Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Compara cu Krusovice.

    00
  2. E nesperat de buna berea, intrece multe alte beri de la noi, ca si calitate e undeva intre Stella Artois si Perroni…. verified by Consumatoru.com!

    00
  3. Cu tot respectul Consumatorule, dar Perroni este o bala trista comparativ cu Staropramen sau multe alte beri din Cehia.

    00
  4. NOU
    #4

    Nu deosebesc berile intre ele. La mine este Noroc (cea mia nasoala bere. e pentru alcoolici saraci) si celelalte beri.

    00
  5. uite că de-asta n-am încercat până acum dar dacă într-adevăr nu se lasă cu dureri de cap, e o treabă bună

    00
  6. La noi e făcută de Bergenbier şi nu se compară cu originalul cehesc. Dar aşa e, e bunicică.

    00
  7. Sunt un consumator fidel de Ursus si aseara din lipsa de Ursus la magazin am incercat Staropramen :) E buna dar cred ca voi ramane la Ursus. Mi se pare ca nu e destul de acidulata.

    00
  8. Sa bei Pilsner Urquell la terasele din Praga unde cand iti aduce prima bere iti lasa un carton pe care trage o linie si tot asa pana la plecare cand iti numara liniile de pe carton si vede cat ai baut.
    Acolo nu o sa vezi pe nimeni ca bea numai o bere dar nici nu o sa vezi oameni beti.
    Cehii pe langa ca se pricep sa faca bere, se pricep si sa bea la greu :)

    00
  9. Prima oara cand am vazut reclama, mi se parea o reclama exagerata, ma gandeam o alta bere dasta jegoasa. Dar dupa ce am gustat… chiar mi-a placut.

    00
  10. ma duc sa cumpar, maine dimineata sa nu te superi daca injur

    00
  11. E ok, dar nu m-a convins gustul. Are ceva ce nu-mi place.
    Prefer berea mai amara…

    00
  12. Intr-adevar este o bere buna daca o bei la Praga, la halba. Si apropo: acasa la ei nu contine malai!

    00
  13. @Necromage – bine punctat legat de malai!Ce porcarie mai e si asta, o gramada de beri au malai in ele!?

    00
  14. @Trosnel:cele mai bune beri contin malai-exemplu: perefera mea Stella Artois!

    00
  15. Pe sticla scrie ca e PRODUSA de bergenbier s.a.

    00
  16. Deși e produsă de Bergenbier, e bună și îmi place la gust, dar nu cred că se compară cu aia proaspătă și originală băuta direct din berăria lor.
    Uite și cum se fabrică. :)

    00
  17. Papilele mele prefera stella artois fara alcool, la ambele categorii cu sau fara alcool stella artois e preferata mea….

    00
  18. La mine la gorj nu am vazut-o.
    Si sunt sigur ca nici acolo la tine nu e Hategana

    00
  19. Berea asta e cam la fel cu Estrella (berea locului in Barcelona). O bere destul de aspra, barbateasca.

    00
  20. Din punctul meu de vedere, degeaba e aspră şi bărbătească (adică amară) dacă conţine mălai. E ca şi cum ai scăpa prea mult ulei în salată, apoi ai încerca să compensezi adăugând cât mai mult oţet, să taie din greaţă.

    00
  21. @PlayActive – cultura ta in materie de beri e limitata; mai cerceteaza piata; si istoricul berii.
    @dracu – bun site, de urmarit.

    00
  22. Stella Artois are gust de muci (diferenţa între versiunea cu alcool şi cea fără alcool o dă faptul că prima e mai dulceagă, ceea ce reprezintă un dublu paradox, atât din punctul de vedere al berii cât şi al mucilor :) ), Peroni de mălai cu apă, iar Ottakringer de apă pur şi simplu.

    Cine mai crede că acestea trei au dreptul de a se numi beri şi de a se compara cu orice altceva, va fi exorcizat prin stropirea cu Staropramen sfinţit.

    ~Nautilus

    00
  23. Funny shit, pentru cei care ridica in slavi Bergenbier-ul denumit Stella Artois:
    In 6 luni petrecute in Belgia, si numeroase vizite in berarii chiar si in Leuven (orasul de provenienta Stella Artois), nu am vazut pe nimeni, dar chiar m-a mirat ca NIMENI nu consuma aceasta bere.

    00
  24. @Trosnel: mie imi plac numai alea cu malai-restul nu le suport!

    00
  25. Primu comentariu: Am incercat aceasta bere dupa ce am baut 3 halbe de Bergenbier si ma durut capu a doua zi,precizez ca am baut 2 beri Staropramen.Cea mai buna bere in ROMANIA DAB.

    00
  26. mi se pare cel mai bun raport pret/calitate din berile vandute in Romania deci ma tem ca se va scumpi in curand

    00
  27. Si-au calcat cehii pe inima si au dat licenta si altora?
    Astia parca nu dadeau licente, daca voiai sa bei o bere ceheasca, si aia din china cred ca era produsa la mama ei.

    Ce a mai ramas? Guiness produs la Bragadiru? :)

    00
  28. Nautilus @

    Norocul meu ca nu stiu ce gust au mucii, oricum stella ramane cea mai buna din punctul meu de vedere…fiecare cu papilele personale.

    00
  29. Am baut si eu de curiozitate, e ok dar cand am vazut ca e produsa de fapt in Romania si e sora lu` bergenbier am zis ca mai bine lasa.
    E un fel de cola produsa in romania, n-are nici o treaba cu originalul .
    Mai bine beau un efes produs in moldova.

    00
  30. @rasta, pai acolo in majoritatea berariilor e berea casei, probabil asta e motivul pentru care nimeni nu bea alte beri(nu doar stella)

    00
  31. Pacat ca nu prea se compara cu originalul produs in Cehia.

    00
  32. e misto daca n-ai baut originalul in cehia. altfel e o semi-laba trista facuta de bergenbier.

    thank God, inca mai gasesc krusovice de import

    00
  33. @cristi, în Bulgaria există de ani buni Staropramen.

    @maniak, are treabă cu originalul, doar că e mai proastă, în special prin adaosul de porumb. E pils, puternic amară şi specific cehească prin tipul ei, dar probabil că şi cea mai proastă bere din Cehia e mai bună ca Staropramen-ul nostru.

    Ce-i drept, depinde de gusturi; pe unii nu-i deranjează dulcele mălaiului şi asta se vede prin preferinţele faţă de Stella şi de cea mai băută bere din România, Tuborg. Străinii îşi adaptează produsele pieţei româneşti, iar cel mai mare consumator de bere nu sunt eu, nu eşti nici tu, ci beţivul care la 50 de ani arată ca la 65, şi care dă pe gât zilnic 2-3 pet-uri de Bergenbier sau Noroc, iar în zilele cu soare bea aceeaşi cantitate la cârciuma din sat. (Vorbesc de cazuri mai „sănătoase”, că alea cu vodcă şi coniac depăşesc discuţia de faţă.) Nu zic că gusturile lui ar fi bune sau proaste, dar orizonturile sale în ceea ce priveşte berea sunt limitate, la fel şi interesul pe care îl are pentru alt ingredient decât alcoolul. Lui n-o să-i poţi vinde un Pilsner Urquell sau Krušovice decât dacă ar fi la acelaşi preţ cu berea mediocră cu care s-a obişnuit – şi aici s-a băgat Staropramen-ul românesc, care s-ar putea să câştige o felie bunicică din piaţă.

    00
  34. Cata vreme nu e importata, sigur e „subtire”, ca romanii pun apa din belsug si se zgarcesc la hamei. Uite de asta (dar si pentru ca nu beau mai mult de un six-pack pe saptamana) cumpar eu Dab si Amstel.

    00
  35. vorbind de stela, am participat la un razboi franco-englez.
    francezu afirma ca leffe e de barbati si stela de femei
    englezu afirma ca leffe e de femei si stela de barbati

    le-am explicat ca amundoua sunt de femei si sa bage si ei beri adevarate produse la astia de vorbesc neamta (dupa cum bine stim in praga s-a vorbit mult timp neamta)

    00
  36. da, e o bere bună. Dar ca și lui @alinetu primul gând care mi-a venit a fost Krusovice. Sunt amândouă beri bune, descoperite recent.

    00
  37. Cu ajutorul malaiului se relgeaza alcoolemia oricarei beri.

    00
  38. Au un singur cazan din care pun in sticle etichetate diferit. Dupa care vin expertii si isi dau cu parerea influentati de eticheta si de spot. Spiritul „prăgii”…Nici nu se compara cu aia de acolo – adevarat nici cu samponul skol sau ciuc.

    00
  39. cuc-bau, eronezi profund. Malai nu se pune pentru ca „regleaza alcoolemia” ci pentru ca… ta-dam… este mult mai ieftin decat maltul din orz. Orice bere? Arata-mi malai intr-o bere belgiana si o beau cu tot cu sticla. Nu, o sa gasesti malai doar in pisorcile ieftine.

    Iar cei care prefera berea cu malai nu fac decat sa confirme ca suntem neam de mamaligari. :B

    00
  40. Trebuie să o încerc, cum am văzut-o prin supermarket, cum am luat-o, cum am savurat-o :)

    00
  41. @FratePorc, Stella Artois are mălai şi în varianta originală, belgiană. Am băut. Probabil de asta e puţin mai dulceagă decât ar trebui. Se mai întâmplă şi la unele beri franţuzeşti (ex. Fischer) şi la 90% din cele din spaniole şi italiene. Oricum, senzaţia mea e că procentul de mălai din Stella sau Fischer e mult mai mic decât în orice bere mioritică.

    00
  42. Mdea, greseala mea, trebuia sa specific „berile belgiene traditionale”. Zemurile marca Anheuser-Busch nu se califica la „traditionale”.

    00
  43. 1. facuta si din porumb
    2. scria pe sticla IMPORTED si la producator bergenbir sa (acum cred ca au scos etichetele)
    3. felicitari, pe mine ma doare capul si de la 2 beri fara malai

    00
  44. ati baut grolsch? cea cu capacul ciudat?

    00
  45. staropramen din cehia e buna, cea de aici n-are nicio legatura.
    daca vreti bere ceheasca importata beti krusovice ( mie mi s-a cam luat de ea )
    grolsch este o bere foarte buna, produsa la miercurea ciuc dar repet : foarte buna

    00
  46. Racita bine e chiar ok. N-am inteles de ce scrie „imported” si produsa de bergenbier.

    00
  47. Nu-mi place, e una si mai buna… Kamenita… Bulgaria rules… O recomand aceasta bere ce parca e facuta dupa calapodul celei nemtesti: Beck’s… Kamenita inseamna: pietricica, asta dupa cate stiu eu… limba bulgara, caci imi curge destul de mult sange de bulgar in venele-mi destul de tinerele…
    Salutari Zoso, I’m back… Zdravei!

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube