Scurtul drum de la inovație la cancer, cu Playtech și IQOS

Pe 4 octombrie, IQOS era o inovație. Confort, riscuri puține, inovație. Pe 29 decembrie, lucrurile se schimbaseră un pic. Riscuri, sănătate, nasolie. Pentru că nu și-au băgat mințile în cap, pe 11 ianuarie apare un nou articol în același registru.

Partea amuzantă? Articolul de pe 29 decembrie e tradus după unul apărut pe 12 decembrie. Articolul de pe 11 ianuarie e tradus după unul apărut pe 20 decembrie. Cineva a căutat un pic articolele astea ca să le traducă. Nu le-a tradus în ziua în care au apărut, cum face un site de știri normal.

Să menționăm și numele celor 3 redactori, să îi țină minte google: pe partea pozitivă, George Stanciu, editor coordonator playtech.ro. Pe partea negativă, Nicoleta Apostol, redactor, și Bianca Prangate, redactor.

Mi-e teamă că, dacă Phillip Morris nu găsește niște bani în bugetul lor pentru un site cinstit și onest ca playtech.ro, vor afla tot felul de lucruri nasoale despre ei. Playtech e în trustul Adevărul, unde scrie Liviu Avram.

Business.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

26 comentarii

 1. NOU
  #1

  Eu nu inteleg, “redactorii” si “editor coordonator” astia, sunt platiti ? Cu cat ? de unde ? E un job serios sau ciubuc dupa job ?


  Comentariu apreciat. Thumb up 33 Thumb down 0
 2. Cam aceeasi chestie se intampla cu playtech si in ceea ce priveste telefoanele Samsung. Probabil nu au reusit sa se lipeasca de vreo sampla de S8/Note 8, asa ca trag in ei cu tot ce au…


  Comentariu apreciat. Thumb up 20 Thumb down 0
 3. @razor, ca să nu te întreb de unde știi de dimensiunea lui Alexandru, te întreb dacă reușești să accepți că există masculi care chiar au mîrtanu’ mare.

  Thumb up 12 Thumb down 0
 4. Ctrl + F5

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. si playtech sunt singurii care n-au luat bani?

  Thumb up 3 Thumb down 0
 6. E uimitor ce poți să găsești în produsele astea când nu primești buget de publicitate


  Comentariu apreciat. Thumb up 34 Thumb down 0
 7. Intr-o mana mica orice mirtan pare mare

  Thumb up 6 Thumb down 0
 8. Ca o mica paranteza, se intimpla sa am bocanci Burebista. Isi merita banii cu virf si indesat. La -25 cu o pereche de sosete de ski pe dedesubt nu ai nici un stres.


  Comentariu apreciat. Thumb up 33 Thumb down 0
 9. Eu nu inteleg cine ii citeste pe pleyteci astia..


  Comentariu apreciat. Thumb up 20 Thumb down 0
 10. Vaping-ul e aproape la fel de nasol ca si tzigaurile. Ba in opinia mea de neavizat cred ca-i mai periculos. Daca vrei nicotina baga Nicorette.

  Stiu, sunt studiile lui peste care arata ca e mult mai sanatos. Da. Studii ca alea de mai sus.
  Cmon guys, efectele fumatului sunt studiate de 100+ de ani. Efectele vapingului de cat timp, 5-10 ani? Mai bine fumezi o tigara “sanatoasa” decat nusce aburi microionizati. Macar stii la ce sa te astepti. Sau iti iei inima-n piept si te lasi.

  Thumb up 13 Thumb down 0
 11. NOU
  #19

  “Cmon guys, efectele fumatului sunt studiate de 100+ de ani. Efectele vapingului de cat timp, 5-10 ani?”
  Argumentul tau e perioada de studiu? :) STiintific argument, nu gluma! :))

  Serios acum, cele mai nocive substante apar in urma arderii. Sa stii ca daca ai fuma musetel uscat ai avea parte tot de substante cancerigene rezultate in urma arderii.

  Produsele astea de vapat satisfac nevoia de nicotina fara sa mai bage in tine si produsii arderii. Evident ca nu sunt sanatate curata, dar nu sunt nici atat de periculoase ca inhalarea funinginii aleia din tigara clasica.

  Vezi ca nu e asa greu sa ai o parere argumentata? :)


  Comentariu apreciat. Thumb up 22 Thumb down 0
  • nu stiu cat de periculoase sunt unele sau altele, indiferent de perioada de studiu, dar si cand l-am luat direct la pula pe mirtanul ala din mall care exact cand eram in dreptul lui a suflat 2 metri cubi de abur d-ala cu miros de sloboz de nu te mai vedeai om cu persoana vroia sa sara la bataie. l-au linistit badigarzii ca ajungeam la protv.

   Thumb up 18 Thumb down 0
  • Parere argumentata? Nu sunt medic, chimist sau om de stiinta. Prin urmare nu pot s-aduc argumentele pe care le vrei. Nici nu stiu daca ar conta sau daca le-ar intelege cineva care nu presteaza in domeniu.
   Si perioada de studiu mi se pare un argument valabil. Si stiintific. Cu cat ceva este studiat mai mult cu atat este mai bine inteles. Mai ales in chestiile care implica sanatatea.

   Am avut cateva generatii in care sa studiem efectele fumatului – de la adolescenta pana la moarte. Vapingul in schimb nu a fost studiat indeajuns. Faptul ca “PARE” sanatos acum nu inseamna ca si este. Si tigarile erau considerate sanatoase cand au aparut prima data.

   10 ani nu sunt suficienti pentru a vedea efectele COMPLETE asupra corpului uman. Poate schimba ADN-ul. Poate cauzeaza sterilitate pe termen lung sau in urmatoarele generatii. Nu ai de unde sa stii, INCA.

   Argumentat suficient pentru tine? :)

   Thumb up 6 Thumb down 0
  • Poate ajuta la discutia asta, o lista cu ingredientele:
   Se alege o tara, si apoi click pe ingredients added to the tobacco
   https://www.pmi.com/our-business/about-us/products/making-heated-tobacco-products

   Thumb up 1 Thumb down 1
 12. Lichidul pentru svapat fără nicotină în care categorie intra? Face cât de mult rău?

  Thumb up 1 Thumb down 0
  • În principiu dacă nu are nicotină tot conține propilen glicol folosit cred şi prin inhalatoare de astm, glicerină folosită şi pentru efectele de fum de pe la concerte. Astea ar trebui sa fie vag ok, în sensul că am fi stiut de efecte adverse la cei care sunt expuși frecvent.

   Apoi sunt aromele, care în mare parte sunt alimentare adică se suie efectul lor pe partea digestiva dar nu respiratorie. Poate mentolul ar fi ok ?

   Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.