Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Salariile marite sunt cereri legitime ale bugetarilor ,birocratia este a pu@&mii.Trebuie o delimitare a competentelor :-)

    00
    • Birocratie mai simpla inseamna implicit mai putina munca pentru bugetari, deci concedieri. Problema e ca grosul angajatilor din sistem nu au nici o sansa in mediul privat, mai ales aia care nu au lucrat niciodata in alta parte decat la stat. Prin urmare, nu vor cere niciodata simplificarea birocratiei, ci doar mai multi bani (in ciuda aparentelor, si bugetarii sunt tot un soi de oameni, si au nevoi similare cu ale noastre :D ).

      00
  2. Dragnea condamnat. wow
    I can’t wait. Si sunt din Teleorman.

    00
  3. Cei din Oradea au facut greva japoneza, pentru lucrul asta nu pot decat sa-i felicit.
    Ceilalti bugetari trebuie sa inteleaga ca prin gestul lor nu-si respecta angajamentele fata angajator. Angajatorul lor sunt eu si nu Ponta, Basescu sau primarul. Io, din banii zilnic le dau bani ca sa-si faca treaba. Ei zilnic nu si-o asa cum trebuie si pentru asta nu merita bani mai multi. Daca nu-i buna sau destula painea care o primesc de la mine, n-au decat sa plece la particular, sa-si faca o firma sau sa se care naibii in sudul spaniei la indreptat banane.

    00
    • Am asa o sila fata de bugetari
      indiferent de categorie, nu fac discriminare

      00
    • Alt prost care crede ca el e „angajatorul” tuturor functionarilor publici doar pentru ca autoritatile si institutiile publice deservesc interesele societatii.

      Trebuia s-o bagi si pe-aia cu „eu platesc salariile functionarilor publici” ca sa fie tacamul complet.

      00
    • Alex imaginează-ți ca mâine rămâneți doar voi bugetarii în tara.
      Toți întreprinzători și muncitorii din privat se muta în Congo.

      00
    • Alex, da, eu platesc salariile alora. Direct din taxe si indirect din taxele pe profitul firmei la care lucrez, deci ar trebui sa ma respecte la fel de mult pe cat ma respecta chelnerul care isi cunoaste interesul.

      00
    • Salut Alex, care ma faci prost.
      Stii, gandidu-ma mai bine chiar sunt prost si nu sunt singur, mai sunt inca cateva milioane in tara asta.
      Imagineaza-ti langa fiecare prost cate-un politician, un bugetar de la ghiseu, un asistat social si un rond de panselute. Eh, pe fiecare din astia in parte prostul ii tine in viata si primeste in schimb : _I_ .

      00
  4. NOU
    #10

    2000 de angajati in constanta? Zici ca administreaza si calutii din marea neagra…

    00
  5. Birocrația este mare din cauza procedurilor legale încâlcite și prost gândite. Numarul de funcționari este mai degrabă în favoarea cetățenilor, în multe domenii.
    Problema este că mulți văd funcționărimea ca reprezentată doar de bugetarii din Palatul Victoria sau de la Parlament. Greșit. Marea masă sunt cei care lucrează în spatele ghișeelor, în diverse zone – de la ANAF și până la Cadastru.
    Este drept însă că procente bune din numărul actual de funcționari sunt ocupate de pile și idioți funcționali rămași în sistem în virtutea inerției. Țelul ar trebui să fie identificarea și eliminarea lor. Apoi, posturilor lor să fie scoase la concurs, eventual redistribuite pe instituțiile unde este nevoie (inspectori fiscali, polițiști, medici, profesori etc.). Dar un asemenea proces trebuie declanșat de șefii din instituțiile publice. Aceștia insa, fiind numiți politic, nu au nici un interes să se certe cu subordonații, mai ales cu unii care mai au și pile deasupra lor… Și uite-așa, cercul vicios continuă: la număr avem mulți bugetari, dar cei care lucrează efectiv sunt puțini și prost plătiți, supraîncărcați și stresați.

    00
  6. Nu toti bugetarii taie frunze la caini, sunt printre ei oameni care muncesc mult si isi dau interesul, peste tot in lume munca la stat nu e la fel de stresanta ca cea din privat, ceea ce se reflecta in salar.
    Ca nu ne place sa interactionam cu organismele statului, cu trimisul de la un ghiseu la altul, nu ei fac regulile , ei doar trebuie sa le puna in aplicare. Da se pot face lucrurile mai eficient dar nu trebuie sa ne revarsam nervii pentru frustrarile cu statul pe omul de la ghiseu.
    Vorbiti cu ei cu respect, intrebati cum puteti sa rezolvati cat mai repede si cu cat mai putine batai de cap, daca mergeti cu atitudinea ca voi le platiti salariile ,majoritatea nu le v-a pasa de problema si doar va trimit de la o persoana la alta.
    Intrebati ce acte aveti nevoie si apoi fiti sigur ca le aveti pregatite si aranjate, toti preferam sa avem de a face cu un sistem organizat.
    Nici eu si nici un membru din familia mea nu este bugetar.

    00
    • Inteleg foarte bine cum functioneaza birocratia si oamenii
      problema mea cu ei e ca in adancul fiintei lor ei nu vor sa se schimbe
      orice urma de progres in sistem e privita cu maxima suspiciune si opozitie

      o data aveam o discutie la fisc cu niste dudui
      si le explicam ce viata frumoasa ar fi fost pentru toata lumea daca in loc sa stau 3 zile si doua drumuri la fisc sa primesc anumite documente online, de fapt sa nici nu trebuiasca sa le primesc, ele sa existe undeva in online si accesibile de toate institutiile statului fara sa mai trebuiasca sa fac eu drumuri inutile pentru a plimba hartiile
      replica a fost fulgeratoare: „si noi ce-o sa facem?”

      00
  7. NOU
    #14

    sunt bugetara, am salariu de 800 de lei. eu nu vreau mariri. vreau AUTOSTRAZI, PODURI peste dunare si INVESTITORI. apoi vin si maririle de salariu.

    00
  8. Poate nu peste tot, dar sunt convins ca exista bugetari care ar veni la job si daca nu ar fi platiti, ba chiar ar plati ei, doar sa-si pastreze posturile.
    Vreti sa vorbim si despre dezorganizare si lipsa de respect fata de cetatean?
    Va invit la ghiseele Casei de Sanatate Bucuresti, sa vedeti acolo birocratie si functionari care se cred un fel de semizei, angajati de la paza care se erijeaza in consilieri, un singur ghiseu din trei disponibile la cateva sute de persoane, o incalceala ciudata.
    Casa de sanatate unde teoretic vin si oameni bolnavi si batrani, care s-ar putea sa nu aiba pe nimeni sa stea in locul lor la cozi (cu zilele).
    Ii invit pe guvernantii nostri la o astfel de coada, sa inainteze si ei „pas cu pas”. Cred ca domnul Puie Monta ar face infarct si nu s-ar mai gandi la noi impozite.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.