Primarul Constanței explică jalnica stare a litoralului

„La 15 mai şi 15 septembrie mai puţin de un sfert din hotelurile din Mamaia sunt deschise. Sezonul este de 8-10 weekenduri, în acest context nu rentează investiţiile în infrastructură“, a declarat Decebal Făgădau, primarul oraşului Constanţa.

Corect. Nu are rost să investești pentru 10 weekenduri pline. N-ai de ce. Nu recuperezi profitul nici cu prețuri de Dubai, nici cu prețuri de Monaco.

Dar, ce soluții sunt pentru a mai lungi un pic sezonul? Cazinouri? Distracții la interior? Ceva ce oamenii pot face fără să intre în mare?

Doar că și ăștia, ca și ăia de pe Valea Prahovei, așteaptă să construiască altcineva unitățile de divertisment. Nu se știe cine.

 

hooters

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. De ce vad numai reclame PSD pe youtube ?

    00
    • toate celelalte te „îndeamnă să ieşi la vot”

      00
    • Pentru că PSD a plătit masiv pentru reclamă online? Și pe jocurile de pe telefon apar o grămadă de reclame electorale de la PSDragnea.

      00
    • Sunt singurele reclame pe care le las pana la capăt. Să le ia toți banii :)

      00
    • Poți da și click pe ele. Se deschide un link într-un tab separat pe care oricum nu te uiți și îl închizi mai încolo. Însă partidul mai plătește ceva (dacă fac mai mulți așa sumele se adună).
      În plus, dacă te arăți interesat google o să îți dea și mai multe reclame pe care oricum le ignori însă partidul plătește :).

      00
    • Înseamnă că nu le-ai văzut pe alea de la PNL cu mesaje anti-Dragnea.

      00
    • Clipper, din ce bani crezi ca plătește partidul? Dacă se golește portofelul trebuie sa fure și mai mult! Captain Obvious out!

      00
    • Uhm, dacă dai click pe bannerul video nu crește în niciun fel paguba pentru că ei plătesc la view, nu la click.

      Puteți să lăsați video-ul să curgă sau nu până la capăt, pentru că ei oricum la fel vor plăti către Google. O sumă destul de infimă, de până la 0.10RON per view.

      00
    • pentru ca nu ai auzit de ABP?

      00
    • Oricum acum primesc o grămadă de bani de la stat, deci tot din banii noștri plătesc, nici măcar nu trebuie să îi mai fure de undeva

      00
    • Am o întrebare tehnica: de ce reclamele PSD nu au opțiunile la colt cu „de ce vad acesta reclama” și x sa o închid. Toate reclamele prin Google Ads /display au aceasta opțiune.

      00
    • @ic: sa-nteleg ca-ti mai furi din cand in cand si propria caciula?

      00
    • Și eu dau click și m-a uit la toate reclamele mafioților din PSD. 1. Ii ating la buget
      2. Le amețesc datele raportate

      Teoria cu “a, pei tot de la noi fura dacă rama fără bani” este tampa rău, scoasă probabil de PSDisti unde-o cer. Mai vin doua alegeri in următoarea perioada. Cu cât fura mai mult cu atât apar mai multe probleme pentru ei. Cu atât au mai puțin bani pentru ulei și făina, pentru autocare etc

      Chiar sper sa prindă manevra asta. Toată lumea de pe toat devine utile sa consume toate reclamele muistilor. FMM PSD.

      00
    • eu dau click unde vad reclama pesede, le fut bugetul :lol:

      00
    • bine, e ca si cum m-as fute singur, ca tot din bani publici sunt platite.. dar still…

      00
    • Teoria cu „vor fura si mai mult” e pentru prosti. Are cineva impresia ca cine e chitit sa fure, nu fura deja cat poate, adica cu amandoua mainile? Sau ca e vreun politician care sa gandeasca ba, am destul, mai las si pe altii?
      Cunosc milionari care dau japca angajatilor pentru 100 de euro, cat de ingust la minte sa fii sa crezi asa ceva?
      Astia fura deja in haita pe rupte, de peste tot unde se poate, singurul lucru care ii tine in frau e amenintarea puscariei.

      00
    • Pentru că Google/FB etc considera că ești în target ul PSD

      00
  2. românia nu se poate dezvolta rapid decât într-un regim autoritar.
    o vreme am crezut că şi în regim de stat minimal, dar mi-a trecut

    00
    • Asta nu înseamnă și că o să se dezvolte în direcția bună. Când se inchideau în vest otelarii , noi construiam de-amboulea otelarii

      00
    • NOU
      #20

      nu… ai nevoie de o strategie nationala asumata de toate fortele politice, cu principii si proiecte agreate de catre toti… asa nu se va mai intoarce totul pe dos cand se schimba partidul de guvernamant

      00
    • Exact, Coreea de Nord, Rusia sau Cuba, gen. Poti sa dai o fuga, sa vezi. Iti recomand sa ramai, sunt tari care se dezvolta rapid.

      00
    • @silicon_v
      mă gândeam mai degrabă la tigrii asiatici; şi nu confunda regimul autoritar cu cel dictatorial. Ai uitat să zici de venezuela şi clişeul era complet.

      00
    • NOU
      #23

      de acord cu tine.
      daca nu pui biciul pe roman, nu face nimic.
      uita-te cum muncesc romanii cand pleaca din tara. insa cei din tara cand nu e sprijinit de lopata e la cafea si tigara in fata cladirii de sticla.
      cand e vorba de facut ceva, ah pai nu sunt eu, sa faca altii.
      e suficient sa comparam infrastructura construita de romani cu utilajele invechite intre 64 si 89 cu ce s-a construit dupa 89, chiar….ce s-a construit? ca la consum de moment suntem campioni, in rest cand vrei sa angajezi om sa-ti faca un gard, nu gasesti pe nimeni.
      iarasi, cand a venit carol si a pus biciul pe romani, au inceput sa se miste, pana la carol au stat si eu frecat-o asteptand sa faca altii treaba.
      lene, dezorganizare, incompetenta.
      deci dictatura nene.

      00
    • @Pensionarul, poate afară nu muncesc că pune cineva biciul pe ei, ci pt li se pare că sunt plătiți ok pt munca pe care o prestează, poate pt că nu văd că ăla/aia care freacă duda, dar are pile face mai mult ca ei, poate pt că văd că din taxele/impozitele care li se rețin chiar au școli pt copii, spitale decente, șosele, chestii, socoteli d-astea.

      00
    • @Pensionaru: corect, romanii muncesc mai bine in afara pentru ca se pune biciul pe ei, nu pentru ca:
      – sunt tratati ca niste oameni nu ca niste vite
      – organizarea e mai buna, nu trag unii hais si altii cea
      – se pot concentra pe munca nu pe crearea de pile cunostinte si relatii care sa le rezolve si cele mai banale probleme, pentru ca altfel nu au nicio sansa.
      Biciul s-a tot folosit pe romani si rezultatele se vad. Poate ar fi cazul sa mai schimbam si oamenii degraba folositori de bici de la conducere.

      00
    • NOU
      #26

      voi vorbiti de perioada recenta, asta cu nu sunt salariile mari, de aia nu muncim.
      va dati seama ca intr-o vreme, nici francezii, nici germanii nu erau asa de bine platiti si totusi munceau.

      voi ati invatat la scoala pentru dulciuri sau pentru voi?
      daca ailaltii nu muncesc sau sunt mai bine platiti pentru munca mai putina pentru ca au pile nu mai munciti nici voi de ciuda?

      mi se pare asa chitibaseala asta cu „nu muncim pentru ca aia, ailalta, impozite, conditii, salariu”, bai nene, va dati seama ca va mintiti singuri si va bateti joc de viata voastra daca acceptati o asemenea conditie? fix ca pe vremea lu’ impuscatul, ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim, ce placere a lucrului bine facut, terminat? ce munca innobileaza? daca munciti de scarba si daca faptul ca alalalt are pile, de ce va bateti joc de voi? plecati, schimbati, inovati, faceti ceva, nu stagnati….

      00
    • nu știu cum să zic, dar din plăcerea muncii nu-mi plătesc nici rata, nici curentul, nici mâncarea, nici nimic. și la bancă, și la enel, și la supermarket, și la piață îmi cer euro și lei, nu sentimentul meu de împlinire c-am terminat un proiect, c-am venit cu o idee care a rezolvat o problemă pe care n-o rezolvase nimeni.
      mama lor!, cum vor ei bani, nu sentimente, și să-mi fie că eu vreau bani, nu sentimente!

      00
    • pun astia aici biciul pe mine, dar il si taxeaza, futui in nas

      00
    • munca nu innobileaza, munca e o corvoada de care trebuie sa scapam

      00
    • gata, spargeti gasca ca a venit Flat, socialistul de pe SP.

      00
    • De acord cu cristian

      @zoso, zi’mi si mie de ce mi’ai sters comentariul. Fiinca l’am facut de ras pe arhiblog ultima oara cand am comentat, fiindca nu ai fost de acord cu ce am zis, sau doar asa, pur si simplu? Sa stiu daca imi mai pierd vremea, ca am stat 5 minute sa scriu un comentariu aseara, ca prostul

      00
    • @zoso, zi’mi si mie de ce mi’ai sters comentariul. Fiinca l’am facut de ras pe arhiblog ultima oara cand am comentat

      man, e weekend, lumea mai pleacă de acasă, nu mai fi paranoic aiurea.

  3. Ia in plm fonduri europene si fa ceva in orasul ala. Pentru ce dracu mai sta in functie daca nu vrea sa faca nimic?

    00
    • NOU
      #34

      este in functie pentru ca 1. este singurul om politic local care este cunoscut de locuitori fiind fost viceprimar 2. continua mafia locala din epoca lui Mazare

      00
    • o pla era cunoscut ca viceprimar. A iesit ca lumea se vinde pe o lingura de ciorba, si in cta inca merge treaba asta + candidatii „opozitiei” care aveau zero carisma si zero implicare. Pensionarii in cta cica se intreaba daca il aduc pe Mazare din Madagascar, daca il pot vota din nou primar :)))

      00
    • da, la acest aspect ma refeream prin singurul… opozitia nu exista in Constanta, astia apar si fac bai de multime numai cand este campanie si atat… si stiu ca Mazare ar fi votat, omul este carismatic, stie sa pupe si sa petreaca cu babele, a dat cu 2 maini batranilor etc… din punctul meu de vedere daca nu era prins cu mana in borcanul cu miere, putea sa-si puna si stranepotii primari la Constanta, atat de influent este… si pe ramura asta vine Fagadau, este continuatorul lui Mazare

      00
    • Pai nu degeaba i se spune Măzărel. Mai curind niste contracte cu dedicatie cistigate numai de firma Mobitom unde este ta-su contabil.
      Si Mazăre, originalul, de ce spune ca nu renteaza turismul cind el a ”cumparat”Vega cu Porcusor C-tinescu si face contracte fortate/impuse? Ori cind si-a deschis Brick-ul i-a pus concurentei de linga Delfinariu stilpi pe trotuar ca sa nu mai vina clientii cu masina la cumparaturi (materiale de constructie). Ei, mafia asta…

      00
  4. NOU
    #38

    situatia este cu dus si intors… Mamaia are regim de taxare speciala (foarte mare adica), pe cand restul orasului nu… acum daca faci ceva in oras, nu poti impune taxe mai mari ca vor sari de fund locuitorii obisnuiti cu taxe socialiste… nici nu poti sa faci divertisment in zona cu taxare minima ca sar de fund cei din Mamaia… solutia ar fi fost o colaborare intre primar si patronii din Mamaia, cu investitii venite din ambele parti, dar pe de o parte nu exista initiativa, pe de alta parte ai spiritul de maximizare a profitului cu minimum de investitii si risc

    00
    • Dar cum este asta? Constanta nu poate face investitii daca nu are turisti 12 luni pe an? Nu au si alte surse de venit?

      Totusi ar trebui sa fie un centru comercial important al tarii, tinand cont ca aproape au monopol pe transporturile maritime de marfuri din Romania.

      00
    • NOU
      #40

      grosul taxelor si 2/3 din profit (care este relativ mic, fiind administrat ineficient) merg la stat… numai Mamaia este zacamant de taxe si impozite pentru Constanta ca oras

      00
    • NOU
      #41

      ma refeream la port mai sus btw

      00
    • #pawemperor
      Taxele din port se duc acolo unde au firmele biroul central, adica Bukale, patronii fiind majoritatea de pe acolo.

      00
  5. Este imposibil să se facă ceva. „Stațiunile” de pe litoral așa au fost gândite din anii ’60, când pentru oamenii muncii veniți la mare prin sindicat plaja și trei mese calde la cantină erau luxul suprem. Hotelurile au camere mici, spații de parcare puține, piscine proprii și mai puține, multe hoteluri nici nu dispun de restaurant propriu. Nu prea există spații disponibile pentru altceva, de exemplu, cum sunt „resorturile” pe litoralul turcesc. 2-3 ruine care sunt pe acolo se rezolvă în maxim o zi. Se mai pot face chestii nișate, gen călărie, marinărit, dar aici vorbim de nișe înguste cu mulți bani.
    Încălzirea globală face, însă ca sezonul să se prelungească „natural”, cam din mai până la 1 octombrie. Dar cam asta e tot.

    00
    • Ciudat, bulgarii au reusit sa se miste cu mult mai bine. Si nici litoralul lor nu arata ca Monte Carlo in anii 60.

      Cum au reusit? Mister.

      La noi, totdeauna altii sunt de vina: strainii, vremea, soarta netrebnica ce nu ne iubeste.

      00
    • Ai uitat sa zici de rachetele cu ploaia trikise de bulgari :)

      00
    • #amscriscaocizma

      00
    • Se pot curata plajele ca sa creasca numarul de turisti. Stiu personal cativa care au venit cu enterocolita de la litoralul RO si au zis ca nu mai dau pe acolo veci. Se poate face ceva sa nu calci in coceni de porumb, chistoace si pet-uri.

      Se pot pune plase ca la bulgari, cand „e o furtuna in larg” sa nu fie plina apa de alge, se pot curata mai des, sa nu mai miroasa asa urat.

      Se pot renova hotelurile alea, si cele care au restaurante sa faca un all inclusive bun. Daca nu au inspiratie, un sejur de 7 zile la AI in Bulgaria ii lamureste rapid. Daca merge treaba, sa vezi si hotelurile care nu au restaurant cum isi construiesc.

      Sunt zone imense pline de buruieni, unde se pot face constructii noi, gen resort-uri cu SPA un de unde sa vina lumea si cand nu e cald afara, adica in extra sezon.

      Altii pot, aici nu se poate, ca asa a fost gandit, si daca asa a fost gandit, nu se mai poate schimba nimic.

      00
  6. E simpla treaba. Bulgarii au concesionat/donat/moca hotelurile si terenuri catre dezvoltatori seriosi gen TUI, Neckerman, Thomas Cook. La noi hotelurile si restaurantele s-au dat catre sefi de sala, directori, camarila de partid ce nu au investit nimic sau au dat tepe la banci: au luat credite, au garantat cu ele si banca si nimeni nu vrea sa mai investeasca intr-o ruina. La bulgari merg ieftin familisti si pensionari la all inclusive low cost. Ei aduc 350k de turisti din UE dar sunt oficiali. La noi sunt oficiali cam in jur de 100k-120k prin hoteluri si pensiuni declarati. Neoficial habar nu avem: vin gramada si boschetaresc prin corturi, masini, pe la localnici prin case. NU AI SOLUTII, e prea tarziu. Nu va investii nimeni pt ca nu ai target: oameni fara bani vor merge la bulgari pt ca e ieftin si la randul lor se bat cu turcii si altii ce ofera ieftinaturi. Nu mai deschide nimeni aprozar langa alt aprozar daca are minte. Oamenii cu ceva bani sau multi bani vor ocoli direct mizeria, saracia si boschetarimea. Ai Tenerife, Canare, Hawai, Ibitza,Rimini, etc.

    00
  7. In Romania sunt 20 zile de concediu anual … fata de 25-30 zile media in UE.

    00
    • In afara de tarile nordice, Franta si Austria care au 25 de zile de concediu, toate tarile au 20 de zile anual.

      00
    • @Rumbu: sunt la tanti Lizuca pe insula si am 25 + 8 (bank holidays).

      00
    • Si eu am 28 in Romania, minimul legal e 20, ca si in UK. Politicile companiilor de HR si ce negociaza fiecare cu angajatorul sunt o problema separata.

      Mai exact in UK minimul legal e 28, dar lasa la latitudinea angajatorului daca include in alea 28 si bank holidays. Ceea ce inseamna tot 20.

      In Romania avem 13 bank holidays.

      00
    • In Germania cred ca e si in functie de meserie. Stiu sigur ca un zugrav are 21, iar un tencuitor 30. La cei care fac acoperisuri e mai altfel ca, teoretic, ei pot lucra doar 9 luni pe an. Ori sunt relocati la interior, unde fac vata sticlata, ori primesc spor de vreme rea, ori stau acasa si sunt platiti din orele suplimentare care le-au facut in timpul sezonului.

      Si vrajeala asta cu „fac bani doar in timpul sezonului” tine doar la noi. Ce faci in restul timpului, hibernezi? Inseamna ca statiunile alea de ski de prin Austria ar trebui sa arate ca acum 200 de ani.

      00
  8. In plm, la bulgari n-are sezonul tot 8-10 week-end-uri?

    00
    • eh bulgaria e mai la sud, se stie, e mai cald acolo.

      00
    • NOU
      #57

      La bulgari sezonul trecut a inceput pe 17 mai si s-a terminat pe 16 septembrie – Vorbesc de Varna – (unele statiuni mai de la sud au terminat pe 26 septembrie). Deci 18-19 saptamani.

      Cu placere!

      00
    • @rumbu: la bulgari sezonul nu are numai week-enduri. Litoralul romanesc are servicii scumpe si proaste pentru ca e destinatie de week-end. Bucurestiul e la o aruncatura de bat si ai si autostrada. Deci clientela e asigurata, dar doar in week-end. In timpul saptamanii gradul de ocupare scade. Avantaje si dezavantaje.

      00
  9. Salut!

    Eu nu știu cum poate un primar să facă o asemenea afirmație, în funcție fiind.
    De ce te-ai mai apus să candidezi la primărie dacă nu îți propui nimic? Și constănțenii ce părere au despre primarul lor?

    P.S. 1: Apropo, am văzut că Telekom a avut o campanie mișto cu fotografierea cazinoului din interior. Foarte bine, o să fie utile pozele cînd o cădea în mare…

    P.S.2: cam care ar fi tînăra speranță la fotoliul de primar al Constanței de la opoziție? este vreun nume cu ceva experiență în politică, cineva care să fi făcut echipă pentru o idee sau să fi avut vreo inițiativă demnă a fi menționată în CV? Nu știu, doar întreb.

    Păcat de Barcelona asta a României. Inshallah!

    00
    • NOU
      #60

      cum am spus si mai sus, nu exista opozitie in Constanta… astia doar apar cand este vorba de campanie, traind cu speranta unui noroc pe care nu-l construiesc in restul timpului… deci daca nu-i Fagadau va fi viceprimarul sau, dar doar in eventualitatea in care Fagadau iese din PSD (slabe sanse)… Constanta este mai pesedist decat Teleormanul

      00
  10. ăia de la Rotterdam (sau ce port olandez se vaietă că fura marfa din Constanța) aveau sezon turistic de mai multe de 8-10 săptămâni pe an și d-aia au făcut infrastructură?! că a folosit și pt port a fost bonus colateral sau cum?!

    00
  11. Sunt cateva nuante, care ar trebui mentionate:
    1.Sezonul estival pe litoralul romanesc este orientat pe turismul de week-end, respectiv profund dependent de vreme. Ca si idee simpla, orice cod galben, portocaliu, rosu inseamna o invazie catre litoral in week-end. Mai poti castiga cand sunt zile libere, dar nu prea sunt vara 1 iunie si rusaliile, respectiv 15 august.
    2.Litoralul romanesc este polarizat, ai bani si nu ai ce face cu ei mergi in Mamaia Nord, esti mai stramtorat la buget te duci prin sud sau incerci o gazda.
    3.In afara de a te balaci prin apa, stat la terase plus cluburi, nu ai in mare ce sa faci. Daca esti mai masochist pui de o plimbare pana in Delta.
    Toate astea, atrag un anumit tip de turisti, ce iti aduc un anumit profit. Problema Constantei si a constantenilor este ca ei, gandesc numai pe alea 3 luni cat este sezonul. Cam fix din cauza aia nu ai ceva care sa atraga ca un magnet turistii in afara week-endului. O posibila idee, dar nu o vad fezabila, este sa se creeze un parc de distractii gen Disneyland/Europa Park/Fuji-Q, cu chestii unicat prin zona asta. Nu o vad fezabila, pentru ca orice investitor strain/roman ar vrea sa faca asta, s-ar lovi de clasice probleme birocratice.
    Asa ca, litoralul romanesc, este la fel ca Valea Prahovei(cu autostrada), o destinatie de week-end, cand ai chef si nu vrei sa incerci alta tara.

    00
  12. Sincer, mie Constanta mi se pare un dezastru pentru ce ar putea sa fie. Port la Marea Neagra, plaja, turism. OK, sunt de acord ca sezonul pentru turism dureaza 4 luni, dar portul este tot acolo. Ai putea sa ai industrie, produse care apoi sunt exportate pe apa, etc…

    Vina este cred impartita intre conducerea locala (PSD) si cei care voteaza PSD. Voi ati observat ca toate orasele conduse de PSD sunt subdezvoltate sau dezvoltate mai putin decat ar fi posibil (tinand cont de dimensiunea orasului). Nu ma refer doar la chestii gen Teleorman sau Vaslui, dar Constanta este mai putin decat ar putea fi, Craiova este mai putin decat ar putea fi, singura exceptie fiind probabil Iasiul (care profita de faptul ca restul Moldovei este in saracie…).

    00
    • Poti sa ai port daca nu ai drum sa cari de acolo sau pana acolo. Un tir face 2 zile de rupere din Nadlac pana in Constanta. 2 zile ca sa treci de la civilizatie prin ‘Outland’ pe drumuri de cacat si serparie pana la un port marginal in care uzezi la greu tirul si nervii soferilor.

      00
    • @Ciocanul – ma gandeam la orasul/judetul Constanta in sine. Faci o fabrica de napolitane in Constanta si le exporti pe mare. Ma rog, poate ca napolitanele nu sunt exemplul cel mai potrivit dar ai prins ideea. Incerci sa vezi daca nu s-ar putea atrage mari companii care sa isi deschida birouri in oras: eu cred ca daca ar fi oportunitati si salarii pe masura, ar fi corporatisti carora le-ar place sa locuiasca in Constanta in ideea ca 4-5 luni pe an ar fi la o aruncatura de bat de plaja.

      Din punct de vedere turistic, dezvolti orasul/judetul in asa fel in cat sa fie o tentatie si in afara sezonului de plaja, Zoso a zis cazinouri, poti sa ai mai multe muzee, evenimente artistice (cum este TIFF-ul in Cluj, festivalul de teatru de la Sibiu, Untold, Artmania, chiar si Cerbul de Aur), poti sa oferi facilitati pentru cei care vor sa dezvolte chestii (calarie, terenuri de paintball, cercuri de pescuit, turism rural) care pot sa fie utilizate si in timpul anului. Uite am inteles de la un amic ca Therme-ul din Bucuresti este mereu plin in weekend.

      Dar vezi tu, daca oamenii ar avea solutii nu s-ar mai lasa cumparati cu o punga de zahar si o sticla de ulei. Si de aia PSD-istii fac tot posibilul sa tina orasul/judetul/tara in subdezvoltare.

      00
    • De dezvoltat ce e, Iașiul e cel mai poluat din țară…
      Și, apropo, devoltarea cum o cîntărești? Cel mai bun rector al primei universități din topul universităților din România? Cei mai mulți kilometri de bicicletă? Cele mai multe școli per județ cu autorizații sanitare? Cele mai multe drumuri asfaltate? Cele mai multe sate cu apă curentă? Cele mai noi tramvaie/autobuze? Cei mai amabili dintre români? Cei mai mulți șomeri proveniți din sectorul bancar recent automatizat?

      00
    • @Honorius – Iasiul mi se pare ca sa mai aproprie cat de cat de nivelul unui oras de calibrul lui din Romania. Nu locuiesc acolo, deci este posibil sa ma insel. Altfel toata tara este sub-dezvoltata, dar asta e o alta discutie.

      00
    • „devoltarea cum o cîntărești”
      te duci la constanta si te uiti. Iei chestia aia ca punct 0. Nu stiu sa iti zic punctul 10.

      Constanta. Oras mare (pentru RO) cu port. Si acces la dunare, care implica chestii gen transport fluvial. Oras istoric. Oras turistic. Populat de marinari si atat. Toti ailalti pleaca pentru ca nu au ce lucra acolo.
      Potential este. Dar, Mazare…

      00
  13. Eu cred că soluția pe termen lung e ca Mazăre să meargă primar la Baia Mare și Cherecheș (ăla reales fiind în pușcărie) să mearga la Constanța

    00
  14. Prostia si lipsa de viziune bantuie in Romania. Bulgarii si-au dat seama ca sunt depasiti de situatie si i-au lasat pe nemti sa managerieze, exemplu clar: Bansko (care are 72km de partii de ski) se va transforma in statiune all season in urmatorii 3-4 ani pentru ca vor acopere si sezonul calduros, au in proiect un parc de distractii acvatic imens.
    Cautati pe net, un apartament cu 2 camere nou in Bansko in aparthotel costa 45.000 euro, echivalentul in Mamaia minim 80.000. Go figure.

    00
  15. Cam peste tot in turism ai nevoie de alternative si diversificare. Da, mergi la un hotel dar ce iti mai propune ala pe langa ? Avem ruine dar aproape deloc sau total nepuse in valoare. Alternative de petrecere a timpului ? In afara de piscina ? De unde pot lua o trotineta/bicicleta sau cine organizeaza o excursie in stanga sau dreapta ? Un circuit de carting, o lista de muzee sau alte puncte de interes ?! Greu, foarte greu. Tu tre sa ti le faci.
    Daca mergi pe la greci cand te-ai urcat in autocar iti ofera aia activitati pentru dublul timpului tau!

    00
    • Si fix din acest motiv nu ma intereseaza marea neagra din romania… in afara de balaceala ce mai poti face? Eu prefer sa imi fac planul in x judet anual. Iau judetul la pas, am de vizitat alea alea alea+drum+cazare in alta localitate sa nu ma intorc 200 km ca prostul. Per total adun 1500 de km saptamanal(in concediu) fara probleme si vad destule fara balaceala.

      00
  16. Cum rahat nu are sens investitia in infrastructura? E oras portuar in pizda ma-sii. Da nene, doar hotelierii sunt problema in regatul lui Mazare.

    00
  17. NOU
    #74

    O sa fie bine, cica se intoarce Mazare sa renoveze cazinoul din Constanta, dar pe drum se opreste max 9 ani la un beci domnesc!

    00
  18. Fagadau este VICEprimar si sunt zvonuri ca duce mai departe contractele salvamarului.

    Noi nu am avut pana acum un MINITRU al turismului, iar Mazare a ridicat Mamaia fiind interesat sa vanda scump dupa ce a luat ieftin tot ce se putea.

    Mamaia din pacate nu mai poate fi salvata, Mamaia Nord va muri sufocata in betoane.

    Daca Fagadau isi doreste sa faca ceva in TURISM identifica o zona virgina si o da in administrare asa cum au facut bulgarii.

    Comparati aeroportulrile Varna si Mihail Kogalniceanu, la noi se ocupa Consiliul Judetean si sunt 12-14 zboruri de linie pe saptamana, in Varna au predat managementul celor de la FraPort ce au construit un terminal nou iar ei au 35-40 de zboruri pe zi.

    00
  19. Asa este, Cristian. Nu’i o opinie populara, dar este perfect adevarat si evident pentru cine a mai citit ceva istorie. Iar republica asta parlamentara (chit ca pe hartie e semi prezidentiala) e un cancer care trebuie eliminat complet, altfel nu avem nicio sansa. La noi trebuie schimbat sistemul politic, asta e problema. Astea cu ‘jos dragnea’ sunt mize mici, asa cum a fost cu toti politicienii din 90 pana azi.

    Ok, sa’i dam jos pe PSD, nu zic nu, dar asta ar trebui sa fie primul pas spre reforme adevarate, nu scopul principal.

    Pacat ca monarhia nu mai e o optiune. Da, stiu, „cum sa ma conduca pe mine unu doar ca a iesit din pizda potrivita?”. Plm prefer sa mi inghit mandria si sa fiu condus de un om care teoretic este bine pregatit si educat, decat sa ma conduca 500 de semianalfabeti care isi urmaresc fiecare propriul interes, doar asa ca sa am eu impresia ca e democratie si ca am vreun cuvant de spus

    00
  20. Si de fapt adevarul este ca lumea vine la mare chiar si din februarie, cum este un week-end mai calduroas cum este faleza plina de turisti. Unii prefera sa vina la mare doar ca se se bucure de ea, in loc sa faca atatea ore pana la munte. Am o cunostinta care lucreaza in domeniul hotelier si stiu foarte bine ca si iarna este plin de turisti, fie pentru peisaj ori pentru Spa.
    Din pacate, Constanta dar si Mamaia arata jalnic, si imi pare rau de cum a ajuns acest oras…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.