Știrile zilei – 4 noiembrie 2019

  1. Toamna . Roșcată . Cai . Castel . Seara . Brunetă . Seara . Apus . Lac
  2. Când capitalismul sălbatic dă greș, tinerii vor comunism
  3. Franța pune la punct trotinetarii
  4. Infertilitatea și făcutul de copii târziu
  5. A decedat muzicianul Leo Iorga
  6. MCDonalds are un nou CEO
  7. Ne place să fie bine, dar nu am cumpăra ceva bine
  8. Cronica de business
  9. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Cineva din tara lui #metoo vorbeste de pericolele socialismului … mda

    00
  2. Este foarte bine ca nu le da voie trotinetistilor sa mearga cu castile in urechi. Si la noi ar trebui sa fie la fel, inclusiv la cei care merg cu bicicleta.

    00
    • Aham, deci aia fara casti in urechi si masinile fara sistem audio.

      00
    • Dar nu zice nicaieri ca nu ai voie cu sistem audio.
      Asadar, boxa pe acumulatori si blana, Gogule. Pardon, talpa. Sau …mana? La trotineta ai mai multe variante. win-win :)

      00
    • Pentru cei 15 minusari, stiati ca sunt casti mici ce le bagi in urechi si nu peste? Stiati ca volumul se poate regla? Sa vedem: ce este mai periculos? Un trotinerist/biciclist cu casti si muzica tare sau un sofer cu boxele la maxim si geamurile inchise pe bulevard la 90 km/h? Dar ma rog, cum zice baxt, fara casti dar poti avea 2 boxe portabile cu acumulator (akai ca na, 250 de lei) lipite de urechi…

      00
    • @verdenpom ai primit minus din cauza argumentului de tipul „Da, dar si aia fac bla bla…”. Faptul ca unii soferi merg cu vitaza si muzica la maxim, nu scuza trotinestii.
      Legat de volum in casti… mersul pe bicicleta/trotineta/motocicleta necesita mult mai multa concentrare decat mersul cu masina, ai nevoie ca toate simturile sa fie alerte si concentrate pe mers, si vorbesc din experienta, nu din auzite. Orice distragere a atentiei poate fi fatala. Te crezi zeu, ca pe tine nu te afecteaza, pana la prima patanie!

      00
    • Zarax – sunt fost curier pe bicicleta multe vacante din timpul liceului si putin dupa. Nu cred ca sunt multi pe aici ce pedalau 150-200 km pe zi cum faceam eu, si da, tot timpul eram cu castile in urehi. Casti in urechi nu peste si volumul la o limita normala. Si iti zic ca pe bicicleta e mai usor cu atentia decat ca sofer. Ai camp vizual mai mare, manevrabilitate mult mai mare la viteze de pana la 40 de km/h

      00
    • Crezi ca auzi mai bine daca ai casti care se baga in urechi? Singurele casti ok pentru mersul pe strada sunt cele cu bone conduction sau cele pentru o singura ureche. O masina este mai usor de observat decat o trotineta sau bicicleta. Cand esti pe doua roti trebuie sa fi mult mai atent in trafic, nu numai ca trebuie sa ai grija sa nu provoci un accident dar trebuie sa ai grija si sa nu te loveasca un cretin care sta cu ochii in telefon. Treaba cu viteza nu are nici o legatura cu subiectul.

      00
    • Asa si ce legatura are stirea aceasta cu faptul ca ala a trecut strada ca pe camp? Ce, nu ai vazut masini lovite de tren cu muzica data la maxim? Daca esti prost poti fi prost si cu/fara casti in urechi. Se numeste selectie naturala

      00
    • @verdenpom – Și eu sunt biciclist și și eu am fost la un moment dat dobitoc și m-am dat cu căști în urechi. Știi tu, descopeream și eu fenomenul mp3, trebuia să SIMT muzica fără de care nu puteam trăi, căcaturi din ăstea. Între timp îmi place să cred că sunt mai puțin dobitoc, ceea ce din păcate nu prea putem spune și despre tine. Ca biciclist ești expus prin definiție în trafic și cu atât mai mult la noi. De ce cristalu’ mă-sii ai vrea să-ți răpești din simțurile de care ai nevoie la capacitate maximă, eu nu prea pricep. Scurt pe doi, eu i-aș bate cu tocul ușii pe bicicliștii oligofreni care se dau cu căști în urechi și mai și cârâie că e dreptul lor. Ah, și chestia asta e valabilă și pentru o grămadă de pietoni absorbiți de altă lume, care se pun în pericol și pe ei și pe cei din jurul lor.

      Mx

      00
    • aveti niste argumente idioate.
      Care parte din volum dat astfel incat sa poti sa auzi si ce se intampla in jur ati ratat?
      Si eu folosesc din cand in cand castile in urechi cand merg cu bicicleta. Dau volumul astfel incat sa pot auzi ce se intampla in jur si pedalez. Sunt tot timpul in alerta, nu mi-a inchis niciun simt castile alea nenorocite.
      Ati mers vreodata?

      00
    • @Gogu_Matalogu nu e vorba doar de volum. e vorba pur și simplu de distragerea atenției. e posibil să nu fii conștient de asta.
      eu am observat la birou. în general nu foloseam căști, la un moment dat mi s-a părut că gălăgia din birou (nu se țipa, dar open-space, o grămadă de oameni) îmi strică feng-shui-ul și am încercat să ascult muzică la căști.
      în mai puțin de o săptămână am observat o scădere a randamentului. nu drastic, dar vizibil. mai ales că era muzică cu versuri. nu erau în română, nici măcar unele pe care le cunoșteam sau îmi plăceau foarte mult. pur și simplu muzica cu versuri în căști îmi distrăgea atenția într-o măsură suficientă încât eu să observ o scădere a randamentului.
      muzica ambientală (în sensul că de la radio/computer cu boxe sau altceva, care se aude uniform în jurul meu) nu are același efect, doar cea în căști.
      când am renunțat la căști, în ciuda gălăgiei din birou, randamentul a revenit la normal.
      și am mai discutat cu oameni care au constatat pe propria piele același lucru.

      00
    • @A niciodata nu am avut probleme, am ramas la fel de atent si in alerta si daca aveam sau nu casti in urechi. Nu stiu de ce scriu la trecut, pt ca si de acum voi proceda la fel.
      Mi s-a intamplat de multe ori sa previn „accidente” eu fiind cu castile in urechi si ceilalati sa ramana surprinsi (egal ca erau masini, alti biciclisti sau pietoni). Asta pt ca mereu stiu ce e in jurul meu si reusesc sa anticipez.

      00
    • @gogu_martalogu – Băbăiatule, zi sincer! Tu, de fapt, vrei să-ți faci reclamă la noul tău film cu supereroi: ”Gogu Martalogu and The Power of the Seventh Sense”. Parcă și văd secvența din deschiderea filmului, în care tu sesizezi cu al Șaptele Simț cum pericolul galopează înspre bătrânica simpatică de pe trecere iar tu o salvezi în ultima clipă, spre uimirea celor din jur. Ropote de aplauze izbucnesc, tu faci meser cu ochiul spre cameră și-ți pui noii ochelari de soare de la Beats, marca ta favorită de căști audio. Tumutul cotidian se reia. Muzică îmbibată în testosteron în crescendo. Oare pe cine va mai salva azi Gogu Martalogu?

      Mx

      00
    • eu am mers cu și fără muzică în urechi și nu am sesizat vreo diferență la felul în care merg, focusul meu rămâne întotdeauna la trafic. Dacă ar fi să mă distragă ceva, ar fi doar oboseala sau plictiseala, și muzică poate ajuta să prevină monotonia.

      00
  3. Bernie Sanders nu vrea comunism, crea socialism de tip tarile nordice. E o mica mica diferenta.

    00
    • Aşa e, există o diferență. Unul e un rahat aburind, celălalt e un rahat împachetat în hârtie roz creponată şi parfumată.

      00
    • „Mica mica” fiind cuvintele cheie. Microscopica am putea spune.

      00
    • Anda are dreptate. Tarile nordice si Vestul Europei sunt mai socialiste ca Romania si nu o duc asa rau, chiar quality of life este mai buna ca in SUA. Acum sariti cu minusurile, daca nu intelegi diferenta dintre socialism si comunism.

      00
  4. Socialismul nordic este de fapt capitalism cu foarte multe servicii sociale(educatie gratis, servicii medicale gratis, etc).

    00
    • In tarile nordice, salariul tau se plateste la primarie, care apoi ti-l da tie daca ai fost cuminte.
      Tot in tarile nordice, rata la locuita se plateste la primarie, chiar daca banii sunt luati din banca.
      Tot in tarile nordice, serviciile sociale au dreptul sa-ti i-a copii din casa daca-i bati sau tipi la ei.
      si as putea sa continui pana maine dimineata cu socialismul.

      00
    • mie mi-au dat salariul direct in cont in tarile nordice, oi fi fost eu mai special?

      00
    • Cand ti-ai facut cont bancar, nu te-ai dus la primarie din resedinta cu un extras sa le spui si lor ?
      Cand te-ai anagajat, nu ti-au cerut de la primarie o adeverinta cu un social number ?

      Pentru ce crezi ca erau toate hartiile alea ?

      Angajatorul plateste salariul catre primarie, care apoi taie isi taie contributiile si amenzile, iar ce ramane ti-l trimite tie in cont.

      00
    • Bai terminati cu kkt-urile astea „gratis, gratis, gratis”. Nimic nu e gratis, totul provine din taxele cu 10-15% mai mari.

      00
    • NOU
      #26

      Bai, Radule,

      eu traiesc de 7 ani in Norvegia si nu are treaba primaria cu salariul meu. Nu am fost la primarie ca sa imi deschid cont bancar. Da, primaria primeste o parte din impozitul meu. Dar dupa ce imi primesc eu banii in cont.

      De unde aveti, frate, ideile astea? Ca sa nu le spun prejudecati.

      00
    • Primăria… :))))
      Da’ce autonomie locala au aia… Le mai trebuie guvern?

      00
  5. Daca as fi american si eu as vrea mai putin capitalism de-a lor in anumite puncte. De exemplu la costul studiilor si al sanatatii prefer sa fiu roman. Dar probabil ca nu e posibil, fiind totul intretesut ca o panza de paianjen. Nu poti schimba o zona importanta a economiei si celelalte sa ramana le fel.

    00
  6. NOU
    #29

    Momentul ăla când vrei comunism, dar în conturile tale sunt milioane de dolari.

    00
    • Americanii si conducatorii lor is o tara de ipocriti minciunosi egoisti,
      ei vorbesc de liberate in timp ce bombardeaza oameni
      ei vorbesc de egalitate in timp ce corporatiile si bancherii nu platesc taxe
      ei vorbesc de discriminare in timp ce i-au omorat pe toti indienii si maltrateaza negrii.

      00
    • Pare că vorbesc în cunoștință de cauză

      00
  7. Asta cu pizza e la fel cum oamenii isi doresc chipurile din lemn dar Ikea si magazinele de mobila din pal ruleaza fin pentru ca sunt ieftine. Imi plac rau lamentarile, ca domne, nu se mai fac produse bune, rezistente din lemn ca inainte, dar cand ii arati ca sunt si costa 2x-3x aaah pai e scump domne, e doar o bucata de lemn. dooh

    00
    • Păi dacă costă de 2 sau 3 ori mai mult decît face? Acolo e problema, ăia bagă prețuri la mobilierul de brad ca și cum ar fi tek sculptat.

      00
  8. Puțoii ăștia de millenniali vor comunism pentru ca habar nu au ce înseamnă, nu l-au trăit și pentru ca e cool sa te razvratesti. Dacă afla ca ar primi YouTube cu porția și Starbucks pe cartela, și-ar schimba opinia radical. Dar hey, toți am fost tineri și prosti la un moment dat iar dacă de prima se ocupa timpul, de a 2a trebuie tu

    00
  9. Articolul cu infertilitatea e puțin publicitate mascată la voucherele doamnei Firea

    00
  10. infertilitatea și vârsta:
    1. femeia vrea să facă copii devreme, că fertilitate și chestii. are 1-2 ani vechi în muncă sau deloc, că o facultate o termini la 22-23-24, economii pt crescut copilul din economii n-are, banii pt creșterea copilului sunt foarte puțini sau deloc, că a avut salariu de începător sau n-a avut deloc, tatăl copiilor e și el la începuturi (sau îi face cu unul cu minim 10 ani mai mare ca ea și atunci e ”pe interes, umblă după unul cu bani”).
    dacă vrea să dea copilul la creșă de la câteva luni-1 an, nu găsește să primească atât de mici sau sunt particulare.
    ”stă acasă” până se fac copiii de grădiniță, n-o mai angajează nimeni că deja se apropie de 30 de ani (poate nu foarte aproape, dar a sărit de 25) și n-are experiență sau ”ce-ai făcut cucoană de ai pauza asta așa mare”.
    eventual tatăl copiilor se satură pe la 30 de ani de viața de familist de când avea 23-24 și o lasă cu 1-2 copii, fără job sau unul plătit ca începător.
    2. femeia așteaptă nițel mai mult să aibă un job stabil, cu un salariu rezonabil, eventual o casă, să nu umble prin chirii cu copii mici și poate niște economii. vai, infertilitate și ”de ce ai așteptat până acum să te apuci de făcut copii?!”
    ca să nu mai discutăm de angajatori reticenți să angajeze femei tinere că poate vor să facă copii sau femei cu copii mici că alea nu stau peste program, mai vor niște medicale, chestii.
    societatea ar trebui să se hotărască ce plm vrea. și să acționeze în consecință, nu doar să dea vina pe femei oricare ar fi situația.
    ca să nu mai discutăm de faptul că o bună parte din infertilitatea aia e și problema bărbatului, nu doar a femeii.

    00
    • 3. Daca le dai casa gratis + ajutor financiar dupa aia tzipa unii despre ele ca’s putori

      00
    • 100% de acord. Stai sa vezi cand sunt d-alea care vor 2 copii si care vor sta 3-4 ani pe bara, cat de greu este sa se angajeze din nou. Iar apoi lumea plange ca „nu mai face lumea copii” sau „doar suedejii fac copii”.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube