Serios, nu ne mai frecați la cap cu Colectiv

Azi dimineață, cât așteptam să trec procedurile birocratice pentru niște analize medicale, am observat pe perete un simpatic anunț, care mă informa că în caz de incendiu o să fim toți crispy strips.

Asta în sediul Medicover de la Victoriei, care Medicover e o firmă privată de scamatorii medicale. Guvernul este, efectiv, la 100 de pași mai încolo. În aceeași clădire se mai află o farmacie și ambasada Elveției, țară care are ca steag fix o cruce. În fine, stau la coadă, mă uit la ăia din jur care erau nervoși că întârziau că erau doi moși în față care aveau chef de analize și nu se programaseră din timp, scot sângele de peste tot și mă duc la birou.

Unde aflu de la un coleg că un semn de tipul „spațiul funcționează fără autorizație ISU” este și în noul cămin de bătrâni Nicolae Cajal, făcut din renovarea spitalului Caritas. Asta e investiție de stat, e aia cu care se va mândri Firea în campanie la pensionarii care-i pupă mâna. Asta în cazul în care nu ia foc, situație în care vom avea parte de niște moși crocanți și cel puțin cinci milioane de oameni care se vor bate în piept și vor lăcrima exact ca turbatele duse la Sfânta Parascheva.

Deci, oricâtă gargară se dă la televizor și pe internet, am impresia că s-a luat deja decizia și s-a votat: ce s-a întâmplat acolo, la Colectiv, intră în categoria „Pățăști”, asta e, mergem mai departe și nu vrem deloc, dar absolut deloc, să schimbăm ceva. Rog pe cât posibil mass-media să nu ne mai frece la cap cu subiecte care nu ne interesează.

P.S. Presupun că există oameni implicați în poveste care au pierdut pe cineva drag la Colectiv. Bănuiesc că pentru voi când vedeți de-astea sunteți de două ori mai triști. Dar închipuiți-vă cum văd ăia care au apropiați morți în accidente rutiere mesajele alea cu „Stop accidentelor, viața are prioritate”. La accidente rutiere are loc un „Colectiv” săptămânal.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

24 comentarii

 1. centrul vechi e plin de mizerii de locatii gen colectiv si in fiecare din ele e minim un afis cu “aceast spatiu functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu”. toate sunt pline.
  afisul asta e exact ca mesajele si pozele de pe pachetele de tigari


  Comentariu apreciat.1040
 2. Corect!

  Pe langa verbele de baza “a fi” si “a avea”, la lb romana ar trebui sa fie si verbul “a durea in pl” pentru ca e chiar mai prezent decat celalalte doua.
  “Ma doare in pl deci exist” (in latina “Dureresinfalus, ergo sum”)

  Apoi conjugari:
  -m-a durut in pl”
  – Pe viitor ne va durea in pl
  – Ma duresera in pl
  – sa ma fi durut in pl
  – m-ar fi durut in pl


  Comentariu apreciat.854
 3. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. 1451
  • Medicoverul ala e acolo de cel putin 5 ani.


   Comentariu apreciat.391
  • Mega Image-ul “ăla mare” din Constanța (de pe Tomis) are acel anunț de cel puțin 3 ani (de când îl frecventez eu).

  • foarte idioti oamenii aici cateodata. nu inteleg minusurile. Unul nu a dat o sursa sau ceva argumente. Da. Sunt locatii care nu au fost niciodata autorizate dar din nou nu e nici o diferenta intre aviz si autorizatie. Nu te pun aia sa faci nimic in plus fata de ce ai trecut in aviz.

   131
 4. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. 1361
  • De unde ai scos ca trebuie sa schimbe toata instalatia electrica pentru ISU???
   Pentru autorizare ISU se adauga unde este cazul sau se imbunatateste: iluminatul de siguranta (exit, sageti, iluminat impotriva panicii etc), instalatia de semnalizare/alarmare la incendiu(senzori de fum, sirene, butoane de alarma), instalatia de stins incendiu(hidranti, sprinklere etc), instalatia de desfumare, paratrasnet.

   152
  • Blin, tu crezi ca vorbesc prostii? Ia normele ISU la mana si vei vedea ca pentru autorizare se cere conductori ignifugi, tubulatura ignifuga. TOT IGNIFUG, inclusiv geamuri! deci da, ia sa te vad cum transformi o scoala veche de 60 de ani cu 10 clase de elevi intr-o comuna sa fie 100% acceptabila ISU. Nu poti! nu se poate, costurile sunt prea mari si nerentabile


   Comentariu indecis. Tu ce zici?1219
  • Verdenpom: nu există conductori ignifugi. Sunt cel mult cu întârziere la propagarea flăcării, fiindcă materialele izolante sunt, ce să vezi, din plastic (închipuie-ți cum ar arăta casele cu întrerupătoare și prize metalice, ca în halele industriale cu protecție antiexplozie).
   Tubulatura ignifugă se folosește atunci când pereții pe care se pozează instalația sunt din materiale combustibile (lemn). Altfel trebuie măcar o barieră metalică între cabluri/aparate și peretele combustibil, sau puse pe cleme care să asigure o distanță de 5cm între cele două elemente (perete și instalație)

   50
 5. Bucureștiul are câteva localuri ok, care au făcut mai multe decât erau obligați prin lege să facă pentru siguranță etc, dar care nu au aviz pentru că inspectorii nu au timp să vină și la ei (bârfa pe radio șanț e că ar fi ocupați cu clădirile de birouri și nu le ajung angajații). Între timp, sunt obligați prin lege să pună acele afișe de care vorbești. Nu le pune nimeni din vreun motiv emoțional și sunt obligatorii de foarte mult timp, dar probabil că de abia acum le-ai observat, că e comemorarea și subiect trending.

 6. “scamatorii medicale” te-ai dus să îți dea în cărți sau ai scris așa ca sa pară mai interesant?

  1118
 7. Eftimie, pana la urma ne afecteaza sau nu politica? Ti-ai mai revenit?


  Comentariu apreciat.625
 8. Ce te-a facut sa zici : bag pl in reteaua voastră și să pleci? Eventual lăsând la receptie un scurt feedback scris?

  21
 9. McDonalds, Sibiu, central, va spune ceva?

  20
 10. nici sediile ISU nu respecta normele

  100
 11. Comparatia din final mi se pare fara rost. Oamenii aia in colectiv au murit fara vina lor, din cauza unui stat incompetent.
  Pe sosele sunt multi inconstienti care isi pun capat zilelor si daca au o si o zi “buna” ii mai au si pe altii nevinovati.
  Problema cu colectiv, asa cum ai spus-o e departe de a fi rezolvata cat inca acceptam mizerii.

  01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Top articole

7 zile