Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Dedicatii primesti?! Imi tot sta gandul la fotbalistul ala pt care s-a platit juma de miliard $

    00
  2. Despre românul plecat in Anglia, cam asta văd și eu, după trei ani de Italia.
    Lumea si mediul se schimbă in bine, usor-usor. Dar eu, va și autorul textului, comparăm ceva deja existent in „vest” cu ceea ce e „pe drum” in România. Adică, mai e de mers. :)
    Iar politicienii nu au vreun merit in ceea ce se întâmplă, trebuie reamintit des asta, că văd că își cam asumă chestii.

    00
    • Eu am avut aceeași senzație la întoarcerea în țară, respectiv că lucrurile se mișcă, gradual, spre binișor (cel puțin în București și orașele mai răsărite).
      Doar că eu veneam din Kosovo :)))

      00
  3. Da da da, clasicul vaai ce frumos e la noi, la aia e mai rau, da totusi…bag pla, ma mut in America cum am stabilit. Orice tara are parti bune si rele si pana sa spui de a noastra ca a avansat si ca dincolo e mai rau, e cale lunga . Zice ca n-a vazut gramezi de gunoaie ca in londra? Pai inseamna ca s-o fi invartit fix in centru. Vanzatori amabili? Pai inseamna ca o fi intrat doar in cateva magazine care au angajati cu un program fix. Daca ar fi dat de alelalte 80% unde stau aia care cinspe ore ar fi descoperit ca nu sunt lucrurile asa roz. A, ca nu ai mai dat prin tara decat in concediu si te invarti doar prin locuri centrale unde dai 15 lei pe un pipi..da ti se pare ca sta treaba mai bine. Zic sa stea vreo 2 luni in care sa vada mai amanuntit treburile, nu prin prisma „nicaieri nu e ca acasa, cand te invarti doar in anumite locuri”, si dupa sa revina cu impresii. Atata timp cat nu locuiesti in tara, toate impresiile astea mi se par fix un rahat.

    00
    • Un an in Londra, trei in Italia. Trăit acolo zi de zi. In cartiere, nu in centru.
      România mai are MULT de învățat la materia „amabilitate”. Știu, vesticii sunt falși. Lasă, să fie și românii la fel de „amabil fals”, mie îmi convine.
      De câte ori ați lăsat in față la coadă pe cineva care avea mai puțin de trei produse? Fiți „falși”, lăsați-i! :)

      00
    • @Cristi

      Eu zic ca tu esti axat pe ce e rau. In Kaufland am avut multe cazuri in care am fost lasat in fata ca aveam putine produse si viceversa. Se mai schimba lucrurile, chiar daca nu e ceva rapid

      00
    • Eu chiar fac gesturi din astea si chiar fara nici o falsitate, ca asa sunt eu mai flower power :). Dar stiu ca 90% nu procedeaza asa, nici macar cum zici tu de ochii lumii.. asta e, nici nu se vor schimba prea curand din pacate.

      00
    • M-a lăsat pe mine unu ieri în Kaufland când am cumpărat o piersica și o apă minerală.

      00
    • Unul n-am vazut in UK sa ma lase in fata daca am 2 produse. In Italia in schimb se mai intampla sa mai sari coada. Ce au ei si nu e la noi sunt salariile mari raportat la costuri si infrastructura mai dezvoltata. In schimb gasesti si la ei politicieni tampiti, tarani, mizerie pe strazi.

      00
  4. Nici 98% din tramvaiele din Bucuresti nu au aer conditionat. Dar sa folosim transportul in comun…

    00
  5. Tipul ala cu piersicile are o parare la fel de relevanta ca a mea daca m-as pune in gura cu baietii cu centrala ca nu fac bine ce fac.

    PLM boss, daca ai identificat acest mega neajuns, cumpara toate laditile din market si mergi si vindele unde crezi ca e dispus romanul sa le cumpere mai scump.

    00
    • Logica ta fiind următoarea: ia piersici ieftine din Kaufland și vinde-le mai scump pe stradă sau aiurea. Cumpărătorii vor veni la tine, nu se vor duce in Kaufland sau supermarketuri. Iar povestea asta o faci desigur, cu zero costuri!

      00
    • Nu boss, e logica ta bestiala: „am impresia ca piersicile e prea ieftine, ca asa zic eu.” Daca esti un asa fin cunoscator a pietei fa intermedierea sa profita de dorinta romanului de a cumpara piersici mai scumpe. Cumpara tot ce prinzi si fa nectar si sucuri.

      Nu de alta, da „piersica asta e prea ieftina” e o parare.

      00
  6. Nebunia cu nitro brew?

    00
    • Lasa nitro brew, tu nu auzi ca tot mai multi au contactless ? Probabil 2% din popendulație au si jumate il si folosesc , restul stau in ziua salariului la coada la atm sa retragă salariul.
      Iti dai seama, dupa ce stai 2 ore la coada la finanțe, daca ai noroc , poti plăti contactless. Sau daca te duci la Mânăstire in Bucovina la fel, plătești intrarea cu cardul. nOT.
      Sunt mii de beneficii însă nu ne dam noi seama, când or sa bea politicienii nitro brew d-asta o sa vezi cum construiesc autostrăzi , spitale, cai ferate, scoli , stadioane la Alexandria si toate cele … Ce sa mai , in 10 ani cand se întoarce tipa din USA noi o sa fi depășit deja Japonia.

      00
  7. Bine ca pedepsele pt bani europeni cresc dar turnam in continuare emigranti cu galeata, aia nu-s amenintare destul de grava.

    00
    • Aparent nu sunt destul de grava, si mai duc si la crestere economica nenorocitii. Creste haosul si ni se terfelesc valorile dar economia creste deci avem mai multi bani si un nivel de trai mai ridicat. A dracu dilema asta…

      00
    • plm, scuza de doi bani. daca ar vrea pe bune sa pedepseasca coruptia ar avea o armata de oameni care sa verifice cum se dau fondurile alea. e bine ca aducem sclavi in europa ‘sa creasca economia’ dar nu putem pazi banii care-i aruncam in stanga si dreapta, prostii lu pacala.

      00
    • ps. uitati-va cum si unde se duc banii astia europeni, majoritatea lor sunt luati de o minoritate din aia care primesc bani, si asta pentru ca ‘coruptie’ asa le trebuie la prosti daca arunca bani pe fereastra fara sa urmareasca unde si cum ajung, apoi plang ca uite i-am dat dar s-au fraudat, cu ce plm ajuta ca il baga la parnaie pe ala daca nu mai recupereaza frauda? cu nimic. unde mai pui ca nici pentru frauda nu se intereseaza ce se intampla cu inculpatii, aia baga o spaga la magistrat si scapa usor cu bani de buzunar dupa 2 ani jumate de stat pe tusa(ma refer ca anul de parnaie e mai mic decat anul calendaristic).

      00
  8. Perspectiva aia e asupra Bucureștiului nu asupra României. E o mare diferență între cele câteva centre urbane importante și restul României.

    00
  9. Nu vede nimeni contradicția: Soarele e sus pe cer, caniculă, dar energia se scumpește! Puneți frate fotovoltaice, câte zeci de ani mai trebuie să treacă să ne prindem și noi de schema asta simplă? Soare-> fotovoltaice->energie. Când am soare, am exces de energie acasă, n-am ce face cu ea!

    00
    • Vezi ca in 1-2 ani o sa te bat la cap cu intrebari despre fotovoltaice. Am citit toate postarile tale si suna foarte bine sa fii off grid (char daca nu tot timpul). Dupa ce termin casa, asta e urmatorul tel.

      00
  10. Si in Galati aceiasi situatie la transportul in comun. Autobuzele sunt niste vechituri luate de la sh, unele au facut transport pe aeroporturi la vremea lor, asa ca pe langa faptul ca nu au AC, nu se pot deschide nici geamurile, iar la tramvaie…exista modele cu aer conditionat?
    Mai grav, tanti politruc care ocupa functia de director nici nu-l vede necesar, motivand ca ”sunt statiile prea dese si nu ar fi eficient”. Asa-i cand iti plimbi posteriorul cu masina regiei.

    00
  11. O stire, pe sfarsit de zi: astazi s-au implinit 98 de ani de cand trupele romane au cucerit Budapesta, alungând de la putere regimul bolsevic al lui Bela Kuhn (care proclamase deja Republica Sovietica Maghiară…).
    Cum s-ar zice, am făcut și noi un serviciu coanei Europa, când băieții de bază – franțuji și engleji – erau obosiți și nu mai avea chef de nici un fel de lupte…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.