Știrile zilei – 18 iulie 2019

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. ah, talentul femeilor de a deschide picioarele pentru a obtine ceva…

    00
    • Lasand deoparte ipocrizia politically corectness-ului dus la extrem, eu ma intreb cum ar face intr-o situatie reala, adica ce l-ar impiedica pe un barbat sa stea pe un scaun din ala de femeie sau invers? Si cum ar distribui scaunele alea, un rand pt femei, altul pentru barbati?

      00
  2. Ce design, cata inovatie, superioritatea ingineriei britanica la scaunele alea.

    00
  3. La stirea cu scoala de cacat romaneasca care produce tocilari mecanici, din experienta mea persoanele care s au tinut de scoala si au urmat licee si universitati de prestigiu (foarte important) acuma nu lucreaza 10 ore intr un „business”, ci sunt medici, programatori, cercetatori, profesori universitari, ingineri IT.

    00
    • ce vrei să spui cu asta?

      00
    • Da, culmea si in cazul meu este la fel. Am o gramada de fosti colegi si foste colege care lucreaza ca profesori in scoli particulare, in IT, inginerie samd. In generala am facut meditatii gratuite la desen, dupa ore, pentru ca vroiam sa merg la liceul de arta. Profesorul a fost cel care a propus asta si care m-a indrumat. Si exista o intelegere tacita intre noi si profesorii de fizica, matematica sau chimie, in sensul ca ei stiau cine are inclinatie catre acele materii si ca atare se concentrau pe respectivii, iar noi restul, care eram pe partea de literatura, desen, limbi straine, primeam subiecte mai usoare ca sa obtinem note ok. Mie mi se pare ca sistemul a fost bun inainte, nu cred ca e o coincidenta faptul ca timp de opt ani am dat in 90% din cazuri peste profesori buni, care erau capabili sa faca o triere si sa tina cont de capacitatile fiecarui elev. Ce a venit in schimb dupa generatia mea, adica aproximativ din 2008 incolo, mi se pare ca a dus la ceea ce e invatamantul acum. Cei mai multi dintre profesorii vechi erau bine pregatiti, isi dadeau tot interesul sa te faca sa intelegi ceva si nu doar sa inveti ca papagalul, plus ca manualele erau total diferite. Faceam o comparatie intre cele de atunci si cele de acum ale nepoatelor mele… Pai sa imi fie cu iertare da astea de acum contin fraze pe care eu trebuie sa le citesc de cateva ori ca sa le inteleg… Daramite un copil de noua, 10 ani. Asa ca dl care a scris articolul ar face bine sa se uite putin la cei ce au 30+ de ani si sa vada ce locuri de munca au si dupa sa injure un sistem ce a functionat ok pana cand si-au bagat unii si altii „inteligenta” si interesul personal.

      00
    • @Ioana, sistemul asta foarte bun pe care il apreciezi a dus la formarea profesorilor incapabili din zilele noastre.
      Asadar nu totul a fost perfect, cu siguranta au existat si niste hibe pe undeva.

      00
    • Toți ăia enumerați de tine mai sus lucrează cel puțin 10 ore pe zi.

  4. Eu nu am râs la faza aia, m-am amărât.
    O proastă face o prostie. OK
    Nişte unii îi dau un premiu de care nu a auzit nimeni niciodată. Ok
    Dar sar universităţile, frate, să legitimneze orice mizerie pentru un dram de expunere, de orice fel.

    00
    • Eu zic ca merita un premiu, sa devina virala si sa se convinga toata lumea si potentialii ei viitori angajatori cat de limitata e in gandire. Prostia trebuie viralizata pentru a avea un impact negativ asupra celor care o genereaza.

      00
  5. Fluture : „Mi-as pl puteam sa inventez eu prostia asta”

    00
  6. deci sa inteleg ca de acum va fi doar womanspreading? yeeeey!

    00
  7. povestea cu cocaina este un scenariu de Kusturica in toata splendoarea

    00
  8. Când aud pe câte-un specialist din ăsta că „businessurile caută talente” mă apucă vomitatul… Firmele au nevoie de oameni care să muncească, nu de talente. Pe bune, acum, ce talent îți trebuie să aranjezi marfa pe raft la Lidl/Cora/Hornbach/Bricosotore sau să scrii 1000 de linii de cod? Talente sunt la teatru sau la Festivalul de muzică ușoară „Laura Stoica” de la Amara.
    Ăia cu 10 nu sunt deloc de neglijat. Nu toți au fost tocilari care învață papagalește. Da, nu este școala românească cea mai cea, dar nu scoate numai loaze. Realitatea este că ierarhia din școală rămâne și în viață și unul cu 10 are șanse mai mari să aibă succes decât unul cu 8.

    00
    • Extrapoleaza ideea articolului in felul urmator: economia este dusa in spate de clasa de mijloc a societatii, care trebuie sa fie majoritara. Scoala romaneasca produce angajati majoritari pentru clasa superioara (elevi de 9-10) si clasa inferioara (elevi de 5-6). Elevi de nota 7-8 sunt minoritari in tot sistemul asta.

      Nu neglijeaza nimeni elevii de 10, dar doar pentru ca o mana de ei ajung sa aiba succes, nu inseamna ca toti elevii de 10 au succes.

      00
    • Pentru informatia ta, niste oameni talentati au fost platiti cu milioane de euro, ca sa-ti aranjeze tie produsele in market astfel incat sa cumperi cat mai mult si cat mai scump.

      00
    • @Cristian Banu, realitatea este ca ierarhia din scoala se pastreaza in cazul celor care vor sa obtina un post intr-o companie, o institutie, etc.
      Dar pentru cei care doresc sa inceapa ceva de la zero, sa construiasca ceva, nu se mai respecta nici o ierarhie din scoala.

      Iar in zilele de astazi, mici antreprenori castiga mai bine decat cei care sunt angajati la o companie mare, indiferent de domeniu.
      Desigur, nu ii luam in calcul pe cei maxim 1% din top management.

      00
    • Au fost platiti ca sa le zica altora cum sa le aranjeze. Aia care efectiv le aranjeaza nu au habar de ce le aranjeaza asa. Asa le-a zis sefu’.

      00
    • @Cristian Banu: nu iti trebe niciun talent sa scrii linii de cod, iti trebuie talent ca sa il faci sa compileze si – mai ales – sa execute ceva util.

      00
    • Măi copii, când o să creșteți mari o să învățați diferența între talent și cunoștințe.
      Și atunci, poate, cine știe, o să puteți face diferența între discursul corporatist și realitate.
      @Kulcsy, eu zic să arunci un ochi pe rezultatele de la admiterea de anul acesta… În București, 10.000 copii au luat peste 7 (mă rog, numărul 10.000 este la 6,80). Din 135000. Eu zic că este o distribuție ok, sunt aproape 75%.

      00
  9. NOU
    #22

    Nicio diferenta intre ăia treizeci de mii care au fost pe arena națională și zecile de mii care merg la Iași să pupe oase.

    00
  10. Persoanele alea care stau pe scaunul care vrea sa impiedice manspreading-ul numai barbati nu par a fi.

    Studenta aia e frustrata ca nu a primit destula pwla in facultate, de acolo apucaturi de genul …

    00
    • Ma intreb care ar fi reactia publicului daca cineva ar inventa un scaun care sa impiedice „spreading-ul” pentru persoanele grase (indiferent daca sunt femei sau barbati).

      00
    • După ce au terminat photo shootul cu scaunele, flăcăieșii aceia de pe scaune au plecat la meeting pentru a convinge guvernul să dea o lege să aibă și ei dureri menstruale.
      În altă ordine de idei, eu m-aș așeza pe un scaun d-ăla cu plăcere. Și m-aș plînge din doo-n trei minute că mă dor oole mele mari. >:)

      00
    • @Andrei

      Eu nu vreau să merg atât de departe. Să ne imaginăm doar cum ar fi reacționat publicul dacă un bărbat ar fi inventat varianta „pentru femei” din articol. Exact.

      00
  11. Articolul cu scoala e o regurgitare sinistra a unor idei care parca circula de-o viata fara teribil de multa fundamentare statistica. Aia care iau 9 si 10 se descurca predominant bine, chiar si aia care sunt fara dubiu tocilari, ca sunt oameni care se pot dedica muncii si produc rezultate constant. Sunt oameni de 7-8 care se descurca exceptional de bine ? Sigur, pentru ca oricui ii place sa citeze exceptiile, dar media nu impresioneaza.

    00
    • Nici vorbă.

      Asta cu 9-10 e complet subiectivă. Nu poți compara un inginer chiar și mediocru cu cineva care ia 10 la limbi străine sau relații internaționale, filosofie, economiști, prostii din astea.

      Fără context nu înseamnă nimic. 9 și 10 in ce domenii, la matematică sau la franceză?

      Să zicem că ești de 10 la franceză și mergi in Franța. Și? Ce rezolvi? Știi franceză, dar altă calificare nu ai. În afară de traducător să zicem.

      Intri în statistica aia stupidă de ‘supracalificat’ cu muncitor la McDonald’s cu masterat.

      00
  12. ”Cartea e bună, dar și la școala vieții trebuie să ai note bune”

    Aham, ‘educație’ în loc de ‘învățământ’ și treaba cu IQ-ul care e copiată de la sinistrul Peterson. 5 minute să se legalizeze lobotomia pentru nenea Atanasiu.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube