Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Niciun raspuns din partea supermarketurilor si nici nenea din Branesti nu a pus vreodata cum ca s-a interesat. Undeva se pierde firul branzei.

    00
    • corect! ne trebuie si parerea supermarketurilor. pe ce motiv se refuza comercializarea branzei romanesti de la micii producatori? eu vad si cumpar branza sau cascaval romanesc din supermarketuri, dar alea de specialitate: horezu, nasal, artesana etc…

      00
    • cumparam cheddar maturat (cica) de la Prodlacta Brasov. diferente enorme de calitate de la un lot la altul. de cativa ani iau numai englezesc de la Lidl, aceeasi calitate si pret mult mai bun, mai ales daca prinzi si promotie.

      00
  2. 2 mai e de un jeg absolut,plaja e la umbra șantierului naval ,apa marii e plina de fecale ca aia nu au canalizare/statie de epurare,fara turisti ar muri de foame si ei fac gura ca aia din Barcelona ca le intra grase in dughene !

    00
  3. baga si ceva sa ne descretim fruntile pana e gata articolul cu initierea in topoare a lui cetin

    Premiile Galei MTV

    Videoclip – Camila Cabello ft. Young Thug – „Havana”
    Artistul anului – Camila Cabello
    Cântecul anului – Post Malone ft. 21 Savage – „rockstar”
    Cel mai bun debut – Cardi B
    Cea mai bună colaborare – Jennifer Lopez ft. DJ Khaled & Cardi B – „Dinero”
    Cel mai bun hit POP – Ariana Grande – „No Tears Left to Cry”
    Cel mai bun hit HIP HOP – Nicki Minaj – „Chun-Li”
    Cel mai bun hit LATIN – J Balvin, Willy William – „Mi Gente”
    Cel mai bun hit DANCE – Avicii – “Lonely Together” [ft. Rita Ora]
    Cel mai bun hit ROCK – Imagine Dragons – “Whatever It Takes”
    Cel mai bun videoclip cu mesaj – Childish Gambino – „This Is America”

    00
    • Cantecul anului – Post Malone – Rockstar
      Nu am auzit in viata mea o melodie mai proasta ca aia! Never fucking ever!
      Nu reusesc sa inteleg cum anumite melodii, care sunt de tot cacatul, ajung pe radio si difuzate in continuu…

      00
    • Probabil pentru ca pompeaza si ei niste bani la cel care face playlistul. eu inca am un scurtcircuit la cel mai bun hit HIP HOP – Nicki Minaj – „Chun-Li”

      00
    • gala mtv si alte chestii de genul asta au cam devenit inutile, de cand muzica se descoperă pe internet.
      pentu ce validezi aiurea niște artisti care deja sunt în top și piesele lor sunt deja mai futute ca curvele virgine și trebuie lasate să moară?

      00
  4. dupa articolul tau despre pah am intrat pe catavencii dupa multa vreme, senzatia similara cu atunci cand am intrat la Herculane de curiozitate.

    drepta dupa autori: PAH, Buscu, Dinescu. Confederatia lichelelor.

    si ca spectacolul sa fie complet banner mare cu ceva proiect finantat de PMB.

    00
  5. Legat de brânza românească. S-avem pardon, dar înafara de 2-3 feluri mai de doamne-ajută, brânza românească e nașpa. Am cumpărat brânză din piețe din mai multe țări din Europa și numai la noi am văzut cașuri leșinate care nu au fost trecute printr-un minim proces de maturare. Primesc de la un prieten din republica Moldova brânză de oaie pusa în saramură de bunicul lui, care nu e procesator și nici fermier de anvergură – brânza aia bate la fund toată telemeaua carpatină.
    Se poate și la noi, dar numai când fermierii o sa înțeleagă că nu pot sa vândă cașuri leșinate pe post de brânză. De exemplu, eu nu mai cumpăr parmezan de când am descoperit brânza de Praid, care e un produs bunicel și se vede că niște oameni s-au străduit să facă treabă bună.

    00
    • Mai incearca..faptul ca anumite tipuri de branzeturi nu sunt cunoscute, nu inseamna ca „branza romaneasca e naspa”! Vezi ca fac unii niste soiuri de branzeturi de iti pica falca. Doar ca deh, sunt pe la tara oamenii si nu se obosesc sa le comercializeze mai mult decat au nevoie, respectiv vanzandu-le turistilor care dau peste ei. Ultima oara am mancat un soi de branza, nu stiu sa zic ce era, luat de prin judetul Brasov, bai nene ce farfaslacuri maturate in pesteri si bla bla bla la patruj’ de lei kilu, asta zici ca efectiv era esenta de lapte cumva adunata intr-o branza cremoasa si atat de gustoasa ca daca n-ar fi avut coeficientul de grasime atat de mare, as fi mancat 3 zile doar asa ceva. Se mai face prin zona Suceava tot ceva soi de branza ciudat, care seamana cu aia de burduf la aspect, da nu e de burduf si nici cas nu e…nu ma pricep fiindca am primit-o deci nu am informatii, da e al naibii de gustoasa. Dar ideea era ca sa spui ca noi nu avem branzeturi bune, mi se pare aiurea. Ca nu stiu multi, sau ca nu ii intereseaza sa urmeze retetele si scot mizerii la vanzare, asta e partea a doua..

      00
    • Cunosc cazul unui întreprinzător din apropierea Bucureștiului cu care am colaborat o vreme. Are două ferme de vaci, are propria fabrică de procesare a laptelui dar… tot importă lapte praf (în cantități substanțiale) din Polonia și Ungaria. Bineînțeles că pe toate etichetele produselor lactate scrie 100% natural.

      00
    • Sunt de acord cu tine. As adauga insa ca si la producatorii care mai fac branza buna, calitatea difera semnificativ de la lot la lot. Se pare ca oamenii astia nu au controlul tuturor parametrilor pentru a face lactatele la fel. Eu cumpar cascaval de la un magazin din sat care cumpara de la fabrici locale. Vreo 3-4 feluri de cascaval. E o loterie daca nimeresti bun sau fara gust. Oamenii nu cumpara branza de import din ambitie, ci din cauza ca au aceeasi calitate si gust cu care s-au obisnuit, nu experimenteaza de fiecare data cand se duc la magazin.

      00
    • Este posibil ca alimentația vacilor să influențeze calitatea laptelui. De asemenea, dacă tocmai au fătat sau fătarea a fost acum mai multe luni. Mai ales la producătorii care adună lapte de la țărani.
      Îmi povestea tata la un moment dat că i-ar fi spus un nene care vine cu brânză la piață că preferă să țină vacile (n-are prea multe) exclusiv pe cereale tot timpul anului, fără să le treacă vara pe iarbă/lucernă pt că a observat că asta păstrează constantă calitatea și gustul brânzei și își păstrează clienții (care nu se mai plâng că „data trecută a fost mai bună/proastă, etc). Cheltuie mai mult, dar își păstrează clientela și n-are probleme cu vânzarea.
      Dar nu toți sunt capabili să ajungă la concluzii d-astea.

      00
  6. Urâtele să nu se mai plimbe prin stațiuni în bikini:
    Si vanzatoarea de la magazin sa nu uite ca cei in chiloti ii ofera ei o paine.
    Mai are si pretentii de cravata sau smoking acum ? Daca era un articol despre oameni care merg in bikini la opera mai intelegeam.

    PLM, e vara, e soare , dureaza doar 3 luni pe an…..

    00
    • De fapt era ofuscata ca se revarsa burtile domnilor pe tejghea, ca daca ar fi vazut si ea neste abdomene lucrate nu mai era la fel de deranjata ca se umbla in chiloti

      00
    • Gizas, și da exemplu excepția, nu știu ce oraș din Italia. Apai am fost și eu în alte locuri din italia și în Spania , iar turiștii umblăm tot așa.
      Nu umbla la ei acasă pe bulevard așa ! Ei uite că de aia e vacanta și e stațiune. Sa se umble așa. Sincer, pe mine mă enervează că trebuie să le văd vara șosetele tuturor. Mai bine ii vad in slapi sau picioare goale. Toți avem fixuri, sa nu incepem, că ajungem sa interzicem și pantalonii scurți, ca in Iran sau Arabia saudită.

      00
  7. >>>Românii se împrumută cel mai scump din UE
    Românii se împrumută cel mai scump din UE. Robor la 3 luni este cel mai ridicat indicator de acest tip din UE, în timp ce echivalentul din Bulgaria este negativ

    Mă amuză teribil articolul, inclusiv tabelul de mai jos.
    Pe o parte, ignoră lunile anterioare (dacă nu și anii de asemeni) când era ROBOR-ul mic iar Polonia l-a menținut la același nivel mare (comparând lunile de început ale anului) în timp ce Regatul Unit îl crește și acesta treptat (era știrea cum că LIBOR-ul Britaniei va crește până la 5 puncte).
    Pe de altă parte, mă amuză cum e compară economiile harcea-parcea dintre atâtea țări.
    Pe o altă parte, aflu că acum, EURIBOR-ul e bun, deși într-o vreme era extrem de rău.
    Și-ntr-o ultimă parte, lumea ori a uitat, fie se preface că a uitat, cum că unele țări ca Suedia au dobândă negativă pe conturile de economii – adică, în loc să ai de la bancă dobândă pozitivă pentru banii care-i lași în cont (luna asta ai 5 lei, pe luna viitoare ai 5 lei și 10 bani), țările ca Suedia cu dobândă negativă îți iau bani din contul de economii, chipurile, să forțeze oamenii să cheltuie banii (apropo la ce mai e bun online banking-ul și digitalizarea informațiilor private ale oamenilor dar, poftim, Suedia se vrea țară fără bani gheață iar xenofilii se uită admiranți la asta, mustăcind încet din gură „și noi trebuie să facem ca ei”; detalii și detalii, fatalism mioritic) ca să frece economia.

    Nu mai zic de taxe, impozite, prețuri, chirii, ș.a. că n-are rost.

    >>>Bușcu, cațavencul mafiei

    :lol:
    Ce nervos e Burduja și ai lui din anturaj.
    E amuzant când ăștia se ceartă, păcat că ne lăsăm descoperiți la orice pericol din afară… dar la ce să te aștepți, xenofili certându-se/bătându-se cu alți xenofili.

    >>>Urâtele să nu se mai plimbe prin stațiuni în bikini
    Sute de turiști transformă orașele de pe litoral într-un bazar plin de chiloți și sutiene colorate

    ‘Ai să ne dăm cap… mai întâi, au avut probleme cu voucherele de vacanță (aș avea ceva de spus pe tema asta dar nu mai are rost), acum ne deranjează turiștii în chiloți, pe litoral, fiindcă vor să-și ia o apă minerală, juma’ de litru, la un preț normal de două sticle la 2,5 litri.

    Dar stai, ce spune autorul mai jos? Să citim:

    >Astfel de scene se petrec zilnic în orașele de pe litoral. Femei și bărbați fără pic de jenă, călătoresc cu mijloacele de transport în comun sau pe bulevarde în costume de baie. Oricât am căutat în legislația noastră, nu am găsit nicio sancțiune pentru acest comportament. În schimb, google îmi spune că localnicii din orașul italian Vietri Sul Mare s-au săturat de astfel de imagini, iar primarul a decis ca instituie o amenda de până la 500 de euro pentru oricine umblă în costum de baie și nu se află la plajă.

    Uau, superb! Nu numai că e non-problemă asta, dar autorul repetă (bine, insinuează, face apropo) mantra xenofililor: „Să facem ca alții fiindcă așa am văzut la ei – să se interzică, mneeeaah!”

    Se zbate limbricul comunist-securist și xenofil din postarea aia, din comentarii (cu o excepție, două) și ale ălora care se vaită de chiloți colorați pe litoral – culmea, nu? Era mai bine pe vârf de munte…

    >>>Brânza românească
    Costel Caracaş, un mic fermier din Brăneşti, se revoltă: De două luni stau cu 4 tone de brânză pe stoc. Supermarketurile nu vor marfă românească. „Noi nu putem să mâncăm brân­za noastră, care e fă­cută 100% din lapte, tre­buie să aducem din Ger­mania şi Polonia.“

    Nu ziceau xenofilii că „foarte bine, așa le trebuie ăstora, că nu lasă UE-ul”? Eu așa țin minte perioada cu „Să se vândă 51% din mărfurile romțnești în supermarketurile străine” inițiate de Tudose (parcă).
    Ce facem, reluăm filmul?

    00
    • Nu știu cât de xenofil e, daca a luat exemplul unui singur oraș din vest, in timp ce în restul e tot liber la costum de baie pe strada în stațiune. Ca la noi.
      Am eu o xenofilie cu Suedia . Acolo doar dobânda se plătește pe maxim 35 de ani, principalul se plătește uzual in peste 100, de către moștenitori.

      00
  8. @branza – am mai spus si o s-o mai spun: sunt jdemii de producatori mici de branza, lapte, ciocane, cuie si clesti care se plang ca supermarketurile mari nu ii „agreaza” – si totusi, nu am vazut nici pana in ziua de azi o asociatie facuta din micii producatori care sa deschida un hipermarket doar cu marfa lor.

    Gen „Cucu SRL” din cuca macaii a contribuit cu 1% din fondul asociatiei (stiti voi: cumparat/inchiriat teren, hala, infrastructura, etc) si are dreptul sa-si expuna 3 rafturi in raionul cu branza.

    Ok, poate gandesc prea departe. Sa vorbim de ceva mai simplu: nu am vazut nicio intiativa a producatorilor mici prin care sa eticheteze intr-un mod aparte produsele lor, sa creeze un brand, ceva care sa le distinga de main-stream. Nu am vazut niciun panou pe marginea drumului in care sa convinga/incurajeze consumatorii locali sa cumpere produsele locale pastrand banii in economia locala.

    Dar nu, toti prefera sa spuna ca hipermarketurile mari le-o dau la gioale, ca le pun conditii de calitate, cantitate, pret, ca ii obliga sa puna brandul hipermarketurilor pe produsele lor … si prefera ca „statul sa le dea”.

    00
  9. Nu e vreo mare surpriza articolul despre doru buscu. Dar nici nu tapalaba nu imi e rusine. Pe vremea chiorului, nu stiai unde se termina curul lui base si unde incepe nasul lui tapalaba. Imi place acum, cand se dau in gat unul pe altul

    00
  10. Pai ala daca are branza asa buna cum zice, ii dau eu un sfat. Deschide un magazin propriu de desfacere, fa niste reclama, daca produsele sunt bune treaba merge de la sine. La supermarket e mai greu, probabil calitatea difera, si mai mult ca sigur nu poate furniza saptamanal cantitatile cerute. In rest, toatr fetele/femeile bune sa mearga doar in bikini pe strada. Alea mai grase nu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube