Statul român e inutil și incapabil #145841

La două zile după incident…

Directorul Maternității Giulești, prof. doctor Ciprian Cristescu, riscă să fie acuzat de ultraj, după ce duminică noaptea a avut o dispută cu doi polițiști și a ajuns chiar să fie târât pe asfalt de către aceștia, din cauză că a refuzat să se legitimeze.

Faptele: ăsta se dă jos, înjură polițiștii, refuză legitimarea, poliția îl târăște un pic până la mașină și apoi îl lasă liber.

Și, pentru că totul a fost înregistrat, la două zile, e posibil să îl acuze de ceva. Dar nu e sigur. Pentru că fapta, care se aude destul de clar pe filmare, s-ar putea să existe sau nu. Iar dacă fapta există sau nu, s-ar putea să îl acuze sau nu.

Cert e că nu se știe cu certitudine nimic, asta e cu siguranță stabilit.

Nu sunt eu foarte deștept, dar mă pun în locul polițistului: dacă tot te apuci să tragi de un prost beat, de ce te oprești la jumătate? Ca să țipi că ai nevoie de proceduri? Pentru ce produceri, bă?!?!?! Te-a înjurat, amendă!!! Refuză? Cătușe și la secție! De aia ai celulă la secție, să stea acolo până se trezește!

De aia suntem în rahatul ăsta ca nație, că ne coim mereu când trebuie să aplicăm legea. Și, de 27 de ani, polițiștii nu au fost capabili să ceară proceduri și clarificare, ci doar să latre că vor salarii mai mari.

ps: pun pariu că o dau la pace

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Eu pun pariu ca deja au dat-o la pace!

    00
    • „poliția îl târăște un pic până la mașină”

      Nu s-a filmat, dar a fost simplu sa o dea la pace: s-au intalnit a doua zi si au inversat rolurile, el a tārāt putin politia si politia l-a injurat” Deci au fost chit

      00
    • Ce injuratura? Un „te bag in ma-ta” de la un ginecolog suna a amenintare pentru orice politist roman.

      00
  2. Nu au vrut să aplice legea că încă credeau că mai pot să prindă o șpagă.

    00
    • Ai de plm. Aude unu’ o vorba la un unchi care a dat spaga 50 de lei prin ’98 cand l-a prins cu 65 in localitate si gata=> Toata politia ia spaga. Eu am mari dubii ca acum e ceva normal sa ceri/dai spaga la politisti. Nu zic ca nu se mai intampla, dar la un nivel extrem de mic fata de acum 10-15-20 ani.

      00
    • Nu zic, asa o fi, dar in 2016, martie la o ora dupa ce am aterizat in tara pe DN1 inainte de Comarnic pe fata a cerut 50RON pentru ca eram in „localitate”.

      DN1.

      00
    • Singura data cand mi s-a cerut spaga pe fata a fost tot acolo inainte de comarnic.. acu 7 ani

      00
  3. De 27 de ani au vrut salarii dar nu prea le-au avut. În schimb au avut şmenuri, mulți dintre ei(vezi ştabul ala nr.3 din Jandarmerie), şi pensii speciale.
    Aşadar ce legi clare şi cine să le aplice ???

    00
  4. Pentru că ăla e domnul doctor cutare, citeam undeva că polițiștii și-au informat telefonic superiorul imediat și apoi au făcut-o și când au terminat tura, însă superiorul lor nu a raportat mai departe incidentul, așa cum ar fi trebuit.
    Doctorul are spate serios, polițiștii au avut noroc cu filmulețul, altfel probabil erau concediați azi. Să ne aducem aminte de cazul judecătoarei bete, unde și cu filmare cu tot polițiștii tot au fost dați afară că și-au făcut treaba însă au deranjat-o pe doamna somitate.

    00
    • Politistii trebuie macar sa faca un stagiu de pregatire, nu asa se gestioneaza o situatie de genul. Ori detensionezi situatia, daca esti in stare sa spui mai multe decat „actele la control”, ori duci omul agresiv la sectie. Cei doi nici macar nu trebuiau sa fie afara din masina.

      00
    • @Radu – e ca la fotbal- arbitrul ia decizii pe teren și da socoteală in fata unor foruri, nu în fața jucătorilor sau a suporterilor.
      Nu ești de acord cu acțiunile lor? Ii dai în judecată și speri sa câștigi.

      00
    • @Radu: pregatirea politistilor romani e aceeasi cu pregatirea militienilor de dinainte de ’89. De fapt pregatirea tuturor functionarilor publici e cam aceeasi cu cea dinainte, pentru ca nimeni nu a fost constient ca toate institutiile statului trebuie reformate din temelii.

      Inainte de ’89 nu opreau pe nimeni cu Dacie neagra cu numar scurt, ca aia aveau clar spate. Pentru restul puteau aplica toata forta de care erau capabili pentru ca nu li se intampla nimic (stiu caz de militian care a omorat in bataie o femeie in timpul unui interogatoriu si tot ce a patit a fost ca „l-au trecut in rezerva” si i-au gasit un job de nemilitian, daca femeia ar fi trait nu lua nici macar o mustrare). Pregatirea lor in liceul de politie si scoala de subofiteri sau ofiteri de militie (nu se chema academie pe atunci) consta in gargara nationalista patriotarda despre cum vor strainii sa ne fure tara pentru a forma oameni loiali in caz de revolta populara. Le trebuiau oameni obedienti nu competenti.
      Pe vremea aia ce puteau fura oamenii unii de la altii era nesemnificativ, ca toti aveau de la stat casa si butelie. Puteai fura doar de la stat dar aia o facea toata lumea. Se mai omorau taranii si proletarii la betie cu secerile si ciocanele dar faptasul nu avea unde sa se ascunda oricum. Se scriau poezii si manifeste anti nea Nicu si aia erau ei antrenati sa descopere. Nu exista prezumtia de nevinovatie, deci nu trebuiau sa construiasca un caz solid, bazat pe dovezi.
      Ganditi-va ca pe Ramaru militia romana nu l-ar fi prins in ruptul capului daca nu facea o greseala de copil – a lasat o hartie cu numele lui la locul unei crime.
      De aia politaii de azi, demni mostenitori ai militienilor de atunci habar n-au cum sa retina un suspect sau cum sa gaseasca vinovatul adevarat intr-un caz. Daca au noroc bine, daca nu asta e.

      00
    • dati un link cu acel caz al judecatoarei, va rog.

      00
  5. oricat si-o iau pe cocoasa, mai si mor unii daca va amintiti, la militie sunt locuri caldute si salarii bunicele …

    sa ne traiti ! si mult si bine !

    00
  6. „să ceară proceduri și clarificare” – asta ar insemna responsabilitate zilnica care inseamna pus osu’ la treaba. Atat timp cat e haos generalizat pot sa se traga pe cur pana la pensie…

    00
    • Si daca tot am intrat in subiect, uite ceva interesant:

      14. Trebuie făcut totul ca hotărarile şi ordinele – fie acelea cu caracter juridic, economic sau organizatoric – să fie nepunctuale.

      15. Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii şi instituţii, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte(…)

      * Extrase din Directivele NKVD pentru Europa de Est din 1947.

      Eu zic ca autorii nu s-au gandit vreodata ca vor mai fi in vigoare peste 70 de ani.

      00
  7. Pentru a fi si la noi politisti si sa aplice legea ca si in america adica sa ii puna catuse si rupte 2 degete pana la sectie(„s-a lovit cand l-am urcat in masina”)trebuie sa se intimple niste cazuri ca si politistul acela omorat de turc.Atunci politistii isi vor da seama ca viata lor ei importanta nu 10%din salar pe 3 luni

    00
    • Violența aplicata civililor de un om aparat de lege prin statut nu se justifica niciodată. Polițistul veghează la respectarea legii nu e călău și nici juriu. Violența nu e niciodată o soluție. Și slava Domnului mare majoritate a polițiștilor sunt profesioniști desăvârșiți și încearcă să aplaneze pe cat posibil. Ce spui tu cu sa ii rupă 2 degete e absurd și moral periculos.

      00
    • meri Emil ca vad ca nu toti sunt retarzi.
      Ba prostii pulii, tortura e interzisa. Omorul pentru „bag pendula in mata” este putin exagerat, cu tot cu cratima sau nu.
      Chiar ai vrea sa traiesti intr-o tara in care sa iti rupa politaiu dintii ca i s-a parut lui ca nu ii raspunzi corect? Ah, tu il dai in judecata, el pierde vreo 10% din salariu si tu manci 2 luni cu paiu.

      Dobitocilor!

      00
  8. Medicul ala era rupt de beat si a facut pe smecherul cu politistii, merita sa suporte consecintele, dar politistii au reactionat ca niste retardati beti, hai sa fim seriosi….si ii mai si apreciem pentru analfabetismul lor in a gestiona o situatie normala pentru meseria lor… vai, d-aia e tara asta asa cum e, ca nu facem statuie unor idioti de militieni… cum ziceam, hai sa fim seriosi…

    00
  9. Daca aplica legea depinde de caracterul / personalitatea polițistului . Nu iti trebuie proceduri noi. există, dar nu sunt aplicate.

    00
    • Pai daca ar fi dupa personalitate 3 sferturi ar trebui sa fie concediati. Unul care nu stie sa gestioneze o situatie cu care probabil s-a mai intalnit de zeci de ori inainte se cheama tampit sau fricos. Parerea mea e ca orice politist care se lasa calcat in picioare trebuie concediat. Imaginea asta proasta o au in totalitate din cauza lor. Tampiti agresivi sunt in toate tarile dar probabil numai in Romania si politistii sunt tampiti.

      00
  10. Nimeni de aici nu se uita la Antena 3. Omul cica si-a cerut scuze aseara.

    00
  11. Am eu senzația sau situațiile astea sunt gestionate extrem de prost? Daca vezi unul beat într-o mașină pe scaunul din spate și începi să te iei de el e clar că dacă ești agresiv ajungeți la ultraj. Asta cu legitimarea e OK doar daca exista indicii sau suspiciuni că ai comis sau urmează să comiți o infracțiune. Altfel ajungem la cazul in care ești ridicat de pe strada in cătușe că ți-ai uitat acasă buletinul. Bai sa mă ierte Dumnezeu dar am lucrat vreo 2 ani in Grecia pe hotelarie și veneau turiștii britanici zooob de băuți in hoteluri și înjurau tot. Nu am văzut vreunul in cătușe. Am văzut sute de amenzi, am văzut polițiști ce îi ajutau să se ridice de pe strada și să ajungă la hotel dar bătut vreunul nu am văzut.

    Și repet erau muci. Adică nu se țineau pe picioare, vomitau pe mașini. Luau frumos amendă și cam asta era. Pentru comentarii și înjurături nu ii ridica nimeni doar îi ardeau masiv cu amenzile. Erau ridicați doar cei violenți / agresivi. Dar polițiștii greci (care sunt foarte stricti) îi tratau cu super tact. Asa cum trebuie să tratezi un om băut.

    00
  12. Doctorul ala s-a comportat ca un taran. Politistii au fost mult prea draguti cu el la inceput. I-au vorbit frumoas, l-au rugat sa se legitimeze, pana si sotia lui l-a rugat de prea multe ori sa termine cu scandalul. Iar el? Imi bag, o scot, lasa ca vedeti voi, va las someri…

    00
  13. Pe cat punem pariu ca daca in locul lui dom doctor era un garoi din ala borat cu ceafa,burta si tatuaje,nu e intampla nimic?Pleca Garcea tiptil tiptil,eventual isi mai si cerea si scuze de la minoritar.Exact ca in cazul controlorilor RATB:se iau de aia imbracati decent si de ciori si de aurolaci,fug ca dracu de tamaie.

    00
  14. NOU
    #27

    Ala putea sa stea bine-mersi pe bancheta din dreapta si sa-si vada de alcoolemia lui. Nu l-a pus nimeni sa se dea jos din masina, sa faca circ, sa IROSEASCA TIMP PRETIOS. Asta e problema, nu injuriile. In loc sa scrie amenda in 2 minute si sa-si vada de traseul lor, politistii tre sa stea, sa traga de el, sa-i aduca o halba cu moare de varza, sa-l mangaie pe crestet, sa sune in tot orasul sa nu cumva sa aiba pile, pendula mea. E grea munca de politist.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube