NewsIn si Realitatea, mari jurnalişti

Chapter 11 e o lege faimoasă în SUA.

chapter11_1238512562515

Ştirea de mai sus are o bubă. Nu spune că gigantul media a depus actele pentru Chapter 11. Spune că sunt în faliment, explică un pic capitolul 11 şi gata. Ce legătură e între una şi alta, se întreabă omul care nu e familiarizat cu cultura pop americană? Nici una, pur şi simplu e o ştire făcută de tâmpiţi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. NOU
    #1

    ‘trustul american etc etc A ANUNTAT CA A CERUT INTRAREA IN FALIMENT etc etc’

    nu a folosit exact formula pe care o vrei tu … dar cred ca e destul de evident ce a vrut sa zica prin asta , nu ?

    legatura e ca acest capitol 11 functioneaza mana in mana cu notiunea de faliment .

    esti sigur ca ai inteles cum trebuie ce zic oamenii aia acolo ?

    00
  2. Chapter 11 nu este o lege. Este o parte ( in romaneste ii zice Titlu ) din Legea Insolventei din USA ce protejeaza firma aflata in incapacitate de plata de creditorii ei. Singura greseala in articol este ca au folosit „Articolul 11” in loc de „Titlul 11” din legea americana privind falimentul.

    Explicatia privind „Chapter 11” este acolo pentru a arata pe ce se bazeaza afirmatia directorului general despre faliment, e rau daca nu vezi o legatura intre ea si restul articolului.

    00
  3. Da, pana la urma nu it dai seama despre ce faliment este vorba.
    Conform codului fiscal american (Bankruptcy Code) exista doua metode pentru firme de a-si plati datoriile sub legile falimentului: Chapter 7 care este pur si simplu falimentul asa cum il inteleg si romanii si inseamna lichidarea si plata datoriilor si Chapter 11 permite reorganizarea pentru prevenirea lichidarii. Sub Chapter 11 firmele pot sa-si continue activitatea si sunt protejate pentru o perioada de timp impotriva creditorilor, dar sunt obligate in schimb sa-si vanda activele pana cand acopera datoriile, iar acest lucru este supravegheat de un ofiter al curtii de conturi.

    Chapter 11 is reorganization, as opposed to liquidation. Debtors may „emerge” from a Chapter 11 bankruptcy within a few months or within several years, depending on the size and complexity of the bankruptcy. The Bankruptcy Code accomplishes this objective through the use of a bankruptcy plan.

    00
  4. NOU
    #4

    cum nu iti dai seama despre ce faliment e vorba cand se specifica clar in articol ca e vorba despre 11 , si nu despre 7 !?

    00
  5. Pai in articol spune ca trustul a cerut intrarea in faliment…adica Chapter 7. Chapter 11 este o cerere de protectie impotriva falimentului prin obligativitatea reorganizarii,

    00
  6. NOU
    #6

    o cerere de protectie impotriva lichidarii , nu a falimentului .

    nu ma pricep prea bine la chestiile astea . dar dintr-un punct de vedere strict logic … nu cred ca ai dreptate .

    ambele functioneaza doar in cazul unui faliment . ai nevoie de faliment … si apoi se intampla : 11 sau 7 .

    7 lucreaza cu lichidare si platirea datoriilor . si apoi e gata si pa pa .

    11 lucreaza pe o restructurare si , cu putin noroc , o revenire pe piata . tocmai asta face 11 … protejeaza compania de creditori cu ajutorul statului .

    dar ambele lucreaza in cazul unui faliment .

    00
  7. @omu’ de la colt
    Marea problema cand scrii in presa romaneasca despre un faliment american este ca scrii cuvantul faliment asa cum este el inteles de catre romani. In Romania nu exista decat un tip de faliment, adica lichidare, inghetare conturi, kaput. In legile fiscale de tip englez exista mai multe tipuri de faliment, in state exista 6 sau 7 tipuri din care doar unul inseamna lichidare, adica falimentul asa cum il intelegem noi.
    Deci in romania falimentul = lichidare.
    In State faliment = lichidare sau reorganizare, unde reorganizare este opusul lichidarii.
    La noi reorganizarea pentru plata creditorilor nu este prinsa sub legea falimentului, noi suntem mai ciudati, noi si francezii.
    In mod normal, presa la noi scrie „a cerut protectia impotriva falimentului”, probabil s-au luat dupa cum scriu francezii. Eh mai sunt unii jurnalisti care vad cuvantul bankruptcy si zic faliment, fara a face distinctie (si eu zic ca este foarte importanta) daca este faliment prin lichidare sau doar reorganizare.

    00
  8. NOU
    #8

    asta e cu totul altceva .

    dar asta nu inseamna ca nu e corect . cred totusi ca cei ce sunt interesati de astfel de stiri stiu ce ai spus tu mai sus si anume ca sunt mai multe tipuri de faliment .

    si totusi … oamenii au venit cu explicatii in continutul articolului despre acest chapter 11 .

    00
  9. oameni buni, zoso cam are dreptate (shit, iarasi).
    este ca si cum ai explica unui american ca o firma romaneasca poate face plati cash pe baza articolului 233. sau a capitolului VIII. Hein???

    greseala apartine redactorului, care trebuia sa se abtina de la termenul „faliment” si sa explice ce-i cu reorganizarea, fara sa se lase furat de mirajul de a da stiri cu Capitolul Nspe. „O, man, ce cul sunt, am dat stiri cu cuvinte ‘oatze”

    am mai multi ani de tradus si adaptat stiri de business pe la … pe la dati search pe gugu :) si stiu despre ce-i vorba.
    degeaba stii si ai explicatii, daca nu o scoti in fata pe aia corecta!

    deci concluzia a fost corecta: scriitorul e varza!

    00
  10. Insolventa, ca proces, are mai multe etape. Legea in sine, urmareste protectia unei companii aflate in dificultate financiara, de neonorare a obligatiilor catre terti (fie banci, fie alti creditori-detinatori de obligatiuni, sau furnizori creditori, fie statul).

    Pentru ca acesti terti de care am amintit mai sus sa nu ceara inchiderea societatii prin declararea falimentului, blocarea activitatii si „sfasierea” patrimoniului, compania poate cere, in mod voluntar, intrarea sub protectia justitiei, in asa numita (si aici voi da conceptul in legea romana) intrare voluntara in administrare speciala sub legea insolventei). Asta inseamna ca societatea isi continua activitatea (sub obligatia aprobarii de catre judecator a unui plan de redresare) sub conducerea unui administrator judiciar si tine deoparte pe creditorii intrati in stare de panica. Daca planul esueaza, compania intra in faliment, cu tot „cantecul”.

    Proprietarul acestui blog are datele mele, inclusiv ale unui site care cauta sa elimine abuzurile de orice fel din partea societatilor financiare romanesti. Daca doriti sa stiti mai multe despre acest proiect, rog sa solicitati si domnia sa sa publice datele sitului ca sa adancim problema.

    Poate vi se pare lucru mic, dar abuzurile soceitatilor financiare au atins un apogeu in Romania. Spaima care le-a cuprins le face sa umble ca niste muste fara cap si sa faca abuzuri din dezorganizare. E o intreaga poveste…..Sper sa fie de folos ce am scris eu aici.

    Abuzatu’

    00
  11. NOU
    #11

    off topic
    „Cazul Arhi, repet, e doar ca să avem de la ce porni discuţia. Pentru că întrebarea mai largă pe care o lansez aici este: poate un internaut (termen generic, evident) doar pentru că este internaut să ajungă europarlamentar?”

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.