23 comentarii

 1. Buna aia cu buletinele. Ma intreb daca metroul va fi gata pana atunci.


  Comentariu apreciat. Thumb up 31 Thumb down 2
 2. Cardul de sanatate a costat 200 milioane euroi. Asta o fi macar 300?


  Comentariu apreciat. Thumb up 26 Thumb down 1
 3. Oare cine va castiga licitatia pentru cardul electronic de identitate? Teamnet, Siveco?
  O sursa de inspiratie gasiti aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Identity_Cards_Act_2006. Marea Britanie a renuntat cu totul la cartile de identitate din motivele explicate in articol.

  Thumb up 9 Thumb down 3
 4. NOU
  #6

  Parcă văd semianalfabetii agitandu-se ca buletinele electronice sunt antihristu’ si ca doamne doamne vrea buletin clasic. Mare problema! In schimb nu vor vedea nici un pericol in a vota PSD in continuare :)


  Comentariu apreciat. Thumb up 30 Thumb down 9
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]


   Comentariu nasol. Thumb up 13 Thumb down 29
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]


   Comentariu nasol. Thumb up 12 Thumb down 23
  • Ma duc cu un nivel mai sus: De ce ne trebuie buletin? Doar pentru ca niste comunisti au decis ca trebuie sa-l avem?

   Nu toti din EU au buletine:
   https://en.wikipedia.org/wiki/National_identity_cards_in_the_European_Economic_Area#Overview_of_national_identity_cards

   Si sunt argumente puternice impotriva ID card:
   https://www.liberty-human-rights.org.uk/human-rights/privacy/id-cards/case-against-id-cards

   p.s. Dar daca tot avem, ne trebuie: dimensiunea unui credit card + chip, ca in restul tarilor care au asa ceva.

   Thumb up 1 Thumb down 3
  • @Catalin
   Fără să băgam politica, sfertodoctismul și oftările noastre personale, ar fi multe daune:

   -hoții de identitate ar fi cei mai bucuroși de pe planetă;

   -toate informațiile tale personale vor pluti în „aer liber” ca oricine să le acceseze dacă chiar asta vrea & dacă e pitit să afle;

   -informațiile tale ar cădea în mâinile unor potențiali teroriști, clandestini sau susținuți de un alt stat, să te folosească în scopurile lor mișeloase (ex. șantajul și să devii peste noapte un „făptaș” sau ești neutralizat, pe urmă cadavrul tău electronic e plasat acolo unde trebuie ca acoperire și, poftim, la știrile de la ora 5, „A Romanian emigrant has conspired to kill/placed a bomb & killed…” SAU te vor amenința cu șantajul și devii fără voia ta o unealtă pentru alții);

   -serviciile secrete ale altor state vor afla cine ești, devii vulnerabil tocmai prin baza de date pe care le transmiți electronic și să vezi atunci cât de maleabil devii (din moment ce majoritatea dintre voi sunteți deja emigranți prin alte state, „aliens” cu alte cuvinte, absolut nimeni n-are vreun interes la siguranța voastră, cred că știți și voi asta din moment ce sunteți tratați ca țiganii/rromii) și de ce niște străini le-ar păsa de viața voastră și informațiile voastre private dacă nici voi n-aveți tragere de inimă să vă protejați;

   -orice instituție, publică(statală) sau privată(comercială), te va avea la mână cu orice, de la email-uri/spam-uri enervante, la control pe internet & cum să-ți facă altgoritmul/pasajul când faci „net surfing”;

   -în țară, dacă se face vreun „breach” informatic, ghici cine vor fi victime & ce efecte pe termen lung (nu neapărat scurt) va avea asta;

   -indiferent de partid politic sau neafiliere în vreun fel, eu nu vreau ca informațiile noastre să fie stocate undeva electronic și ușor accesate prin diferite unelte și softuri de hack-uaială (nici nu trebuie să existe așa ceva dar asta deja devine o altă discuție); Mai rău dacă forțe ostile nouă ar afla informații stocate deja electronic la îndemnul cretinilor ăstora, ca vreun viitor președinte sau prim-ministru sau senatori sau deputați sau șefi în vreo agenție națională (cum ar fi ANAF-ul, DNA-ul, ministerul X,Y,Z și alte exemple) sau chiar noi, cetățenii, să fim compromiși. Toate ăstea deoarece așa au văzut alții ocazia fiindcă ai noștri fie sunt ticăloși & le-au oferit ocazia la ușițe, fie chiar sunt proști fiindcă „așa făcură alții, deci să facem și noi la fel, pentru că civilizație & cultură & infailibilitatea străinului doar pentru că e străin deci să-i ascultăm fără să gândim pe cont propriu…”. Faptul că străinii infailibili (conform crezului xenofililor) și-au bătut joc de cetățenii lor în halul ăsta, cu cipurile în buletine (+alte mecanisme orwelliene), asta nu înseamnă că au făcut bine… dar…de… unii conaționali nu văd pădurea din cauza cioturilor & fiindcă s-au născut cu capul plecat ca sabia sa nu-l taie, aplaudă niște obiceiuri pe care Securitatea le visa să le facă. Nu-i nimic, nu mai „irosiți” un minut afurisit în plus, dacă aveți buletine cu cip.

   Aruncați-vă ochiul aici, unde problema deja ascende spre culmi și mai mari (Germania are deja pusă treaba cu cipurile, ca să înțelegeți că totul a pornit de undeva): http://europe.newsweek.com/germany-may-bring-back-typewriters-wake-spy-scandal-259140?rm=eu Nu vă opriți doar la știrea aia, v-am dat un punct de referință să începeți de undeva.

   Apropo, că tot au mulți probleme cu dimensiunea buletinului (adică noi n-avem autostrăzi și industrie proprie, dar avem mare ghiol cu o bucată de plastic în portofel; ce așteptări bizare au unii), ca o întrebare impertinentă: nu-i așa că ăștia au prezentat rezolvarea buletinelor (al dimensiunii lor vreau să spun) ca fiind numai și numai posibilă doar cu un cip implantat în ele, cu toate informațiile (unele fără să se afle pe buletinele) voastre? Așa, ca să surâd și eu un pic, întreb.
   De la expați nu mă aștept la nimic, e evident că ei sunt compromiși fiindcă n-au vrut să ne (re)construim țara & să ne rezolvăm durerile aici, în loc să hoinărească ca niște iobagi în căutarea unui moșier străin să-i lucreze pământul, în timp ce sunt tratați sau maltratați ca niște sclavi (că tot au fost știrile ălea groaznice cu Sicilia/Italia, M-rea Britanie, Belgia, Olanda & Spania).


   Comentariu indecis. Tu ce zici? Thumb up 9 Thumb down 11
  • @Alupigus

   Pai… asta e valabil si acum. Trebuie sa privim partea buna: vor fi format standard de card si nu vom mai petrece atat de mult timp cautand un portofel care sa-l incapa.

   Thumb up 0 Thumb down 2
  • @Big T

   Pai… asta e valabil si acum.

   Pericolele sunt incomensurabil mai mici spre deosebire de cip-o-mania asta ca să nu mai aștepți un minut în plus, doar așa, fiindcă ți se pare o inconveniență desuetă.

   Trebuie sa privim partea buna: vor fi format standard de card si nu vom mai petrece atat de mult timp cautand un portofel care sa-l incapa.

   Beneficii & Conveniențe pudice < Sacrificii & Riscuri dăunătoare sau compromițătoare

   Thumb up 2 Thumb down 0
 5. Daca la buletin se va monta o camera video micuta si un microfon performant plus un gps, ar fi perfect.

  Thumb up 7 Thumb down 9
  • Să-i pună și telefon.

   Thumb up 2 Thumb down 3
  • Nu e nevoie ca le ai montate deja montate in telefon.

   Thumb up 7 Thumb down 2
  • Nu e nevoie.

   Ai fost vreodată cu telescaunul sau gondola unde luai bilet din ăla rfid ce îl pui in buzunar și uiți de el?

   Ceva de genul e destul, montezi random prin oraș cititoare din alea și afli tot. Fără gps, microfon și complicații. Chiar dacă ești sărac și nu ai iphone.

   Thumb up 1 Thumb down 0
 6. insolventa nu este egala cu falimentul
  http://www.sca-tarniceru.ro/ro/ce-este-insolventa/

  Thumb up 1 Thumb down 1
 7. NOU
  #18

  @dud Și cam care ar fi problema unui buletin electronic?

  Thumb up 2 Thumb down 7
 8. Johnny B(e) Good(e) acolo unde ești. Sunt sigur că nu vom auzi prea multe în media despre Chuck Berry. Respect, maestre!

  Thumb up 1 Thumb down 0
 9. NOU
  #21

  Faptul că actualul buletin nu conține un chip nu înseamnă că datele tale nu sunt stocate undeva in formă electronică. Așa da, toate minusurile enumerate de voi sunt perfect valabile dar nu doar in cazul buletinelor cu chip. Ce am zis eu mai sus e că majoritatea celor care vor fi împotriva lor au argumente de ordin religios, nu ca cele enumerate de Alupigus, cu care trebuie să recunosc că sunt de acord

  Thumb up 3 Thumb down 0
  • nenea Tanase, intotdeauna majoritatea se va incadra in acelasi loc in curba lui Gaus, adica va fi tampa
   si, ai sa fii surprins, nu e aceeasi majoritate cu aia de a votat psd….. sau care pupa moaste
   colegul Alupigus le zice tare bine!

   Thumb up 4 Thumb down 1
 10. Pana atunci oricum îl mai modifica, poate de data asta o sa aibă format mai mic :)
  Știre azi la radio: noul buletin, care parca apare anul acesta, va incorpora și cardul de sănătate. Deci o sa avem cip mai repede pe el :)

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.