Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. de profitul fabulos Emag nu spui nimic? asa pe deontologie

    00
  2. Economia chiar merge bine. Uită-te ce profituri se raportează.
    Încă. Germania a intrat în recesiune, alte țări au încetinit, iar asta se va vedea și la noi în 2-3 trimestre. Numai că în 2008, salariul mediu era 1200 de lei, acum e 3200, sunt alte posibilități. Nici imobiliare nu s-au mai umflat, cu excepția Clujului. În București sunt departe de 2008, unde un apartament cu 2 camere era 80-90.000, acum e 55-65 sau mai jos. În creștere de la 40-50 cât se duseseră, este adevărat. Vorbesc de Drumul Taberei, dar proporția este cam aceeași. Bine, n-a învățat nimeni nimic din lecția 2008, dar nu cred că va lovi la fel de tare.

    00
    • Absolut. Psd a adus lapte miere si salarii. Pacat ca in ultimiii 7 ani Ciolos a intinat nobilele idealuri ale socialismului unde salariile cresc din pix si economia din hartie.

      00
    • cristian, brașovul de pildă, a crescut ca număr de unități locative foarte mult în ultimii 3-4 ani. clienți noi, care nu au prins știrile din 2008, că erau ocupați cu terminarea școlii sau cu alte chestii.

    • Da, ai dreptate când spui că e diferit. Dobânzile erau positive în 2008, nivel de 5%-7%. Azi sunt 0 sau negative. O bancă din Danemarca vrea să acorde credite imobiliare cu dobândă de -0,5%. Creșterea ultimului deceniu a fost alimentată artificial prin politica monetară specifică unei perioade de recesiune: dobânzi mici și stimulente fiscale.

      Pe lângă supraîndatorarea populației și a guvernelor asta a dus și la creerea a ceea ce se numește o companie ”Zombie”. Adică o companie care trăiește pe credit. Aceste companii fac rău economiei pentru că nu lasă locul celor cu adevărat performante și nici nu creează bunăstare (dacă erau bune de ceva, erau pe profit).

      Într-o eventuală recesiune, companiile astea devin insolvente, statul nu își va mai permite să plătească salarii. Deja industria bancară anunță concederi în masă și nu doar Deutsche Bank, ci și alții. Producătorii auto strâng din buci și se pregătesc de impact, la fel și furnizorii lor (vezi GM, Ford, Bosch). Ca de obicei românia are lag, apartamentele se vând, mașinile la fel, oamenii merg în vacanțe scumpe, dar nu au 1 leu pus deoparte. Creditele alea imobiliare trebuie plătite cu ceva. Dacă nu ai loc de muncă, mai plătește…

      00
    • ” În București sunt departe de 2008″ in mod normal la criza care vine ar trebui sa se sparga bula inainte de preturile din 2008, atunci a fost o tampenie masiva, acum e mult mai precauta piata dar tot mai este un pic de tras pana la varf

      00
    • gradul de indatorare al statului roman si deficitul bugetar sunt mai mari decat in 2008!
      sa vedem cum se incheie ”executia bugetara” pe 2019 si cum se vor incalzi bucurestenii termoficati daca va fi o iarna geroasa, ca iarna trecuta au avut noroc!

      00
    • @Vali, nu doar la Brașov. Din ce văd în jurul meu creditele ipotecare se dau la generația 24-26 de ani. Termină facultatea, la 23, la 24 s-au căsătorit și și-au luat un apartament la porumbi că rata e mai mică decât chiria. Datorită PSD, iau acum cu vreo 7-800 de lei în plus la indemnizația pentru creșterea copilului, deci doi ani trai pe vătrai. Dar e bine, crește natalitatea.
      @ăștia care nu mai pot de psd, când o să vă faceți mari o să înțelegeți unele lucruri. Oricum, s-a terminat cu PSD, nu mai există, a câștigat Securitatea, deci nu mai contează, get a life.

      00
    • @Cristian Banu sunt curios despre ce lucruri e vorba. Inteleg de ce voteaza lumea PSD si intr-o oarecare masura le dau dreptate, siguranta zilei de azi intr-o tara destul de saraca este o alegere tentanta. In aceeasi masura cei care se gandesc doar la prezent nu ar trebui sa aiba dreptul sa voteze fiindca e clar ca nu sunt in masura sa o faca, votul este o alegere pe termen lung.

      00
    • „Datorită PSD, iau acum cu vreo 7-800 de lei în plus la indemnizația pentru creșterea copilului”

      Bani pe care in cea mai mare parte ii dau in plus la rata bancara tot datorita PSD, sub care ROBOR a crescut de la 0,7% la 3,2%, asa incat ratele la creditele ipotecare au sarit bine de 6%.. Stim, asta e din cauza bancilor lacome, nu din cauza inflatiei care a sarit si de 5% anual. Si inflatia asta e la nivelul asta doar in Romania, dintre toate tarile UE. Romanie care e o economie atat de fioroasa incat statul roman se imprumuta cu dobanzi de 5% in euro pe 30 de ani, de i-am facut de rusine si pe greci.

      Altfel, situatia e infloritoare in tara. Curg miile de kilometri de autostrada, rasar sute de spitalele si scoli noi, se rapara anual mii de kilometrii de cai ferate si asa mai departe.

      Raiul pe pamant. Si sa nu uitam si de sutele ale de lei pe care ni le-a bagat PSD-ul in buzunare.

      00
  3. criza nu vine cand zice lumea.

    criza vine cand lumea zice ca nu vine.

    00
  4. Da, duduie, mdrap nu a mai decontat nimic de 35 zile, (făceau decontări la 2 sapt), școlile nu au bani pt întreținere, (căpușe, țânțari, și alte orătănii).

    Criza a început deja, nu fiți naivi..

    00
  5. Indiferent de partidul care e la guvernare, eu as vrea ca cei de la INS sa iasa in conferinta de presa cand prezinta date de importanta asta.
    Sa stea 2 ore si sa raspunda la intrebari ale ziariștilor specializați pe domeniul economic. Sa ne lămurească de unde scot cifrele astea.
    Ăștia is ca cercetătorii englezi, tot descoperă niște chestii, dar nu auzi niciodată vreun nume care să își asume ce a „descoperit”.
    Sa vina conducătorul INS, nu purtătorul de cuvânt, ca ala face doar o declarație de presă.

    00
  6. Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, a anunțat că va susține proiectul primarului general Gabriela Firea privind taxarea intrării în Capitală cu mașini înmatriculate în alte județe precum și interzicerea circulației în zona centrală a autoturismelor poluante, menționând însă că va propune un amendament prin care banii colectați să fie utilizați pentru măsuri de mobilitate urbană.
    https://www.g4media.ro/ciprian-ciucu-consilier-general-pnl-anunta-ca-va-sustine-masurile-anuntate-de-firea-privind-taxarea-intrarii-in-bucuresti-cu-autoturisme-inmatriculate-in-alte-judete.html

    00
  7. Imi spunea un prieten de situația din Germania: dobânzi foarte mici la creditele imobiliare, foarte multa lume si-a achiziționat locuințe cu credit, a crescut foarte mult in ultimii 5 ani pretul imobiliarelor. Si cei cu bani multi au achiziționat imobile pt. ca dobânzile la depozite erau foarte mici.
    În România s-au mărit salariile bugetarilor, salariul minim, a crescut consumul si a crescut si pretul imobiliarelor destul de mult.
    Nicio situație din astea 2 nu e buna. Care e solutia optima?

    00
    • sa devii dezvoltator imobiliar, oricand e bun, are balta peste

      00
    • solutia este reducerea ponderii cheltuielilor cu salariile si pensiile speciale in bugetul de stat!

      00
    • @daddy
      La rectificarea bugetară recentă, s-au tăiat bani de la sanatate si invatamant si s-au dat la servicii. Nu s-au scandalizat nici Iohannis, nici Barna, nici PNL, nici USRPLUS. Nici cei care au fost in piata de 10 august. Vrem spitale bune, vrem invatamant de calitate, dar cand se taie de la bugetele sanatatii si invatamantului si se da la servicii nu ne intereseaza. Toata lumea tace.
      O sa se îndrepte lucrurile cat de cat in Romania cand politicienii de top si partidele nu o sa fie mai fie doar niște slugi ieftine ale serviciilor (Si sistemului).
      De cate ori l-ai auzit pe Iohannis ca trebuie tăiate pensiile speciale?

      00
    • sile, am scris eu ceva despre vreun partid sau despre iohannis?!
      pana una-alta, constat ca rectificarea de care zici a fost facuta de eroii luptatori impotriva ”statului paralel securist”!

      00
  8. la ultima blonda mi a stat cafiaua-n gat :))

    00
  9. Ce aveti oameni buni cu Vasile? Iohannis e un papitoi inert. Daca ajunge sa candideze vs. firea, daca vaca nu candideaza din partea ciumei rosii, de-a naibii votez cu ea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.