Știrile zilei – 16 octombrie 2017

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Ce trompeta populista e proiectul de lege pentru „consumatorii vulnerabili”. Aia din grupul target oricum nu platesc comisioane la banci pentru ca fie nu au card, fie scot toti banii odata. Majoritatea bancilor ofera o retragere scutita de comision si cand intra salariile si pensiile dau buzna la ATM-uri. Si oricum, din totalul comisioanelor platite pe un an de un consumator vulnerabil nu poti cumpara o bere.
    Va bagam un leu in plus pe litru la benzina dar nu mai platiti comisioane la bancile rele si hraparete.

    00
  2. La noi nu se aplica absolut deloc ce spune duduia in articolul cu saracii…sau poate or exista cateva cazuri pe ici pe colo, in rest, toti isi iau lucruri pe care nu si le permit, de ochii lumii, dar nu pentru a obtine un loc de munca mai bun si nici pentru a fi tratati altfel in spitale ori alte institutii, ci pentru a crea invidie sau macar un sentiment de apreciere superficial. Iar daca intr-adevar oamenii aia de care spune ea, au luat decizii in functie de haine, inseamna ca sunt fix din cea mai infecta categorie. Da stiu, renunti la mandrie si principii ca sa te vezi cu sacii in caruta, ca sacii aia iti tin de foame, dar mi se pare o mizerie ce tine de snobism si egoism cat si prostie. Deci mai bine o iei pe x ca are geanta de firma, pentru care, cum spune si in articol, x a facut foamea, dar nu are habar nici sa articuleze doua cuvinte, in loc sa o iei pe y, care are o geanta de 50 de lei, dar are o minte brici. Perfect normal.

    00
  3. Bitcoin creste pentru ca este limitat e la fel ca vanatoarea de elefanti, pe zi ce trece este tot mai scump sa vanezi unul…asa cu elefantii o stiu de la Tiriac.

    00
    • ERA limitat. pana au inceput sa faca furci peste furci sa si bage bani in buzunar. BCH, B2X. Bitcoin a inceput anul cu 21.000.000 de monede si il termina cu 63.000.000. Da, poti sa zici cat vrei ca de fapt alea s alte monede dar adevarul e ca de fapt e inflatie doar sub alt nume

      00
  4. Va zic de pe acum Bitcoin va ajunge la 10.000$ pe urma la 15.000$ pe urma la 20.000$…cine are bani poate cumpara.

    00
    • pot sa confirm, dupa 20.000$ o sa ajunga la 21.000$

      00
    • altu care a inghitit vrajeala. am citit ca si vinde lumea casele pentru el, deci deja se apropie varful

      00
    • Dupa 20.000$ va ajunge cel mai probabil 20.500$, apoi la 21.000$.

      00
    • Eu zic sa cumparati Pepe Coins, best cryptocurrency eva’. /s

      Petcule vin eu cu blockchain-ul, facem un zoso-coin.

      Bancile sunt acum in stadiu de evaluare si dezvoltare pe blockchain. O sa vina in curand sa zica, toate cryptocurrency sunt cacat, nu sunt acoperite de nimic si nu le vom permite niciodata accesul in piata, uite cryptocurrency nostru (sustinut de Big4) pe care noi il garantam si cumparati. O sa se duca toata pseudo-industria pe copca.

      Sa nu mai zic ca banca chineza bate din buze si vede din blockchain ca un fe de gold goose care spera sa ii ajute sa dilueze din jegul facut pe piata imobiliara, care sa ii faca sa printeze mai putin bani, dar cum nu pot sa vina pe modelul blockchain cu un ceva care sa il controleze 100% si faca oamenii sa aiba incredere in el, inca stau pe cur si strange grip-ul pe blockchain industry.

      00
    • Ce a zis Razvan. E clar ca asta se ntampla. „BOOM-ul” asta promovat de toate televiziunile si trusturile media e de fapt promovare indirecta pentru produsele cu care vor veni bancile. Cand o sa dea drumu institutiile la Bitcoin si distrug industria asta fake o sa i vezi la TV cum o sa zica: Noi v am zis ca e periculos, piata neregulata, luati crypto facut de noi, cu valoare, garantat de stat

      00
  5. daca era bitcoin singura moneda mai intelegeam, dar mai sunt alte cateva sute la fel. deci cati elefanti vrei tu, fara numar. celelalte la ce pret vor ajunge nostradamus?

    00
  6. Povestea Bilka a început când Horațiu Țepeș era administrator la altă firmă de acoperișuri, cu acționari străini, și-a făcut propria firmă și a început să factureze jumătate din fiecare comandă pe firma lui.

    00
  7. E muci articolul cu bitcoin. Creste pretul pentru ca se face un fork, iar toti cei care detin BTC pe 25 oct vor primi BitcoinGold, o noua moneda. Deci multi au vandut alt-coin ca sa cumpere BTC, crescand astfel pretul. Dupa 26 va urma o corectie.

    00
    • Bitcoin Gold e un kkt. Nu creste pretul pentru ca mai apare inca un shitcoin/BTC copycat. A fist un Bitcoin Cash si s-a lamurit toata lumea.

      Daca vrei sa te gandesti la fork, zi macar de segwit2x din Nov.

      Analistii aia nu se uita la ce trebuie. E vb de tehnologie si de adoptarea ei plus raritatea din ce in ce mai mare pentru ca lumea tine, nu mai vinde asa mult.

      00
  8. E tentant cu bitcoinul asta. Insa nu stii cand se poate sparge bula. Peste o saptamana, o luna sau 10 ani. Daca apuci sa iti recuperezi investitia initiala, dupa aia poti juca dupa bunul plac profitul ramas, astfel incat sa nu iti tai venele cand o sa pice totul. Insa multi vand tot ce au ca sa investeasca, sunt lacomi si o sa fie tragic finalul.
    Pe de alta parte randamentul oricarei investitii e direct proportional cu riscul.

    00
  9. bitcoin nu creste fara motiv. creste pentru ca sunt mai multi cumparatori decat vanzatori :)

    00
  10. Un investitor pe bursă în anii 30, care a prevestit criza din anii 30, când a fost întrebat cum a ştiut, a răspuns simplu:

    Atunci când toată lumea vroia să cumpere acţiuni, că până şi cei care lustruiesc pantofii dădeau recomandări de ce acţiuni să se cumpere, şi-a dat seama că e o bulă şi a vândut tot la preţul maxim.

    Aşa e şi cu bitcoin. Când orice cioban de la colţul blocului îţi recomandă să investeşti în bitcoin…timpul a cam trecut. Da, îmi vine şi mie să-mi dau pălmi că n-am investit când era 100 de dolari bitcoinul, dar ăsta nu e motiv să investesc când e 5700 de dolari.

    https://archive.fortune.com/magazines/fortune/fortune_archive/1996/04/15/211503/index.htm

    00
    • Mda, asa ziceau unii si in mai cand era 2000 si ceva. Ca a cam trecut. Aici e vorba de tehnologie noua plus o noua metoda de formare a capitalului. Care nu tine cont de granite, decat daca se impun restrictii. By default, nu exista restrictii. Adica inversul situatiei de la banii obisnuiti. In plus, si restrictiile care au aparut pana acum in unele tari pot fi ocolite. Asa se construiesc monedele globale. Si va fi o lupta mare. Nu acum, ci cand vor fi cu adevarat o amenintare. Pana atunci e loc sa creasca si de 10 ori (bitcoinul, ca altele de mult mai multe ori. Fiti atenti la ripple. Aia ori ramane cum e, ori va avea o crestere imensa, de mii de ori. Pentru ea nu e cale de mijloc)

      00
  11. am cumparat BTC la 1900 si ETH la 150, I’m fucking rich!!

    nu, doar glumeam. am bagat 100 de euroi doar sa ma joc cu ei si sa inteleg cum functioneaza blockchainul direct de la sursa.
    aveam nevoie pt. un proiect personal in care demonstrez ca blockchainul va rule the world in the years to come. :))

    Vorbesc in engleza pentru ca sa vorbesti de bitcoin si in engleza e foarte cool zilele astea.

    Nu serios, am 50.000 euro in btc dupa ce am bagat 1000 de euro in toamna lui 2014 :p

    00
  12. Criptomonedele sunt ca produsul de succes al unei companii mari, care porneste sa cucereasca lumea. Diferenta e ca vanzarea unui produs bun e limitata de cati oameni au bani sa-si rupa de la gura, de cati oameni au acces fizic la locurile unde se cumpara produsul si de, pur si simplu, cati oameni sunt. Care e situatia la bitcoin: bitcoinul inlocuieste alti bani, deci oamenii nu trebuie sa-si rupa de la gura nimic, e o metoda de plata pt aceleasi bunuri pe care le pot cumpara cu ceilalti bani, dar si de investire-economisire; accesul fizic este…in mod normal cam toate tarile, oriunde e internet; cati oameni sunt? Mai bine zis: cator oameni li se adreseaza? Tuturor, din toate tarile. Si tot timpul, nu ca un telefon pe care il schimbi dupa o perioada mai lunga. Bineinteles, toate aceste calitati sunt facilitate de lipsa anumitor restrictii.
    Deci, eu zic ca are potential sa mai creasca :) bulbii de lalea aveau tot felul de limitari geografice si, in general practice, mai ales pe vremea aia. Actiunile din anii ’20 trebuiau sa se bazeze pe performantele emitentilor. Bitcoinul trebuie doar sa fie folosit ca sa creasca ca si valoare, in locul altor monede. Ca-i pt investitii speculative, de durata sau ca si cash. Actiunile nu sunt emise de producatori de bani, ci de producatori de bunuri si servicii, pt care e mai greu sa cuceresti o planeta, decat daca emiti pur si simplu o alta moneda, cu anumite avantaje. Da, atunci de ce e atat de putin folosit bitcoin? Nu pt ca nu e bun, ci pt ca e prea bun ca sa fie incurajat activ.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.