Președintele pe care ni-l dorim

Mai sunt câteva zile până când vom alege din nou președintele țării și dacă te iei după cele 174.000 de site-uri care îți spun că votul e important, ei bine, acest vot este important. Președintele nu este doar șeful statului, președintele este un fel de avatar a ceea ce sunt alegătorii și când zic asta mă refer la toți alegătorii, nu doar la cei care l-au votat.

Să începem cu 1990. Poporul era un pic traumatizat de foame și frig, în principiu nu avea ceva împotriva comunismului, doar împotriva omului din fruntea lui. De-aia l-a împușcat pe dobitocul ăla și l-a pus pe activistul celălalt șef. Poporul în perioada aia arăta cam ca Ion Iliescu, colaborase cu partidul, fusese marginalizat un pic dar nu de tot, voia să schimbe ceva dar nimic esențial, îi plăcea capitalismul doar așa, de la distanță, fără să-l practice efectiv. N-aveam încredere în partidele vechi pentru că încă mai trăiau bătrânii ăia care ne avertizaseră că țărăniștii și liberalii erau super-hoți și corupți, în ciuda legendei pe care și-au construit-o. Șmenul și corupția nu s-au inventat post-decembrist, au fost și în comunism și mai ales pe vremea respectatului ciumec Mihai și-a lui tac-su.

După un timp în care am tot încercat comunismul și am văzut că nu merge, noi, poporul, am decis că trebuie să ne alegem alt șef, gata cu comuniștii ăștia îmbâcsiți, nu mai merge așa fratele meu, e foame, iar începem, să alegem un intelectual, un profesor, un om apropiat vechilor partide, când țara era OK, nu ca acum. Și l-am ales, un om cum ne visam noi să fim, rectorul Universității București, domnul Emil Constantinescu, un tip care chiar aducea un pic a Cuza, un creștin cum pretindeam toți a fi. Se spune că nu ai cunoscut prostie adevărată până nu ai cunoscut-o pe aia cu studii superioare și domnul Emil a demonstrat-o din plin, începând să se creadă un pic prea deștept pentru țara asta, apoi numind tot felul de premieri comici. Și ăia erau ca noi, primul a fost un dement care făcea ședințe de 16 ore, și cu toții am cunoscut unul de-ăsta, dar incapabil să ia o decizie reală, următorul a fost un tip cu ghiul ce apărea la televizor și trăncănea în așa fel încât părea deștept, n-a fost. Țara ajunsese în asemenea foame că am luat decizia cea mai deșteaptă și am pus premier pe șeful banilor din România, de parcă asta ar crea mai mulți bani.

N-am avut curaj să încercăm altceva, așa că am revenit la comunistul ăla pe care-l știam, care a mers iar super-lent spre capitalism. Încă mai erau o grămadă de uzine de stat care nu produceau nimic în afară de greve și salarii pentru telespectatori și multora ne convenea treaba asta, că aveam de unde fura. Nu eu, nu tu, dar aveam un coleg care făcea asta sau care avea un tată ce lucra în uzina care nu producea nimic. Am simțit însă, ca popor, că rămânem în urmă, că se extindea UE și noi eram la coadă. Și-atunci am zis să alegem unul mai descurcăreț ca președinte.

Unul ca noi, cu mai mult tupeu, mai umblat prin lume, mai pus pe arestări un pic, mai golan, un om cu care ai bea o țuică, dar care face treabă, care știe să recunoască un intelectual chiar dacă el nu e unul. Ăsta ne-a oferit prim-miniștri unul și unul, de la fiul adoptiv al unui vechi boier interbelic, până la un ardelean harnic, serios și pus pe muncă, ce ți-ai putea dori mai mult? Doar că omul a început s-o ia prea mult pe ulei și a început să nu ne mai placă de el, dă-o dracului de treabă, ne facem de rușine, umblăm puși pe scandal și mirosind al alcool prin lume.

Băi, știi ce ne-ar trebui? Un președinte serios, un neamț ideal, de-ăla care face treabă cu pași mici dar fermi și ne duce spre viitor. Și a apărut actualul președinte, care aproape identic cu poporul: reacționează doar la chestii virale pe Facebook și imită niște emoții pe tema asta, că nu le-a exersat prea mult să știe ce sunt alea, nu-i pasă cu adevărat de cine sau ce conduce țara dar cere, verbal, să se facă ordine, e cam anti-PSD, dar trăiește bine-mersi cu ei și e mereu în concediu, ca toți ăștia care ne punem poze până la intoxicare cu city-break-urile noastre. Pe bune, asta mi se pare cel mai halucinant reproș care i se aduce actualului șef al țării, că stă prea mult în concediu, de parcă restul votanților n-ar face exact același lucru.

În fine, ce voiam să zic, n-o să obținem niciodată președintele pe care ni l-am dorit, că trebuie mai întâi să ne dorim noi să fim altfel. Președintele e doar o imagine a poporului, dacă vrem să-l schimbăm, trebuie să ne schimbăm noi înșine. Sigur, eu, tu și Gigel ne-am schimbat, dar am impresia că n-am făcut-o suficient, altfel n-ar ieși acest om-concediu din nou șef al țării aproape fără adversar. Probabil mai avem de muncă, de-aia reală, nu de-aia din vorbă pe care o facem eu, tu, Gigel și Președintele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Doare crunt, e cinic, dar asta e.

    01
    • cum ar suna asta din gura lui Vadim/Nastase/Geoana/Ponta/( Viorica sau Barna sau Diaconu) ?

      00
    • si mai tare, presedintele ales al tarii este ales de catre popor (ma rog de catre o parte a lui, mai mica sau mai mare), deci est fix dupa chipul si asemanarea alegatorilor.

      00
    • „rv” a invalidat in 4 nume ce tot miorlaie Vali si boborul roman de 30 de ani incoace ca „nu vrem nimic” si „ne meritam soarta”
      Hai sa repet eu cu majuscule:

      VADIM
      NASTASE
      GEOANA
      PONTA

      Aste nu erau alternative boss, erau condamnari.

      Adevaratele optiuni au fost doar departe undeva in anii 90, dar au gasit minerii droguri la PeNeTeu.

      00
  2. Barna Presedinte, Ciolos prim ministru. O sa traim ca-n sinul lui Avram.

    00
    • :)))) daca tot suntem la metafore din astea, pana la Dumnezeu ne mananca sfintii… fara o reforma reala a administratiei statului in care se regaseasca oameni competenti neinregimentati politic si fara sinecuristi poate sa vina oricine ca tot degeaba… era nu stiu ce poveste prin Ministerul Sanatatii in care ministrul a vrut sa cumpere ambulante dar birocratii care trebuiau si ei sa dea avizele necesare ca sa se intample asta au tot lalait-o ca asta insemna munca in plus si lor nu le iesea nimic la treaba aia. E ca la fotbal, poti sa ai super antrenor, daca jucatorii sunt loaze, nu o sa faci mare branza.

      00
    • neinregimentati politic

      Cuvântul cheie este competenti. Daca sunt competenti și munca lor e verificată așa cum ar trebui să fie, nu contează dacă fac parte dintr-un partid, dacă sunt martori ai lui jehova sau dacă sunt suedeji.

      00
    • @Dan: Ambulantele sunt livrate de Deltamed (Arafat approved)

      00
  3. Dacă ar fi fost cum vrea poporul am fi avut președinte pe viață pe Dan Diaconescu. Noroc că avem oameni serioși care veghează și ne apără de greșeli.

    00
  4. Eu am avut presedintele pe care mi l-am dorit: Basescu.

    00
  5. Scria cineva pe Facebook ca alegerile sunt ca transportul în comun: vrei sa ajungi undeva și alegi un autobuz care merge spre destinația aia; dacă nu ai un autobuz direct iei unul care te duce cat mai aproape. Concluzia ar fi ca la alegeri nu ne alegem jumătatea ci ne alegem un simbol potrivit vremurilor respective.

    00
  6. Pacat ca a fost Dragnea cam taran si neghiob altfel cu putina atentie era presedinte pe viata si ne arunca Irinuca gogosi de la balconul CC

    00
  7. Ce frumos scrie Eftimie! Pe bune.

    00
  8. Când te gândești ca PSD nu a mai câștigat la președinție din 1992, avatarul ala al poporului arata ca respectivul popor e destul de sănătos în gandire, dar nu îndeajuns de educat politic încât să-și dea seama ca parlamentarele contează mai mult.
    Zic din 1992 pt ca în 2000 a fost conjunctura cu Vadim, care probabil nu ar fi prins turul 2 dacă nu candidau și Isarescu și Stolojan în loc de doar unul dintre ei. Și parca și Roman a candidat atunci…

    00
    • Nu. Isarescu+Stolojan+Roman au avut sub Vadim.

      Guvernarea Constatinescu-Conventia-PNL-PD a fost perceputa public extrem de negativ si s-a acumulat o furie oarba in mare parte din votanti, afectati dur si economic. Valul l-a urcat pe Vadim atat de sus, dar nu suficient cat sa ii ia locul lui Iliescu

      00
    • Mda, asa e, cei trei însumati au fost pe aproape, dar sub vadim. Oricum, o mare parte din cei care au votat cu Vadim nu au fost nici înainte, nici după, cu psd. Rămâne valabil ce am spus, în sensul ca PSD a avut o majoritate de conjunctura în turul 2, votat și de oameni care nu ar fi făcut-o niciodată în alte condiții (nu și eu, btw, atunci am zis ca dacă se duc la vor doar cei care au votat în primul tur cu Iliescu și Vadim, tot Iliescu câștiga, nu are rost sa ma murdăresc – eram tânăr și îmi plăcea mai mult riscul :)). Când alternativa a fost alta decât sinuciderea (=Vadim), nu au mai ales psd.

      00
  9. Man, nimanui din lumea asta nu-i pasa de politica pâna când nu se împute treaba, si când se împute se voteaza pe principiul: “nu ala/aia”, si de asta Ionanis va lua înca un numar, ca lumea e relativ multumita iar altii e extremisti de stil nou, deci nu ala. la fel si în us, si în franta si unde vrei

    00
  10. Pai schimbarea trebuie sa atinga masa critica, eu intre timp am mai pus mana pe o carte dar tot dobitocii au ajuns la putere in continuare!

    00
  11. „Votul tau conteaza” e cea mai idioata lozinca. sa zicem cu bruinsils, paleologu sau kelemen hunor. Sa mi zica si mie cineva concret pentru ce a contat votul meu ?

    00
  12. Pe ceasca l-a impuscat esalonul 2, care dorea mai mult. Poporul ura doar sistemul, care il infometase si infrigurase. Daca nu-l achitatu pe sef, cum putea sa prosteasca populatia ca face revolutie, ca ar fi iesit la iveala de fapt cine sint ei. Iar cand aia s-au trezit si chiar au vrut revolutie, n-au vrut astia. Asa ca au adus minerii si muncitorii, sa „faca ordine”.

    Pe Milica l-au ales multi ca sa scape de zambarici. Dar a fost „invins de sistem”. Tin minte si acum conferinta de presa cand omul a anuntat (catre finalul celor 4 ani parca) ca el a incercat dar sistemul l-a invins. O fi ceva adevarat deci din „statul paralel” reclamat de antenisti si restul.

    Dupa Mili am avut de ales intre dracu si tac’su. Si cum nu se putea sa pui un bufon adevarat pe tron, l-am ales scrasnind tot pe Ilici. Macar zambea la fel ca un bufon.

    Te inseli cand dai vina pe presedinti in privinta prim ministrilor si cum a mers economia, tara. Pina la Basescu postul ala era cam „de vitrina”, de abia cand l-au impanat pentru Nastase a primit si presedintele ceva puteri si inca un an pe scaun. Plus ca partidul/coalitia la putere propune prim-ministrul si asta face guvernul. Si stim cu totii ce bine s-a descurcat CD-ul. Au dat in gropi, sau in cazul lui Boc, au dat in haul din studio la Gheorghe.

    Intre Nastase si Basescu (lacrimand inca, dupa ce draga Stolo s-a retras brusc), ce naiba era sa alegi. Dupa alti 5 ani am avut parte si de declaratii de dragoste de la prostanac in direct pentru Mihaela lui. Iar Ponta declara presei ca sistemul de fraudare de la PD-L a functionat mai bine decit al lor.

    Dupa ce am cantat de zor „trezeste-te romane”, s-a trezit un neamt si a dorit sa i-o traga la Ponta, asa ca i-am facut pe plac. Dară cum.

    Sintem in 2019 si tot cu frumoasa adormita ar vota omul, ca alternativa nu prea are. Interesant ca privitoarele de Antena (femei in varsta, cu studii sau fara) mi-au indicat pe blonda varanului drept o buna presedinta. Deci se poate, Antenele inca functioneaza.

    00
  13. … mai aveam 200-300 de ani sa ajungem acolo unde spera toti optimistii din comentarii ca vom ajunge intr-un an. Din pacate la scara evolutiei unui popor face pasi de elefant, se merge cu pasi de furnica. In 200-300 de ani tara asta o sa fie un amestec etnic total diferit de cel de acum, iar atunci vor putea spera in evolutie, altfel e doar o pierdere continua de timp, e ca-n bancul ala cu iesitul din oala cu smoala… oricat ai vrea sunt prea multi care te trag inapoi, asta la orice nivel.

    00
  14. valeu, ce optimism! Daca e dupa cum arata poporul ma tem ca ajungem la Dancila

    00
  15. „Poporul … în principiu nu avea ceva împotriva comunismului” .. Really? M-ai pierdut la faza asta.

    Esti liber sa te muti in China, sau in Corea de Nord. Apoi, sa scrii un articol din asta tot cool si free-style despre orice chestiune de stat – comunist, se intelege. Apoi, daca mai ai vreodata ocazia, sa revii cu concluzii despre cum de fapt tu esti multumit in inima ta cu tot sistemul, da presedintele e putin dus. Apoi, daca mai traiesti, promit ca-mi retrag toate cuvintele.

    00
    • Are dreptate.

      Poporul nu ura comunismul.

      Poporul ura sa cam stea in frig, sa nu aiba caldura si lumina iarna, sa faca foamea, sau sa stea ore in sir la cozi ca sa ia 300 de grame de mezeluri. A, mai ura si sa aiba doar 20 de l de benzina/luna. Sau sa aiba doar doua ora de program la TV, si alea pline cu cuvantari si cantece patriotice. Pe multi ii sacaia ca trebuie sa isi tina gura in continuu: numarul de informatori era urias, daca voiai sa spui ceva cu curaj, trebuia sa o faci in gand, in fata oglinzii. Mai ura si pilele, care erau practic peste tot. Razbeau aia cu pile. Sau relatii la partid. Sau ciripitori la secu.

      A, mai ura si ca era fortat sa faca tot felul de chestii, de care nu se putea feri: aia din fabrica mergeau sa stranga recolte. La fel studentii sau elevii (neplatiti, evident). Elevii mai urau ca erau fortati sa mearga la defilari, unde se chirceau ca sa scrie PCR sau Ceausescu si alte asemenea. Sau sa iasa pe traseu cand trecea tovarasul sa ii faca cu mana.

      Mai erau unii care urau ca nu puteau sa calatoreasca prin alte tari. Trebuia aproape obligatoriu sa revenim la pile, partid si secu. Bonus: daca acceptai sa ciripesti la Secu, aveai sanse mai mari sa poti pleca.

      De fapt, cred ca poporul chiar ura comunismul, dar nu stia prea bine cum sa se exprime in cuvinte.

      P.S. Aia care isi aduc aminte cu drag de comunism de fapt isi aduc aminte de perioada cand aveau si ei o erectie ca lumea, fara sa realizeze lipsa de cauzalitate.

      P.S2. Aia cu poporul nu il ura pe Ceausescu e o gluma proasta. Omul era urat visceral in tara. O singura persoana era urata si mai si: nevasta-sa.

      00
    • @silicon_v, dar asta era ideea mea: tocmai asa este comunismul – restrictiv pana la maxim cu drepturile tale. Tu nu contezi, doar sistemul conteaza. Atmosfera generala este de teama constanta, disconfort, opresie, de jos pana sus. Cui ii place asta, si cum am putea spune ca poporul nu ura comunismul?


      Da, poporul il ura si pe ceausescu, n-am zis ca nu. De obicei sistemele astea produc lideri inumani.

      00
  16. Parca-l vad pe M.Diaconu in consiliul suprem de aparare a tarii, turuindu-i ministrului apararii si sefului de stat major necesitatea aprovizionarii trupelor de aparare a cantitatilor necesare de marmite cu fasole , precum si a cazarmamentului de saltele !

    00
  17. E bine cum zici, poporul are conducătorii pe care ii merită. Doar că influența cea mai mare vine mai mult dintr-un singur sens: este așa cum s-a formulat bine in expresia „peștele de la cap se împute „

    00
  18. Not the hero we need but the hero we deserve… :)

    00
  19. Intru de foarte multi ani pe aici insa asta e singurul articol care are o concluzie, si e buna.

    La mai multe!

    00
  20. Nu stiu ce va doriti voi, dar mie imi place politica si imi doresc politicieni cu experienta si vocatie. Indiferent din ce partid. Nu actori, servicisti, marionete, exaltati, tupeisti.
    Tara asta a avut si inca are destui politicieni cu experienta, inteligenta si priza la public.
    Nu mai vorbesc de tineri – foarte buni oratori, preocupati de soarta omenirii. Fie comenteaza pe forumuri, bloguri, fie studiaza stiinte politice sau drept. S-au implicat in asociatiile de elevi sau de studenti. Unii arata coerenta si consecventa. Multi din ei sunt agreabili, frecventabili, bine pregatiti.
    Mai sunt si cei cu experienta in administratia locala si regionala. Primari, consilieri, diversi sefi. Oameni care au invatat ce este autoritatea, care stiu sa gestioneze si sa supravietuiasca crizelor.
    De ce nu au toti acestia sansa de a reprezenta tara si de a veghea la respectarea democratiei?
    Pentru ca noi vrem cai verzi pe pereti, vrem lebede negre, vrem perfectiunea intruchipata, vrem bratul inarmat al dreptatii, il vrem pe Superman altoit pe firul de praz.
    Partea buna, cred, e ca incepem / incercam sa ne detasam de fantasmele astea, votarea data trecuta a lui Iohannis a aratat ca simtim ca modelul e in alta parte, e diferit, e normal.
    Dar acum nu mai e normal sa il votam pe Iohannis, putem face inca un pas (cu/fara pas). Putem vota pentru o Romanie normala, adica o Romanie cu un parlament puternic si viu. Putem vota cu politicienii.

    00
  21. Eu zic să fie Kalus preşedinte pe viaţă şi când o fi să fie, să alegem un altul ca la Vatican. Oricum funcţia aia este doar ca să aibă stăpânii noi pe cineva care să ţină cât de cât direcţia potrivită, mai semnează şi el ca primaru’ condica pe la reuniuni, mai aprobă nişte oşteni şi fonduri pentru un războaiele imperiuriului şi aia e. Poate că aşa o să ne scutim de nişte alegeri inutile şi să ne lase să ne concentrăm pe ce contează pentru satu’ nostru.

    00
  22. Dacă nu reușim să-l punem pe Cumpanasu președinte , ne meritam soarta. Eu plec din tara.

    00
  23. La cata ciordeala e prin tara ne.ar trebui un mustacios…ceva intre austriac si tepes

    00
  24. Eu astept sa vad un comentariu putin mai destept. Oamenii inca nu au inteles nimic din politica. Parlamentul conduce in romania, nu guvernul nu presedintele. Ce plm este atat de greu sa se inteleaga? Parlamentul legifereaza iar guvernul trebuie sa se scarpine cum pune in executare ce a votat parlamentul. Presedintele intervine cand nu s-au respectat anumite legi dar si aici cu puteri limitate, trimite mai departe adica… presedintele poate fi si un cacat cu o musca, mare putere nu are ca nu suntem in amurica…

    00
  25. @verdenpom-AI DREPTATE.
    Puterea Presedentiei este aproape zero. Singura zona unde poate misca ceva este politica externa, dar numai la nivel declarativ. Candidatii la Cotroceni care promit marea cu sarea ignora faptul ca Parlamentul este sursa puterii adevarate.
    Ca nu a facut Iohannis nu stiu ce, ca sta ca un ficus la Cotroceni, ca se plimba pe afara… Serios? Cu un Parlament absolut mizer ce faci ca presedinte? Dai legile inapoi, sesizezi CC, dai declaratii politice-ceea ce Iohannis a facut.
    NU sunt fan Iohannis. De fapt Basescu a fost singurul presedinte cu sange in instalatie din 89. Da, a domnit si ala peste un sistem corupt. Dar masura aia cu taierea salariilor si pensiilor chiar a salvat Romania.
    Romania are nevoie de un presedinte decent si atat. Parlament-alta ciorba. Acolo avem nevoie de oameni competenti. Pt ca majoritatea parlamentara decide cam orice.
    Un exercitiu de imaginatie-daca erati la Cotroceni-ce ati fi facut in locul lui Iohannis?

    00
  26. Cât adevăr în ultima frază: „În fine, ce voiam să zic, n-o să obținem niciodată președintele pe care ni l-am dorit, că trebuie mai întâi să ne dorim noi să fim altfel. Președintele e doar o imagine a poporului, dacă vrem să-l schimbăm, trebuie să ne schimbăm noi înșine. Sigur, eu, tu și Gigel ne-am schimbat, dar am impresia că n-am făcut-o suficient, altfel n-ar ieși acest om-concediu din nou șef al țării aproape fără adversar. Probabil mai avem de muncă, de-aia reală, nu de-aia din vorbă pe care o facem eu, tu, Gigel și Președintele.”

    00
    • Cât adevăr în acest comentariu: „Cât adevăr în ultima frază: “În fine, ce voiam să zic, n-o să obținem niciodată președintele pe care ni l-am dorit, că trebuie mai întâi să ne dorim noi să fim altfel. Președintele e doar o imagine a poporului, dacă vrem să-l schimbăm, trebuie să ne schimbăm noi înșine. Sigur, eu, tu și Gigel ne-am schimbat, dar am impresia că n-am făcut-o suficient, altfel n-ar ieși acest om-concediu din nou șef al țării aproape fără adversar. Probabil mai avem de muncă, de-aia reală, nu de-aia din vorbă pe care o facem eu, tu, Gigel și Președintele.””

      00
  27. Câtă sinergie între Eftimie, Fluture si nu in ultimul rând Vali. Fain cum gândiți si incurajați constant ca noi, românii trebuie să ne schimbăm, pentru ca xyz. Inception la toata lumea.
    Dar e o problema: nu prea aveți acoperire/semnal pentru ca mesajul sa atinga si alt gen de oameni.
    Aici in bula asta, se vede progresul. Dar restul? Cum facem sa ii atingem si pe ei?

    00
  28. Au stat romanii din diaspora la coada 5-6 ore sa-l voteze pe neamt in 2014 pe vremea cand avea mottoul „Romania lucrului bine facut si al bunului simt, au stat romanii ore intregi in ultimii trei ani in frig, in ploaie, in caldura sa protesteze pentru apararea statului de drept si sa incaseze pulane de la jandarmi , si el nu e in stare sa vina la o dezbatere pentru o singura ora la europafm. ftgm de sas puturos!
    Mi se pare ca nu mai vrea sa fie presedinte fiindca prea o arde arogant, mai ceva ca Nastase. De fapt, de multa vreme se poarta ca un duce sau conte german.S-o crede intr-o monarhie.Si se poarta ca un nesimtit, imatur, tupeist, duplicitar, superficial asemeni lui Ponta in 2014. Iar caracterul sau prea boem e deja iritant. Se culca pe ureche din cauza sondajelor.
    Nu-l vad bine in turul 2 intr-o confruntare cu Barna.

    In ciuda acuzatiilor, Barna arata un minim respect pentru votantii sai. Mi-a placut cand a zis ca Romania are nevoie de un manager de dezvoltare pentru a repara ceea ce au stricat un bolsevic, doi profesori bugetari si un marinar.
    Deci am sa-l votez pe Barna ori pe Paleologu, inclusiv si in turul 2.

    Daca o sa fie Dancila cu Iohannis in turul 2, o sa-mi permit sa-mi anulez votul si o sa-mi impachetez bagajele pentru aeroport si o sa plec unde vad cu ochii, impacat cu ideea ca romanii ramasi in tara isi merita soarta si dictatura USL in care ne zvarcolim de 7 ani.

    00
  29. Noi romanii am votat cu Iliescu, pentru ca el era singurul care nu ne „vindea tara”. Si, da, nu a vandut-o, dat-o la fier vechi. Apoi am zis dupa 6 ani, ca nu e bine cu Iliescu, hai sa votam „15 000 de specialisti”. Au venit aia si ne-au invatat cuvinte noi „faliment”, „incapacitate de plata”, „insolventa”, „FMI”. Apoi am zis ca nu mai e bine cu astia de dreapta, hai sa votam un „diliu”. L-am votat, si a ajuns in turul 2 cu Iliescu. Ne-am trezit in turul 2 si l-am pus la loc pe Ilici. In 2004, dupa patru ani de „el insusi”, am zis sa votam un tip direct, pe sleau, Basescu. L-am votat, ne-a placut, si i-am mai dat o sansa. Apoi, au inceput tinerii sa iasa la vot, si a iesit Iohannis. Am zis ca daca vine „neamtul” le rezolva el pe toate, Germania scrie pe noi. Acum… acum votam orice, ca sa nu intre Viorica in turul II. In rest, canci proiecte, canci dezbateri mai mult fumigene. E liniste, fix cum era in 1990.

    00
    • „Noi romanii am votat cu Iliescu, pentru ca el era singurul care nu ne “vindea tara”. Si, da, nu a vandut-o, dat-o la fier vechi”…..:((( Iliescu A VANDUT TARA! El a domnit peste cel mai ticalos sistem dupa 1989. El a numit pe Nastase PM peste baronii nesatiosi din 2000-2004. Iliescu a vandut iluziile Revolutiei din 1989. El a adus minerii. El a ucis la mineriade prin proxy. El a intarziat accederea in UE. Voi credeti ca URSS lasa pe altcineva la butoane in Dec ’89?!

      00
  30. mi se pare ca Iohannis reprezinta cel mai bine chintesenta romanismului desi el e sash: lenes, arogant, zeflemitor, autosuficient, prost in comunicare, las, fricos si mai ales ii place aia cu „lasa bah ca merge si cu psd, hai sa le mai dam o sansa” cum si romanii le-au dat atatea sanse.

    E ok doar ca nu. Daca Romania vrea sa se schimbe si sa ajunga macar la nivelul Ungariei, avem nevoie de un presedinte care sa nu fie ca noi ci care sa fie ca altii, sa ne invete cum sa fim harnici si sa avem grija de florile si bancuta din fata curtii si de curatenia de pe strada noastra, sa stie sa vorbeasca oamenilor, sa fie curajos si mai ales sa nu faca compromisuri cu lichelele.

    Eu oscilam intre Barna si Paleologu dar cum Paleologu e sclavul securistului Petrov, ma duc si votez cu ambele maini Barna.

    00
  31. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.