Poliţia Rutieră nu iubeşte Poşta Română

politiaDe curiozitate, aveţi idee cine distribuie amenzile pentru Poliţia Rutieră? Nu, nu Poşta Română, cum ar fi normal şi logic într-o situaţie in care o companie de stat are nevoie de un serviciu pe care îl poate face o altă companie de stat, care e cam în faliment de ceva ani şi ar avea nevoie de ceva de făcut.

Nu. Poliţia Română a făcut licitaţie în 2010 pentru "Servicii postale de distribuire a corespondentei" pe 4 ani, licitaţie câştigată de SC TOTAL POST SERVICES SRL, o firmă care avea 6 angajaţi înainte de această licitaţie.

Nu-i aşa că e mişto? Aşadar, dacă primiţi acasă notificări de la Total Post, să ştiţi că e o amendă de circulaţie.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

27 comentarii

 1. si lu’ tata i-au ridicat astia masina, dar pe vremea aia inca se ocupa Posta Romana de trimis “retetele” acasa

  si apropo de ridicat masini, uite cum se ridica masinile in sectorul 6

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Daca nu ridici recomandata ce se intampla cu amenda ?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Firma este precis a cuiva din poliţie sau cunoştinţe..

  Thumb up 2 Thumb down 0
 4. Ai primit in Brasov tot de la ei? Intreb pentru ca toate amenzile le-am luat personal, asa ca nu stiu cum sta treaba cu amenda acasa.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. NOU
  #6

  eu am primit azi o notificare de la ei, am gasit-o in posta acum vreo doua ore. sunt tare curios ce-i cu ea, ca masina n-am.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. @zoso – iti dai seama ca SC Total Post Services subcontracteaza… probabil chiar cu Posta Romana, ca altcineva care sa livreze in Cucuietii din Deal la pret competitiv nu prea stiu. Cu alte cuvinte, doar un intermediar nevinovat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. asta si pentru ca companiile de stat nu s-au adaptat, si la posta romana se vede clar lucrul asta. un rebranding si un tras cu ochiul in curtea concurentei nu ar fi facut rau.
  acum tu ce zici e back to ceausescu… daca politia e de stat sa foloseasca un serviciu de stat indiferent de costuri si calitate.
  ca are 6 angajati inainte de licitatie e nerelevant, se pot angaja 2000 intr-o luna maxim daca e nevoie. nu cred ca trebuie sa angajeze toate companiile oameni de care nu e neaparat nevoie (in lipsa contractului) doar pentru a participa la licitatie. dupa aia ce faci cu ei daca nu castigi? o singura firma poate castiga. daca avea 251 angajati si una din conditii era sa aiba peste 250… atunci era de comentat.

  Thumb up 0 Thumb down 1
 8. Interesantă chestia! Dar e total ILEGALĂ, pentru că o amendă este, practic, o foaie de hârtie (aidcă sub 50 de grame în greutate). Poliţia NU AVEA VOIE să facă licitaţie, pentru că este o activitate rezervată (adică puţin monopol, cum ar spune unii) până în 2013, când se vor liberaliza serviciile poştale.
  Aşa că văd c-ai prins o ştire de presă nemaipomenită: poliţia a încălcat legea…

  Thumb up 1 Thumb down 0
 9. Chiar nu conteaza daca scrisoarea cu amenda ajunge sau nu la voi. O veti plati odata cu impozitele anuale in anul urmator.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 10. @meeron
  lucrurile la posta romana chiar incep sa mearga.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Conteaza foarte mult cine distribuie procesele-verbale, pentru ca ele trebuie comunicate in termen de maxim 1 luna de la intocmirea lor, adica de la constatarea contraventiei. Mai mult, aplicarea amenzii propriu zise se va prescrise dupa 6 luni de la aceeasi data de constatare/savarsire. Nu mai platiti amenzile fara a cunoaste pentru ce au fost acordate.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Ma intreb a cui o fi spaga asta de firma :)

  Thumb up 1 Thumb down 0
 13. Iar inveti romanii sa nu plateasca amenzile?! Oricum tot o sa le plateasca in termen de 5 ani cat se prescriu si executare silita scrie pe ei! Mai bine ar citi codul fiscal sa vada ce se intampla daca nu platesc in loc sa fraiereaca statul, cand de fapt se fraieresc pe ei!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. ce site profi au astia de la totalpost… super tare design-ul! iar titlul, nu mai zic!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Ce-mi plac afacerile astea… parca vad ca la randul lor Total Post subcontracteaza posta romana si ei raman cu partea lor!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. il folosesc si cei de la admin financiare

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. tot pe furat sunt pusi oamenii astia din romania ce pl lor.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. Dar cum se face ca tu iei mereu amenzi?
  Eu trebuia sa iau de 3 ori dar au fost draguti si amabili de fiecare data :D

  Thumb up 0 Thumb down 1
 19. Total Post nu e doar un “amarat” de subcontractant, este o spalatorie de bani a unor tepari din politica. Au castigat contracte de milioane de euro mergand la licitatii aranjate de sus.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. Mai nou si scrisorile de la finante tot prin ei se trimit. Am primit eu azi o notificare pe firma.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. foarte tare in loc sa salveze si posta ei ii imbogatesc pe altii… dar nah sa stii ca nu toate doamnele de la posta sunt “doamne de treaba” au un sictir si o lene inimaginabila.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. bun, si atunci de ce arhi ne invata sa nu ridicam recomandatele de la posta, ca sunt amenzi?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 23. @Mihai Voiculescu ai habar despre ce vorbesti ?
  De Ordonanta de Urgenta nr. 2 din 2001 – articolul 14 – alineatul 1, ai auzit ?

  Daca nu, iti zic eu succint :
  Daca nu primesti procesul verbal in termen de O LUNA DE ZILE de la incheierei (data aplicarii sanctiunii), procesul verbal, impreuna cu sanctiunea SE PRESCRIU.

  Asta daca ai idee de O.U.G. 2/2001 .. daca nu ai si accepti sfaturi de la orice habarnist, astepti s-o platesti la impozit. ;)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. Eu tot nu am inteles frustratilor de ce sunteti asa de deranjati de niste plicuri? Ca doar nu Total Post a depasit limita de viteza sau nu a purtat centura.
  Iar patronul nu cred ca are legatura cu politica ci pur si simplu cred ca e un baiat destept (spre deosebire de voi…). Bravo Total Post, daca Posta Romana nu e in stare ,SUCCES!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 25. azi am primit si eu un aviz postal de la Total post cica trebuie sa ma duc sa ridic o scrisoare sper sa nu fie din partea politiei:))!

  Thumb up 2 Thumb down 0
 26. Buna ziua,

  Am fost plecat din tara si ma sunat proprietara de unde am locuit ca tot primesc avize postale de la Total Post. Eu am amenzi neplatite de anul acesta dar se poate sa fie vreun impozit ceva? Sau daca nu merg sa o ridic ce se intampla?

  O zi buna.

  Thumb up 1 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.