Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

5 comentarii

  1. Neatza.
    Dom’le, am si eu o problema: intre blonde, roscate si brunete, unde au disparut șatenele? Ca bruneta indicata (intre „insula” si „Venetia”) mie imi pare șatena!
    ȘATENE DIN TOATA LUMEA, UNITI-VA!

    00
  2. Apropo de educatie – o parere de om oarecum asociat domeniului (adica ma ocup de copiii de scoala generala ai unui frate, plecat din tara, si mai colaborez cu niste institutii de invatamant superior, colaborator extern):

    Scoala e in degringolada, nu e atat o problema de competenta a cadrelor didactice sau de programa, cat e o chestiune de dezorganizare a societatii cand vine vorba despre cum este educata generatia tanara. Ma refer aici nu doar la ce se intampla in scoala, ci si la ce se intampla in afara ei.
    In scoala, problemele sunt cunoscute: salariile proaste deresponsabilizeaza complet cadrele didactie. O invatatoare cu 8 milioane net ajunge foarte repede sa considere ca face o favoare tuturor ca vine la ore (mie mi-a spus-o in fata, dupa o sedinta cu parintii). Un profesor cu 12 milioane va ajunge la concluzia ca mai bine isi menajeaza vocea la ore, ca o sa aiba nevoie de ea mai pe seara, la meditatii. S.a.m.d.

    In afara scolii, principala problema este lipsa de preocupare a parintilor pentru proprii copii. Sau, atunci cand se preocupa, o fac aiurea, incomplet sau prea tarziu. Copilul e ca un animalutz, se adapteaza la comportamentul adultului: daca vorbesti cu el permanent si il tii din scurt, isi vede de treaba. Daca il ignori si il lasi sa-si faca de cap, la scoala si acasa, compensand lipsa ta de timp/interes/disponibilitate prin rasfat cu diverse gadget-uri, atunci s-a terminat.

    Cine vrea sa vada de ce ne asteapta ani grei dpdv al resurselor umane, sa mearga la o sedinta cu parintii, la o scoala din vecinatate, si sa numere cati parinti sunt in clasa.
    Eu am facut un experiment la o scoala din Militari, langa mine, intr-o seara cand am vazut masini parcate aiurea mai multe decat de obicei, pe la 18.00 – asta e semnul ca „e seara de sedinte cu parintii”. I-am spus portarului ca m-a blocat cineva cu masina si m-a lasat sa intru si sa merg din clasa in casa, „cine e cu Fabia gri” bla, bla… Am intrat in 9 clase, nicaieri nu am numarat mai mult de 10 parinti. In cel mai fericit caz, daca o clasa avea 20 de elevi, atunci erau jumatate dintre parinti prezenti. La o clasa de 30 de copii, erau doar o treime. QED

    00
  3. W(ho) TF is Maria Lazar cu care trebuie sa vorbeasca Sova?

    00
  4. Uite ma productivitatea slaba bat-o vina.
    Al naibii cu romanii astia care nu au productivitate.
    Si educatia este un factor ce influenteaza producitivitatea dar si investitiile.
    Cati romani au tractoare si autovehicule noi cu toate functiile necesare pentru a asigura un mediu de lucru eficient ?

    00
    • Asta cu productivitatea e o scuza ieftina (si praf in ochii fraierilor) sa se mentina salariile in tara asta la un nivel mizerabil. Productivitatea tine de management, nu de simplii lucratori care isi fac oricum treaba (altfel sunt dati afara).

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube