Radio online: Spotify și Pandora

Cele două siteuri de audio streaming au probleme cu muzicienii, care acuză că primesc prea puțini bani. Îmi aduc aminte de războaiele duse împotriva YouTube, odată cumpărat și făcând bani.

Patru articole recente pe tema asta:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. @zoso “adio streaming” :)))

  00
 2. Dar cum bine zicea unul din ele rock-staruri, $1B incaseaza casele mari de discuri, cele cu tezaur. Casele mici/noi/de nisa traiesc din cerseala, o data pentru ca nu au volum, a doua oara pentru ca nu au acelasi public. M-as bucura din suflet sa se gaseasca o cale de mijloc, e greu sa refuzi streaming-ul. Pare cea mai buna solutie impotriva pirateriei si produsele (Spotify, Pandora, eu folosesc Deezer) sunt de-a dreptul bune.

  00
 3. Esti vedeta pe antena 3

  00
 4. ca esti de porc si ca ar trebui sa fii amendat pt ce ai zis despre satul romanesc

  00
 5. NOU
  #6

  Spotify e genial! Il folosesc de cateva luni (versiunea free, cu reactivare lunara prin ip de America).
  Am gasit in proportie de 90% toti artistii straini pe care ii ascult. Iar artistii romani sunt in proportie de 10%. Cand o sa se lanseze serviciul in Romania (peste 300 de ani) se va schimba treaba.

  00
 6. @Wizard: nu le-a ajuns nici acum subiectul?

  00
 7. N-ar trebui sa ma mire ca toti plang legat de “Pandora’s payments to artists” desi asa ceva nu exista. Pandora are contracte cu “casele de discuri” nu cu artisti individuali. Ei platesc drepturi de difuzare respectivelor companii care apoi platesc artistilor (in vasta majoritate a cazurilor) si normal ca acestea au scazut datorita licentierii “en-gros” de care beneficiaza streaming media.
  Dar tot mi se pare fascinant ca mereu cei rai sunt “aialalti” si nimanui nu-i e permis sa mentioneze simplul fapt ca intr-un contract sunt doua parti: casa de discuri si compania de difuzare (casa de discuri care pastreaza uneori pana spre 85% din castigurile de pe o piesa).

  00
 8. That reminds me… eu am vrut s aplatesc pt. SPotify si nu-ti da voie cu card de romania. Nici macar cu PayPal, zice ca esti roman, si ca sugi pendula.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.