Reclamă pe timp de criză

În traversarea României de la Bucureşti la Oradea am văzut reclame outdoor la ansambluri rezidenţiale cât pentru 3 ani. Fiecare al 3lea panou outdoor este cu un proiect imobiliar. În cele mai neaşteptate locuri. Hai, că pe lângă oraşele mari înţeleg, îşi cumpără oamenii care vor să plece din Arad sau Piteşti, dar erau proiecte imobiliare în câmp, la mama naibii, în zone unde nu sunt decât ţărani şi ciulini. Si ţăranii au casă, iar boierii nu merg o oră prin gropi ca să ajungă la vila lor de la scaieţi.

Probabil că un proiect din ăsta e făcut în funcţie de nişte factori, nu ştiu, nu mă pricep, îmi dau cu părerea. Spaţiu, teren, utilităţi, zonă. Am văzut unul foarte frumos undeva în câmp, lângă o pădure. Spaţiu mare, zona relativ frumoasă, pădure, privelişte, cred că era şi un mic lac (n-am văzut prea bine din maşină). Cum ajungi acolo? Pai, 50km de gropi, apoi 2 km de noroi. Şi dacă se strică maşina? Şi dacă nu ai decât o maşină? Şi dacă vrei să mergi să cumperi ţigări?

Detalii. Există proşti care sa cumpere. Sau existau…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. aproape toate firmele de imobiliare isi indreapta bugetul de publicitate in proportie mai mare de 60% catre outdoor pentru ca, presupun ei, are cel mai mare efect. se inseala… acum ca mai e si criza, cu atat mai mult. oricum, sunt ultimele rabuvniri, moartea lor fiind aproape si sigura.

    00
  2. de la arad spre nadlac sunt niste case alianiate pe 2 randuri undeva in camp pe partea dreapta a soselei, cica 55.000 euro bucata. de fiecare data cand trec pe acolo ma intreb cine ar sta aiurea in mijlocul campului, daca te uiti pe balcon vezi vecinul in camera probabil, nici un copac langa acele case…

    00
  3. la Mihailesti, Giurgiu exista un proiect de asta in plin camp. Esti la 30 de km de Bucuresti si si trebuie sa mergi 2km prin noroaie, casele sunt construite din lemn si placaj iar pretul este de 100.000 de euro. Cred ca nu au prins niciun fraier, proiectul este sistat de ceva vreme.

    00
  4. Oricat de absurd ar parea acum, inainte de problemele astea orice constructie se vindea. Stiu ca un om de afaceri m-a contactat pentru ca va dori sa promoveze un ansamblu rezidential inconjurat de padure, cu gaz, apa, electricitate. Eu eram circumspect, pentru ca orasul in cauza avea chirii fara chiriasi, case decente de vanzare.
    Ca si acest om de afaceri, au fost multi. Cand mergeai la banca cu un proiect imobiliar erai client special. Era un optimism criminal.

    00
  5. NOU
    #5

    Cu toate astea profiturile din publicitate au scazut vertiginos… cel putin asa spun agentiile din provincie. Se specula in toamna ca toata criza financiara va avea un efect pozitiv in publicitate dar nu e chiar asa. Trusturile de presa si agentiile au redus si ele preturile la maxim pentru a nu-si pierde clientii. Iar vanzarile in imobiliare au scazut cu peste 60%… deci degeaba !

    00
  6. Normal că se fac vile şi blocuri de nşpe mii de etaje în afara localităţii că acolo terenul este mult mai ieftin. Şi dacă n-ai apă curentă, iar canalizarea e o groapă la 20 de metri, dezvoltatorul îţi va aminti că ai plătit doar 200 de mii de euro pentru două camere. :))

    00
  7. NOU
    #7

    In Brasov din cate stiu eu jumatate din blocurile astea noi sunt goale… iar din cealalta jumatate o mare parte din proprietari au probleme cu bancile (e vorba de saracii care au dat avansul pe apartamente si ulterior s-au schimbat criteriile de creditare). Iar ca pret au scazut incredibil… daca in toamna cumparai un apartament cu doua camere la 100.000 intr-un bloc nou acum e undeva la 40.000

    00
  8. multi s-au infipt la case pe langa padure, lac, mishto cum zice si zoso. Dar dupa un an-doi s-au trezit ca in loc de padure apar alte case si santiere, in loc de lac se face utilitate-canalizare si tot in praf si betoane raman… treb sa fi ori prea prost ori prea naiv sa crezi ca padurea sau alte chestii de pe LANGA casa ta raman pe veci asa pt ca iti place tie

    00
  9. @Autogreen: stiu zona, trec pe acolo cand merg la ţară.

  10. Preţurile au scăzut şi probabil vor mai scădea, pe hârtie, însă pe cât de nerealiste şi nesustenabile erau când erau mari, pe atât de nerealiste şi nesustenabile au ajuns. Să cumperi un apartament cu preţul a două maşini de clasă medie nu are cum să reziste. Mai trebuie văzut şi câte tranzacţii se fac la preţurile astea.

    00
  11. daca tot a explodat oferta de imobiliare si a scazut cererea, sa speram ca se vor ajusta si preturile, pe masura

    succes :)

    00
  12. eu zic ca existau destui care doreau sa cumpere, acuma nu cred ca mai cumpara nimeni, recent o fost un targ de acest fel si numai 5 % din totalul de vizitatori au incheiat un contrat, spre deosebire de anii trecuti cand media trecea de 60%. Cat despre cartierul despre cartieru de care zici, cred ca daca nu era criza acuma, oamenii ar fi contractat acele apartamentele, deoarece din cate am inteles zona e frumoasa si linistita.

    00
  13. NOU
    #13

    Data fiind situatia din piata, este un moment foarte bun ca sa cumperi. Acum ai de unde alege, mai ales daca ai cu ce plati…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube