Reportajul ăla cu somnul toxic din Italia n-a fost văzut de nimeni

Trei premise pentru ce vreau să spun:

  1. Undeva e o discrepanță. România are un consum TV foarte mare în Europa, 5 ore, dacă țin minte bine, pe cap de locuitor. Adică pentru fiecare om care nu se uită deloc la televizor, e altul care se uită dublu, sau măcar îl ține deschis.
  2. dacă consumi un anume tip de mâncare, e normal să ajungă la tine măcar titlurile unor știri despre acel tip de mâncare.
  3. ProTV e una dintre cele mai mari televiziuni, cu ratinguri imense constant. jurnalul lor de știri de seară e cel mai urmărit dintre jurnalele de știri. au făcut reclamă reportajului cu somnul toxic braconat în Italia o săptămână cred.

Duminică eram la Doripesco, la un păstrăv cu portocale. Ne-am nimerit în preajma prânzului, așa că restaurantul era plin. De două ori, de la mese diferite, am auzit oameni întrebând de ce nu mai au somn în meniu. Una dintre ele, trei fete trecute de 60 de ani, genul care s-ar uita la televizor. Alta, niște corporatiști 45+, costume și taioare, naiba știe ce căutau duminică îmbrăcați așa acolo.

Deci da. Nefiind important și nici cu țîțe, reportajul ăla n-a ajuns la destui oameni, pentru că, până la urmă, cui îi pasă ce mănâncă? Lasă că, în caz de ceva, avem spitale bune.

Și mă gândesc ce e în sufletul oamenilor care au muncit săptămâni întregi la materialul ăla, care n-a fost difuzat pe Boschetul TV, ci pe ProTV…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. ProTV nu e Boschetul TV? Nu mai înțeleg nimic.

    00
  2. Problema mai grava este ca multa lume stie de traficul cu somnul de pe Po din Italia de prin 2014, inclusiv autoritatile romane si tot nu s-a facut nimic .

    Un articol detaliat din Ianurie 2015:
    http://fishingandhuntingtv.com/ro/pescuit/undita_si_revolutia/cosmarul-care-lasa-italia-fara-somn.html

    00
  3. „E, asta e, daca este sa ne luam dupa televizor nu mai mancam nimic” zise 90% dintre romani.

    00
  4. Somnul nu are tatze? Numai inteleg nimic!

    00
    • Azi dimineata am plecat intr un city trip la milano. La otopeni la control ala din fata mea il trage pe dreapta ca a vazut nush ce la scanner. Omu avea in ghiozdan o plasa profesionista de prins peste, aia ii ocupa tot ghiozdanu. „Ce faci cu asta ” si ala raspunde „ma duc cu ea la salau”. Ala a chemat 2 superiori s au consultat si l au lasat sa treaca

      00
    • E somnul cu mataranga, model traditional

      00
  5. Daca puneai la „Stirile zilei” poate vedeam si eu, asa…

    00
  6. Alta, niște corporatiști 45+, costume și taioare, naiba știe ce căutau duminică îmbrăcați așa acolo.

    Se cred prea importanți, săracii… nici n-o să înțeleagă ce o să-i lovească în mai puțin de 10 ani.

    00
    • Chiar asa….. ce-o sa-i loveasca ? Zi-ne si noua , pls. Pe toti o sa-i loveasca ?
      Plm, acum toti care muncesc in corporatii sunt fraieri si s-a trezit gigelu’ sa-si dea cu aere de Nostradamus. Ia zi gogule,cum e sa mananci pufuleti toata ziua si sa razi cu gura plina ?

      00
  7. nu inteleg, vrei sa spui ca TOT somonul de la noi e adus de baetii de la italia?

    00
    • n-am de unde să știu.

    • somn, bre, nu somon, mi-a stat inima cand ai scris somon, tocmai ce-am luat azi proaspat sa-l mananc in seara asta!

      00
    • @pizzi – banuiesc ca nu ai vazut si reportajul cu somonul din crescatoriile din Norvegia? Uite aici ca sa vezi de ce eu nu mai cumpar asa ceva – https://www.youtube.com/watch?v=RYYf8cLUV5E

      Dar de, e mai ieftin decat cel pescuit din oceane, asa ca nu se uita lumea la etichete.

      00
    • nu numai că l-am văzut dar am citit și pe cuvântul-ortodox, și în diva, click, la fel cum știu de galinaceele și godacii din crescătorii, tot mănânc somon, probabil de-aia simt furnicături în degete și mai scriu p-aici, sau o fi vârsta

      00
    • somn, somon… pai ba saracilor voi numai ramasitele de la festinul cormoranilor balacitori in piscine stiti? o balena unu n-ar incerca….

      00
  8. Mai toxic decat somnul italian se pare ca sunt salmonidele de ferma, somonul si pastravul. Data viitoare sa intrebi ce furaje mananca pastravul de la Doripesco si ce pelete cu medicamente primeste. S-ar putea sa te apuci de pescuit si sa-ti prinzi singur haleala din ape salbatice. Sau sa ramai la pui. Pastravul de ferma e gustos ca somonul, dar este hranit numai cu mizerii in bazinele alea de beton si creste artificial. Singurii pesti „curati” din Romania raman cei crescuti pe barba lor, populati de om, dar nehraniti, cum sunt crapii, salaul, stiuca, somnul, carora nu le da nimeni de mancare. Eventual si dintr-o balta care nu are agricultura pe maluri mai aproape de 500 de metri.

    00
  9. Pe parcursul vietii barbatul pierde doi pesti.Somnul la tinerete si carasul la batranete.Daca nu e somn prin restaurante,macar sa fie caras cat cuprinde prin cluburi.

    00
  10. Dava ProTV a dat stirea dupa orice material cu dancila, s-a dus pe pwla audienta…

    00
  11. N-am inteles nimic.

    PS La Doripesco e singurul loc din galaxie unde iti factureaza separat laptele condensat la cafea.

    00
  12. Mda..pacat ca nu face nimeni nimic importiva braconajului din apele naturale de la noi..nici macar reportaje. Crap din Bulgaria, somn din Italia, pastrav din Norvegia, șalau din Nil. Asta e rezultatul.

    00
    • Asta e rezultatul UE in mare, la cat braconaj fac romanii este negru sub unghie, totusi sa nu uitam ca padurile dispar dar totusi lemnul il gasesti la sibiu la export in austria

      00
    • Braconajul e o problema mare despre care nu se discuta in prime time. Nu ca ar conta, vezi cazul furtului de lemne.
      Vad ca radeti si de cormorani. Intrebati un piscicultor ce pagube provoaca.

      00
    • sa inteleg ca ue ne braconeaza pestii?

      00
  13. eu am auzit de la o curva ca pestele a fost masacrat de cormorani!

    00
  14. AUDIENȚE. Peste 1,1 milioane de persoane, cu ochii pe „România, te iubesc”, despre Braconieri fără frontiere

    AUDIENȚE. „România, te iubesc” a avut cifre în creștere față de săptămâna trecută. Reportajul Braconieri fără frontiere, semnat de Rareș Năstase, a strâns în fața televizoarelor o audiență de peste 1,1 milioane de telespectatori, în fiecare minut.
    Emisiunea notează o creștere de aproximativ 300.000 de telespectatori, în medie, față de săptămâna trecută. Pe interval s-a desprins de principalele canditate la primul loc Kanal D și Antena 1.

    00
  15. Nici tu nu te-ai uitat la reportaj. Daca te-ai fi uitat, ai fi stiut ca mercurul iti fute sinapsele si astfel ai fi avut explicatia: au mancat mult peste inainte.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.