Știrile zilei – 13 martie 2016

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. chestia cu impozitele prea mici nu e nerealista, dar o sa fie moarte de om s-o implementezi.

    00
    • Întrebarea mea e alta: de ce pendula mea tre’ să plătesc chirie la stat pentru casa MEA?

      00
    • nu platesti chirie la stat. Platesti impozit- adica taxa de protectie pentru ca statul iti protejeaza dreptul la proprietate etc.
      De asemenea casa ta, pentru simplul fapt ca exista acolo, foloseste resurse comune.
      Ai prefera sa platesti Council tax in fiecare luna ca in UK? Aici platesti taxa locala fie ca esti proprietar sau chirias, pentru ca folosesti servicii locale.

      00
    • Da mah, da in uk daca n-ai bani iti sta statul casa langa ridley scott

      00
    • 5 years waiting list tho :P

      00
  2. Impozite prea mici… dar care e sensul unui impozit? Lasa textele, alea le stim, intrebarea e CE VEDE OMUL ca se intampla la el in cartier, de banii aia?
    De exemplu, la cum sunt concentrate apartamentele in cartierele muncitoresti din Romania, va dati seama cam cati bani se aduna „pe metru-patrat”? CE SE FACE, PE BUNE, CU EI?
    Au stat niste hârtoape in Crangasi… m-am mutat, am locuit, am plecat, alea tot acolo erau. Ani de zile.

    00
  3. Chiar ieri injuram a nus cita oara ca nu au refacut pasarela aia nenorocita. Basca ca la 100 m mai la vale mai au o trecere de pietoni. De care nu stie mai nimeni.
    Si la Balotesti trebuie facuta una la intersectia cu Petresti/Corbeanca. Dar si acolo trebuie sa mai dea coltul inca vreo 50 de oameni ca sa inteleaga cineva ca chiar e nevoie.

    00
  4. Nici un leu în plus la impozit, boss. Să-i folosească bine pe ăștia de-i încasează deja și după aia mai vedem.

    00
  5. Apropo de chestia asta cu impozitele, ma gandeam la replica aia celebra la americani, „nu te intreba ce a facut tara pentru tine, intreaba-te ce ai facut tu pentru tara”. Oare ar mai fi fost asa celebra si utilizata daca aveau si ei aceleasi taxe?

    00
    • Haha rili, dude? Io am plătit pentru anul trecut taxe de proprietate aproape 10k. Din care aproape $1000 erau pentru școlile publice, pe care Io nu o sa le folosesc.
      Impozitul pe proprietăți in Romania e o gluma! :))

      00
  6. Vali, azi e 14 Martie

    00
  7. Imi explica totusi si mie cineva faza cu valoarea de impozitare? Cand am cumparat apartamentul suma raportat la care mi s-a calculat impozitul a fost 65.000 euro (pret stabilit de stimabilul stat, inscris in niste reglementari pe care notarii erau obligati sa le foloseasca, notarul la care am facut actele mi-a aratat documentul in cauza), desi pretul de vanzare a fost 53.000 euro.
    Adica dupa aceea impozitul anual a fost calculat raportat la o valoare mult mai mica? Acelasi stat zice ca atunci cand e vorba de vanzare acelasi imobil valoreaza suma x, dar in mod normal valoreaza y (y mai mic decat x, cam 2/3, asa)?
    Eu nu inteleg.

    00
  8. Da, trebuie sa platesti la stat chirie pt ca vrei canalizare, vrei gradinite, vrei metrou, vrei iluminat, vrei parcari, etc. Astea nu se fac din aer, trebuie bani.
    Nu trebuie ca impozitul sa fie stabilit de valoarea de piata ci de media venitului cetatenilor.

    00
    • Canalizare – da, vreau – si statul investeste in infrastructura ca pe urma sa poata sa imi vanda la pret de monopol serviciul.
      Gradinite vreau – da nu de la stat.
      Metrou vreau – da Metrorex sifoneaza din bugetul national, nu local.

      raman
      parcari si iluminat – de aia stam prost cu parcarile, ca sunt prea mici impozitele pe casa?

      00
    • Pai platim si impozit pe venit.

      00
    • Dacă tăceai, filosof rămâneai.

      Nu e nici o cospiraţie să ştii că banii din taxe şi impozite din România merg la pensii. Avem un deficit (în creştere) de 3 miliarde de euro anual. Iar pensiile au mereu prioritate la creşteri pentru că votează cum li se zice.

      Banii de la CAS nu merg în spitale, ci merg la pensii. De la TVA, drumuri, impozite, la fel, merg în mare majoritate la pensii.

      Ceea ce merge la drumuri, se împotmoleşte la CNADNR, care când are profit e capitalistă (îşi împart profiturile între angajaţi, ceea ce teoretic nu e rău) iar când are pierdere e companie de stat (adică tot din aceleaşi impozite se acoperă tot).

      Eu nu neg că nu trebuie să plăteşti taxe, dar ca fapt divers, dacă îţi faci o casă, câte racordări ţi se asigură din impozite? Tu plăteşti racordarea la tot şi orice metru de fir/conductă în plus faţă de reţeaua naţională.

      Nu avem ce face, ştiu, dar măcar dacă am ştii şi nu am arunca aşa uşor vorbele cu „să plătim impozit că aşa se face” poate generaţia de după noi vor avea aşteptări mai mari de la propriii lor bani.

      00
    • Nenea Ciocan,nu uita ca acest stat de cacat iti ia 20% din valoarea fiecarei scobitori vandute pe teritoriul Romaniei.Asa ca nu mai imi spune mie in pendula mea ca statu-palma-barba-cot nu are bani.Are fraiere,numai ca-i sug politicienii prin diverse metode.Hai sa nu ne mai dam mari cunoscatori.

      00
  9. @Zoso – cred ca e un typo, trebuie 14 Martie :P

    Legat de pasarela, nu ar fi trebuit ca RCA-ului (daca exista) vinovatului sa remedieze paguba?

    00
  10. Corect ar fi ca impozitul ala sa se plateasca in functie de dotari + sau – valoarea data de zona.
    Gen – esti pe strada cu de toate in cartier de vile pe bune nu din alea facute peste noapte in camp – da! e cazul sa scoti niste loz.
    Daca ai casa la tara cu drum de pamant, cu nici o alta utilitate decat curent electric si ala asa la 180 V maxim 200… si casa valoareaza cat un salariu mediu e total aiurea sa platesti cine stie ce impozit.
    Da, si e bun exemplu cu apartamentele comuniste gandite cu 2 masini pe scara adica a politistului si a inca unuia de la partid. E apartament ca o cutie de chibrituri, cu scari nasoale, strambe, inghesuite, totul gandit si executat printre aburii de alcool, nu e justificat impozitul mai mare.
    Pai ce urmeaza? impozit pe lumina ce iti intra pe fereastra?
    Adevarul e ca preturile sunt mult, dar muuuuult prea mari pentru Romania, preturile reale la apartamente si locuinte ar trebui sa fie la jumatate. E ridicol sa coste un apartament comunist 70-80 mii E in conditiile in care de banii aia iti iei apartament in Valencia de exemplu.

    00
    • Sa se dea cu portia sa ajunga la toata lumea. Sa ne uitam pe alte meleaguri ce preturi sunt, e ridicol sa platesti in Silicon Valley 1 milion pe un cotet, cas anu se poate numi la banii aia. Cand o casa asemanatoare in LAs Vegas e sub 200.000 iar in Florida sub 100.000.

      00
  11. Pe alte meleaguri se plateste impozit de 1.25% din valoarea de vanzare a casei. Ai cumparat casa cu 500.000 $, platesti 6.250$ , anul viitor 6.288 ca se indeaza cu inflatia. Apoi prin Texas se plateste 3% din suma trecuta in contractul de vanzare-cumparare.
    Ai cumparat casa cand era 50,000 $ si acuma e la 500,000$ platesti undeva la 1.000$ depinde de fiecare oras.
    Iti faci casa noua in mijlocul campului cand aplici pentru autorizatia de constructie poate ai surpriza sa platesti o suma destul de mare pentru a se construi o scoala in zona.
    In Romania sunt scumpe constructiile pentru ca materialele sunt mai scumpe, apoi toate spagile care trebuie date se reflecta in pretul platit de cumparator.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube