Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. ponta a si comentat: „domnu hostiuc scoate limba aia din curu meu ca ma gadili la matze”

    00
  2. Daca bosorogu are 1,3 mil euro, cam ce sanse ar fi da aiba 800 mil in conturi… Povesti de capital

    00
  3. Plictisitoare aia cu Canadianul român care nu s-o fălit prin România cu averile.
    Multă presă dezamăgită de veste.

    00
  4. Problema cu vaccinurile este ca victimele complicatiilor date de bolile respective nu mai sunt printre noi sa isi spuna povestea. Parintii sunt in marea lor majoritate fie supravietuitori (fara consecinte grave) ale pojarului sau rubeolei, fie – cei mai tineri – au fost la randul lor vaccinati. Pentru ei bolile respective practic nu exista; ei se raporteaza doar la amarata aia de injectie care poate sau nu sa cauzeze efecte secundare.

    00
    • De fapt, noi stim ca este o conspiratie mondiala a firmelor farmaceutice, guvernului mondial si a lojii masonice din Zabrauti. Nu exista epidemie de pojar, la dracu’, nu exista nici macar pojar, sunt inventii. Stai sa-mi iau pastilele si continuam discutia…
      Vai de capul nostrum, acum serios vorbind. Mai ales ca Romania a fost intr-o situatie asemanatoare (dar nu legat de pojar ci de alta boala). Daca ma lasati sa dezvolt un pic subiectul…
      Prin anii ’80, cind Romania se zbatea intr-o mizerie crunta, unul dintre putinele lucruri care functionau in Romania era depistarea precoce si tratarea unei boli numite tuberculoza. Aceasta tuberculoza era (si este) considerate o boala a mizeriei, ori un numar mare de cazuri de tuberculoza nu cadra cu „noile realizari ale socialismului stiintific, facute pentru om si pemntru oameni”. Drept care se mergea foarte mult pe idee de depistare precoce si luarea in evidenta si tratament a cazurilor de tuberculoza cit mai repede posibil. Vroiai sa te angajezi, nu puteai sa te duci la angajare fara micro-radiografie (sau micro). Te duceai in armata? Micro la incorporare. Vroiai sa te inscrii la facultate? Micro. Nu vroiai sa faci micro, ca ti-era frica de radiatii? Nasol…
      Sistemul sanitar era

      00
    • Am apasat prea repede.. sa continuam….
      Sistemul sanitar era la pamint, mortalitatea infantile ridicata, avortul innterzis, iar femeile care il faceau illegal, daca supravietuia complicatiilor septice (pentru ca antibiiotice nu prea existau), riscau ani grei de puscarie, dar existau „caravane radiologice” (importate pe bani grei), ce mergeau din sat in sat, si controlau popendulatia pentru a depista cazurile de tuberculoza. Toti am facut la interval regulate in scoala acel IDR la PPD, cu acelasi scop, de a depista eventualii contacti de tuberculoza. Bref, in acea vreme in Romania cazurile de tuberculoza scazusera atit de mult, ca Ceausescu chiar a vrut sa declare la OMS ca tuberculoza a fost eradicate din Romania. Sigur, ca era propaganda (specialistii spun ca fiecare boala evolueaza ciclic, cu suisuri si coborisuri, tuberculoza fiind un exemplu clasic in acest sens), dar v-am dat eemplul ca sa puteti intelege situatia. Boala era tinuta sub control prin aceste metode. Eh, a venit revolutia, spitalele au inceput sa fie inchise, incet incert nimeni nu a mai cerut micro, fiind considerata o metoda depasita, „caravanele radiologice” au inceput sa rugineaca in curtea spitalelor, au inceput sa fie casate sau vindute la fier vechi pe sest, si asa mai departe.
      Concluzia? Romania era in 1996 – 2000 intre primele 20 de tari din lume ca numar de cazuri de tuberculoza. Acum vad ca numarul de cazuri incepe din nou sa scada. Nu stiu daca din cauza unei situatii mai bune a sistemului sanitar sau din cauza evolutiei natural a bolii… Mi-e ca peste 10 ani sa nu se trezeasca iar vreun destept sa zica ca la noi in Romania tuberculoza a fost eradicate…

      00
    • Da, și alții se iau după tuta aia de Olivia Steer și ăsta e un lucru greșit din toate punctele de vedere.

      00
    • nu-i numai pojarul.
      Eu abia mi-am revenit dupa un sezon de 3 luni de pertussis- sau cum se zice in ro tuse magareasca. Tuseam pana lesinam de 10-15 ori pe zi.

      eu, care-s ditamai adultul. Acum imagineaza-ti ce-i face genul asta de treaba unui puradel de sub un an.

      00
    • @cheddar: La mine, catamai adultul, dupa o vizita la urgente ORL, tot cu tuse pana dadeam afara si ce nu mancasem, a trecut cu Baraka… E o chestie cu cimbru negru… Ragai a sarmale mereu, dar trece tusea ca prin minune…:)
      Ontopic: Vai de capul lor copii cu asemenea parinti… Si asa, daca ajungi cumva in spitale cu bebelusi, iti plangi si sufletul de cum sunt chinuiti

      00
  5. 1. Parca nu-l mai citeam pe Hostiuc de cand cu aia cu autostrada.
    2. Mai crede cineva in statistici?

    00
  6. o familie si-a pierdut casa care nu era a lor

    00
  7. Romanu cu credite pt locuinte e un animal aparte. NU E CASA TA, boule. Daca stateai in chirie si proprietarul iti tripla chiria mai stateai la el ?
    MOVE, JACKASS !

    00
  8. Vad ca nimeni nu a remarcat pretul mic cu care banca a vandut apartamentul… doar 25 de mii de euro. Au facut-o special sa isi bata un pic pl de familie sau?

    00
  9. si ar mai fi si alte pareri despre pojar.
    asta pentru cine vrea si alt punct de vedere in legatura cu „statisticile”:

    00
  10. Mai, eu nu inteleg de ce e toata lumea asa de categorica? Cu ori e alba ori e neagra..Daca vaccinezi esti tampit, daca nu vaccinez iar esti tampit…Gata, toate si toti intr-o oala…N-ar fi mai ok sa luam toat sursele de informare, sa le trecem nitel prin filtrul gandirii si apoi sa ne uitam la noi in ograda, sa vedem ce se potriveste si ce nu se potriveste?

    Ca dreptate au si aia care atrag atentia asupra complicatiilor mortale ce le poate face un copil nevaccinat, dar si aia care vorbesc de toxinele din vaccin si de industria medicala. Te uiti si tu un pic la tine si la copil, poate are ceva sensibilitate, teren alergic, mai amaini un vaccin un an-doi sa nu i le bagi pe gat toate odata. Poate e bine sanatos, faci vaccinul si n-o sa aiba nimic copilul. Dar asta e o decizie personala si ceva ce dezbati impreuna cu doctorul, nu cu onlineul

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.