RDS, UPC, Telekom și alții trebuie să blocheze câteva site-uri care distribuie piraterie

Conform unor plângeri făcute de marile studiouri de film din SUA, operatorii telecom RDS, TELEKOM, UPC, DIGITAL CABLE SYSTEMS, AKTA, NEXTGEN trebuie să blocheze la nivel de DNS câteva site-uri de torrent: filmehd.net, filmeonline2013.biz, thepiratebay.org

Ora estimata: 08:30
Complet: C- proprietate intelectuală fond 3
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea modificată. Constată că website-urile accesibile în prezent la următoarele locaţii online: – filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net; -filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz; -thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, , , , , , https://piratebay-proxylist.se/?r=pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebay-proxylist.se/?r=piratebays.co, https://piratebay-proxylist.se/?r=piratebays.co. uk, https://pirateproxy.tube/, , https://pirateproxy.tube/, https://piratebay-proxylist.se/?r=pirateproxy.tf, https://piratebay-proxylist.se/?r=pirateproxy.wf https://piratebay-proxylist.se/?r=pirateproxy.yt, https://piratebay-proxylist.se/?r=thebay.tv, , , , , , , https://thepiratebay10.org/, http://ww25.thepiratebay.uk.net/, , https://piratebay-proxylist.se/?r=thepiratebay-proxy.com, , https://piratebay-proxylist.se/?r=tpbmirror.us, , , https://piratebay-proxylist.se/?r=ukpirate.org, https://piratebay-proxylist.se/?r=ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu, încalcă drepturile de autor deţinute de reclamanţi; Dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus. În temeiul art. 406 c.pr.civ, ia act de renunţarea la judecarea cererilor reconvenţionale formulate de pârâţii reclamanţi TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS S.A., UPC ROMANIA S.R.L., NEXTGEN COMMUNICATION S.R.L. Cu apel in 30 de zile de la comunicare la Curtea de Apel Bucureşti. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 05.11.2018.
Document: Hotarâre    05.11.2018

Sigur, DNS_ul poate fi schimbat in 2 secunde, dar cerința asta se bazează pe publicul larg, care nu se pricepe, și care e mult mai numeros decât cel care știe cum să schimbe.

Fără legătură cu nimic, DNS Jumper.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

97 comentarii

  1. filelist?nimic?

    00
  2. NU ar trebui luata aceasta masura, pirateria trebuie sa serveasca in continuare domeniul de activitate si sa se conformeze cererii si ofertei ! Cine e cu mine ?

    00
    • Conform likeurilor si dislikeurilor ne dam seama de cat de impartita este lumea, intre cei care stiu sa foloseasca si cei care nu stiu sa foloseasca torentele, cei care au nevoie si cei care nu, dintre realisti si capitalisti !

      00
    • Pentru ca soarta a decis ca sa ma nasc intr-o tara est europeana, si nu intr-o tara occidentala, aleg sa trag de pe torrente. Asa simt si eu ca se echilibreaza balanta cand Oracle/AWS/IBM/etc ma platesc cu salariu de RO, dar sa spunem ca 20th Century Fox decide ca eu trebuie sa platesc ca un occidental, daca tot vorbim despre dublu standarde.

      00
    • Pentru ca soarta nu decide, ci eu decid, imi permit sa cumpar, nu sa fur.
      Pirateaza-n plm daca trebuie, dar nu te justifica ca furi pentru ca esti platit prost. Sau pentru ca esti.

      00
    • @Alin
      Pentru ca soarta a decis ca sa ma nasc intr-o tara est europeana, si nu intr-o tara occidentala, aleg sa fur masini. Asa simt si eu ca se echilibreaza balanta cand Oracle/AWS/IBM/etc ma platesc cu salariu de RO, dar sa spunem ca Volkswagen decide ca eu trebuie sa platesc ca un occidental, daca tot vorbim despre dublu standarde.
      Crezi ca faptul ca prejudiciul este mic justifica furtul?
      Majoritatea oamenilor sunt foarte convisi luptatori „impotriva hotilor si coruptilor”, dar cand hotia le este la indemana fura cu doua maini. Iti dai seama ca daca ti-ar fi accesibil sa furi, sa zicem benzina, cate un litru doi asa si nu te-ar prinde nimeni ai lua cu doua maini? Cat de des ai avea ocazia? Dand tot vina pe ei! Ca ei sunt de vina ca tu „TREBUIE” sa furi!
      Chestia asta cu vazutul filmelor zici ca e un drept fundamental, noi „TREBUIE” sa vedem filmul ala chiar daca nu ne permitem sa dam 10 euro pe DVD sau pe un bilet de cinema, TREBUIE neaparat sa-l vedem cat mai repede si cu costuri cat mai putine.
      Eu vad doar o singura justificare pentru piratare, si asta e blocarea continutului pe regiuni. Desi, again, nu este OBLIGATORIU sa vezi un film, poti trai si fara.

      00
    • O sa ma gandesc cum ma pis pe statuia valorilor tale morale in timp ce ma uit la un HD-RO de pe filelist. Saracele case de productie din US, d-aia o duc ele rau, ca sclavii aia unde si-au externalizat munca nu platesc continut care oricum nici nu prea le este adresat. Sunt sigur ca isi beau sampania in avionul privat cu gandul la oameni morali ca tine. Rate usoare boss!

      00
    • asta ca sa nu mai amintim de netflix care are acelasi pret si in ro si in america, da’ la muiștii de sclavi nu sunt disponibile toate titlurile, „că nu sunt în profilul clientului”

      00
    • Pe cat pariu ca domnul Alin este #rezistent? Si ca vrea o lume mai buna?

      00
    • Da, abia mai #rezist cu adulti care isi justifica lipsa de atitudine in viata prin moralitatea superioara manifestata in comentarii pe net. Numai ofensati in bula asta de „oameni cu standarde”. Uite unde erau salvatorii omenirii, cei care platesc contentul la saracutii din LA. Eu aleg sa dau banii mei la un tovaras din Rahova, care da filme mai bune decat Harvey Weinstein, daca intelegeti ce vreau sa spun, ii merita mai mult. Voi? A crescut ROBOR-ul bajeti?

      00
    • Aline, furtul e furt. E ok ca ai principii morale de meduza si esti mandru de asta, iar noi fraierii platim continut, dar fura si tu niste laptopuri din Altex, ca nesatulul ala de la Apple a externalizat productia si e un imbuibat, si explica-le alora de la security cum esti tu platit prost, deci ai drepturi. Pentru ca e usor sa ai coaie pe net , ia sa te vad cum te duci tu cu atitudinea asta de rebel intr-un magazin.

      00
    • @Iulia, sa faci o copie dupa ceva nu e furt. Sa ceri bani pt acea copie e altceva. Daca ionel cumpara o paine si are un dispozitiv care permite sa faca mai multe paini si decide sa le dea gratis la prieteni asta nu inseamna ca ionel+prietenii se duc in brutarie si ia acea paine de pe raft fara sa plateasca. Ionel a cumparat acea paine, a dat lui vasile o copie dupa acea paine, vasile a dat mai departe o copie dupa copie. Plm, s-a discutat de zeci de ori pe tema asta. La fel, fac o poza la o poza, consideri asta furt?
      Singura problema e ca astia de le distribuie vor avea nevoie de bani la un moment dat si aici apar alte probleme.

      00
    • @xxx ba e furt daca aduce un prejudiciu. Painea e un exemplu stupid ca toata lumea poate face paine acasa. Ia incearca sa faci un film de Oscar la tine acasa.
      Asta cu „ce mare lucru, a copiat si el ceva , n-a facut bani din asta“ e scuza tipic romaneasca. Pe langa faptul ca site-urile alea fac bani din reclame folosindu-se de proprietatea intelectuala a altuia. Invatati ca aia care ne conduc fix pe asta se bazeaza: pe micul smen atat de tipic romanesc, pe empatia lui „ am furat si noi 10 milioane, ce conteaza la atatea miliarde“. De asta mor oamenii in spitale si rad Belgienii de noi cand le trimitem arsi operati ca in evul mediu, pentru ca poporul asta crede ca are dreptul la orice nu isi poate permite, si daca nu e gratis, si-l ia el de undeva.

      00
  3. Astea-s vechi, boss!

    00
  4. Pai si protv, antena, si celelalte posturi difuzeaza filme americane, ei nu incalca drepturile de autor ?

    A sau stai, ei ruleaza reclame infecte din 5 in 5 minute si sunt ok.

    00
  5. Sunt atatea domenii piratebay incat blocarea lor e de-a dreptul imposibila. Good luck with that!

    00
  6. Cine mai foloseste torrente de pe piratebay?!

    00
  7. Nu trebuie niciun dns jumper, schimbi efectiv DNS-ul cu cel de Google si gata – 8.8.8.8

    00
    • Fuck google, foloseste 1.1.1.1 mai bine.

      00
    • E interesant cum se incearca impunerea in tari non-US, de catre companii US, a unor legi si regulamente care nu au putut fi impuse in US.

      00
    • @Baliverne: Aici te inseli.. Sunt impuse chiar rau cand e vorba de copyright, acolo.. In US e periculos si sa folosesti un codec de .mp3 in Linux;
      Blocarea DNS din cate stiu se practica si acolo;

      00
  8. isp iti poate bloca lejer accesul la alt dns decat al lor
    deocamdata nu o fac dar daca studiourile obtin un ordin judecatoresc or whatever o sa o faca

    00
    • hosts file

      00
    • Sau propriul server de dns pe Azure sau alt cloud.

      00
    • hai mane. oamenii nu stiu să schimbe un dns si tu vii cu avioane.

    • si cam ce faci cu ns-ul din cloud ? cum il accesezi daca ai portul 53 blocat ?

      00
    • Nu vad cum ar putea vreun furnizor telecom sau vreo judecatorie sa blocheze un port din LAN-ul meu propriu cu adrese private.

      Workaround-uri sunt multe, cert e ca aceasta stire e o furtuna intr-un pahar cu apa. Un fel de laba in cerc in care firma de avocatura se face ca a castigat, reclamantii se prefac multumiti si noi ne prefacem afectati de aceasta decizie. Judecatorul se duce seara acasa si urmareste linistit Bad Judge tras de pe torente de fiu-sau.

      00
    • Putin probabil sa iti blocheze isp-istul portul de DNS dar chiar si asa metode alternative sunt, DNS over HTTPS, DNS over SSL. Cine stie sa caute si sa traga torenti invata sa schimbe si un DNS, daca nu deja stie.

      00
    • DOH. Nu interjectia. DNS over HTTPS

      00
  9. Cred ca cine folosea piratebay (ca alternativa sau nu) – nu va fi miscat de aceasta decizie. Pana la urma si google a incercat sa scoata din rezultatele cautarii si nu a reusit (intr-o oarecare masura).

    00
  10. „Off topic”… Știe cineva un vpn bun și ieftin? :)

    00
  11. Soluții se găsesc întotdeauna.
    Voință să fie și câte un prieten mai priceput oleacă la calculatoare.
    Păcat că au dispărut băieții fără dinți, care instalau windows prin cartiere.
    Acuma, dacă vrei, nu dai de unu.

    00
  12. La dns-uri vad ca se pricep multi, dar cine imi poate spune cum fac browsing prin IP-uri diverse (ca si cum as fi in statul respectiv) sau la nivel de tara ca si cum as fi in regiunea respectiva. M-ar interesaa pentru a verifica modul de afisare a unei campanii cu targetare locala pe alt oras/judet/tara.
    La nivel general, cateva tari din UE si State, am o solutie, dar caut ceva mai agregat, gen un browser in care incarc o lista de IP-uri/proxy si pot simula trafic din statul ales.
    Exista asa ceva?

    00
  13. Fara legatura cu nimic, Private Mode in Opera, VPN setat pe Asia. :)

    00
  14. Frectie la picior de lemn si ilegala pe deasupra. Nu poti opri un utilizator sa isi ia de pe piratebay ultimele versiuni de linux sau sa acceseze o pagina de internet. Urmeaza sa interzica fabricarea cutitelor din cauza ca s-au injunghiat doi suedeji din Urziceni?
    Mutarea continutului de pe un domeniu pe altul dureaza maxim o zi. Daca domeniul nou nu e in lista admisa de instanta (si majoritatea par a fi domenii de unica folosinta) toata tevatura juridica este egala cu 0.
    Cainele cand nu are ce face se linge la pula. Dar hei, sa nu lasam adevarul sa strice o stire buna!

    00
    • Mai este o mica problema aici: se poate ca cei de la piratebay sa nu se agite prea tare sa inregistreze un nou domeniu special pentru Romania.

      00
    • Cacatul major acolo e ca Elsevier a si cerut despagubiri de la ISP… Imi place totusi cum au gandit-o.. Mnah, daca tot e acceptabil mai nou sa ne jucam cu DNS-urile, ia sa vedeti cum e cu ele..

      00
  15. Apropo, uite cit costa un abonament, nu un bilet, la cinema in America:

    https://www.moviepass.com/

    00
  16. Piața de torenti chiar a primit o lovitură. Nu recent, ci in timp, o toacă ăstia mărunt.

    Am vrut sa-mi schimb muzica de pe telefon. Sa ma intorc la vremurile bune, la rap de până in 2005, sa spunem.
    Nimic pe torrenti. :(
    Zic, bine. Hai cu orice fel de rap dacă nu e manele.
    Filelist, sa spunem, e mega-slab pe muzică. :(
    Nu ca cer, dar vreau sa știu: mai exista torrenti de muzică, sau nu mai are sens, existând YouTube?

    00
  17. Nu se foloseste usenet in Ro ?

    00
    • Nu prea s-a folosit niciodata…
      Intrebarea e: Se mai foloseste undeva Usenet?

      00
    • Am impresia ca in tarile din estu europei inca sunt la moda torentii.
      In vest (germania /franta cel putin) nu sunt deloc populari, ba chiar sunt evitati. In schimb majoritatea se da pe Usenet.
      Diferenta de popularitate probabil este pt ca torentii sunt gratuiti.

      00
    • Inca se foloseste dc++

      00
  18. Foarte periculoasa permiterea unei astfel de solutii legale.. :(

    00
  19. merge fără probleme via TOR :)

    00
  20. Nu inteleg rostul acestui articol. Pirateria te lasa fara mancare in frigider, sau ce ?

    00
  21. Sunt cateva aspecte aici (daca le-a mai adus cineva in discutie, imi cer scuze, nu am parcurs toate comentariile):

    1. Stiu, nu sunt tocmai legale site-urile astea de torrente si filme online. Dar nici ilegale nu sunt, ca nu avem vreo lege care se le interzica specific. Sau avem?
    2. Platformele de streaming nu ofera acelasi content ca si in State, dar cer aceiasi bani. Vi se pare corect?
    3. Nu inteleg casele astea de productie? Nu isi scot banii pe film, inca din cinema? Am auzit ca unii producatori de francize (cum ar fi Kick Ass) s-au plans ca din cauza pirateriei nu mai continua seriile. Nu, nu din cauza pirateriei, ci din cauza ca filmul tau nu a atras oameni in cinema. Ca doar nu aparea pe torrente filmul la calitate decenta, day one.

    Exemplu de film – Mamma Mia 2:

    – Costuri de productie: $75 million
    – Box office: $393.3 milion

    Nu si-au scos banii?

    Eu cred ca un film misto isi va scoate tot timpul banii

    00
    • Stiu, nu sunt tocmai legale site-urile astea de torrente si filme online. Dar nici ilegale nu sunt, ca nu avem vreo lege care se le interzica specific. Sau avem?

      vplay era înregistrat de un cetățean ucrainian de la o adresă care nu există.
      majoritatea site-urilor de gen sunt în situația asta.

    • Uite ca mi-am adus aminte doua chestii, PRO TV a reclamat la CNA mai de mult niste site-uri de genul…

      Si DDTV difuza filme luate de torrenti…

      Doar mi-am adus aminte random…

      00
    • Depinde. In exemplul tau, filmul acela a scos bani intradevar, dar poate nu cat vroia studioul. 393 milioane se impart cu: casele de productie, casele de distributie, cinematografele (care pastreaza cam 40-50% din pretul biletului), salarii actori etc. Iar in costurile de productie nu intra si marketingul si promotion-ul care de obicei costa x2 cat productia. Un film trebuie sa faca aproximativ x4 in box office doar (fara release pe netflix/dvd/blu-ray/pay-per-view sau altele) ca sa isi scoata parleala.

      In general intre 60 si 80% din filme nu scot bani din box office ci din side business. Mai apare un Mercedes in film, personajul principal mai bea un Pepsi si tot asa

      00
    • @Mihail: Hai bre, ca merita putin discutat pe punctele tale, ca poate mai citesc si altii
      Deci:

      1. Copy-right… Aveam lege si cand stateau suedejii cu tot felul de casete „piratate” in piata.. E furt de proprietate intelectuala, in cel mai fericit caz; Problema e ca majoritatea timpului nu dai de proprietar sa-l tragi la raspundere pentru fapta;
      2. Ei platesc licente pentru distribuirea continutului in online, in functie de tara; Daca o anumita productie are deja o licenta exclusiva vanduta unui alt distribuitor pe o anumita perioada de timp atunci nu mai au ce face..
      Aici discutia e interesanta, in special in UE… De exemplu Netflix merg la limita legala mereu si iti ofera cam maximul posibil.. Pe un abonament facut in Romania, de un roman, platit din Romania, daca ma aflu pe teritoriul altei tari UE am sa primesc continutul disponibil ambelor tari.. Ceea ce mi s-a parut foarte interesant si fain; Nu stiu cat de aplicabil e in afara UE-ului;

      3. Am citit mai multe pareri pe subiectul asta dar majoritatea sunt de acord ca pirateria a ajutat mereu o productie de buna calitate (film, joc, carte, muzica, etc) popularizand-o; In alta ordine de idei, pirateria a ajutat si la popularizarea de multe ori a unor software-uri altfel inaccesibile (Windows, Office, Photoshop) pentru o parte din populatia lumii.. aducand un impact categoric pozitiv pentru respectivele firme si produse;
      Ca exemplu al idei… Toata lumea s-a uitat la „Urzeala tronului” datorita pirateriei.. Insa e foarte greu de calculat daca in mod legal s-au uitat mai multe persoane la serial datorita acestui fenomen de popularizare prin piratare sau, exact invers, in lipsa unei posibilitati de a pirata o buna parte a populatiei s-ar fi uitat legal;

      Astfel de discutii despre avantajele si dezavantajele pirateriei sunt numeroase pe internet si parerile sunt mereu impartite…

      4.. Stiu ca nu ai scris si-un al patrulea punct dar e foarte important si-l scriu el.. Pirateria e o chestie ilegala si trebuie tratata ca atare dar care-i limita morala si unde-i costul ce se merita investit in asta.. Eu, ca persoana fizica ce vizionez un material piratat, ar trebui sa fiu sanctionat? Daca da, cum sa fiu urmarit cand o fac? Daca nu, atunci sa fiu protejat si impotriva redistribuirii involuntare (sa presupunem ca nu inteleg cum functioneaza P2P si torrentele)?
      Merita introducerea posibilitatii ca DNS-urile sa fie modificate de catre ISP-uri chiar daca protectia efectiva e nula? Oare continuam cu limitarea de catre ISP-uri a materialului efectiv prin scanarea pachetelor de la o anumita sursa?
      Pe subiectul asta se pot discuta zile intregi si cati oameni atatea pareri.. ;

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube