O revoltă mică, de buzunar

200.000 oameni au protestat azi împotriva regimului de la Bucure… pardon, Kiev. La noi au fost mai puțini la protest și mai mulți la X-Factor.

romania-proteste

sursă foto

Și mai e ceva. Sondajul ăsta, care spune ca jumătate dintre români au uitat că sufereau de foame și de frig și vor să se întoarcă tătucul înapoi, ca să fie bine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Da, e geniala poza dar politicienii nostri tot fac ce vor ei :(

    00
  2. Geniala poza!

    00
  3. Vali, sunt oameni care din diferite motive, nu ies la proteste chiar daca sustin cauza respectiva.
    Genul acela de oameni, ies doar daca e sa zicem un mars sau un miting organizat, ceva asemanator.
    Nu cred ca trebuie sa fie blamati pentru asta.

    00
    • @Jerome: dar sunt și oameni cărora nu li s-a explicat suficient motivele, cauzele și repercursiunile măsurilor luate de politicieni.

  4. Radeam azi cu un tovaras de radu f ala, si zice asta „ba hai sa le punem pe internet chestiile astea”, iar eu ii spun „ba imi e lene, prefer sa imi pierd altfel timpul”. Sincer protestele astea sunt asa de fatada sau cel mult unii care daca e cu sange pleaca, ca nu e frumos.
    Oamenii si-au asigurat alegerile urmatoare, 30% din popendulatie e de ajuns pt nu stiu ce vot. Aici lucrurile merg in directia buna, pe urma o sa tot reduca de o sa ajungem sa avem presedinte pentru fiecare familie, ca o sa fie de ajuns sa te voteze mata…
    Cand ii vezi pe oameni cat sunt dezbinati si ca sunt in stare sa ti-o traga pentru orice, cum o sa fie si cu dislike-urile la comentariul asta, pai iti pare rau ca nu poti sa le iei si tu ceva de la gura.
    Din fericire nu suntem toti egali si unii se pot ridica peste mocirla…

    00
  5. super_fotbal la finalul comentariului se aproprie de o concluzie evidentă: sunt mulţi români pe aceste plaiuri, dar poporul român este inexistent, este o iluzie. Iar faptul că există o ţară numită România este doar un accident al istoriei, nu un merit al unui popor inexistent. Şi ca orice accident, se va repara în timp. Cei nici 100 de ani de existenţă a României la scară istorică sunt doar o clipă, iar la cum merg lucrurile poate nici nu va apuca să împlinească centenarul.

    Oricât am fierbe tărâţa naţionalistă, contrastul din aceste zile dintre reacţia românilor şi a ucrainienilor (ieri a bulgarilor) puşi în situaţii similare ne arată clar (a câta oară) realitatea. Acum cei cu tărâţele puse la fiert daţi un minus şi fuga repede la oală, mestecaţi să nu se prindă.

    00
  6. Am fost la proteste dar regret. Au venit Craciun & Co si au inceput sa scandeze cu totul alte prostii. Nu neg ca erau importante dar nu aveau legatura cu protestul. Au avut misiunea sa „dilueze” mesajul protestelor si le-a iesit. Mai erau si idioti legionari, nelipsitul stegar Dac si hipsterasi care salvau toata Romania.

    00
  7. fără violență , fără violență … :))

    00
  8. Daca chiar s-ar rezolva ceva cu protestele astea da, as iesii si eu in strada, dar cum sunt degeba si pe politicieni ii doare la basca, de ce sa inghet aiurea ? Ca sa ma aflu in treaba? Nu cu proteste schimbam ceva anume. Doar angry mob rulles!

    00
  9. Repercusiuni, ca nu vin de la cur …

    00
  10. Cum am mai avut placerea sa scriu : depinde alaturi / pentru cine ” protestez ”
    Alde Craciun, Guran, ultrasii si militienii spirituali nu ma coafeaza.

    00
  11. @Vali Petcu: sunt extrem de multi carora degeaba le explici. Atata vreme cat nu-i afecteaza pe termen scurt …

    00
  12. „Nu stati la terasa/ Daca va pasa!”. Cam asa strigam in Piata Mare din Sibiu in vara.
    P.S. inspirata poza.

    00
  13. @Traian – de curiozitate, pe dvs. cine v-ar coafa, daca un Guran sau Petreanu nu va fac cinste cu indemnurile lor? De acord ca ultrasii vin probabil pe-acolo [si] ca nu mai au pe ce stadioane sa se ia la tranta cu jindarii, dar hai sa mai nu strambam elitist din nas, ca Guran nu-i mircea badea.

    00
  14. Ladies and gentlemen I present you in the left corner: „The people who doesn’t give a fuck” and in the right corner: „The people who gives a fuck or at least they think they do”.

    00
  15. Sa inteleg ca ai fost si tu la proteste? Asa de comentat….

    00
  16. Poate tac`su e politician…

    00
  17. Salutare,

    Citind comentariile la articolul de mai sus pot intrezari motivul pentru care PSD-ul a castigat intotdeauna alegerile parlamentare. Pentru ca stie ce-si doreste fara conceptualizari elitiste, despicari de fir in 4 si certuri pe culoarea mochetei cand tie iti arde casa, fratilor!
    Sunt inginer, probabil stapanesc mai putin resorturile fine ale limbii romane comparativ cu majoritatea comentatorilor de aici, but here’s my 2 cents:

    Atata timp cat popendulatia cu IQ de 3 cifre si aspiratii care transced mancarea si caldura zilei de maine se va diviza in factiuni si partidute construite dupa orgoliul si charisma liderilor (Ungureanu, Neamtu, Naumovici etc.), nu se va putea stopa aceasta masinarie monolitica care este PSD-ul.
    Bataia elitista pe spate (si burta) trebuie incetata, angajatii la multinationale, ziaristii inca entuziasti si cat se mai poate de verticali , toti oamenii care nu au un interes politic si nu intrevad vreunul in viitorul apropiat trebuie sa incerce sa explice(macar sa inteleaga initial) fiecarui bunic, prieten, tata, mama din mediul rural (bazinul PSD) si urban (la fel, bazin PSD dar nu atat de categoric) ca ala care da o galeata si 2 litri de ulei te va fura inmiit cand “se va alege” pe votul tau.
    Fratilor, daca se pune botnita justitiei, ne-am dus dracu’ si care zice, ca citez din Base sa ma suga linistit, nu-l suport pe marinar ca om, dar de data asta e de partea corecta a baricadei.
    Cat justitia functioneaza, restul se poate carpi. Facand abstractie de afirmatiile ca nu exista dreapta/ stanga, cred ca doar ceva din partea “dreapta” poate pune tara asta pe un fagas normal. Si acest ceva este munca fiecaruia de zi cu zi si responsabilizarea politicului pentru actiuni abuzive/ promisiuni ne-indeplinite.
    Succes si Doamne-Ajuta !

    00
  18. Rezumatul sondajului ar fi:

    „Procentul celor care caracterizează comunismul drept „un lucru bun“ creşte odată cu vârsta subiecţilor şi scade odată cu creşterea nivelului de educaţie. Locuitorii din Banat-Crişana-Maramureş au cel mai scăzut grad de apreciere pozitivă a regimului comunist, comparativ cu alte regiuni.”

    00
  19. Cu sondajul sunt două aspecte:
    – Unul, firesc, pe măsură ce trece timpul îți amintești mai mult părțile bune decât părțile rele, nu doar din copmunism, ci din orice etapă a vieții. Pentru cei care au apucat comunismul, perioada corespunde cu tinerețea și/sau copilăria, perioade prin definiție fericite. Nici eu nu-mi aduc aminte din perioada liceului (ultimii 4 ani de comunism) practica în agricultură sau la uzină, ci cum chiuleam, cu colegii să bem o bere sau să mâncăm un pateu ori o mămăliguță cu smântână la Lacto-Bar.
    – Al doilea aspect, cum să-ți aduci aminte părțile rele dacă la TV vezi zilnic:
    – Comuniști de omenie care luptă împotriva nemților – Lumini și umbre, Pistruiatul, Detașamentul Concordia, Porțile albastre ale orașului;
    – Comuniști de omenie: O lumină la etajul 10, Orașul văzut de sus;
    – Milițieni simpatici: seria BD.
    – Ce viață minunată aveau liceeni Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior: Declarație de dragoste, Liceeni etc.
    Acum, nu cred că e un plan în acest sens, probabil că filmele respective costă atât cât fac, doi lei, și tot găsesc câteva mii de oameni care n-au ce face și se uită la tv, așa că televiziunile umplu ieftin spațiul de emisie. Dar, inevitabil, contribuie și ele la nostalgie. Fie ea și amintirea momentelor în care o mameleai pe Dorina de la XI-a B la cinema în timpul unui film „de epocă”.

    00
  20. de cand trebuie sa protesteze toata lumea?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.