O românească: Start Ups Marathon

Romanian Business Accelerator, o chestie despre care n-am auzit până acum, au organizat zilele trecute un concurs de start-up-uri, cele mai bune trei idei urmând a fi premiate cu 10, 7 și 5 mii euro.

Cele mai bune 50 de idei, care vor fi prezentate pe 30 septembrie in fata investitorilor, vor fi selectate de o comisie formata din Marian Dusan, presedintele Romanian Business Accelartor, Rasvan Radu CEO al UniCredit Tiriac Bank, Felix Patrascanu managing director FAN Courier, Lucian Anghel, presedinte BVB,Malin-Iulian StefanescuCEO, EEU Software, Associated Partner Red Umbrella and Ludic Geek ,Multiple Companies.

OK până aici. După concurs, apar micile amuzamente: se desemnează doar un câștigător, restul fiind premiați cu strângeri de mână și cărți.

Celelalte premii in bani nu au fost acordate de catre investitori, deoarece nu au vazut potential de afirmare suficient. S-a considerat ca este nevoie intai de o pregatire teoretica, si abia apoi de investitie financiara. In urma unei dezvoltari profesionale se vor lua masurile pentru partea financiara.

Partea amuzantă, pentru care a meritat să citiți până aici: concursul a fost câștigat de Florin Grozea cu o idee de firmă de management artiști. Cu care a participat probabil pentru că cealaltă idee, de a obține bani pentru a cumpăra o casă, bătea prea mult la ochi.

Mai multe detalii la Marius.

 start-ups-marathon

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

26 comentarii

  1. lasa, totul e-ok. punct rro

  2. NOU
    #2

    grozea de la psd

    00
  3. Oh doamne. Ma intrebam eu de ce s-a oprit asa subit comunicarea lor emailistica. Oh doamne. Florin Grozea. Oh doamne. Mai bine ma opresc. Oh doamne.

  4. Premiile alea nu erau trecute in regulament? Ar merge un proces aici. Oricum, asta e tara in care traim. Castiga cine „trebuie”.

    00
  5. ce hipster obosit…sa-si ia fulare de 10.000 eur

    00
  6. dick man, dupa ce ca premiile sunt mizere.. poate de asta? ma gandesc ce oameni cu idee buna si cap bun se duc pentru 5000-10000? :)) hai sa fim seriosi sau macar relisti, poti si singur sa faci un imprumut de 15000-20000 sau poate ii ai deja stransi.. te mai milogesti la inca 10k? :))

    00
  7. ceo la tiriac, director la fancurier, director la bursaaa! si se manjesc intr-un cacat de concurs manarit cu 5.000 de euro… ce cacanari…ce tara de cacat

    00
  8. Totul va fi bine! :)))

    00
  9. Well, eu cred ca pierzi din vedere de fapt ce e mai important: furatul ideilor. Deci juriul e format din cei cu potențial de investit si din cei cu potențial de a aprecia ideile bune. Combinația perfecta! :)
    Mie treaba asta imi suna ca un fel de Microsoft românesc! :D

    00
  10. Ma uimeste unde a ajuns Florin Grozea. Scrie carti, e blogger, compozitor, antreprenor…

    00
  11. Trebuie bani la partid, ce stii tu. Sau mai trebuie sa falimenteze încă un proiect…

    00
  12. ce dracu, toti amaratii au inceput sa-si faca incubatoare?

    00
  13. Ca o nota de subsol: sunt uimit in continuare de cat de multa lume este preocupata de „furatul ideilor”. Asta e cumva si motivul pentru care sunt putini antreprenori reali si multi gigei care vorbesc despre idei.

  14. Se pare ca era organizat ca si concurs, cu PREMII, dar acestea nu s-au mai acordat pe motiv ca nu merita INVESTITIA in ideile de afaceri. Bullshit.

    00
  15. Acum foarte mult timp am participat si eu la ce a fost o lectie in privinta concursurilor romanesti.
    Companie serioasa (cel putin in ochii multora), juriu serios, participanti multi si si mai multe idei bune. Nu am castigat, nu am fost nici macar in primii zece si cred ca ideea mea nu avea nici o importanta daca era buna sau nu. Doar ca dupa 2luni ce sa vezi, ideea mea implementata pe acel site, statea bine si frumos „rebranduita” pentru o alta companie romaneasca de renume.
    Daca e ceva de invatat: niciodata sa nu participati la concursuri romanesti. Intr-un mod sau altul tot veti fi tepuiti.

    00
  16. Daniel Enache: noi Sa fim sanatosi, ca asta cu furatul ideilor se poarta cam peste tot. Chiar si la case fooooarte mari. Exemplul de la subsol, ma frend! :D

    00
    • @Diana: daniel știe, când i-am prezentat ideea cu spada digital a zis că nu e bună, după doi ani a investit in andrei roșca :)

  17. NOU
    #20

    Ha ha ha ! Chiar ca e „o romaneasca”. Iar Florin Grozea … mai bine ma abtin.
    Referitor la furatul ideilor, deoarece trec prin ceva asemanator, incerc sa ma incurajez gandindu-ma ca respectivul poate sa-mi fure ideea dar nu poate sa fure „sufletul / spiritul” ideii. Iar fara suflet / spirit, orice afacere moare mai devreme sau mai tarziu.
    Pana la urma, cred ca cel mai bun mod in care te poti pazi de hotii de idei este sa inovezi continuu. Ei pot sa-ti fure una sau doua idei insa nu vor putea tine pasul cu tine.

    00
  18. O intrebare am legata de Florin. Ce s-a intamplat cu Hummerul castigat de la Neogen ?

    00
  19. https://youtube.com/watch?v=h7WEa2VEz_E
    Merge el cu bicicleta Unicredit…sponsor greu si gazda Start Ups Marathon, face si zoomuri…fain

    00
  20. Mda, Mihai Sturzu a fost ales in 2012 deputat in Colegiul nr 24, Camera Deputaţilor din sectorul 6, sunt curios ce initiative a avut de cand este deputat, vi se pare ca Sectorul 6 arata mai bine de cand interesele cetatenilor sunt protejate de Mihai Sturzu si de primarul Rares Manescu ?

    – cea mai buna stire despre primarul Rares Manescu: https://www.timesnewroman.ro/politic/10320-mit-sau-realitate-un-locuitor-al-sectorului-6-sustine-ca-l-a-vazut-pe-primarul-rares-manescu

    sau:

    00
  21. @Vali: cred ca am pierdut episodul cu Spada si Andrei Rosca. :)
    Dar pare-se ca in cazinoul Romania, aia de fura idei sunt antreprenori! Omul cat trăiește tot învață! :D

    00
    • @Diana: s-a consumat offline. i-am prins pe amândoi și i-am porcăit un pic, mai mult pe danie, mai puțin pe andrei, și aia a fost. ah, și lui daniel i-am zgâriat mașina.

  22. NOU
    #26

    @vali petcu: corect furat coane fanica. sa pice blestemele pe mine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube