Un răspuns la confesiunea menajerei de lux

Articolul ăsta este extrem de savuros, pentru că femeia atinge acolo câteva puncte sensibile ale românului.

Aș angaja un om care-și șterge pantofii cu prosopul alb de baie? Crema de ghete nu iese. Nu l-aș angaja daca aș ști asta despre el. Aș angaja un om care lasă sub pat prezervative pline, pamperși murdari? Aș angaja unul care nu e în stare să își facă o cafea în ibric, ci doar în fierbătorul de apă? Care toacă legume pe blatul lucios de bucătărie, deși tocătorul e în sertar? Adică, atât îl duce mintea?! Aș avea încredere într-un astfel de om?

Citiți tot, că e amuzant.

Sărim peste “nu e la noi acasă, hai să distrugem tot”, e prea evident și prea banal ca răspuns. Dar avem așa:

Românul care așa face și acasă

Pozele nu mint. Sunt oameni care pur și simplu sunt porci și acasă. Îi puteți recunoaște, sunt ăia care se plâng că au mult de muncă atunci când fac curat și nu văd deloc legătura între “bă, fac prea multă mizerie” și “bă, durează prea mult să curăț”.

Nu zice nimeni să ții totul bec, dar e o diferență între “vin acasă și pun geanta într-un loc prestabilit și pantofii la locul lor” și “le arunc pe toate pe unde apuc, că sunt obosit, și văd eu mai încolo ce și cum”.

Problema e că degeaba le explici, cei care nu s-au prins până la o vârstă singuri că e greșit, nu pot fi ajutați de cineva din exterior. Ține de educație.

Românul scăpat de acasă

Ăsta s-a săturat de ținut curat acasă și de făcut curat acasă și se lasă liber. Este definiția dictonului “dă-i omului puterea și vezi ce fel de caracter are”.

Și n-ai ce-i face, el știe că e democrație și că, dacă a plătit, e stăpân și are dreptul de a trata totul și pe toți ca niște sclavi. Dacă îi atragi atenția că nu îi place când e tratat ca un sclav la muncă și poate nu ar trebui să returneze favorul, face ochii mari și pufnește dismisiv. El a plătit, e stăpân pe ce a plătit și pe viețile celor care trăiesc pentru a-l servi.

De aia avem servicii proaste, că lanțul nu se rupe, iar cei care realizează că și menajera și proprietarul sunt oameni sunt puțini.


Cei mai amuzanți sunt cei care se plâng “că arată jalnic”. Dap, pentru că ăia de dinaintea ta au distrus un pic câte un pic până la starea de acum și acum tu ai de ales, contribui la distrugere sau nu.

Într-o vreme, fumam într-un părculeț dintre blocuri din apropierea liceului. Mă rog, eu nu fumam, dar mergeam să bulănesc fetele care mergeau să fumeze. Tot ce nu era metalic era distrus în maxim două săptămâni de la instalare. La un moment dat, un nene a venit foarte agresiv la noi să ne spună să nu mai distrugem băncile. Nu i-a picat bine când i-am spus că poate ar fi cazul să își educe mai bine copiii, care erau de vârsta noastră și distrug băncile din parc (îl știam pe fi-su, era un retardat, genul care rămăsese repetent și stătea prin preajma liceului, cerând țigări și bani cu forța).

Dap, de aia arată orașele jalnice, că le distrug ăia ai căror părinți ar fi trebuit să îi educe mai bine.

 

cleaning

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

  1. Povestea asta e din „1001 de nopti”,nu?
    Tare rau faza cum se duce ea imbracata cu faine de firma si cu SUV-ul deluxe sa spele wc-urile unor tarani cocliti,in timp ce acasa are….angajata saraca ce face acelasi lucru!
    O fi vreun fetis asta:sa speli cacatul altora,in loc sa te ocupi de-al tau!

    00
    • este irelevant dacă povestea e sau nu adevărată. ce contează e că descrie comportamente definitorii pentru specia umană numită „românaș”. iar felul cum pune problema („Aș angaja un om care lasă sub pat prezervative pline, pamperși murdari?”) e mai mult decât instructiv.

      00
    • Mie mi s-a parut ca-si motiveaza activitatea. Respectiv vrea sa-si cunoasca oaspetii/turistii si dincolo de „buna ziua, vreau si eu un apartament in perioada de la.. pana la..”.
      Sau poate prefera ca la ea acasa sa fie o curatenie nu chiar perfecta facuta de altii, dar sa ofere oaspetilor curatenia perfecta facuta de ea insasi.

      00
    • cand ai muncit pt ele si vrei sa pastrezi un standard, cam da, te duci tu sa faci curat, pana la un nivel… cand oi avea 10 apartamente de inchiriat da, angajezi pe cineva ca nu ai cum sa faci fata…

      00
    • „este irelevant daca povestea este sau nu adevarata”
      Pai ce-ai facut ma nene,ma? Ca daca nu este adevarata, inseamna ca doar fantazezi isterico-nevrotic!Probabil de la inaltimea SUV-ului te uiti cu scarba la ghertoii cu Logane si Matizuri.

      00
    • este irelevantă partea din poveste cu „cum se duce ea imbracata cu faine de firma si cu SUV-ul deluxe sa spele wc-urile unor tarani cocliti,in timp ce acasa are….angajata saraca ce face acelasi lucru”. nu mă miră că, dacă atât ai înțeles din toată povestea, ești în stare să elucubrezi, fără nicio legătură cu discuția, despre cum „de la inaltimea SUV-ului te uiti cu scarba la ghertoii cu Logane si Matizuri”

      00
    • Eu m-am oprit la „mă sui in SUV-ul meu de lux”…
      Articol scris de o femeie cu salariul de 1850 lei pe luna. Cel mai probabil jurnalista.

      00
    • Am citit articolul, rectific.
      Barbat, 38 de ani, jurnalist, 1850 RON pe luna.

      00
  2. NOU
    #9

    Eram la un internship in Belgia in 2007. Vreo 50 de tineri (23-25 de ani) din vreo 20 de tari, cazati intr-un apart’hotel (cate doi in apartament de 2 camere, cu menajera la fiecare 3 zile parca). Cei mai jegosi au fost 2 turci (care proveneau din familii destul de bogate) la care menajerele au refuzat sa mai faca curatenie pentru ca lasau mult prea multa mizerie in urma lor (a fost o faza la un moment dat ca le-au aparut viermi in chiuveta de la mormanul de farfurii nespalate). Urmatorii erau spaniolii si englezii.

    Tine foarte mult de educatia de acasa si mai putin de tara de provenienta.

    00
    • Seful meu are o casa care o inchiriaza pentru diverse firme care isi trimit muncitorii in deplasare. Cei mai curati, ordonati si responsabili cu sortarea selectiva a gunoiului au fost niste romani muncitori in constructii. Cei mai jegosi au fost niste austrieci care se scobeau in nas si se stergeau de monila si pereti, fumau peste tot si aruncau hainele prin toata casa. La mica distanta de turci. Nu tine de natie, mai mult de respectul fiecaruia fata de el insusi.

      00
  3. Sky News si-a deschis redactie la Constanta.

    00
  4. Sa lasam la o parte reportajul Sky News…

    „Mă rog, eu nu fumam, dar mergeam să bulănesc fetele care mergeau să fumeze. ” – luati de aici tata!

    Se ducea el, zoso, sa bulaneasca fete in parculet :)))))

    00
  5. Bullshit detected

    00
  6. Nu este deloc o ficțiune, se câștigă ok și ai o investiție. Pe mine ma amuza cum cei care vin cu copii și sunt cei mai critici cu curățenia ca ,, am copii mici doamna” la preluarea camerelor atunci când pleacă după 10 nopți este un dezastru deși au tot ce trebuie să-și întrețina curățenia. De la mâini cu diverse produse pe pereți pana la wc galben ca nu au tras apa. Asa ca da, uni dintre turiști nu știu ce înseamnă lucrul altuia și sa se respecte pe ei înșiși.

    00
  7. Pare un articol de „plastic”.
    Putin cam „fantastic” sa fie adevarat tot ce noteaza „menajera” de lux.

    00
    • Eu,cred ca,da!Si eu fac acelasi lucru si nu mi-e rusine;mi-e din ce in ce mai rusine cu „clienții „pe care ii întâlnesc, marea majoritate lipsiți de bun simț ca să nu mai vorbim despre educatie care,”e sublimă, e mirifică dar,care,lipseste cu desăvârsire „!!!!

      00
  8. văd că lumea se axează pe falsitatea poveștii. ca să subliniez clar: povestea e falsă. când femeia spune că se duce seara și face curat, ignoră o realitate, curățenia în regim hotelier se face la prânz, între check-out și check-in. faci curat seara doar în situații excepționale sau dacă îți permiți să pierzi o noapte de cazare, ceea ce nu se întâmplă niciodată.
    problema este că povestea, ca și articolul clui zoso, nu-s despre una care se dă mare cu mașina ei de fițe și cu alte asemenea, ci despre realitățile caracterului uman la o mare majoritate a urmașilor dacilor și romanilor.

    00
  9. Nu vreau să vă distrug argumentul „românii sunt de căcat”, dar toate națiile sunt la fel. Unii mai ok, alți mult mai rău.

    Ce spune cucoana acolo sunt chestii pe care toți cei care lucrăm sau am lucrat în turism le știm. Să vă povestesc cum un cântăreț balcanic cunoscut și apreciat a lăsat camera plină de sânge și de rahat după ce a avut o domnișoară pe la el? Sau turiști germani care își ștergeau pantofii cu prosoapele? Sau turiști englezi care vomitau în mijlocul camerei? Sau turiștii arabi care efectiv împut camera? Sau turiștii evrei care caută absolut orice ca să poată cere un discount?

    Iar eu una nu sunt de acord cu abordarea doamnei. În primul rând am o noutatate pentru ea și restul ca ea, o facultate nu te face superior. Faptul că ai tocit pentru bursă nu te ridică pe un piedestal.

    În al doilea rând abordarea, hainele mele și mașina mea pe care clienții nu și le permit pute a parvenitism, iar ideea că „vă plângeți că e scump, dar tot veniți” este de o mișelie pur românească.
    În final, dacă e să facem calculul la ăia 115 euro nu rămâne cu doar jumătate. Plus că nimeni nu o obligă să umple coșul cu dulciuri și fructe. O face pentru că vrea să ofere un plus de jenesecoa locului, dar asta nu înseamnă că un client ar trebui să facă temenele în fața ei. Și-a ales o industrie care presupune că acel apartament se va degrada, și-a ales o industrie care presupune că se va lovi de tot felul de oameni și dacă nu-i place să vândă apartamentul și să se plimbe cu mașina aia a ei pe care noi nu ne-o permit, fi-r-am noi ai dracului de calici care nu avem 115 oiro să dăm pe o noapte în apartamentul ei.

    00
    • „iar ideea că “vă plângeți că e scump, dar tot veniți” este de o mișelie pur românească.” – imi pare rau ca te anunt, dar nu, nu e. Se numeste economie de piata. E cerere si nu poti sa-i satisfaci pe toti? Cresti pretul. Nu e cerere? Lasi la bani.

      Du-te in Elvetia. Un hotel de 2 stele in Geneva (deci nu statiune de lux, ci doar un oras) costa cam 150 eur/noapte. 2 stele. O camera de 15-20mp, relativ curata, o baie mica intr-un colt. Hotelul era OK, nu ma plang de asta, dar pretul e asa cum e. Si stii care e culmea? Abia am gasit loc din scurt. Acelasi hotel, undeva in centrul Germaniei unde nu vine nimeni decat ocazional, ar costa cam la 50 eur/noapte. Iar in Chamonix poate ajunge chiar si la 200+ eur/noapte.

      Ce vreau sa spun e ca daca exista cerere pentru 1ooo eur/noapte, eu as inchiria chiar si o cocioaba (literalmente). curata la limita legii, servicii la limita normala, a.i. sa fac un profit de 900 eur. Nu-ti place, du-te in alta parte. Ah, nu mai am turisti? Ok, te primesc si la 10 eur/noapte.

      Si nu mi s-a parut ca vrea ca clientul sa faca temenele in fata ei. Din cate am inteles, vin la ea familii simple (read: care vin cu bunica, deci familii care nu isi permit neaparat o bona). Ci pur si simplu mi s-a parut ca vrea ca tu sa te simti bine ca turist, dar nici sa nu-ti bati joc de munca ei. Iar ciocolata si fructele – recunoaste clar ca nu sunt top, ci doar OK.

      Ah, si sa inchei – nu numai turistii romani sunt asa. Nu lucrez in turism, dar am facut ceva vacante in lume la viata mea. Si peste tot gasesti uscaturi (rusi, americani, englezi, chinezi). IMO, greseala romanilor (poate si a altora) e ca tind sa aleaga hoteluri mai luxoase decat casa care o au (deh, o saptamana din an vreau sa ma simt bine, vreau sa fiu rege), vad ca chestia asta costa si apoi incep sa se planga (fun fact: cititi reviewurile facute de romani pe booking). Oricum, in hotel nu te duci decat sa dormi, mic dejun si apoi iti vezi de vacanta. Altfel, daca stai mai mult de 2 ore pe zi in camera fara sa dormi/odihnesti, poti la fel de bine sa stai si acasa.

      00
    • Poate nu ai înțeles, miticosule, ce vreau să spun. Abordarea este imbecilă: vă plângeți, dar tot veniți. Clar că e vorba de economie de piață, nu voi contesta asta niciodată și când week-endul trecut a fost record de turiști pe litoral, normal că și prețurile sar. Pe mine exprimarea mă deranjează. Poate că nu ai avut ocazia să lucrezi/cunoști un anume tip de român, patronul de hotel. Eu îi știu, știu cum gândesc și știu și cum vorbesc, iar doamna are fix această atitudine. Te plângi? De ce mai vii?

      PS: o poveste superbă, ca să îți arate și abordarea hotelierilor români. În ’99 când a fost eclipsa, dacă îți amintești banda de totalitate a umbrei era pe undeva pe la Râmnicu Vâlcea. Românii au scumpit cazarea acolo de au dus-o pe la sute de euro. Hotelurile au fost cam pustii. În schimb, la Balaton era plin că ungurii au făcut pachete de cazare în Ungaria și plimbare cu autocarul în ziua eclipsei până la Râmnicu Vâlcea.

      00
  10. Genul de poveste inventata de un obosit din redactia Profit.ro.

    00
  11. Aseara, in autobuz, auzeam o tanti tocand seminte. Chiar eram curioasa daca da cojile pe jos. Cand a coborat am vazut-o ca avea un pumn plin de coji. Pana a plecat autobuzul si am pierdut-o din vedere inca nu aruncase cojile pe jos, desi in statia respectiva nu era un cos de gunoi. Uneori ti se intampla cate o chestie d-asta si incepi sa speri iar.

    00
    • De la mâncătorii de bomboane agricole nu poţi spera nimic

      00
    • E de apreciat ca nu arunca pe jos si da e un mic plus comparativ cu restul persoanelor needucate care arunca pe unde apuca, dar chiar si asta nu e un exemplu de urmat. In primul rand in mijloacele publice de transport (exceptand cazul cand inchiriezi tu autocar pentru teambuilding) nu ar trebui sa te sui sa consumi mancare/bautura. Binenteles ca sunt si exceptii, i se face rau uneia, ai copil care plange de foame/sete si da, e o exceptie si consumi ceva, pentru ca deja e o problema. Insa in mod normal nu te sui sa mananci in autobuz. Cu atat mai putin seminte, chiar daca zici tu ca tii cojile in mana, tot mai pica pe jos. Nu vad ca fiind ceva atat de urgent sa nu poti astepta pana ajungi acasa sa mananci semintele.

      00
  12. NOU
    #26

    Si totusi nu zice nimic de menajerle care fura din camerele turistilor. Iar la recepetie: Dar la noi nu s-a intamplat asta niciodata. Sigur ati venit si cu sandalele copilului?
    -Hai, sictir, ca le avea in picioare aseara cand am venit, azi le lasasem in camera.
    – La noi nu s-a intamplat sa se fure.
    – Nu zau.

    00
    • N-am inteles niciodata furatul asta din camere. Nici menajerele cand fura, nici clientii. Ce cacat faci cu sandalele unui copil? Purtate deja. Le valorifici cumva in piata? Zici ca ai un nepot caruia i-ar veni si ar merita un cadou de la bunica? La fel cu prosopul. Te gandesti ca nu ti-ar strica unul de culoarea asta la tine acasa?

      Ok inteleg cand fura aia telefoane, laptopuri sau ce dracu mai iau si isi risca pielea/ serviciul, risca sa aiba cazier pentru o valoare putin mai mare, insa de ce cacat ai fura niste sandale ale unui copilas? Nu zic ca nu cred povestea, insa sa-mi explice si mie cineva logic, pentru ca eu sunt batut in cap si chiar nu pricep.

      00
    • cei mai amuzanți sunt cei care merg la mare cu tot aurul. ca să il poarte seara la masă și atât.

    • La asta cu aia care isi etaleaza aurul la masa seara as avea doua explicatii

      1. Avem inca mentalitate comunista si judecam omul in functie de ce poarta/ce are. Si la fel suntem si noi judecati. O toala de firma, un lantau, o masina nu stiu de care, un mic dejun corect de iti ia mintea razna cum zice domnul Versace. In cazul asta trebuie sa defilam cu ce avem, bagam ce e mai bun in valiza si iesim cu ce avem mai pretios pentru noi pe Strase. Facem in ciuda la rude, prieteni si fraieri ca ne merge bine. Ne simtim bine cum se uita fraierii cu admiratie sau ciuda la noi. Daca trecea Steve Jobs cu aceeasi bluza neagra obosita pe langa noi sau Mark Zuchemberg sau cum se scrie cu tricoul lui simplu de 10$, zicem ca-s ultimii rupti in cur. In principiu ne intereseaza parerea altora si ce cred despre noi. Deci suntem vai de pendula noastra la capitolul incredere in sine si apreciere.
      2. Posibil obiectele pe care le porti sa te treaca intr-o dispozitie mai buna si sa te faca sa simti mai bine. Una e sa porti un tricou de 20 de roni alb simplu, alta e sa defilezi cu unul de 200 de roni „De puta madre, gigolo italiano”. La fel si cand primesti cadouri, „pendula mea, mi-a adus frate-miu doar niste adidasi si un polar, nu putea sa imi aduca niste parfumuri mai scumpe sa ma dau si eu, ca m-am saturat sa ma duc in mall sa ma dau cu testere inainte sa ies in oras, zgarcitul dracului”.

      00
  13. Da, asa e, Mamaia nu e scumpa – pt proprietarii inchiriaza apartamentul. Pt restul idiotilor (turisti…)- da-i in ma-sa, sa plateasca. Sarcii dreacu care nu s-au dus in Grecia.

    Am stat in Mamaia Nord in apartament, o saptamana.
    Proprietarii (sau menajera minune) nici macar nu s-au deranjat sa dea cu un mop inainte sa venim noi.
    Am spalat eu pe jos.
    Forasul (sau farasul?) era parcat bine merci intr-un lighean. Nu vreau sa stiu la ce au folosit altii ligheanul inaintea noastra.
    Hartie igienica au lasat aproximativ 1/2 dintr-un sul.
    De curatenie n-a venit nimeni sa faca cat am fost acolo cazati. „Ne sunati dvs sa venim daca credeti”.
    Bere in frigider? Apa? Cand o zbura porcul… :)))

    Factura/bon fiscal n-am primit. Sunt niste documente exotice si foarte rare pe planurile mioritice.

    00
  14. ca povestea e reala sau nu, mai putin relevant. ce n-a punctat pana acuma nimeni ? hotelierii si cei care inchiriaza isi merita clientela. exceptiile sunt exceptii si atat. nu tin minte sa fi inchiriat vreodata apartament in mamaia nord (si merg de doua ori pe an, de foarte mult timp, de 1 mai si la jumatea lu august, cand e sw) si sa fi primit bon. alea cu cass, impozite si alte balarii sunt amuzante.

    00
    • NOU
      #34

      Daca inchiriezi ca persoana fizica, cum sa dai bon ?

      00
    • a, am inteles, persoanele fizice care inchiriaza nu trebuie sa plateasca taxe. prosti rau astia care ne-am facut firme, cand puteam sa mergem pe burta.

      00
    • cand platesti chirie (cu contract inregistrat la ANAF, zic), primesti bon in fiecare luna? mai sunt modalitati de a declara veniturile astea si fara bon, cu declaratii fiscale cu venit estimat, venit realizat, impozit anticipat etc.

      00
    • corect, ai dreptate. inseamna ca pana acuma am dat doar de de-astia. hai sa ne scoatem un pic capul din cur, ce zici ?

      00
  15. Am ajuns ieri cu Cosmin (fi’miu) în parcul de joacă din spatele blocului. Un nene cu fetița în parc mănâncă semințe și aruncă cojile pe jos. Îl întreb de ce. Se blochează și nu știe ce să răspundă. Măcar s-a oprit. În poză e ce a rămas în urma lui.

    A ieșit din parc, s-a așezat lângă bătătorul de covoare și mănâncă semințe + bea bere. Ghici unde dă cojile?

    00
    • Pe covor?

      00
    • stii ca semintele sunt biodegradabile?
      bine, asta nu inseamna sa arunce cojile unde stau oamenii, dar e preferabil sa le arunci in iarba decat pe asfalt. eu pe munte am mancat de foame si evident am aruncat pe iarba cojile

      00
    • chiar daca e biodegradabil arata urat pana se degradeaza. In plus Omul si „produsele” sale sunt biodegradabile, dar pentru asta nu te caci in sufragerie pe covor! Sau o faci?

      00
    • @M, ți-a răspuns @un om mai bine decât aș face-o eu.
      Nu era greu să le țină în mână și să le arunce la coșul poziționat la 1m depărtare.

      00
  16. Vali, nu ţi-o scriu cu ironie sau sarcasm sau cinism – dar mai lasă discuţiile cu şi despre case, apartamente şi gospodărie în general, că eşti îndeajuns de fript cu tencuiala sorţii, pe podoaba istoriilor.

    Acuma, oricine te are la gând rău, şi vede postări despre orice ar avea legătură cu apartamente sau case, imediat îşi dă seama de propria-ţi slăbiciune; şi nu e necesar să fie fapta penală în civil cu tencuiala, ci abordarea în sine, cum te comporţi când eşti panicat, şi-ncepi să te uiţi la alţii. Fii mai vigilent că se vede.

    00
  17. NOU
    #44

    Zoso, poate o gasesti pe frumoasa asta si o pui pe blog.
    Pana nu vad poze si activitatea duduii la firma care se ocupa de lucruri „foarte serioase” nu cred prea multe din ce zice.

    Cum ar fi ca banii cu care si-a cumparat apartamentele si suvul scump sa fi fost castigati prin afaceri cu statul sau retrocedari, si ea sa faca misto de cei care spun ca e scump ?

    00
  18. I call BULLSHIT !

    00
  19. E moldoveni imputzititi, am zis…. de asta e necivilizati. A plecat din Moldova, de foame, si a umplut Bucurestiul. Ii recunosti usor, se vede ceafa groasa de bizon si modul zgomotos si lipsit de jena, cu care se manifesta in locuri publice. Chit ca sunt tineri sau ceva mai trecuti, peste tot in jurul lor vezi ambalaje aruncate pe jos, mucuri de tzigara…. Asa i-a invatzat ma-sa acasa… ca aduna Sullea in urma lor…

    00
  20. Am observat ca pe zona asta exista doua tipuri de oameni: nesimtiti si asimtiti. Nesimtitii stiu ca fac mizerie si o fac intentionat, de jmecheri. Asimtitii chiar nu-si dau seama, pentru ca asa au crescut ei in casa sau in cort. ;)

    00
    • Orice purcel, oricat de tanar ar fi, isi da seama ca arunca un ambalaj pe jos.. crede-ma. E vorba de nesimtzire crasa, de la ma-sa si de la ta-su transmise, genetic si prin exemplu.

      00
    • si eu tind sa cred ca unii chiar nu-si dau seama ca nu-i normal cum si-o ard..si uite asa iar ajungem la aia cu educatia samd.

      00
    • Cred că ai vrut să spui nesimțiți și indolenți.

      00
  21. Articol complet imaginar.
    Dupa cum romanii mor de grija vecinului cu siguranta „directoarea de firma” nu vrea sa fie vazuta cu mopul in SUV ei de lux.
    In plus nu prea stiu directori de firme care pleaca la 5 in fiecare zi si vad de viata lui apoi. In general ii vezi muncind unori peste program ca asa e munca de director.
    Pe linga asta nu stiu cum curata ea apartmantele de la 6 seara cind turistii vin de pe la 2.

    00
  22. Cam mananca rahat doamna aia. Cazare din aia cu chestii de calitate in frigider, incluse, nu costa 115 euro pe noapte, ci de 2-3 ori pe atat.

    00
  23. NOU
    #54

    multi necreduli pe aici, nu-i greu sa ajungi la ce are autoarea daca stii sa te gospodaresti, chiar si pornind de la zero.

    sa zicem ca salariul ei curent este in jur de 3,500 de euro si poate sotul are 5,000 de euro (deh, oameni cu studii, directori, au muncit din greu sa ajunga aici).

    din banii astia, daca pun deoparte 6,500 pe luna (traiesti ok cu restul de 2,000 o perioada), reuseste sa stranga 78,000 de euro intr-un an. la salariile lor, isi permit sa ia credite ipotecare pentru 2 apartamente in nordul mamaiei, dand avans economiile doar dintr-un an. apoi baga la airbnb sau booking.com ambele apartamente, si hop a aparut afacerea.

    masina aia de lux o iei lejer pe leasing, sau poate e chiar de la firma la care e directoare.

    deci nu trebuie neaparat sa fie parveniti, se poate si de la zero, stiind sa folosesti inteligent creditele bancare.

    PS: ok, leasing-ul nu e o idee buna, puteau sa ia ceva decent economisind 2 luni

    00
    • stanomir, iti zic numai atat:
      daca faci banii aia de care povestesti tu din salarii ai suficient creier si coaie cat sa-i multiplici in scheme mai profitabile si mai curate decat inchiriat apartamente la tarleti in Mamaia.

      00
    • NOU
      #56

      pvladc, da-mi niste exemple. din punctul meu de vedere, sa iei niste apartamente pe credit si sa le dai la inchiriat (pe termen lung sau scurt) e cea mai lejera varianta daca vrei sa faci ceva cu banii pe care ii castigi dintr-un job stabil.

      00
    • @George – imobiliarele sunt un domeniu in care se misca sume imense si trebuie sa stapanesti foarte bine cifrele. Randamentul e pe undeva pe la 7-9%, ceea ce nu e asa de grozav si implica si niste riscuri + batai de cap. Probabil ar fi mai convenient sa te interesezi de fonduri mutuale si sa plasezi banii in asa ceva, dobanda e tot cam pe acolo si ai mai multe optiuni de plasare, de unde rezulta riscuri mai scazute.
      Piata imobiliara merge teoretic in sus mereu, insa nu drept, nu ai de unde sa stii daca peste 20 de ani apartamentul o sa fie mai scump cu 50, 100 sau 200%, sau poti nimeri in criza fix cand vrei tu sa vinzi si atunci pierzi bani.

      00
    • NOU
      #58

      Plimba ursu bre’

      00
  24. Sunt doua tabere: turistii si patronii/proprietarii, pacalitii si pacalitorii. Si vesnicele contre… Io am fost venit curand dintr-un sejur la Mangalia, da, oldschool frate, si am suficiente cuvinte de lauda. Fata de conditii, gazda, oameni. Am stiut destul de bine ce vreau si mai ales unde. Recent vazusem la tv un reportaj soc (cu camera ascunsa, evident!) despre un hotelas de la noi si conditiile mizerabile de supravietuit sejurului. Si indivizii ce filmau (pacalitii) aveau parca o placere sadica in a deconspira gandaceii, lipsurile si toate cele. Bai, daca ajungi la destinatie si iti dai seama ca e o cocina instelata, de ce nu pleci? Ok, e mai greu daca esti si cu cei mici dupa tine, dar si sa filmezi/ramai, cu ce naiba te ajuta? O chestie simpatica pentru asa-zisa proprietara, gazda mea isi selecta clientela si din conversatiile cu doritorii la telefon. Cica ii mai simti si asa pe cei ulterior problematici. Nu e intotdeauna cazul, dar mno, uneori ajuta. :-)

    00
  25. Cei care muncesc prin industria ospitalitatii vor zambi usor pe sub mustata ,ce a povestit ea aici e nimic pe langa ce alte magarii auzi ca se intampla.
    Acuma cautati Luxor las vegas fantome si sinucigasi, asa ca blatul de bucatarie si un prosop e nimic.

    00
  26. Va spun eu de ce articolul e minciuna, desi suna bine: pentru ca ea se duce sa faca curatenie la ora 18. Well… asta inseamna ca cel mai devreme poate caza turisti, intr-un apartament, la ora 19:30(in primul pe care il termina, ca restul…) Ati auzit voi de check-in la ora aia?

    00
    • bos, apartamentele nu sunt camere :)

    • Da, eu ma cazez chiar si mai tarziu de ora aia. Care-i problema?

      Am lucrat si la un hotel de 4* si check-in-ul obisnuit era dupa ora 16, multi clienti venind mult mai tarziu de atat.

    • Probabil ca apartamentele nu sunt camere. Dar cam la fel functioneaza si la alea, mai ales ca au flux continuu. Pleaca unii, vin altii.

      00
    • Asta e ca in bancul ala cand maica-sa incerca sa-l invete pe Bula aritmetica si il intreaba daca adauga 3 mere langa alte 2 mere cate mere sunt in total, la care Bula o intreaba „Ai luat mere?”. Asa si aici, ne pierdem in detalii cu checkin, cu fake sau nu articolul, in loc sa intelegem esenta.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube