stânga ești prost.

    00
  10. Pai da ca SRI a cam sarit calu, orice pahar spart era de siguranta nationala si cand sari calu se intampla lucruri. Cam nasol.

    00
  11. Putin off-topic: Astazi in Maramures s-au inregistrat -32 de grade. Sper ca grade romanesti, nu srilancheze sau alte d-astea

    00
    • Punctul de inghet la palinca este de la – 55 grade !

      00
    • Aia „normala” de 40°C ingheata la -27°C. Nu e Jet A-1 sa inghete la -50°C.

      00
    • @Antohie: 40°C se cheamă febră, nu palincă. 😎

      00
    • La -50 e numa’ bună ca lollipop

      00
    • @John Temple: ai facut vreodata tuica/palinca? Sau macar ai fost de fata cand e scoasa de la a doua distilare si indoita cu apa sa dea gradele dorite? Bagi alcoolmetru si decizi cat mai adaugi. Majoritatea, la care am fost de fata, alegeau 40-50°C si lasau 1-2 sticle cu cate iesea (70°-75°C daca imi aduc bine aminte), dar ala era alcool de frectii, cica.

      00
    • @Antohie: eu am făcut palincă și întotdeauna am „rupt-o” la 54-55°(caldă) ca să se așeze la 52°.
      Horinca are 65°. 😎

      00
  12. Odata si odata trebuia sa se duca si Kirk in lumea celor drepti. Dumnezeu sa-l ierte.

    00
  13. Știrea 3 – rar a mai fost subiectiv așa pe

    00
  14. Știrea 3 – rar a mai fost subiectiv așa pe langa subiect. Alegerea titlui a fost greșită și sunt multe fracturi logice in text…

    00
  15. Click bait-ul 3: Inainte de a pierde o ora degeaba, nu e normal sa vezi prima data ce crede omul insusi despre el? „Sanders self-identifies as a democratic socialist”. Ca dupa aia sa bati campii cum el nu e de fapt socialist. Lolo. Da-i un email si corecteaza-l.

    In rest…alt left much?

    Si este extraordina cand cineva isi da cu parerea despre societatea americana si ce cred ei fara sa locuiasca sau sa traiasca vreodata acolo, macar un an, doi.

    00
    • Cel mai mult mi-a placut asta „companiile nu se folosesc de surplus pentru a majora salarii, ci pentru a-l îngrămădi în conturi. ” Asta crede el ca e visul oricariui CEO sau CFO, sa balteasca banii in conturi? :))

      In alta ordine de idei, nu tre sa ne miram ca ideile astea prind in rromania unde totul se face pe imprumut si acumularea de capital e doar o legenda occidentala.

      00
  16. Top-ul la Revolu a inceput sa fie comisionat de si mai multe banci din Ianuarie, chiar daca inainte nu percepeau comision.

    Aparent cel putin top-up de pe cartile de credit (cel putin Mastercard) sa fie taxat ca si quasi-cash (sursa ar fi Mastercard care a schimbat tipul de „merchant”/vanzator al Revolut care intra in aceeasi categorie ca jocuri de noroc:
    https://community.revolut.com/t/what-is-the-situation-with-the-mcc-for-topup/135195).
    Nu stiu sigur, dar tot de la inceputul anului unele banci (Garanti) taxeaza si top-up-ul de pe cardul de debit.

    Ca e vina Revolut sau nu, daca nu vor face ceva in privinta asta (office local, parteneriat cu Mastercard, etc..) o sa aiba de pierdut comisionale fiind … porcesti (gen 2% + 7 RON per top-up).

    00
  17. Știrea 2.
    @rv Cu mențiunea ca este vinovat nu doar cel care oferă, ci mai ales cel care cere, beneficiarul/ii informațiilor, de ce le cere și cum le foloseste..
    @manu144x Exista un răspuns lung și unul scurt la întrebările tale. Răspunsul scurt ar fi ca sri nu este diicot.

    00
  18. 6. Tin Star – recomandare. Nu știu ce gen ar putea să fie. Nu știu unde să-l încadrez.

    00
  19. Am un prieten retardat, cu pica pe banci. Isi tine in masina constant cateva zeci de mii de euro. Iar daca nu faci nimic cu banii, decat in banca mai bine la saltea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube