Știrile zilei – 3 decembrie 2019

  1. Brunetă . Brunetă . Șatenă . Brunetă . Șatenă . Brunetă . Brunetă . Șatenă . Oraș . Castel . Roșcată . Blondă . Roșcată . Frunze . Roșcată
  2. Suport pentru copii
  3. 7 din 10 români sunt săraci
  4. G4media publică o servită
  5. Holzindustrie Schweighofer devine HS Timber Group

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Legea aia antisuedejista nu e discriminatorie? Adica sa afisezi mesaje antisemite iti atrage doar o posibila amenda de la CNCD (ca exemplu), dar daca e antisuedeji se lasa cu puscarie. Nu seamana a suedejie?

    00
    • Punctul 6 nu face decât să-mi dovedească, încă o dată, faptul că am făcut cel mai bun lucru posibil atunci când am părăsit România pentru totdeauna.

      00
    • LoL! Țiganii mi-au dat „mânuțe roșii”. :DDD

      00
    • Probabil si anticonstitutionala.

      Ce sa mai vorbim de proportionalitatea legii.

      Teoretic societatea civila duduie de organizatii care se lupta cu astfel de abuzuri, in practica sa vedem daca au si chef de treaba.

      00
    • Exista vreo lege si antiromanisme ?

      00
    • Si daca acum pui pe blog: „O satra de suedeji a furat din magazinul Unirea bunuri in valoare de 1000 de lei” o sa ajungi la mititica?

      00
    • Cam cati suedeji sunt parlamentari ? Cateva nume ? Gen S. Nicolae, badalau, dupa moaca cred ca si Ciolacu :) ///Stanescu….si astia doar la PSD. Dar sunt in toate partidele …. corb la corb nu isi scoate ochii :) :) :)

      00
    • Or sa inchida si suedejii? Ca cel mai tare ei se urasc intre ei.
      Dupa o bataie cu sabii intre clanuri ar trebui saltati toti pt hate crimes.

      00
  2. 7 din 10 romani sunt saraci pentru ca si-au facut rate la iphone 11.

    00
    • Aww… au rate la casa si masina dar sunt saracuti si nu se mai ajung cu banii. Chiria si transportul in comun le statea in gat. Articolul nu spune si care e nivelul de pregatire al celor 7 din 10 romani ce au probleme cu banii. La pretentii suntem primii.

      00
    • @Valeriu, de ce sa-ti iei Xiaomi Mi A3 la 869 lei cand poti sa platesti din banii aia 5-6 rate la iphone, de ce sa nu-ti cauti adidasi sau blugi la 100-150 lei cand poti lua nike-uri la 500-600 lei. Nu zic sa nu-ti iei si incaltari serioase(gen bocanci sau o pereche de salomon) doar sa nu chitai de foame cand iti ia interviu, iphone-ul nu tine de cald si nici de foame.

      00
    • Vezi ca Romania nu inseamna doar Bucuresti, Cluj, Timisoara sau alte orase mari.

      Si nu inseamna nici doar tineri care stau cu palma in cur si viseaza sa faca bani din nimic, ci si din aia de 40-50+ ani care si daca ar face vreo specializare nu ar fi bagati in seama. Tocmai zilele trecute a fost stirea cu cat de greu isi gasesc cei ca ei un loc de munca bun.
      Da ce zic eu 40-50, cate anunturi sunt in care se mentioneaza ca aia care aplica trebuie sa aiba pana in 30, eventual fara copii, in special pentru posturile destinate femeilor…

      00
    • Tinerii stau in fata blocului la barfa, asculta manele si viseaza serii 7. Cam astia sunt tinerii de azi. Marea majoritate la 30 ani inca asteapta acei 200e pe care-i trimit parintii din Spania sau Italia!

      00
    • toti romanii sunt saraci . nu banii personali sau lipsa lor te fac sarac.

      00
    • @Valeriu:
      – chirie 2 camere bloc din ’70 = 300-350 euro
      – rată 3 camere bloc din 2013 = 270 euro.
      Cine e prostul acum?

      00
    • Rată- București 2 camere, semidecomandat, (er 2 din 7) relativ central, bloc din ’68, confort 1- 1000 și un strop, sub 1100.
      Chirie- oraș reședință de județ în mijlocul câmpiei 3 camere, (et 2 din 4) central, bloc din ’70 confort 1- 1000 lei printr-un noroc chior, în oraș cele cu 2 camere sunt 1000-1200.

      00
    • @Saragea: Ok, boomer.

      00
    • Ionut, cand economia „duduie” toti cei ca tine sunt experti in finante si explica cum rata e mai mica decat chiria dar trec peste faptul ca platesc o locuinta mediocra la pret dublu si fac ca scop unic in viata, titlu de glorie si implinire personala dobandirea unei locuinte. Cand vin vremurile grele se vaita ca bancile sunt hraparete si se milogesc sa se dea legi strambe sa ii scape de credite ca ei au semnat ca primarii. Rata „mai mica decat chiria” a permis dezvoltarea ghetourilor gen Confort City, Militari Residence si alte bombe cu ceas. Lozinca asta a creeat o noua clasa a legatilor de glie.

      Voi vedeti chiria din perspectiva saracului. Una e sa ai bani si sa stai in chirie intr-o locuinta decenta si sa ai flexibilitatea de a te muta si profita de oportunitati si alta e sa fii prins la inghesuiala cand abia ai bani de chirie si esti la mila proprietarului.

      O datorie atrage dupa sine inca una si tot asa. In modul asta ajungi sa traiesti de la salariu la salariu si sa nu iti mai ramana bani de aproape nimic, situatie in care sunt mai bine de 70% din romani cum mentiona articolul. Nu se ajung cu banii pentru ca au facut alegeri proaste sub presiunea anturajului si familiei si in majoritatea cazurilor nu vor sa recunoasca dar in sinea lor stiu ca au facut o greseala si au ramas captivi. De aici incepe un cerc vicios ce merge numai in jos. Daca generatia celor ce au acum 50-60 de ani se plange ca au fost inselati de democratie stai sa vezi ce tristi vor fi cei ce isi platesc ultima rata la casa din prima pensie. Sa vezi atunci jale si tristete, bani canci, sanatate praf, sistem de pensii lipsa, asistenta medicala la nivel de spital de razboi plus problemele personale.

      Confortul mental de a nu avea datorii, de a avea macar cateva mii de euro rezerve (nu vorbim de mai mult) este esential pentru o un nivel de trai decent. Situatia asta iti da libertatea de a alege si de a lua decizii mai bune si de a face pasi reali in ceea ce priveste calitatea vietii si implinirea personala. Degeaba ai un anume statut si ceva prosperitate aparenta daca esti terminat cu nervii si induri la job orice sa nu iti pierzi locul de munca si tresari de fiecare data cand vine vorba de o cheltuiala neprevazuta.

      Credeti ca jandarmii cu suticile au luat banii ca aveau rezerve si puteau pleca oricand din sistem sau pentru ca erau la limita cu banii si nu isi permiteau nici sa plece nici sa refuze o spaga tentanta?

      Fugiti de datorii cat puteti, puneti un bani intr-un cont de economii si veti vedea ca in cativa ani lucrurile vor merge din ce in ce mai bine. Puneti grosul deoparte si traiti din ce ramane si in timp va ramane din ce in ce mai mult. Investiti in voi si veti ajunge sa fiti mai cautati in domeniul vostru la 50 de ani decat la 30.

      Discutia e mult mai lunga, Vali va bate apropouri de ani de zile…

      00
    • da da, schimbător de mentalități, carismă, caritate, pana mea…

    • Recunoaște că e frumușică și că-ți place, măcar puțin. :)
      În rest, textul articolului e…am plâns de emoție…
      Citez:
      „Chiar dacă lumea în care activează este percepută uneori că fiind superficială, Sânziana încearcă să fie diferită și să dea un exemplu bun de urmat.”

      00
  3. antisuedejismul e acelasi lucru ca fascismul, care in Romania e interzis. Cand o lege pe interzicerea manifestarilor si ale discursurilor comuniste in spatiul public?
    Stire bomba: 7 din 10 romani se cred in middle-class, dar ei is saraci.
    Cand vor intelege romanii ca middle-class in Romania nu e ca la americani, unde muncitorii sunt in middle-class, dar varianta lower, iar in upper avem oamenii cu joburi mai bine platite, ca avocatii, medicii etc. In Romania poti fi sarac chiar fiind medic, inginer sau avocat. De ce? ca Romania e o tara saraca si o tara saraca are mai multi saraci decat bogati sau oameni cu un trai decent. Nivel de perceptie

    00
  4. Romania exporta lemn in vreo 600 milioane de euro. Oficial. Cat mai curge pe langa numai vamesii stiu. Maine Sica Orban poate sa dea OUG ”se interzice total exportul de lemn brut. Se dau niste facilitati fiscale pentru oricine deschide o fabrica de mobila , se exporta doar mobila lemn prelucrat minim X%. Aditional pedepsele trafic export taieri ilegale lemn cresc cu 50%, confiscare masina camion sechestru avere pana la recuperare prejudiciu.”

    00
    • Nu poti interzice exportul pentru ca UE, vezi ce vor astia cu gazul. În schimb poti obliga sa planteze la loc

      00
    • Smenul major este la taierea si vanzarea bustenilor – nu la export. La export – 90% trece cu acte pentru ca treaba asta nu jmenuieste doar in Ro – trebuie aranjata si la destinatie… Mai greu de sincronizat chestiile astea pentru o marfa voluminoasa , relativ ieftina ( cateva sute de eur metrul cub). Sunt 2 probleme principale aici – taierea ilegala si utilizarea lemnului taiat ilegal ( care intre timp se albeste). Astea 2 sunt cauza despaduririi Romaniei. Sigur – si astea se pot rezolva relativ usor daca exista vointa.

      00
  5. Votati usere si vor baga si legea pentru interzicerea promovarii practicilor antipoponariste.

    00
  6. Pai si contra antiromânismului nu se da nici o lege? Ah, da, stai ca nu mai e discriminare cand aia zic români spurcati, ca se pisa pe ei de români samd.

    00
  7. „Liviu Alexa, cand acesta nu avea nici o legatura cu politica” – pai ce, acuma are?

    00
  8. Daca blocheaza o strada cu o nunta si primesc amenda, e antițâgănism? :)))

    00
  9. Dupa legea antisuedejism scapi mai ieftin daca linsezi niste suedeji, decat daca ii injuri.

    00
  10. Bine că și-au schimbat austriecii numele firmei, ni se înnoda limba-n gură când strigam lozinci împotriva lor. :D Acum se pot face și rime.

    00
  11. sa nu uitam ca iliescu a zis ca proprietatea privata e un moft. o fi zis-o ca era, si este inca din pacate, un comunist jegos, sau din cauza ca era, si este inca din pacate, un tigan jegos?

    00
  12. Pentru o secunda am fost fericit crezand ca stirea de la pct 7 e din Romania :D

    00
    • Eu zic să te bucuri. În zona aia de Bruxelles circulă tuciurii cu viteză mai tot timpul. Fără permis, că mulți dintre șoferi sunt minori. Ghinionul șoferului a fost că era poliția în spatele lui. Altfel o ardea liniștit cu 70 în zona cu limită de 30.
      Așa li s-a urcat şi magrebienilor la cap…au dat beljienii o lege antițigănism, ceva.

      00
  13. Ce e aia „suport pentru copii”? se poate achiziționa de la Ikea?
    Influensări…

    00
  14. Halal digi, asta e presa din România…
    7 din 10 romani prea săraci să-și cumpere mâncare și sa achite cheltuieli curente, asta zice titlul. Și aberează în continuare în articol. Care dovedește mai mult analfabetismul funcțional decât altceva. Sau cum se creează un fake news din lene și/sau lipsa de subiecte bombastice.
    Studiul privește 5 probleme economice, adică cheltuieli care nu au putut fi suportate la un moment dat în perioada la care se refera studiul.:
    1.cheltuieli de baza alimentare
    2. Cheltuieli întreținere locuinte
    3.cheltuieli cu obligații și plăti curente
    4.cheltuieli cu vacante
    5.cheltuieli cu probleme financiare
    apărute neprevazut
    Daca ai fost cel puțin într-una din cele 5 ești în aia aproape 7 din 10. Dar din articol se înțelege ca 7 din 10 au avut problemele de la punctele 1-3 (sau 1 și 3, sa zicem)
    În studiu se arata și câți oameni au avut toate cele 5 probleme, apoi 4, 3, 2 sau doar o problema.
    Evident, cei care au avut 5 probleme sunt cei care sigur au avut-o și pe cea cu mâncarea. Aia sunt 2,4% dintre romani.
    Daca ai avut doar problema 5 sau 4 nu înseamnă că ai fost prea sărac ca să-ți cumperi de mâncare și să-ți achiți dările curente. O problema au avut 22,3% și 2 probleme 24,2%.
    7 din 10 suna mai sexy decât 32,5% rata riscului de sărăcie si excluziune sociala sau 16,8% rata deprivarii materiale severe. Care sunt procente mari, dar nu destul pt necrofagii ăștia din presa.

    00
    • Titlul e bombastic…..asta e presa de la Cristoiu incoace, care a impamantenit in anii 90 aceste ,,titluri” de kkt.
      Ideea e ca datorita cresterilor de pensii si salarii, preturile au crescut constant in ultimii ani, la marfurile si alimentele de baza, precum si la servicii/utilitati. Sectorul privat nu a putut tine pasul cu aceste cresteri si de aici problemele de efectuare a platilor. Intr-adevar sunt punctuale si nu este o regula. Mai intarzii o zi -doua cu intretinerea, mai renunti la HBO si Superone :) etc. …. dar pana la titlu e cale lunga.
      Oricum e greu pentru cei angajati in firme mici si medii. Exemplu personal, castigam dublu decat sotia acum patru ani, acum are ea (bugetara) cu un sfert peste mine.
      Am incercat sa gasesc in alta firma, dar la interviurile finale, salariul propus era mai mic sau egal cu cel actual si fara posibilitati de promovare.

      00
    • Da, e mai greu pt unii, dar per total, 68,3% ala e cu 6,3% mai mic decât valoarea din 2015. Probabil e efectul creșterilor de la bugetari + creșterile de la o parte din privați.
      Poate spun în reportaj și despre evoluția indicatorilor, în articolul scris nu apare nimic. Oricum, niște scârbe, indiferent de motivul pentru care au interpretat astfel studiul: prostie sau proasta intenție.

      00
    • Mi se pare spectaculos cum rata derivații materiale severe (aia de 16,8%) e 19,3% în regiunea București Ilfov, fiind si singura regiune în care a crescut fata de 2017.

      00
    • *deprivarii

      00
  15. Avem legi care sunt anti-discriminare.

    De ce trebuie anti-sovinism, anti-suedejism, etc. ???
    Asta consider eu ca e discriminare. Din partea guvernului!
    Trebuie sa tratam cu toata seriozitatea orice act de ura si agresiune de orice fel impotriva unei categorii si impotriva tuturor.

    Cu ce sunt mai speciali suedejii? Poate ca ar trebui sa ne uitam pe statistici si de acolo sa tragem niste concluzii: adica mai putine ajutoare sociale, verificarea averilor si altele. Si asta nu e discriminare, ci aplicarea legii egala pentru toti.

    00
    • Sunt mai speciali pt ca sunt mai defavorizați decât alte categorii. Ajutoarele alea sunt un efect al faptului ca erau îndeajuns de defavorizați ca să se încadreze sa le primească.
      Asta e adevărul, trebuie ajutați mai mult decât alții (da, da, unii sunt și bogați..), ca să nu ne trezim ca am înstrăinat o parte a populației care o sa reprezinte din ce în ce mai mult din viitorul tarii. Da, poți sa dai cu curul de pământ și sa vrei sa se integreze de la sine, dar nu merge asa.

      00
    • @S: Sigur. Dar, pot sa cer sa respecte legea, la fel ca mine si ca altii? Pot sa cer sa nu ma agreseze pe strada, pe mine sau pe cei ca mine, adica e vorba de cei ce respecta legea?

      00
    • A zis cineva ca nu poți?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.