Știrile zilei – 23 decembrie 2019

  1. Șatenă . Brunetă . Lyra . Apus . Brunetă . BrunetăRoșcată . BlondăBlondă . Blondă . Blondă . Brunetă . Blondă . Apus . Apus . Verde
  2. Observații la 30 de ani
  3. Decizia dublării alocației pentru copii e bună
  4. 424 localități nu au motiv să existe
  5. Ca și polițiștii, elevii protestează doar când e vorba de bani
  6. Tolontan a descoperit că politicienii cumpără presă
  7. Un primar și-a mărit singur salariul
  8. Un constănțean o să afle cum e cu crypto
  9. Lada Niva va avea airbaguri
  10. Cum fac antivacciniștii bani
  11. Discursul președintelui Iohannis la preluarea mandatului
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Apropo de aia cu dublarea alocatiei: romanii „nediscriminati” au cu totul alte motive pentru care nu fac (mai multi) copii, decat cunatumul alocatiei, sau marimea impozitelor. Le mai spun, sau le stiti cu totii?

    00
    • bagă mare, facem un articol separat.

    • Interesant subiect, poate continui tu:
      confortul (seriale, masina, mancarea la domiciliu)?
      realizarea individuala (suntem mai buni decat parintii nostri)?
      tehnologia (p0rn vs convingerea unui partener)?
      confortul (2) (gradinita? greu de gasit, program aiurea, scoala din cartier? e cu ‘minoritati’, e ‘proasta’).
      jobul ‘stresant’ fie prim manageri fie prin hiper concurenta
      hiper-concurenta – primul la semafor, primul la job sa bem o cafea, primul in exprimarea unei opinii, deci primul care zice ca pruncul a luat un 10

      00
    • Generatia mea a prins ceva ani de comunism, cand ne inghesuiam familionul de 4+ persoane in 2 camere, apartament tip vagon. La Revolutie de-abia intram in adolescenta, deci m-am format ca si adult inca in era euforica a anilor 90, cand pe ai nostri incepea sa ii apuce frica zilei de maine. De-aia ne-am pus ca obiectiv sa facem cat mai multa scoala, si sa plecam undeva mai bine.
      Avand in vedere cele de mai sus, noi stim ca la standardul de viata la care am visat, si pentru care am muncit, nu se poate creste inca un copil cu aia 300 de lei in plus. Atat e taxa la gradinitele de stat, stiti voi, alea gratuite.
      Partea a doua, reducerile de impozit – niciodata, dar niciodata nu sa redus impozitul atat de mult incat sa simti la micro-nivelul de familie. In plus, noi astia cu ceva scoala stim ca Romania nu are surse de venituri altele decat impozitele, si ca tot pe seama noastra a salariatilor se strange bugetul, grosul venind de la corporatii. Apoi statul ne mai prinde o data, si ne arde si in calitate de soferi, tot pe noi.
      Deci nu, nu din alocatii si impozite putem fi convinsi sa aducem mai multe suflete in tara asta, ci umbland la (adica dat un sut in cur) jigodiilor care conduc.
      Si daca nu ma uraste lumea destul, hai sa mai sau un motiv: sarakii contribuie si putin la buget, si voteaza si prost. Apoi au pretentii de tot felul de ajutoare de la stat, adica de la buget, adica tot din banii nostri. De aici si frustrarea mea fata de chestii gen masini abandonate pe domeniul public. E clar ce gen de oameni le abandoneaza: sarakii, dar nu toti, ci ai care dupa ce ca sunt asistati pe carca noastra, iar alesii lor ne fura banii, mai sunt si mizerabili aratandu-ne ce tari sunt ei ca incalca legea si nu le face nimeni nimic.

      00
    • Dacă as avea copil și situația de acum, m-aș pisa pe aia 300 de lei. Sa dea la cine are nevoie mai mult.

      00
    • 300 lei în plus la alocație sunt degeaba… O să fim mai mulți, dar cam atât. Iar o mare parte din copiii făcuți pentru că s-a mărit alocația vor avea nevoie de alte ajutoare când vor crește mari.
      Poate ar fi fost mai util să ai alocația la un nivel simbolic (max 10 lei) dar:
      – angajezi personal suplimentar la grădinițele de stat pentru a putea prelungi programul până după șase. Acum programul e până la 5, dacă termini mai târziu trebuie să dai copilul la grădiniță privată. Și să plătești în privat pentru al doilea copil e mai greu.
      – voucere / subvenții pentru after school la elevii de școală primară în funcție de venit.
      – construirea unor cămine pentru liceeni plus o subvenție (eventual pe 2-3 trepte în funcție de venit, nota și nivelul liceului) pentru a permite celor de la țară să învețe la un liceu mai bun. În prezent mulți nu se mai înscriu la liceu (sau se înscriu la licee unde nu învață nimic dar sunt aproape) pentru că nu își permit să achite prețul întreg al cazării.
      – mărirea pragului la care se acordă bursă socială pentru studenții de la cămin însă banii să fie plătiți direct căminului și cantinei pentru achitarea unor mese de genul „meniul zilei”.
      În felul ăsta ai încuraja natalitatea la cei care chiar vor să dea copiii la școală și să îi vadă că se descurcă singuri când or crește.

      00
    • să păstreze modificarea făcută recent, în sensul că un elev poate cumula bursa socială (acordată pe motiv de venituri ale familiei) cu bursa de studiu (acordată în funcție de note).
      până recent nu era posibil, ceea ce mi se pare o mare măgărie.

      00
  2. Articolul cu alocatia edte incomplet: ar fi trebuit inceput, cu litere bolduite, sau sfarsit, in loc de incheiere, cu urmatorul paragraf: desi masura este buna, nu este meritul celor care au initiat-o sau celor care au votat-o, acestia doar vrand sa-si faulteze adversarii politici. N-a fost gandul nici al liberalilor, nici al psdistilor la sporul natalitatii romanilor.
    Altfel, lasa impresia ca trebuie sa ridicam statuie cui nu trebuie.

    00
    • Dar asa este dintotdeauna in politica, nimeni nu face ceva pentru popor, face pentru grupul lui de interese si cateodata se nimereste bine si pentru prostime. Lupul nu vaneaza ca sa mance si cioara ceva resturi

      00
  3. pana la airbaguri nu vezi bre ca deja o fac startrek? ii pun priza de 12v. ca tot vorbeam de mareata industrie comunista.

    00
  4. La alocatiile copiilor cred ca daca le stabilea ca valoare/zi cat e si un bon de masa era mai usor de acceptat de toate partile.
    Dar si blocata achizitia de bauturi alcoolice, tigari etc (desi la magazinul satesc li se rupe lor de regula asta si acum)

    00
  5. Urâtă e lada aia. Mă tot întreb de ce consideram noi produsele rusești de calitate, când prin diverse documentare se arată cat de puțin te puteai baza pe ele.
    Erau ale noastre chiar atât de proaste sau le disprețuiam noi chiar atât de mult? Cred că adevărul e undeva la mijloc.
    Dar tot urâtă rămâne Lada.

    00
  6. Pentru multi copii, nedecontarea sau decontarea doar parțiala a transportului, înseamnă că nu vor mai merge la școală. Scurt.

    00
  7. Cand guverna pesedeul, pnl a facut un amendament sa se mareasca alocatia. S a votat si dupa care s a marit. Era plin facebookul de penelisti care se laudau ca au marit ei alocatia…..
    Acum cand pnl e la guvernare, pesedeul a facut exact acelasi lucru. Penelistii au facut scandal, ca bugetul, ca kkt, au scos cartelel de vot, ca ajunge tara in faliment,etc
    😂😂😂😂😂

    00
  8. De ce sa nu aibă motiv sa existe 424 de localități? Dacă oamenii vor sa trăiască acolo? E aiurea pt cei forțați sa trăiască acolo, aia trebuie ajutați.

    00
    • Ei pot să trăiască bine-mersi unde vor. În pădure, în peșteră, pe malul gârlii. Doar că nu e nevoie să fie „localitate”, adică să aibă primărie, consiliu local… Ar trebui o limită de minim 7000 de locuitori pentru o „localitate” și 20.000 pentru un oraș.

      00
    • Pai asta nu se explica clar in articol, ce înseamnă localitățile alea? Se refera la comune sau la sate ? Toate satele sunt grupate în comune (formate din unul sau mai multe sate) Eu știu ca localitate e orice asezare, adică orice sat sau oraș, nu se refera doar la comune și orașe.
      Iar o asezare ar trebui sa fie considerata oraș în funcție de mai multe caracteristici. Dacă are doar 5000 de locuitori dar majoritatea lucrează în servicii și industrie, iar marea majoritate au canalizare, apa curenta, eventual și rețea de gaz, nu poți sa zici ca e o asezare rurala. Nici în prezent nu e populația singurul criteriu.
      Dar la comune, da, poți sa le regrupezi, unele sa fie formate din două-trei comune de acum. Sunt multe comune în tara care sunt lipite fizic unele de altele, pot fi și administrativ unite.

      00
  9. cel cu crypto plateste 16% impozit, pe alte meleaguri e considerat „capital gain” si plateste 50% impozit.

    00
  10. Nu, masura cu dublarea dublarii alocatiilor nu e deloc buna. Copii aia cu care cineva spera sa fie atat de multi incat sa plateasca pensiile batranilor nu o sa ii ti in tara cu salariu minim de 1300 si salariu mediu de 2200 daca la vecinii de langa noi poti castiga de 3 … 4 ori mai mult.
    In plus incurajezi lenea.

    Este o masura foarte foarte foarte proasta. Daca maririle astea doua de catre 75lei respectiv 150lei erau la salariu minim si mediu, si ar fi adaugat in fiecare an cate 10% la salariu minim poate pana implineau copii astia 18 ani am fi locuit intr-o tara din care sa nu isi doreasca sa emigreze.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.